Austrų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Skelbti atsakymą
Esis
Naujokas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17

Austrų virtuvė

Standartinė Esis » 17 Spa 2009, 21:09

Spurgytės su konservuotais abrikosais 4 žmonėms.
(Įdarai būna įvairūs: šokolas, slyvos, pikantiški taip pat)

1/4 kg arba tiršto jogurto arba grietinės (iš tikro tai kažkoks produktas per vidurį šių)
60 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinis
truputis druskos
125 g miltų
8 konservuoti abrikosai

Sviesto, džiūvėsėlių ir cukraus - šiame mišinyje reikės apvolioti išvirtas spurgytes.

Iš jogurto ar grietinės (mes manau galėtume naudoti skystoką varškę - jie neturi), kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, druskos ir miltų padaryti tešlą ir palaikyti ją šaldytuve apie 1 val. Išėmus padalinti į 8 dalis, padaryti paplotėlius, įdėti persiką į vidurį ir suformuoti spurgytes. Dėti į užvirusį, bet ne verdantį (nes sakė tada praras formą) vandenį ir virti apie 15 min.
Keptuvėje išlydyti sviestą, įberti džiūvėsėlių ir cukraus ir pakaitinti. Vėliau gautoje masėje išvolioti spurgytes ir patiekti.

Į tešlą niekada nededama cukraus!
Prikabinti failai
040.JPG
040.JPG (29.95 KiB) Peržiūrėta 9391 karus(ų)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: Austrų virtuvė

Standartinė erikiux » 17 Spa 2009, 22:20

Atrodo tai labai apetitnai :hubba: . Visai norėčiau tokios prie vakarinės arbatos
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Austrų virtuvė

Standartinė Tutsi » 18 Spa 2009, 00:27

nieko nesupratau is tokio paaiskinimo :roll: kaip jas gaminti :evil:

Esis
Naujokas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17

Re: Austrų virtuvė

Standartinė Esis » 18 Spa 2009, 11:45

Tikrai labai skanu!
Buvau pavaišinta, užsirašiau taip, kaip paaiškino.
Įsivaizduoju, kaip gamininti, kai pati išbandysiu, o tikrai išbandysiu - parašysiu atsiliepimus.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Austrų virtuvė

Standartinė Forelle » 18 Spa 2009, 12:56

Man čia viskas labai aiškiai parašyta. Bandysim kada nors, nors man čia virtinukai

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Austrų virtuvė

Standartinė Lilina » 18 Spa 2009, 14:57

Man irgi aišku :)
Paveikslėlis

Esis
Naujokas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17

Re: Austrų virtuvė

Standartinė Esis » 18 Spa 2009, 16:40

Man taip pat kaip virtinukai, todėl ir manau, kad tiktų varškė.

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Austrų virtuvė

Standartinė Nicole » 19 Spa 2009, 02:38

O koks tas produktas tarp jogurto ir grietinės? :roll: Gal galima sužinoti originalo kalba arba firmos pavadinimu? :?
Paveikslėlis

Esis
Naujokas
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17

Re: Austrų virtuvė

Standartinė Esis » 19 Spa 2009, 17:58

Taip, galima - austriškai topfen - bet sakė čia nepanašu nei į cottage cheese, nei į sour cream. O kai gamino naudojo olandiškas pavadinimas būtų kwark, labai artimas produktas sakė, bet ne tas pat.

Pasižiūrėjau žodyne, kas yra kwark, tai varškė, bet tas produktas yra vienalytės konsistencijos ir nei kiek neprimena mūsų lietuviškos varškės.

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Austrų virtuvė

Standartinė Nicole » 20 Spa 2009, 08:51

Topfen primena puodus,o Quark ir vokiškai varškė,skystesnė ir primena varškės kremą.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Austrų virtuvė

Standartinė sinsan » 20 Spa 2009, 10:29

pas mus kvark tai to kia labai jau grudeta ir labai slapia varske, is jos nieko neiseitu padaryti, nes miltu oi oi kieik dadet reiketu
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą