Britų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Skelbti atsakymą
Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Britų virtuvė

Standartinė Talija » 30 Gru 2007, 17:21

Britų virtuvė susiformavo veikiama šalies savotiško klimato, salos geografijos ir istorijos. Anglų virtuvei įtaką darė kitos Europos valstybės, ingredientų ir idėjų importavimas iš Šiaurės Amerikos , Kinijos ar Indijos Britų imperijos ir pokario metu.

Senoviniai tradiciniai britų patiekalai ir produktai, tokie kaip duona ir sūris, įvairūs mėsos produktai, pyragai, sūriųjų ir gėlųjų vandenų žuvys buvo papildyti bulvių, pomidorų ir aštriųjų patiekalų iš Amerikos, įvairiausių priekonių iš Indijos ir Bangladešo, ant stiprios liepsnos ruošiamų kiniškų patiekalų.

Daug patiekalų atėjo iš Prancūzijos ir Italijos virtuvių: jie yra vieni iš populiariausių ir mėgstamiausių visoje šalyje. Britai taip pat sėkmingai pritaikė greito maisto, kurio pradininkė buvo JAV, ruošimo naujoves. Iki šių dienų britai plačiai taiko įvairias idėjas iš kitų pasaulio virtuvių. Pavyzdžiui, Bolonės spageti maždaug nuo 1960 metų tapo tradiciniu patiekalu daugumoje britų šeimų.

Indiškas maistas buvo parsivežtas dar tais laikais, kai Anglija turėjo didelę įtaką visam Pietų Azijos regionui. Tačiau patiekalai buvo šiek tiek pakeisti, kad būtų labiau priimtini britų skoniui. Pavyzdžiui, angliškasis karis yra kiek aštresnis, nei Šiaurės Indijoje. Po karo, staigiai augant supermarketų skaičiui, pradėti gaminti šaldyti maisto produktai. Išpopuliarėjo paruoštas maistas, kuriam pagaminti nereikia jokių pastangų: jis paruošiamas mikrobangų krosnelėje vos per kelias minutes. Tokie pusfabrikačiai paplito britų valgiaraštyje ir pakeitė daug tradicinių valgių.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Gru 2007, 17:22

Sekmadienio kepsnys – tipiškas britų virtuvės patiekalas. Tai keptos bulvės, mėsa – dažniausiai jautiena, aviena arba kiauliena, taip pat vištiena. Garnyrui patiekiamos virtos arba kepintos daržovės su tirštu padažu. Svarbiausias akcentas – Jorkšyro pudingas su svogūnų padažu.

Keptas kalakutas, išpopuliarėjęs po Antrojo pasaulinio karo, kaip ir daugelyje šalių tapo tradiciniu Kalėdų patiekalu. Laukinių gyvūnų mėsa – elniena, triušiena ir kt. taip pat yra mėgstamas valgis. Vidurinėje klasėje laukinių gyvūnų patiekalai nėra labai populiarūs, bet gurmanai, ieškantys naujovių ir mėgstantys eksperimentuoti, drąsiai išbando egzotiškus patiekalus. Svarų vaidmenį, renkantis maistą, vaidina vietiniai kulinarinių televizijos laidų vedėjai – virėjai-įžymybės.

Desertų srityje tik britams yra būdingas trupininis rabarbarų pyragas, duonos ir sviesto pudingas, Kalėdinis pyragas, įvairūs patiekalai iš angliškos tešlos „custard“.

Ko gero pats žymiausias ir unikaliausias angliškas patiekalas – žuvis ir skrudintos bulvytės („fish and chips“). Tai labai populiarus patiekalas ir jo galima įsigyti daugumoje šalies restoranų ir užkandinių. Šie ir kiti valgiai (kepsnys su kepenimis, trintų bulvių pyragas), yra dažniausi britų užkandinėse.

Taip pat Anglijoje yra daug picerijų, kebabinių.

Angliška arbatos gėrimo tradicija šiais laikais yra jau mažiau populiari. Paprastai arbata geriamia su blyneliais arba sklindžiais su džemu arba kremu. Jie vis dažniau pakeičiami biskvitiniais sausainiais arba sumuštiniais. Arbata paprastai geriama su pienu, vartojama ne tik pusryčiams, bet yra geriama kelis kartus per dieną. Taip pat, ypač miestuose, yra vis dažniau pakeičiama itališkomis kavos rūšimis – cappuccino arba espresso.

