Super atrodo,Erikiux, Ruginukai tikrai adventiški! O kas liečia raugintus kopūstus,tai Pyp recepte jų irgi yra.Aš dar gal ir kokį grybuką įmaišyčiau Bravo,mergicos!
Manasis skanėstas. Aš jau jį kelis metus kepu ir vežu tėvams prieš pat Kalėdas, kurie jį labai mėgsta ir prapjauna per Kūčias. Jis be kiaušinių, pieno produktų ir jokių riebalų. Skaniausias nors kelias dienas pastovėjęs, bet šiandien neiškentus vis dėl to prapjoviau, kad vidų parodyčiau ir kepiau per pus mažesnį, nes cukatų tik pusė kiekio teturėjau.
Medaus ir riešutų pyragas
300 g riešutų (naudoju migdolus, graikiškus, lazdyno) 225 g cukatų; 1 a.š. prieskonių kepiniams (cinamono, imbiero, muskato, gvazdikėlių); 150 g miltų; 125 g cukraus pudros; 3 v.š. vandens; 150 g medaus.
Riešutus supilti į kepimo skardą ir pakepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol pradės ruduot. Pasmulkinti, sumaišyti su miltais, prieskoniais, cukatomis. Cukrų (vieną šaukštą pasilikti pabarstymui), vandenį ir medų sudėti į puodą ir pakaitinti, kol medus ištirps ir pradės kilti burbuliukai. Išjungus po truputį maišant supilti riešutų ir miltų mišinį. Gerai išmaišius sukrėsti į 20 cm skersmens kepimo formą ir kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.. Atvėsinti. Pabarstyti cukraus pudra. Skaniausias nors kelias dienas pastovėjęs.
Paskutinį kartą redagavo Forelle 06 Lap 2009, 18:48. Iš viso redaguota 1 kartą.
Man tai labai panasus Forelles pyragas i Panforte (italiska Kaledu pyraga). Tik ten dar sokolado deda.
Man atrodo, kad čia viena iš jo atmainų. Šokoladinį esu valgius, man patiko, bet tik vienai, nes jis ir kartumo priduoda, dar be šokolado ir kakavos miltelių nemažai dedama
Man tai labai panasus Forelles pyragas i Panforte (italiska Kaledu pyraga). Tik ten dar sokolado deda.
Man atrodo, kad čia viena iš jo atmainų. Šokoladinį esu valgius, man patiko, bet tik vienai, nes jis ir kartumo priduoda, dar be šokolado ir kakavos miltelių nemažai dedama
Na, tada pabandysiu as ta pyraga Tavo, nes Panforte tai tikrai planavau Kaledoms
Bulvių pyragui reikės: 300g nedidelių, miltingų bulvių 150 g miltinio cukraus 5 kiaušinių 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės žiupsnelio druskos 1 šaukštelio romo 25 g manų kruopų sviesto, džiuvėsėlių miltinio cukraus pabarstymui
Bulves išvirti, nulupti, sugrūsti, uždengti rankšluostėliu ir atvėsinti (tai geriausia padaryti iš vakaro). Miltinį cukrų, trynius, citinos žievelę, druską ir romą gerai išsukti. Suberti manų kruopas, sudėti grūstas bulves ir gerai išmaišyti (geriausia kombaine) Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti džiuvėsėliais ir atšaldyti. Baltymus išplakti iki standumo, įmaišyti į paruoštą tešlą. Sukrėsti viską į formą. Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 25 min. Prieš baigiant kepti, pyragą uždengti kepimo popieriumi, kad neapsviltų.
Arbatos-romo drebučiams reikės: 4 šaukštelių arbatžolių(aš naudojau žalią arbatą) 20 g želatinos 2 kiaušinių trynių 100 g cukraus 6 šaukštai apelsinų sulčių 2 šaukštai romo Arbatžoles užplikyti 1/4 l verdančio vandens Po 4 min perkošti Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir apelsinų sultimis. Supilti romą ir arbatą. Supilti ištirpdytą želatiną. Indą įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir apie 10 min pakaitinti pamaišant. Po to atvėsinti. Pradėjus stingti, vis kartas nuo karto paplakti. Jei nėra laiko laukti kol sustings, galima jau sustingusius drabučius suplakti mikseriu, kad gautųsi kaip putėsiai. Originaliame recepte dar patariama, pradėjus stingti, įmaišyti plaktos grietinėlės(200 ml), kad gautųsi kremas, o ne drebučiai. Pyragą pabarstome cukraus pudra, užpurškiame drebučius, papuošiame spanguolėmis. Skanaus!
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume