Egiptiečių virtuvė
- Mistiqueee
- Fanatas
- Pranešimai: 506
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
- Pliusai: 38
- Miestas: Kairas
Re: Egiptiečių virtuvė
Na, o siandien skanavom idarytus vynuogiu lapus. Eigos jau nebesugaudziau fotoaparatu, bet nors galutinis rezultatas yra .
Kiekvienas metais, kai vynuoges apsilapuoja, pasirupinam ju rezervu saldyklyje, tiesiog suskinami delno dydzio dar jauni, graziai zali lapai ir uzsaldomi. Tada bet kuriuo metu laiku galime pasidaryt si patiekala. Lapus pries ruosiant truputi apvirti.
Idarui naudojamas jautienos farsas, svogunai, prieskoniai, cesnako galvute, nevirti ryziai (farso turi buti zymiai daugiau nei ryziu, taip 1 kg farso, 1 stikline nevirtu ryziu). Viskas gerai ismaisoma. Praleidau krapus ir petrazoles:smulkiai supjaustytas.... Pasitaisiau
Imti po nedaug idaro ir vynioti i vynuogiu lapus (ilgai ir nuobodziai, bet igudus sekasi gan greitai) . Nepadaugint idaro, forma turi gautis mazdaug kaip pirsto
Stabeliuoti i puoda, uzpilti uzvirintu sultiniu ir virti kol lapai suminkstes ir isvirs idaras (dazniausiai idaras isverda greiciau, nei lapai, tad tenka dar pavirti del lapu). Ir patiekiam
skanaus
Kiekvienas metais, kai vynuoges apsilapuoja, pasirupinam ju rezervu saldyklyje, tiesiog suskinami delno dydzio dar jauni, graziai zali lapai ir uzsaldomi. Tada bet kuriuo metu laiku galime pasidaryt si patiekala. Lapus pries ruosiant truputi apvirti.
Idarui naudojamas jautienos farsas, svogunai, prieskoniai, cesnako galvute, nevirti ryziai (farso turi buti zymiai daugiau nei ryziu, taip 1 kg farso, 1 stikline nevirtu ryziu). Viskas gerai ismaisoma. Praleidau krapus ir petrazoles:smulkiai supjaustytas.... Pasitaisiau
Imti po nedaug idaro ir vynioti i vynuogiu lapus (ilgai ir nuobodziai, bet igudus sekasi gan greitai) . Nepadaugint idaro, forma turi gautis mazdaug kaip pirsto
Stabeliuoti i puoda, uzpilti uzvirintu sultiniu ir virti kol lapai suminkstes ir isvirs idaras (dazniausiai idaras isverda greiciau, nei lapai, tad tenka dar pavirti del lapu). Ir patiekiam
skanaus
Paskutinį kartą redagavo Mistiqueee 19 Bal 2012, 17:16, redaguota 1 kartą(us).
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Egiptiečių virtuvė
oi kaip faaaina
Aisku, as saviskiams sito neisiulyciau, bet pas kazka tikrai paragauciau
Aisku, as saviskiams sito neisiulyciau, bet pas kazka tikrai paragauciau
Re: Egiptiečių virtuvė
As valgiau pas kaimyne,ja irgi graikes pamokino,man patiko,bet ji kazkokio saldziarugscio padazo uzpyle o kaip pas jus su padazu ar be,Laimut?
- Mistiqueee
- Fanatas
- Pranešimai: 506
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
- Pliusai: 38
- Miestas: Kairas
Re: Egiptiečių virtuvė
mes jokiu padazu jiems nededam, tieiog va sitaip be nieko, bet man labai skanu, kai jautienos farsas tu vynuogiu lapu rugsteles ir skonio itraukia
- Mistiqueee
- Fanatas
- Pranešimai: 506
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
- Pliusai: 38
- Miestas: Kairas
Re: Egiptiečių virtuvė
visai gali buti, kad nuoviras, nors jo pas mus beveik nelieka, bet tas, kas lieka gan rugstoko skonio
Re: Egiptiečių virtuvė
Graikijoj valgiau rūgštoki buvo, o Gruzijoj jie kažkaip kitaip ruošia, visai kitokio skonio buvo , bet labai skanu
- Mistiqueee
- Fanatas
- Pranešimai: 506
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
- Pliusai: 38
- Miestas: Kairas
Re: Egiptiečių virtuvė
kiekviena salis, manau, kazka savo ideda, tad ir skonis keicias, ar tai prieskoniai ar tai farsa pamaiso Pas mus kai jautiena pagrindas tai ir farsas jautienos, ir tos rugsteles tik trupuciukas, kad nepasakyciau jog rugstoki, tiesiog turi truputi rugsteles ir lapu prieskoni Zodziu suteikia toki gan pikantiska skoni
Re: Egiptiečių virtuvė
o tu lietuvisku vynuogiu lapai irgi tiktu? blyn, kaip cia skaniai atrodo
- Mistiqueee
- Fanatas
- Pranešimai: 506
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
- Pliusai: 38
- Miestas: Kairas
Re: Egiptiečių virtuvė
agam, tinka, kai mes is po pirmu kartu Egipte grizom namo, taip pat prasisukom pro vynuoges, tik jau labai buvo kieti (nes tai rudenejant buvo), o reikia dar pavasariniu, na tokiu, kai lapai jau dideli, bed dar sviesiai, sieziai zali, todel pasistengiau receptuka idet pavasari, kad butu proga isbandyt. Tik mes dar klaida LT padarem, kad didelius darem, o cia skaniau, kad butent smulkuciai (pirstuko dydzio, ploniukai), didelius lapus tiesiog plesiam pusiau ir darom 2
Re: Egiptiečių virtuvė
- Mistiqueee
- Fanatas
- Pranešimai: 506
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
- Pliusai: 38
- Miestas: Kairas
Re: Egiptiečių virtuvė
skaniai atrodo, vakar kaip tik pirkta valgem, tai dieve koks saldus, ten tikriausiai tik cukru islyde ir supyle
- Mistiqueee
- Fanatas
- Pranešimai: 506
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
- Pliusai: 38
- Miestas: Kairas
Re: Egiptiečių virtuvė
Nezinau ar Europoj kur yra isigyti Okros vaisiu, bet Egipte tai labai megstamas augalas ir cia ji vadina Bamya.
O kadangi jau teko ir paciai juos ruosti, tai ir cia pasidalinsiu , taigi:
Bamya
Reikes:
Okros vaisiu (bamya), cia naudojam juos nedidukus, ilgiausias buna vos 3 cm ilgio;
jautienos
keletos pomidoru;
pomidoru padazo;
svoguno (galima idet ir truputi cesnako);
druskos;
prieskoniu.
Svogunus sutarkuoti ir apkepinti puode ant nedielio kiekio aliejaus ar sviesto. Sudeti jautiena supjaustyta porcijom. Truputi ja kartu apkepti su svogunais, paprieskoniuoti, pasudyti. Supilti trintus pomidorus su trupuciu vandens ir virti kol mesyte isvirs (jei reikia dapilant vandens).
Isvirus mesytei, sudeti bamya vaisius, gera sauksta pomidoru pazado ir virti, kol isvirs.
Valgoma su ryziais arba tiesiog su duonyte
Cia kaip jos atrodo sviezios ir jau paruostos virimui
O sia nuotraukyte radau interneto platybese, beieskodama, kaipgi pats augalas Okra atrodo
O kadangi jau teko ir paciai juos ruosti, tai ir cia pasidalinsiu , taigi:
Bamya
Reikes:
Okros vaisiu (bamya), cia naudojam juos nedidukus, ilgiausias buna vos 3 cm ilgio;
jautienos
keletos pomidoru;
pomidoru padazo;
svoguno (galima idet ir truputi cesnako);
druskos;
prieskoniu.
Svogunus sutarkuoti ir apkepinti puode ant nedielio kiekio aliejaus ar sviesto. Sudeti jautiena supjaustyta porcijom. Truputi ja kartu apkepti su svogunais, paprieskoniuoti, pasudyti. Supilti trintus pomidorus su trupuciu vandens ir virti kol mesyte isvirs (jei reikia dapilant vandens).
Isvirus mesytei, sudeti bamya vaisius, gera sauksta pomidoru pazado ir virti, kol isvirs.
Valgoma su ryziais arba tiesiog su duonyte
Cia kaip jos atrodo sviezios ir jau paruostos virimui
O sia nuotraukyte radau interneto platybese, beieskodama, kaipgi pats augalas Okra atrodo
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Egiptiečių virtuvė
gal ir neteks niekada sito paragauti, bet saunuole, kad pasidalinai receptuku Aciu Kaip paskatinima uz dalijimasi nacionaliniu virtuviu receptais, skiriu 10 +
Primink ryt, kad nufotkinciau prieskonius... gavau dovanu ir nezinau kam jie... Gal jus zinosite...
Primink ryt, kad nufotkinciau prieskonius... gavau dovanu ir nezinau kam jie... Gal jus zinosite...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Egiptiečių virtuvė
Tai štai kokia "gėlė" Kroatijoje prie namo augo Galų gale, po trijų metų sužinojau
- Mistiqueee
- Fanatas
- Pranešimai: 506
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
- Pliusai: 38
- Miestas: Kairas
Re: Egiptiečių virtuvė
Tutsi - aciukas
Ramune - na gi svarbiausiai - suzinojai, sekanti syki ir nuraskyti galesi, issivirsi, pavalgysi
Ramune - na gi svarbiausiai - suzinojai, sekanti syki ir nuraskyti galesi, issivirsi, pavalgysi
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Egiptiečių virtuvė
Būtinai parsivešiu kitą vasarąpuokštę susiskynusi
- Mistiqueee
- Fanatas
- Pranešimai: 506
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
- Pliusai: 38
- Miestas: Kairas
Re: Egiptiečių virtuvė
Nezinau ar kas zinot gudrybe, kaip namuose suteikt patiekaliukui dumukio vpa ir skoni. Na pamaciau per telika cia Egipte, isbandziau ir man visai patiko (nei lauziuko nereik ).
O gudrybe tokia: tereikia pasidaryt is folijos induka, i ji ideti gabaliuka sviesto, ta induka istatyt i inda, kuriame patiekaliukas. Ikaitinti iki raudonumo maza gabaliuka angliuko, mest i sviesta ir iskart uzdengt, kad dumelis nepabegtu . Ir viskas.
Isbandziau ir tikrai patiko: ir mesyte ir saldzioji bulve pritrauke to dumiuko ir kvapas ir skonis (Reiktu koki syki pabandyt ir su saslykiukais kokiais )
O gudrybe tokia: tereikia pasidaryt is folijos induka, i ji ideti gabaliuka sviesto, ta induka istatyt i inda, kuriame patiekaliukas. Ikaitinti iki raudonumo maza gabaliuka angliuko, mest i sviesta ir iskart uzdengt, kad dumelis nepabegtu . Ir viskas.
Isbandziau ir tikrai patiko: ir mesyte ir saldzioji bulve pritrauke to dumiuko ir kvapas ir skonis (Reiktu koki syki pabandyt ir su saslykiukais kokiais )
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Egiptiečių virtuvė
As taip garpuodyje darau. Labai liuks gaunasi