Prieskoniai ir pagardai

Leidiniai ir knygos apie maistą.

Moderatoriai: duziki, zivicib

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Prieskoniai ir pagardai

Standartinė Andron » 11 Rgp 2008, 11:39

Viljam Vasiljevič Pochliobkin
Prieskoniai ir pagardai

Paveikslėlis

Iš rusų k. vertė Zurabas Džavachišvilis
280 p., dvispalv., kietas virš.
Formatas: 20x24,9x2,2 cm
Alma littera, 2008 m.
ISBN 9955249931

Vid. kaina knygynuose 54.90 Lt

Anotacija:
Prieskoniai lemia patiekalo skonį.
Prieskoniai paverčia valgį skaniu ir maloniu arba… nevalgomu.
Kaip profesionaliai naudoti prieskonius, kvėpiklius, dažiklius, ekstraktus, koncentratus, kaip ruošti įvairiausius pagardus, pasakojama garsiojoje rusų kulinarinės eseistikos pradininko V. V. Pochliobkino knygoje „Prieskoniai ir pagardai“.
prieskoninės daržovės ir žolės
salotų su prieskoniais receptai
rusų, prancūzų, anglų, skandinavų, austrų, gruzinų, armėnų, indų, kinų virtuvių pagardai
kaip pasigaminti majonezą ir kečupą

Viljamas V. Pochliobkinas (1923–2000 m.) – tarptautinį pripažinimą pelnęs rusų kulinarijos meno, kulinarijos istorijos, teorijos ir praktikos specialistas.
Rašytojas dar būdamas vaikas žavėjosi maisto gaminimu, vėliau studijavo gastronomijos istoriją, domėjosi įvairiomis nacionalinėmis virtuvėmis, ypač Rytų.
Daugelio gastronominės eseistikos knygų autoriaus tikslas – sužadinti norą gaminti, pastebėti tai, kas nauja, pažvelgti į virėją ir virtuvę kitomis akimis, išmokyti žmones kvalifikuotai gaminti skanų maistą.
Pasak V. V. Pochliobkino, kulinarija – ir amatas, ir menas, ir kompozicinė kūryba.[/img]
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Prieskoniai ir pagardai

Standartinė Lilina » 11 Gru 2008, 22:09

Kažka girdėjau apie tą autoriu. Tipo labai neblogai rašo ir maisto gamyba jo idomi. Nu bet pavardė kokia :D Atitinkanti profesiją. bet manau kad čia veikiau pseudonimas ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Prieskoniai ir pagardai

Standartinė daida » 12 Gru 2008, 13:26

Teko pavartyti šią knygą prieš siunčiant kažkokiam nugalėtojui :roll: Labai buvo įdomu :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Prieskoniai ir pagardai

Standartinė Forelle » 12 Gru 2008, 19:18

Įdomi knyga, perskaičiau. Bet Pachliobkino visos įdomios, laukiua kada daugiau išleis jų lietuvių kalba

simka
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 102
Užsiregistravo: 02 Vas 2007, 22:51

Re: Prieskoniai ir pagardai

Standartinė simka » 14 Gru 2008, 19:51

Na, man asmeniškai tai nuo Poxliobkino knygutės KULINARIJOS PASLAPTYS ir prasidėjo bent kiek didesnis susidomėjimas virtuvės reikalais :) Kas dar neskaitėt, ypač jaunos, -bent bibliotekose paieškokit, gal dar rasit -82 ano amžiaus metais lietuviškai išleista.Aš iki šiol į ją vis nosį įkišu -nors ir visa sutepliota, bet iki šiol vienas garbingiausių mano kulinarinio knygynėlio "eksponatų".Dėkoju, kad paviešinot jo knygelę apie prieskonius -štai šitą tai būtinai nusipirksiu, nes autorium pasitikiu ;)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Prieskoniai ir pagardai

Standartinė Forelle » 14 Gru 2008, 20:52

"Kulinarijos paslaptys" jau ir naujai išleista. Nusipirkau ir naująją, nors ir seną turiu. Tikrai geros knygos.

Skelbti atsakymą