Sultys ir jų mišiniai
Moderatorius: Lilina
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sultys ir jų mišiniai
Organizmą valantis gėrimas
125 ml morkų sulčių,
200 ml salierų sulčių.
Gėrimas veikia kaip valomoji priemonė, pagreitina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą.
125 ml morkų sulčių,
200 ml salierų sulčių.
Gėrimas veikia kaip valomoji priemonė, pagreitina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ruošiant žaliavą sulčių mišiniams, reikia laikytis reikalavimų:
* daržoves ir vaisius kruopščiai peerinkti ir nuplauti;
* daržovių ir vaisių pjaustyti tik tiek, kiek spausite sulčių;
* išgertas sultis išgerti per 10 min; ilgiau palaikytos jos netenka pusės vertės;
* gerti mažais gurkšneliais arba per šiaudelį;
* maišant įvairias sultis, burokėlių sultys negali viršyti 1/3 turio;
* slyvų, abrikosų ir kitų kaulavaisių sultis maišyti netinka;
* su daržovėmis tinka maišyti obuolių, vynuogių bei kitų sėklavaisių sultis;
* daržoves ir vaisius kruopščiai peerinkti ir nuplauti;
* daržovių ir vaisių pjaustyti tik tiek, kiek spausite sulčių;
* išgertas sultis išgerti per 10 min; ilgiau palaikytos jos netenka pusės vertės;
* gerti mažais gurkšneliais arba per šiaudelį;
* maišant įvairias sultis, burokėlių sultys negali viršyti 1/3 turio;
* slyvų, abrikosų ir kitų kaulavaisių sultis maišyti netinka;
* su daržovėmis tinka maišyti obuolių, vynuogių bei kitų sėklavaisių sultis;
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tokiame kiekyje jo visiškai nesijaučia, tikraitutsi rašė:seip tai patinka morku sultys,bet tas aliejus man nekaip skambaRamunė rašė:Kodėl Morkų sultys su alyvų aliejumi labai neblogas derinys. O aliejus reikalingas tam, kad organizmas geriau karotiną pasisavintų.Aliejaus visai nesijaučia, aš jau gėriau tokį 2 kartus, dabar laukiu atjaunėjimo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Morkų sultys pačios mėgstamiausios , o va burokėlių, tai net nenoriu prisiminti, kokia šlykštynė
Norėjau pasiteirauti, ar jūs skiedžiat sultis vandeniu ar geriat natūralias? Nes man gydytoja liepė negerti natūralių sulčių, nes atseit organizmas nesugeba tinkamai įsisavinti tokį koncentruotą naudingų medžiagų kiekį. Gal jūs ką girdėję?
Norėjau pasiteirauti, ar jūs skiedžiat sultis vandeniu ar geriat natūralias? Nes man gydytoja liepė negerti natūralių sulčių, nes atseit organizmas nesugeba tinkamai įsisavinti tokį koncentruotą naudingų medžiagų kiekį. Gal jūs ką girdėję?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Morkas su aliejum ir aš geriu, o va kitos, man skiestos neskanios. Nemėgstu ledukų, nes man ir taip šalta.Ramunė rašė:Aš geriu morkų natūralias, bet kad geriau pasisavintų organizmas , reikia trupučiuko aliejaus.
O šiaip tai geriau skiesti sultis. Man pakanka ir keleto ledo gabaliukų : ir atšąla, ir prasiskiedžia.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ne, ne cukinija, burokėlis. Nėra jos neskanios, bet nėra ir labai skaniosForelle rašė:O kodėl neskanios? Cukinija sugadina skonį?Ramunė rašė:Labai sveikos, bet nepasaskyčiau, kad labai skanios sultys yra:
pusė burokėlio,
3 morkos,
1 cukinija ,
šaukštas medaus ir ledukų.
Dar galima įdėti brokolio ar špinatų. Bet aš nebandžiau šių priedų
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš esu skaičiusi apie nespėjimą pasisavinti medžiagų. Na ir kas Vis vien gauni kažką, sotu ir skanu O skiestos sultys, ypač vandeniu, nu visai ne kasForelle rašė:Morkas su aliejum ir aš geriu, o va kitos, man skiestos neskanios. Nemėgstu ledukų, nes man ir taip šalta.Ramunė rašė:Aš geriu morkų natūralias, bet kad geriau pasisavintų organizmas , reikia trupučiuko aliejaus.
O šiaip tai geriau skiesti sultis. Man pakanka ir keleto ledo gabaliukų : ir atšąla, ir prasiskiedžia.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Morkų sultys: tai, ko dar nežinojai
Morkų sultys – turtingiausias vitamino A šaltinis. Jis labai naudingas gydant įvairias ligas. Morkų sultys padeda kovojant su vėžiu, jose gausu beta karotino ir svarbiausių vitaminų bei mineralų. Morkų sultys labai saldžios ir lengvai maišomos su vaisių sultimis, rašo www.cosmeticsdiary.com.
Štai įvairūs morkų sulčių privalumai:
• Morkų sultys, sumaišytos su kopūstų sultimis, turi šarminį poveikį ir apsaugo nuo rūgščių susidarymo.
• Morkų sultys – puikus vitaminų B ir C, kaip ir kalcio pektato, šaltinis – pastarasis mažina cholesterolio kiekį.
• Kasdien geriamos morkų ir špinatų sultys suteikia plaukų šaknims gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, stabdo plaukų slinkimą ir atkuria natūralią spalvą.
• Morkose daug angliavandenių, galinčių pakeisti žarnyno florą į nepūvančią formą.
• Vienas svarbiausių morkų sulčių privalumų – jose gausu antioksidanto beta karotino, alfa karotino, gliutamino, kalcio ir kalio, vitaminų A, B1, B2, C ir E, kurie taip pat yra antioksidantai, apsaugantys ir maitinantys odą.
• Morkų sultys pasižymi šarmingumu, kuris valo ir atnaujina kraują.
• Šiose sultyse yra beta karotino. Organizme beta karotinas virsta vitaminu A, kuris svarbus stiprinant imuninę sistemą, palaikant sveiką odą, plaučius ir žarnyną, skatinant sveiką ląstelių augimą.
• Diuretinis poveikis padeda sutvarkyti šlapinimosi procesą ir saugo nuo inkstų uždegimo.
• Morkų sultys mažina riziką susirgti širdies ligomis ir aukšto kraujospūdžio grėsmę.
• Jos padeda kontroliuoti anemiją, kepenų problemas, opas, kraujo apytakos sutrikimus.
• Šios sultys valo kepenis, o reguliariai vartojamos padeda kepenims pašalinti riebalus ir tulžį.
• Neabejotina, kad morkų sultys – didžiausias vitamino A šaltinis. Vitaminas A svarbus gerai savijautai ir sveikoms akims.
• Morkose taip pat rastas augalinis hormonas tokokininas. Jis panašus į insuliną ir labai naudingas diabetikams.
• Morkos padeda išlaikyti šarmų pusiausvyrą organizme.
• Morkų sriuba yra efektyvus natūralus viduriavimo gydymo būdas.
Morkų sultys – turtingiausias vitamino A šaltinis. Jis labai naudingas gydant įvairias ligas. Morkų sultys padeda kovojant su vėžiu, jose gausu beta karotino ir svarbiausių vitaminų bei mineralų. Morkų sultys labai saldžios ir lengvai maišomos su vaisių sultimis, rašo www.cosmeticsdiary.com.
Štai įvairūs morkų sulčių privalumai:
• Morkų sultys, sumaišytos su kopūstų sultimis, turi šarminį poveikį ir apsaugo nuo rūgščių susidarymo.
• Morkų sultys – puikus vitaminų B ir C, kaip ir kalcio pektato, šaltinis – pastarasis mažina cholesterolio kiekį.
• Kasdien geriamos morkų ir špinatų sultys suteikia plaukų šaknims gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, stabdo plaukų slinkimą ir atkuria natūralią spalvą.
• Morkose daug angliavandenių, galinčių pakeisti žarnyno florą į nepūvančią formą.
• Vienas svarbiausių morkų sulčių privalumų – jose gausu antioksidanto beta karotino, alfa karotino, gliutamino, kalcio ir kalio, vitaminų A, B1, B2, C ir E, kurie taip pat yra antioksidantai, apsaugantys ir maitinantys odą.
• Morkų sultys pasižymi šarmingumu, kuris valo ir atnaujina kraują.
• Šiose sultyse yra beta karotino. Organizme beta karotinas virsta vitaminu A, kuris svarbus stiprinant imuninę sistemą, palaikant sveiką odą, plaučius ir žarnyną, skatinant sveiką ląstelių augimą.
• Diuretinis poveikis padeda sutvarkyti šlapinimosi procesą ir saugo nuo inkstų uždegimo.
• Morkų sultys mažina riziką susirgti širdies ligomis ir aukšto kraujospūdžio grėsmę.
• Jos padeda kontroliuoti anemiją, kepenų problemas, opas, kraujo apytakos sutrikimus.
• Šios sultys valo kepenis, o reguliariai vartojamos padeda kepenims pašalinti riebalus ir tulžį.
• Neabejotina, kad morkų sultys – didžiausias vitamino A šaltinis. Vitaminas A svarbus gerai savijautai ir sveikoms akims.
• Morkose taip pat rastas augalinis hormonas tokokininas. Jis panašus į insuliną ir labai naudingas diabetikams.
• Morkos padeda išlaikyti šarmų pusiausvyrą organizme.
• Morkų sriuba yra efektyvus natūralus viduriavimo gydymo būdas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sultys gydo
"Norint, kad sultys būtų naudingos, reikia mokėti jas gerti ir atsižvelgti į savo organizmo poreikius," - sako gydytoja dietologė Teodora Kupšienė.Visų vaisių ir daržovių sultys yra naudingos, todėl rinktis reikėtų pagal skonį arba atsižvelgiant į tai, kokių vitaminų ar mineralinių medžiagų trūksta organizmui. T. Kupšienė pataria pakaitomis gerti įvairias sultis.
Sultys gydo
Sultyse beveik nėra baltymų, riebalų ir cholesterolio, todėl jos gelbėja sutrikus riebalų apykaitai organizme ar laikantis baltymų kiekį ribojančių dietų.
Anot dietologės, sultys padeda organizmui apsivalyti. Kadangi sultyse gausu kalio, jos skatina šlapimo išskyrimą. Kartu iš organizmo pasišalina druskos ir baltymų apykaitos produktai - šlakai. Tai ypač aktualu sergantiems širdies, kraujagyslių ligomis, podagra, inkstų akmenlige. Labiausiai tinka apelsinų, abrikosų, citrinų, vyšnių, mandarinų, bananų, persikų, juodųjų serbentų, morkų sultys.
Sultyse esančios mineralinės medžiagos (kalis, magnis, kalcis, natris) padeda palaikyti šarmų - rūgščių pusiausvyrą, atkuria normalų pH balansą kraujyje. Tai svarbu sergantiesiems kraujagyslių ligomis.Nors sultyse geležies yra 10 kartų mažiau nei mėsoje, ši geležis yra geriau įsisavinama, nes sultyse gausu vitamino C. Todėl sergantiesiems mažakraujyste rekomenduojama gerti erškėtuogių, mėlynių, spanguolių, persikų, abrikosų, obuolių, aviečių, slyvų, burokėlių bei morkų sultis.
Papildomas magnio šaltinis gali būti arbūzų, bananų, vynuogių, vyšnių, pomidorų sultys.
Stiprinti imunitetą ir atsparumą infekcinėms ligoms padeda šaltalankių, morkų, pomidorų, šermukšnių, kivių, obuolių, apelsinų sultys. Bruknių bei spanguolių sultys pasižymi antiseptinėmis savybėmis.
Pablogėjus regėjimui, atsiradus odos problemoms verta gerti sultis, kuriose yra karotino: šaltalankių, morkų, šermukšnių, pomidorų. Beje, morkų sulčių poveikis sustiprėja įmaišius šaukštelį aliejaus.
Pasak dietologės T. Kupšienės, sulčių organinės rūgštys skatina virškinimo sulčių išskyrimą ir žarnyno peristaltiką - maisto judėjimą žarnynu. Geriant citrinų, serbentų, spanguolių, šermukšnių, slyvų sulčių gerėja virškinimas.
Slyvų sultys ypač pasižymi laisvinančiu poveikiu, todėl tinka esant vidurių sukietėjimui. Sergant skrandžio opalige, sutrikus skrandžio rūgštingumo pusiausvyrai tinka vartoti šviežias bulvių sultis.
Burokėlių sultyse esanti folio rūgštis skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą kaulų čiulpuose, vitaminas PP gerina kraujo apytaką, todėl šios sultys tinka sergant mažakraujyste. Tačiau burokėlių sultys netinka sergant podagra. Šias sultis geriau laikyti šaltai, nes šilumoje suyra folio rūgštis.
Jausti saiką
Žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, T. Kupšienė rekomenduoja bananų, vynuogių, abrikosų, burokėlių ir morkų sultis gerti tik praskiestas, nes jose nemažai cukrinių medžiagų (gliukozės, fruktozės, sacharozės).Sergantiesiems inkstų ligomis patariama riboti sulčių kiekį, nes jose daug kalio, skatinančio šlapimo išskyrimą.Sultis reikia vartoti saikingai. Kai kuriose sultyse vitaminų koncentracija yra per didelė nei rekomenduojama dienos norma. Pavyzdžiui, stiklinėje šaltalankių, juodųjų serbentų sulčių yra 4 - 6 dienų vitamino C norma, todėl šias sultis reikia skiesti.
Perdozavus vitamino C gali prasidėti pykinimas, vėmimas. Geriant per daug burokėlių sulčių gali atsirasti nemiga, odos niežulys.Ūmiai susirgus skrandžio ar žarnyno uždegimu, sulčių, ypač neskiestų, reikėtų vengti. Per daug rūgščios sultys gali sudirginti skrandį, sukelti tulžies pūslės ir nutekamųjų latakų spazmus. Taip pat sultimis nerekomenduojama užgerti vaistų. Dietologė nepataria ilgai lieknėti vartojant tik sultis, vaisius ar daržoves, nes organizmui ims trūkti baltymų bei riebalų. Iškrovos dienomis reikėtų išgerti apie 600 mililitrų sulčių ir 200 mililitrų vandens.
Tinkamai vartoti
Gydytoja pažymi, jog svarbu ir tai, kada sultys yra geriamos. Geriausia sultis gerti pusvalandį prieš valgį arba dvi valandas po valgio. Nerekomenduojama gerti sulčių prieš valgį, valgio metu ir iškart po valgio, nes gali sulėtėti baltymų virškinimas. Geriant sultis su daug riebalų ar angliavandenių turinčiu maistu, gali padidėti skrandžio rūgštingumas. Geriausia gerti natūralias, šviežias vaisių ir daržovių sultis, nes pasterizuojant, verdant ar kitaip apdorojant netenkama vitaminų. Spaudžiant sultis daugiausia vitaminų išlieka naudojant plastikinius ar nerūdijančio plieno įrankius. Vertingesnės yra sultys su vaisių ar daržovių minkštimu - nektaras. Jame lieka celiuliozė ir pektinas, reikalingi žarnyno funkcionavimui.Dietologė T. Kupšienė nepataria į sultis dėti cukraus ar kitų prieskonių. Jei sultys per rūgščios, geriau jas skiesti ar maišyti vienas su kitomis, pavyzdžiui, obuolių sultis su morkų sultimis.
Geriausia gerti mūsų šalyje išaugintų vaisių ir daržovių sultis, nes mūsų organizmas prie jų genetiškai prisitaikęs, o egzotiniai vaisiai ir daržovės gali sukelti ir alergiją.
"Norint, kad sultys būtų naudingos, reikia mokėti jas gerti ir atsižvelgti į savo organizmo poreikius," - sako gydytoja dietologė Teodora Kupšienė.Visų vaisių ir daržovių sultys yra naudingos, todėl rinktis reikėtų pagal skonį arba atsižvelgiant į tai, kokių vitaminų ar mineralinių medžiagų trūksta organizmui. T. Kupšienė pataria pakaitomis gerti įvairias sultis.
Sultys gydo
Sultyse beveik nėra baltymų, riebalų ir cholesterolio, todėl jos gelbėja sutrikus riebalų apykaitai organizme ar laikantis baltymų kiekį ribojančių dietų.
Anot dietologės, sultys padeda organizmui apsivalyti. Kadangi sultyse gausu kalio, jos skatina šlapimo išskyrimą. Kartu iš organizmo pasišalina druskos ir baltymų apykaitos produktai - šlakai. Tai ypač aktualu sergantiems širdies, kraujagyslių ligomis, podagra, inkstų akmenlige. Labiausiai tinka apelsinų, abrikosų, citrinų, vyšnių, mandarinų, bananų, persikų, juodųjų serbentų, morkų sultys.
Sultyse esančios mineralinės medžiagos (kalis, magnis, kalcis, natris) padeda palaikyti šarmų - rūgščių pusiausvyrą, atkuria normalų pH balansą kraujyje. Tai svarbu sergantiesiems kraujagyslių ligomis.Nors sultyse geležies yra 10 kartų mažiau nei mėsoje, ši geležis yra geriau įsisavinama, nes sultyse gausu vitamino C. Todėl sergantiesiems mažakraujyste rekomenduojama gerti erškėtuogių, mėlynių, spanguolių, persikų, abrikosų, obuolių, aviečių, slyvų, burokėlių bei morkų sultis.
Papildomas magnio šaltinis gali būti arbūzų, bananų, vynuogių, vyšnių, pomidorų sultys.
Stiprinti imunitetą ir atsparumą infekcinėms ligoms padeda šaltalankių, morkų, pomidorų, šermukšnių, kivių, obuolių, apelsinų sultys. Bruknių bei spanguolių sultys pasižymi antiseptinėmis savybėmis.
Pablogėjus regėjimui, atsiradus odos problemoms verta gerti sultis, kuriose yra karotino: šaltalankių, morkų, šermukšnių, pomidorų. Beje, morkų sulčių poveikis sustiprėja įmaišius šaukštelį aliejaus.
