Kepimo ypatumai sergant

Čia galite papasakoti, kas linksmo atsitiko Jūsų virtuvėje

Moderatorius: Lilina

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Kepimo ypatumai sergant

Standartinė Forelle » 08 Vas 2010, 22:43

Jua seniai žinojau, kad kai sergi ir skauda galvą, geriau reikia gulėt. Bet šiandien nusprendžiau šeimyną (o gal daugiau save) palepinti. Vieną kartą jau nepavykę, nes sudeginau, antrą kartą kepami ruginiai sausainiai. Tešlą paruošiau be jokių problemų, kad išvengt ilgo laikymo šaldytuve, paruošti sausainiai buvo sudėti į šaldiklį. Užmiršau, bet kai atsiminiau greit pašoviau į orkaitę. Aišku, jau be reikalo. Kilo atvira liepsna, pradėjo kilt dūmai. Taigi, likom be sausainių ir smirdinčia virtuve. Bet rankų nenuleidžiu, jau kas kas, o mielinės bandelės tikrai išeis ir tešlą duonkepė minkys, turėsiu daug laiko. Tik pieno radau nedaug, bet nusprendžiau, jog užteks bandelių ir iš pusės normos, rytoj isikepsim daugiau. Šiaip visada prasidėjus maišymui užmetu akį kaip atrodo tešla, šiandien pažiūrėjau tik po pirmo kildinimo, tešla atrodė keista ir kieta. Greit permečiau galvoje kame bėda ir dingtelėjo, kad kiaušinio taip ir neįdėjau. Įmušiau kiaušinį, suminkiau, tipo bus gerai. Išminkyta tešla tikrai atrodė neblogai. Liko uždėt įdarą, susukt ir į orkaitę. Pamiršus kad darau iš pusės normos, įdarą uždrėbiau kaip visada. Susukti sekėsi sunkiai, pjaustant įdaras tiesiog tiško per kraštus. Dar pamiršus atšildyt uogas, sudėjau šaldytas, kol kilo bandelės, jos tirpo, skyrėsi skystis. Vistiek nusprendžiau, kad dar kažkas gali pavykti. Iškepė beformės, bet vistiek skaniai kvepiančios bandelės. Dar šiltą griebiau, atkandau, iškart nusikeikiau ir tuo pat metu paspringau - bandelės buvo visai nesaldžios. Pasirodo dalindama cukrų pusiau, kai reikėjo įdėti, tą pusę dar padalinau pusiau. Vyras paragavęs pareiškė: - Visai kaip valgyklinės :) o ten tikrai becukres daro, tik ant viršaus užbarsto dėl vaizdo.
Taigi, skaudančia galva geriau į virtuvę neit, net ir įprastas patiekalas gali virsti katastrofa.
Prašom pasivaišinti paskutiniuoju šedevru :)

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Kepimo ypatumai sergant

Standartinė Tutsi » 08 Vas 2010, 23:08

nesekmiu lavina :lol: :lol: Gerai, kad as ir neinu, kai nesekasi kas nors 8)

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: Kepimo ypatumai sergant

Standartinė Dora » 09 Vas 2010, 09:18

bet vaizdelis neblogas bandeliu :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Kepimo ypatumai sergant

Standartinė sinsan » 09 Vas 2010, 09:27

jei man skaudancia galva ar kai nesveikuoju reik i virtuve tai tik kazka greito padarau ir viskas, kitaip irgi - nesekmes prasideda
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepimo ypatumai sergant

Standartinė Forelle » 09 Vas 2010, 09:42

Bet kartais ir su skaudančia galva norisi kažko skanaus :) Kitą kartą jau tikrai neisiu į virtuę, jau ir šiandien svarstau ar kept kažką skanaus ar ne, visgi sloga didelė, nosis užsikišusi, vos prakvėpuoju, vadinasi smegenys pakankamai deguonies negauna, vėl galiu kokią nesąmonę gaut arba namus sudegint :lol:

Dora, nėra labai jau tos bandelės gražios (net viršų pamiršau aptept) ir skonis kaip batono, tik reikalą pataiso, rikotos įdaras, kuris yra saldus

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Re: Kepimo ypatumai sergant

Standartinė Kristinuska » 09 Vas 2010, 11:50

labai jau primena mano situacija. Man ana savaite sloga milziniska buvo, kad net buvau praradus dziaugsma kvepuot per nosi. Buvau alkana, o pasiulytu sumustiniu nenorejau, tai sumasciau bulvyciu issikepti. Ir gavos kad visi labai skaniais pavalge, o man paciai vos bloga nuo savo bulvikiu nepasidare, jau taip neskanu buvo :cry: :cry:
Love is in the air :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepimo ypatumai sergant

Standartinė Forelle » 09 Vas 2010, 14:43

Kad su ta sloga, tai net skonis visko prastas. Nieko, šiandien jau truputį geriau, jau ir rankos niežti kažką iškept, bet gal susilaikysiu, o gal ir ne :roll:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Kepimo ypatumai sergant

Standartinė pyp » 09 Vas 2010, 15:00

man ir taip buna :mrgreen:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Kepimo ypatumai sergant

Standartinė sinsan » 09 Vas 2010, 15:21

man buvo, kad visai per nosi keleta dienu negalejau net kveptelt, tada visai nejauciau skonio, galejau ir paprikas valgyt, nes nei surumo, nei kartumo nejauciau
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Kepimo ypatumai sergant

Standartinė Nicole » 10 Gru 2011, 22:50

:laugh: :hypno: :hypno: :hypno:
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą