Viljam Vasiljevič Pochliobkin
Prieskoniai ir pagardai
Iš rusų k. vertė Zurabas Džavachišvilis
280 p., dvispalv., kietas virš.
Formatas: 20x24,9x2,2 cm
Alma littera, 2008 m.
ISBN 9955249931
Vid. kaina knygynuose 54.90 Lt
Anotacija:
Prieskoniai lemia patiekalo skonį.
Prieskoniai paverčia valgį skaniu ir maloniu arba… nevalgomu.
Kaip profesionaliai naudoti prieskonius, kvėpiklius, dažiklius, ekstraktus, koncentratus, kaip ruošti įvairiausius pagardus, pasakojama garsiojoje rusų kulinarinės eseistikos pradininko V. V. Pochliobkino knygoje „Prieskoniai ir pagardai“.
prieskoninės daržovės ir žolės
salotų su prieskoniais receptai
rusų, prancūzų, anglų, skandinavų, austrų, gruzinų, armėnų, indų, kinų virtuvių pagardai
kaip pasigaminti majonezą ir kečupą
Viljamas V. Pochliobkinas (1923–2000 m.) – tarptautinį pripažinimą pelnęs rusų kulinarijos meno, kulinarijos istorijos, teorijos ir praktikos specialistas.
Rašytojas dar būdamas vaikas žavėjosi maisto gaminimu, vėliau studijavo gastronomijos istoriją, domėjosi įvairiomis nacionalinėmis virtuvėmis, ypač Rytų.
Daugelio gastronominės eseistikos knygų autoriaus tikslas – sužadinti norą gaminti, pastebėti tai, kas nauja, pažvelgti į virėją ir virtuvę kitomis akimis, išmokyti žmones kvalifikuotai gaminti skanų maistą.
Pasak V. V. Pochliobkino, kulinarija – ir amatas, ir menas, ir kompozicinė kūryba.[/img]
Prieskoniai ir pagardai
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Prieskoniai ir pagardai
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Prieskoniai ir pagardai
Kažka girdėjau apie tą autoriu. Tipo labai neblogai rašo ir maisto gamyba jo idomi. Nu bet pavardė kokia Atitinkanti profesiją. bet manau kad čia veikiau pseudonimas
Re: Prieskoniai ir pagardai
Teko pavartyti šią knygą prieš siunčiant kažkokiam nugalėtojui Labai buvo įdomu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Prieskoniai ir pagardai
Įdomi knyga, perskaičiau. Bet Pachliobkino visos įdomios, laukiua kada daugiau išleis jų lietuvių kalba
Re: Prieskoniai ir pagardai
Na, man asmeniškai tai nuo Poxliobkino knygutės KULINARIJOS PASLAPTYS ir prasidėjo bent kiek didesnis susidomėjimas virtuvės reikalais Kas dar neskaitėt, ypač jaunos, -bent bibliotekose paieškokit, gal dar rasit -82 ano amžiaus metais lietuviškai išleista.Aš iki šiol į ją vis nosį įkišu -nors ir visa sutepliota, bet iki šiol vienas garbingiausių mano kulinarinio knygynėlio "eksponatų".Dėkoju, kad paviešinot jo knygelę apie prieskonius -štai šitą tai būtinai nusipirksiu, nes autorium pasitikiu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Prieskoniai ir pagardai
"Kulinarijos paslaptys" jau ir naujai išleista. Nusipirkau ir naująją, nors ir seną turiu. Tikrai geros knygos.