Pasak dietologės T. Kupšienės, sulčių organinės rūgštys skatina virškinimo sulčių išskyrimą ir žarnyno peristaltiką - maisto judėjimą žarnynu. Geriant citrinų, serbentų, spanguolių, šermukšnių, slyvų sulčių gerėja virškinimas.
Slyvų sultys ypač pasižymi laisvinančiu poveikiu, todėl tinka esant vidurių sukietėjimui. Sergant skrandžio opalige, sutrikus skrandžio rūgštingumo pusiausvyrai tinka vartoti šviežias bulvių sultis.
Burokėlių sultyse esanti folio rūgštis skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą kaulų čiulpuose, vitaminas PP gerina kraujo apytaką, todėl šios sultys tinka sergant mažakraujyste. Tačiau burokėlių sultys netinka sergant podagra. Šias sultis geriau laikyti šaltai, nes šilumoje suyra folio rūgštis.
Jausti saiką
Žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, T. Kupšienė rekomenduoja bananų, vynuogių, abrikosų, burokėlių ir morkų sultis gerti tik praskiestas, nes jose nemažai cukrinių medžiagų (gliukozės, fruktozės, sacharozės).Sergantiesiems inkstų ligomis patariama riboti sulčių kiekį, nes jose daug kalio, skatinančio šlapimo išskyrimą.Sultis reikia vartoti saikingai. Kai kuriose sultyse vitaminų koncentracija yra per didelė nei rekomenduojama dienos norma. Pavyzdžiui, stiklinėje šaltalankių, juodųjų serbentų sulčių yra 4 - 6 dienų vitamino C norma, todėl šias sultis reikia skiesti.
Perdozavus vitamino C gali prasidėti pykinimas, vėmimas. Geriant per daug burokėlių sulčių gali atsirasti nemiga, odos niežulys.Ūmiai susirgus skrandžio ar žarnyno uždegimu, sulčių, ypač neskiestų, reikėtų vengti. Per daug rūgščios sultys gali sudirginti skrandį, sukelti tulžies pūslės ir nutekamųjų latakų spazmus. Taip pat sultimis nerekomenduojama užgerti vaistų. Dietologė nepataria ilgai lieknėti vartojant tik sultis, vaisius ar daržoves, nes organizmui ims trūkti baltymų bei riebalų. Iškrovos dienomis reikėtų išgerti apie 600 mililitrų sulčių ir 200 mililitrų vandens.
Tinkamai vartoti
Gydytoja pažymi, jog svarbu ir tai, kada sultys yra geriamos. Geriausia sultis gerti pusvalandį prieš valgį arba dvi valandas po valgio. Nerekomenduojama gerti sulčių prieš valgį, valgio metu ir iškart po valgio, nes gali sulėtėti baltymų virškinimas. Geriant sultis su daug riebalų ar angliavandenių turinčiu maistu, gali padidėti skrandžio rūgštingumas. Geriausia gerti natūralias, šviežias vaisių ir daržovių sultis, nes pasterizuojant, verdant ar kitaip apdorojant netenkama vitaminų. Spaudžiant sultis daugiausia vitaminų išlieka naudojant plastikinius ar nerūdijančio plieno įrankius. Vertingesnės yra sultys su vaisių ar daržovių minkštimu - nektaras. Jame lieka celiuliozė ir pektinas, reikalingi žarnyno funkcionavimui.Dietologė T. Kupšienė nepataria į sultis dėti cukraus ar kitų prieskonių. Jei sultys per rūgščios, geriau jas skiesti ar maišyti vienas su kitomis, pavyzdžiui, obuolių sultis su morkų sultimis.
Geriausia gerti mūsų šalyje išaugintų vaisių ir daržovių sultis, nes mūsų organizmas prie jų genetiškai prisitaikęs, o egzotiniai vaisiai ir daržovės gali sukelti ir alergiją.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sultinga kompanija
Sultys yra būtinos jūsų žiemos meniu. Tai yra patikimas ir patikrintas vitaminų, kurių šaltuoju metų sezonu taip trūksta, šaltinis. Dėl visų jose esančių naudingų junginių sultys gali būti naudingos įvairiausiose situacijose. Reikia tik žinoti kada vienos ar kitos sultys bus ypatingai naudingos. Štai „šviežiai spausta“ informacija apie sultis nuo A iki Ž, rašo žurnalas „Dobryje sovety“.
Apelsinų – išgerkite jų tada, kai staiga pasidarys liūdna. Šios sultys suteikia optimizmo.