Angliški pusryčiai – britų kulinarijos klasika. Gali būti patiekiami įvairiai, bet paprastai susideda iš šių komponentų: keptos kiaulienos, keptų kiaušinių, skrudintų pomidorų ir duonos, juodo pudingo, virtų pupelių, keptų grybų, dešrelių, kapotos mėsos, plaktos kiaušinienės, virtų kiaušinių ir panašiai

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Gru 2007, 17:22

Anglų šokoladinis pyragas

500 g šokolado;
4 šaukštai grietinėlės;
4 šaukštai jogurto;
4 kiaušiniai;
150 g cukraus;
3 šaukštai miltų;
300 g rūgščių uogų(serbentų ar vyšnių);
1/4 šaukštelio druskos;
cukraus pudros pyragui pabarstyti;



Grietinėlę pašildyti ir joje ištirpinti 400g šokolado. Į šokoladą sudėti trynius, cukrų ir gerai išplakti. Sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Išplakti baltymus su druska ir atsargiai išmaišyti su šokoladine mase. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kepti 40 min. 180C įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps palikti ataušti. Likusį šokoladą ištirpinti, išmaišyti su jogurtu ir juo užpilti pyragą. Ant viršaus sudėti uogas ir pastatyti kad sustingtų. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudrą.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 29 Sau 2008, 18:46

Aš irgi skaičiau kad grynai angliškos virtuvės britai neturi. Pas juos tas pats kaip ir Amerikoje, maišalynė visų virtuvių.
Vienintelis grynai angliškas patiekalas - arbata. Jos gėrimo tradicijos ten gana gylios.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 21:04

Škotiški trapučiai

225 g kvietinių miltų,
60 g ryžių miltų,
175 g minkšto sviesto,
60 g cukraus,
25 g miltinio cukraus,
šaukštelis vanilės esencijos,
druskos.

1. Sumaišome ir persijojame kvietinius ir ryžių miltus, žiupsnelį druskos.
2. Sviestą plakame plaktuvu maždaug minutę. Paskui suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa puri. Toliau plakdami supilame vanilės esenciją.
3. Mediniu šaukštu sumaišome miltus ir sviesto masę. Išverčiame ant miltais pabarstytos lentelės.
4. Padalijame tešlą į dvi lygias dalis. Iš kiekvieno gabalėlio padarome paplotį.
5. Dvi neaukštas tortų formas patepame riebalais. Įklojame į jas tešlą, apibarstome miltiniu cukrumi ir keliose vietose subadome šakute.
6. Kiekvieną paplotėlį aštriu peiliu supjaustome į 8 dalis.
7. Kepame 120° C karštumo orkaitėje valandą. Paliekame formoje atvėsti 5 minutes.
8. Iškeptus paplotėlius išimame ir padedame ant lentelės. Aštriu peiliu atskiriame sausainėlius ir sudedame ant grotelių visiškai atvėsti. Laikome sandariai uždarytuose indeliuose.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 21:05

Angliškai paruošta žuvis

1-1,5 kg žuvies, 60 g sviesto,
2 svogūnai, 2 lauro lapai,
gvazdikėlis,
5 kartieji ir 5 kvapieji pipirai,
3 šaukštai tarkuotų krienų,
pagal skonį 9 % acto,
vandens, druskos.

Stambius žuvies gabalus virkite sūdytame vandenyje su svogūnais, lauro lapais, kvapiaisiais ir karčiaisiais pipirais, gvazdikėliu, gabaliuku sviesto ir trupučiu acto. Išvirusią žuvį apdėkite tarkuotais krienais ir apipilkite pakaitintu sviestu. Galite įpilti ir žuvies sultinio.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 21:06

Angliškas obuolių pyragas

360 g miltų, 1/2 šaukštelio druskos,
150 g sviesto, 500 g obuolių,
425 g konjake mirkytų džiovintų vaisių ir cukatų,
1 citrinos nutarkuota geltonoji žievelė,
1 kiaušinis, 1 šaukštas cukraus,
plaktos grietinėlės.

Miltus suberkite ant lentos ir viduje padarykite duobutę. Įpilkite 7 šaukštus šalto vandens ir suberkite druską. Sumaišę su dalimi miltų, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Užžerkite likusiais miltais ir užminkykite tešlą. Palikite 10 min. tešlą pastovėti.
Tešlą padalykite į dvi dalis. Pirmąją tešlos dalį iškočiokite ir ja išklokite 28 cm skersmens žemos tortinės dugną ir sieneles.
Obuolius nulupkite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklides ir supjaustykite skiltelėmis. Citrinos žievelę sumaišę su džiovintais vaisiais ir cukatais, juos sukrėskite ant tešlos. Likusią tešlą iškočiokite ir supjastykite į 12 juostų. Pyragą papuoškite perpintomis juostomis, jų galus suspausdami su pyrago sienelėmis. Juostas ir pyrago kraštą patepkite plaktu kiaušiniu. Pabarstę cukrumi, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite 35 minutes. Į stalą dar šiltą pyragą patiekite su plakta grietinėle.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Sau 2008, 21:13

Škotiški trapučiai
Šituos išbandysiu. :cook1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 21:16

Man patiko :lol: O va žuvis - ne kažkas gavosi :?

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Sau 2008, 21:19

Man atrodo, kad čia savotiško skonio. Ne visiems patinka. :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 21:21

Ko gero, tu teisi: ne tokie mūsų receptoriai :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 21:37

Arbata ant skrebučio - geriausias 2007 m. angliškos virtuvės patiekalas

Geriausiu nauju 2007 m. britų virtuvės patiekalu pripažintas desertas - arbata ant skrebučio. Jo autorius - Šiaurės Anglijos miesto Duramo restorano "Aveniu" virėjas Sheenas Wilkinsonas.
Šiam patiekalui paruošti Š. Vilkinsonas įberia garsiosios "Earl Grey" arbatos į nedidelį rutulį ir deda jį į skystą azotą. Arbata akimirksniu pavirsta ledu. Paskui rutuliukas dedamas ant skrebučio ir patiekiamas su aviečių želė.
Arbata ant duonos tapo vienu populiariausių patiekalų tarp "Aveniu" lankytojų.
35-erių metų S.Wilkinsonas pristato naujausią šiuolaikinio kulinarinio meno kryptį - vadinamąją "molekulinę virtuvę". Joje maisto ruošimo metu naudojamos naujausios technologijos, įskaitant nanotechnologijas, taip pat sudėtingiausią įrangą, kuri anksčiau buvo naudojama tik garsiausiose pasaulio fizikos ir chemijos laboratorijose.
Metinę premiją už geriausią naująjį patiekalą Didžiojoje Britanijoje skiria žurnalas "Restaurant".

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 22:30

Troškinys angliškai

jautiena(500 g)
2 svogūnai,morka
smulkintų petražolių,
lauro lapų ,pipirai
karis,"Guinesso" alus

Jautieną supjaustyti normaliais gabaliukais, prieskonius supjaustyti ir kartu su mėsa sudėti į vieną puodą. Palikti parai ar pusantros, kad išrūgtų. Po pusantros paros viską užpilti "Guinesso" alum ir virti pusvalandį. Tada isimti visas daržoves, palikti tik mėsą, ir dar virti apie 2valandas. Jei reikia - pripilti dar vandens. Konsistencija būtų panaši į guliašo.
Valgyti su "kus kus" koše ir salotomis, puošti mėta, alyvuoge.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 01 Vas 2008, 02:14

VIEN JAU TAS ALUS 078

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 01 Vas 2008, 09:10

Arbata ant skrebučio - geriausias 2007 m. angliškos virtuvės patiekalas
Oho kaip įdomu. Visai norėčiau išbandyt. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Vas 2008, 20:32

Na, kadangi Australija priklauso UK, tai čia ir dedu :

Ėriuko koja australietiškai

Patiekalui reikės:
1,8 kg avienos mėsos (koja),
1 čili pipiro,5 – 7 g kalendros, baziliko ir druskos, pipirų, paprikos ir malto česnako mišinio,1 didelė česnako galvutė.

Pagrindinė šio patiekalo paslaptis – tinkamai pasirinkta mėsa. Sakoma, kad aviena turi specifinį kvapą ir skonį. Tikėtina, kad toks pastebėjimas yra teisingas, kai kalbama apie seno gyvulio mėsą. Tačiau jeigu jūs pasirinksite jauno ėriuko mėsą – tai tikrai nustebinsite namiškius ir draugus. Jauno gyvulio mėsa yra šviesesnė ir atrodo šviežiau.Taigi, pasirinkus ėriuko koją, paruoškite mėsą: atskirkite storą raumens gabalą nuo kaulų, palikdami tik patį storiausią kaulą per vidurį, pašalinkite plėves, sausgysles ir riebalus.
Vėliau avieną įtriname iš anksto paruoštais prieskoniais – pipirais, kalendra, baziliku, druska, česnaku ir čili pipirais. Paruoštą mėsą apšlakstome alyvų aliejumi.Vėliau mėsa subadoma: supjaustome kiekvieną česnako skiltelę pusiau, įdėdami skilteles į įpjautas mėsos vietas. Kuo daugiau česnako sudėsite, tuo geriau – paruoštas patiekalas bus skanesnis ir aromatingesnis.
Po to suvyniojame ėrieną į pergamentinį popierių, o iš viršaus dedame dvigubą folijos sluoksnį (tinkama bet kokia, pati paprasčiausia). Taip darome todėl, kad mėsa gautųsi sultinga; kepama 180ºC, apie 2 – 2,5 val.

Labai tinka barbecue padažas

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Vas 2008, 19:49

Tradicinė airiška bulvių košė (Colcannon)

1,8 kg bulvių (7-8 didelės bulvės)
1 kopūstas
120 g sviesto, padalinti į tris dalis
240 ml pieno,
4-5 svogūnai, susmulkinti (ne visi deda svogūnus)
druskos,pipirų
Nulupkite ir pastatykite bulves virti. Tuo metu pašalinkite kopūsto kotą, supjaustykite jį plonomis juostelėmis ir sudėkite į didelį puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite ant mažos ugnies, kol kopūstai truputį susileis ir taps tamsiai žali. Tau truks apie 3-5 minutes, priklausomai nuo kopūsto. Nepervirkite, jei kas - geriau kopūstus truputį nedavirti.Kai kopūstas išviręs, gerai jį nusunkite ir grąžinkite į puodą. Įdėkite trečdalį sviesto ir uždenkite. Palikite uždengtą šiltoje vietoje.Bulvėms išvirus, nupilkite vandenį ir gražinkite puodą su bulvėmis ant mažos ugnies, nugarinkite vandens likučius.
Į indą supilkite pieną, trečdalį sviesto ir susmulkintus svogūnus (jei juos naudojate). Pašildykite, bet neužvirkite, pieną, sviestas turėtų tik pradėti tirpti.Sutrinkite bulves kočėlu ar šakute, iki vientisos masės, kartu su pieno-sviesto mišiniu.Gerai sumaišykite kopūstus su sutrintomis bulvėmis.
Prieš patiekdami užberkite truputį druskos ir pabarstykite susmulkintomis šviežiomis petražolėmis. Viduryje košės padarykite "šulinėlį" ir į jį įdėkite paskutinį trečdalį sviesto.

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 28 Vas 2008, 11:14

Idomu ir turetu but skanu... :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Vas 2008, 20:19

Angliška pusryčių sriuba

Avižinių dribsnių (apie 50 g),
pieno arba grietinėlės,
druskos, cukraus arba sirupo.

¾ l truputį pasūdytame verdančiame vandeny dribsnius porą minučių subrinkyti, tik tada sumaišyti su pienu ar grietinėle, pagal skonį pasaldinti cukrumi ar mėgiamu sirupu. Labai tiktų padegintas sviestas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2008, 16:50

Rocky-Road blynai

2 puodeliai mišinio blynams
1,3 puodelio pieno
2 kiaušiniai, truputį suplakti
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai sviesto arba margarino, ištirpinto
60 g karčiojo šokolado, ištirpinto
0,5 puodelio šokolado gabaliukų
0,5 puodelio susmulkintų graikinių arba pekano riešutų
Dideliame dubenyje sumaišykite miltų mišinį, pieną, kiaušinius, cukrų ir tirpintą margariną arba sviestą. Sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite šokoladą, sudėkite šokolado gabaliukus ir riešutus. Keptuvę ištepkite aliejumi ir įkaitinkite ją virš vidutinės ugnies. Kiekvieną blyną formuokite iš 1/4 puodelio tešlos. Kepkite virš vidutinės ugnies apie 1-2 minutes. Apverskite blynus; kepkite dar 1-2 minutes. Patiekite karštus su mėgstamu padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Rgp 2008, 14:53