Vynuogių – tai tikras gliukozės šaltinis, stimuliuojantis smegenų veiklą, palengvinanantis nesurūšiuotos informacijos įsisavinimą, pavyzdžiui, darbų ir pirkinių sąrašus. Sultys atrodo pernelyg tirštos? Praskieskite jas vandeniu – tuo pačius praskiesite ir kalorijas.
Greipfrutų – vartokite prieš miegą po pusę stiklinės vietoj migdomųjų vaistų ir po stiklinę kiekvieną kartą valgant jei norite sulieknėti. Gėrime esantis fermentas naringinas gerina virškinimą, greitina riebalų deginimo procesą.
Morkų – šios sultys tiesiog būtinos krizių metu, kai reikia aktyvuoti smegenis ir galvoti pozityviai. Šios sultys padeda skubiai „perkrauti“ nervų sistemą.
Petražolių – kai reikia sureguliuoti menstruacijų ciklą. Pasižymi stipriu poveikiu. Rekomenduojama išgerti ne daugiau 30-60 gramų sulčių per dieną, geriau – įvairių kokteilių sudėtyje.
Salierų – išgėrus pusryčių metu suteikia budrumo 9-18 valandų. Lengvina organizmo detoksikaciją skatinant metabolizmo produktų šalinimą bei teigiamai veikia nervų sistemą ir apsaugo nuo streso.
Pomidorų – puikiai tinka, jei laikotės dietos ir griežtai ribojate maisto kaloringumą. Esmė tame, kad šių sulčių energetinė vertė yra pati mažiausia: litre sulčių – 230 kilokalorijų, kaip ir stiklinėje rūgpienio. Gerai malšina ne tik troškulį, bet ir alkį.
Sultys yra būtinos jūsų žiemos meniu. Tai yra patikimas ir patikrintas vitaminų, kurių šaltuoju metų sezonu taip trūksta, šaltinis. Dėl visų jose esančių naudingų junginių sultys gali būti naudingos įvairiausiose situacijose. Reikia tik žinoti kada vienos ar kitos sultys bus ypatingai naudingos. Štai „šviežiai spausta“ informacija apie sultis nuo A iki Ž, rašo žurnalas „Dobryje sovety“.
Apelsinų – išgerkite jų tada, kai staiga pasidarys liūdna. Šios sultys suteikia optimizmo.
Vynuogių – tai tikras gliukozės šaltinis, stimuliuojantis smegenų veiklą, palengvinanantis nesurūšiuotos informacijos įsisavinimą, pavyzdžiui, darbų ir pirkinių sąrašus. Sultys atrodo pernelyg tirštos? Praskieskite jas vandeniu – tuo pačius praskiesite ir kalorijas.
Greipfrutų – vartokite prieš miegą po pusę stiklinės vietoj migdomųjų vaistų ir po stiklinę kiekvieną kartą valgant jei norite sulieknėti. Gėrime esantis fermentas naringinas gerina virškinimą, greitina riebalų deginimo procesą.
Morkų – šios sultys tiesiog būtinos krizių metu, kai reikia aktyvuoti smegenis ir galvoti pozityviai. Šios sultys padeda skubiai „perkrauti“ nervų sistemą.
Petražolių – kai reikia sureguliuoti menstruacijų ciklą. Pasižymi stipriu poveikiu. Rekomenduojama išgerti ne daugiau 30-60 gramų sulčių per dieną, geriau – įvairių kokteilių sudėtyje.
Salierų – išgėrus pusryčių metu suteikia budrumo 9-18 valandų. Lengvina organizmo detoksikaciją skatinant metabolizmo produktų šalinimą bei teigiamai veikia nervų sistemą ir apsaugo nuo streso.
Pomidorų – puikiai tinka, jei laikotės dietos ir griežtai ribojate maisto kaloringumą. Esmė tame, kad šių sulčių energetinė vertė yra pati mažiausia: litre sulčių – 230 kilokalorijų, kaip ir stiklinėje rūgpienio. Gerai malšina ne tik troškulį, bet ir alkį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Stiklinė skanių vitaminų
Dažnai skubame ir net nesusimąstome, ko prikemšame savo skrandį. Sumuštiniai ar bulviniai blynai sotu, tačiau nėra sveiki ir verčia jaustis priaugus bent kelis kilogramus. Pasilepinkite ir rinkitės tai kas skanu ir sveika. Juk save reikia mylėti.
Rytinis kokteilis
1 avokadas, po žiupsnelį kelių rūšių želmenų (kviečių, rugių, liucernos, saulėgrąžų ir pan.), 1 obuolys, truputis obuolių sulčių.
Viską kruopščiai suplakite trintuvu. Kokteilis turi būti jogurto konsistencijos. Jis gali visiškai pakeisti pusryčius. Be to, kokteilis turi daugybę naudingų savybių: jis valo organizmą, praturtina jį deguonimi, veikia kaip antioksidantas.
Priešpiečių kokteilis
1 paprika, 3 pomidorai, 200 g baltagūžio kopūsto, pluoštelis petražolių.
Išspauskite pomidorų sultis. Papriką supjaustykite kubeliais, susmulkinkite kopūstą bei petražoles. Viską plakite trintuvu, kol masė taps vientisa. Šis gėrimas praturtins priešpiečius vitaminais bei mineralais. Be to, tiks kokteilis – puiki vėžio profilaktikos priemonė.
Dažnai skubame ir net nesusimąstome, ko prikemšame savo skrandį. Sumuštiniai ar bulviniai blynai sotu, tačiau nėra sveiki ir verčia jaustis priaugus bent kelis kilogramus. Pasilepinkite ir rinkitės tai kas skanu ir sveika. Juk save reikia mylėti.
Rytinis kokteilis
1 avokadas, po žiupsnelį kelių rūšių želmenų (kviečių, rugių, liucernos, saulėgrąžų ir pan.), 1 obuolys, truputis obuolių sulčių.
Viską kruopščiai suplakite trintuvu. Kokteilis turi būti jogurto konsistencijos. Jis gali visiškai pakeisti pusryčius. Be to, kokteilis turi daugybę naudingų savybių: jis valo organizmą, praturtina jį deguonimi, veikia kaip antioksidantas.
Priešpiečių kokteilis
1 paprika, 3 pomidorai, 200 g baltagūžio kopūsto, pluoštelis petražolių.
Išspauskite pomidorų sultis. Papriką supjaustykite kubeliais, susmulkinkite kopūstą bei petražoles. Viską plakite trintuvu, kol masė taps vientisa. Šis gėrimas praturtins priešpiečius vitaminais bei mineralais. Be to, tiks kokteilis – puiki vėžio profilaktikos priemonė.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kokteilis „Daržovių stiprybė“
1 morka, 1 burokėlis, 1 agurkas, 3 saliero stiebai, 2 obuoliai.
Morką ir burokėlį sutarkuokite, agurką supjaustykite kubeliais, susmulkinkite saliero stiebus. Obuolius sulupkite ir susmulkinkite. Viską sumaišykite ir po truputį trinkite trintuvu, kol masė taps vientisa.
Avokadų sriuba
1 sunokęs avokadas, 1 didelis agurkas, 0,5 skiltelės česnako, 0,5 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė, 5 salierų stiebai, žiupsnelis kalendros, truputis druskos ir juodųjų pipirų.
Avokadą nulupkite ir išimkite kaulą. Agurką nulupkite. Česnaką susmulkinkite. Salierų stiebų ir kalendros sultis išspauskite sulčiaspaude. Sudėkite avokadą, agurką, česnaką, sutarkuotą citrinos žievelę, supilkite sultis, įberkite prieskonių ir gerai suplakite trintuvu iki vientisos masės.
1 morka, 1 burokėlis, 1 agurkas, 3 saliero stiebai, 2 obuoliai.
Morką ir burokėlį sutarkuokite, agurką supjaustykite kubeliais, susmulkinkite saliero stiebus. Obuolius sulupkite ir susmulkinkite. Viską sumaišykite ir po truputį trinkite trintuvu, kol masė taps vientisa.
Avokadų sriuba
1 sunokęs avokadas, 1 didelis agurkas, 0,5 skiltelės česnako, 0,5 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė, 5 salierų stiebai, žiupsnelis kalendros, truputis druskos ir juodųjų pipirų.
Avokadą nulupkite ir išimkite kaulą. Agurką nulupkite. Česnaką susmulkinkite. Salierų stiebų ir kalendros sultis išspauskite sulčiaspaude. Sudėkite avokadą, agurką, česnaką, sutarkuotą citrinos žievelę, supilkite sultis, įberkite prieskonių ir gerai suplakite trintuvu iki vientisos masės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Lęšių sriuba
1 stiklinė lęšių, 4 stiklinės vandens, 4 stiklinės daržovių sultinio, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako, 1/4 poro, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai aliejaus, 3-4 šaukštai grietinėlės (35 proc.), truputis druskos, pipirų, žalumynų.
Išvirkite daržovių sultinį iš 1 l vandens, 1 svogūno, 1 morkos, 1 nedidelio saliero, pridėję kelis pipirų žirnelius ir laurų lapelius. Lęšius pusiau išvirkite ir išgriebę iš vandens perdėkite į išvirtą daržovių sultinį. Česnaką, svogūną ir porą pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje. Kai lęšiai visai išvirs, į sultinį sudėkite apkeptus česnaką, svogūną ir porą. Pavirkite dar keletą minučių. Įberkite druskos, pipirų. Tuomet nukaiskite ir trintuvu plakite tol, kol sriuba taps kremo konsistencijos. Įpilkite grietinėlės ir truputį pakaitinkite, bet neužvirinkite.
Kokteilis „Dienos pradžia“
1/4 nedidelio moliūgo, 1 obuolys, 1 apelsinas, 1 citrina.
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Obuolį nulupkite ir susmulkinkite. Išspauskite apelsino ir citrinos sultis. Viską plakite trintuvu iki vientisos masės. Gėrimas puikiai tinka pusryčiams, nes turi visus reikalingus vitaminus bei mineralus. Šis kokteilis valo iš organizmo toksinus.
1 stiklinė lęšių, 4 stiklinės vandens, 4 stiklinės daržovių sultinio, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako, 1/4 poro, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai aliejaus, 3-4 šaukštai grietinėlės (35 proc.), truputis druskos, pipirų, žalumynų.
Išvirkite daržovių sultinį iš 1 l vandens, 1 svogūno, 1 morkos, 1 nedidelio saliero, pridėję kelis pipirų žirnelius ir laurų lapelius. Lęšius pusiau išvirkite ir išgriebę iš vandens perdėkite į išvirtą daržovių sultinį. Česnaką, svogūną ir porą pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje. Kai lęšiai visai išvirs, į sultinį sudėkite apkeptus česnaką, svogūną ir porą. Pavirkite dar keletą minučių. Įberkite druskos, pipirų. Tuomet nukaiskite ir trintuvu plakite tol, kol sriuba taps kremo konsistencijos. Įpilkite grietinėlės ir truputį pakaitinkite, bet neužvirinkite.
Kokteilis „Dienos pradžia“
1/4 nedidelio moliūgo, 1 obuolys, 1 apelsinas, 1 citrina.
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Obuolį nulupkite ir susmulkinkite. Išspauskite apelsino ir citrinos sultis. Viską plakite trintuvu iki vientisos masės. Gėrimas puikiai tinka pusryčiams, nes turi visus reikalingus vitaminus bei mineralus. Šis kokteilis valo iš organizmo toksinus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saulės energijos gėrimas
1 morka, 1 burokėlis, 1 apelsinas, 200 g braškių.
Morką ir burokėlį sutarkuokite, užpilkite išspaustomis apelsino sultimis, sudėkite braškes ir plakite trintuvu, kol masė taps vientisa. Šis kokteilis – pirmoji pagalba pavargusiam organizmui, nes turi stiprų tonizuojamąjį poveikį.
Kokteilis „Gaivieji vitaminai“
2 persikai, 1 morka, 1 apelsino sultys, 1 šaukštas grietinės, pusės laimo sulčių ir nutarkuotos žievelės.
Persikus nulupkite, morką smulkiai sutarkuokite, išspauskite apelsino bei laimo sultis. Viską sumaišykite, įdėkite grietinės, nutarkuotos laimo žievelės ir plakite trintuvu iki vientisos masės. Šis gėrimas tinka aktyviems žmonėms bei vaikams. Jis suteikia energijos, turi gaivinamąjį poveikį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mangų kokteilis su avižiniais dribsniais
150 g natūralaus jogurto, 1 mangas, 2 šaukštai avižinių dribsnių, ledo gabalėlių.
Viską kruopščiai suplakite trintuvu ir patiekite.
Gaivus obuolių gėrimas su imbieru
1 obuolys, 3 kiviai, 1 bananas, 1 kekė žalių besėklių vynuogių, 1 cm šviežios imbiero šaknies, 1 stiklinė žaliosios arbatos, 1 šaukštas medaus.
Bananą supjaustykite ir užšaldykite. Obuolį nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kivius nulupkite. Imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite. Viską sudėkite į indą ir trintuvu suplakite iki vientisos masės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gaivus obuolių gėrimas su imbieru
1 obuolys, 3 kiviai, 1 bananas, 1 kekė žalių besėklių vynuogių, 1 cm šviežios imbiero šaknies, 1 stiklinė žaliosios arbatos, 1 šaukštas medaus.
Bananą supjaustykite ir užšaldykite. Obuolį nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Kivius nulupkite. Imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite. Viską sudėkite į indą ir trintuvu suplakite iki vientisos masės.
Obuolių ir mangų kokteilis su dribsniais
1 obuolys, 1 mangas, 3 šaukštai paruoštų dribsnių („miusli“), 1 stiklinė geriamojo jogurto.
Viską kruopščiai suplakite trintuvu ir patiekite.
J