Džiovintų uogų ir vaisių pyragaičiai

Tradicinis Kalėdų receptas:

200 g raudonų obuolių nuluptų ir supjaustytų (Obuolys),
300 g raudonųjų razinų,
150 geltonųjų razinų,
150 g razinų be sėklų,
100 g cukruotų vyšnių,
60 g cukruotų citrinos žievelių,
60 g cukruotų apelsino žievelių,
120 g suskaldytų graikinių riešutų,
250 g susmulkinto lajaus,
500 g rudojo cukraus,
2 šaukštai kvapiųjų pipirų (Kvapieji pipirai),
4 šaukštai brendžio arba romo,
400 g paprastos tešlos arba sluoksniuotos tešlos, jei norima.
Sudėkite visus produktus išskyrus tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje 48 valandoms.
Iškočiokite tešlą. Išpjaukite apvalius gabaliukus ir išklokite pyragaičių formelių dugną, pusiau užpildykite formeles vaisiais, tada ant viršaus uždėkite kitą apvalų tešlos gabalą. Užspauskite kraštus, patepkite pyragaičių viršų kiaušinio baltymu, suplaktu su 1 šaukšteliu pieno.
Kepkite įkaitintoje 220°C orkaitėje apie 20 minučių arba kol tešla taps auksinės spalvos.
Patiekite šiltus arba šaltus, paprastai arba apibarstytus miltiniu cukrumi.

Paprasta tešla (viena porcija):
160 g (1,25 puodelio) miltų
0,5 šaukštelio druskos
2,5 šaukštų šalto vandens
130 g (0,5 puodelio) riebalų

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Britų virtuvė

Standartinė pyp » 08 Sau 2009, 17:39

buvo mancesteryje praeitais metais...vien greito maisto restoranai, plius kinieciu, meksikieciu, italu, japonu ir dar kazkokiu nacionaliniu virtuviu, kazko britisko ne su ziburiu neradom...viesbutis per pusrycius ir tai anei menkiausio kiausinio nepasiule :roll:

Vartotojo avataras
sandruca
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1143
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pliusai: 186
Miestas: Airija

Re: Britų virtuvė

Standartinė sandruca » 16 Rgs 2012, 21:24

Traditional Irish Bacon, Cabbage, and Parsley Sauce
( tradicinis airiskas sudytas bekonas su kopustais ir petrazoliu padazu)

Reikes :

sudyto bekono ( 1kg gabalo)
vieno kopusto, supjaustyto smulkiais kvadratukais


Padazui:

2 sauksteliu sviesto
ketvirtadalio puodelio miltu,
300ml pieno,
druskytes, pipiru, puse puoddelio svieziu smulkintu petrazoliu.


Mesyte virti puode apie valanda laiko, i virimo pabaiga sudeti pjaustyta kopusta ir dar pavirinti apie 20 min, kol suminkstes kopustai. Per ta laika pasiruosiam padaziuka: islydyti sviestuka, berti miltus, druskyte, pipiriukus ir piena, viska ismaisyti. Pries padaziukui uzverdant sudeti sviezias petrazoles, pavirti 1-2min. Padaziuka supilt i nukostus kopustus ir gerai ismaisyti. Garnyrui galima( rekomenduojam) pasiruosti bulviu kosytes 031
Airiu virtuve pasizymi tuo, kad genialumas slypi paprastume-darbo nedaug, bet laaaaaabai skanu 031
Prikabinti failai
Photo1001.jpg
Photo1001.jpg (73.03 KiB) Peržiūrėta 11597 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Britų virtuvė

Standartinė Tutsi » 16 Rgs 2012, 22:46

skaniai atrodo :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Britų virtuvė

Standartinė Ramunė » 17 Rgs 2012, 06:25

:luks: :luks: :luks: :luks:

Vartotojo avataras
juuurate
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2478
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pliusai: 34
Miestas: Utena

Re: Britų virtuvė

Standartinė juuurate » 17 Rgs 2012, 13:27

:hubba: :hubba: :hubba: labai apetitnai atrodo 038
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą