Graikų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Geg 2007, 20:44

Ramunė rašė:Svarbu viską paruoštPaveikslėlis

kaip vaikai sako: tu, mama, paruošk stalą, o paskui eik pasivaikščioti su tėveliu visai paraiPaveikslėlis
tiksliai,taip ir buna :twisted:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Geg 2007, 21:25

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Svarbu viską paruoštPaveikslėlis

kaip vaikai sako: tu, mama, paruošk stalą, o paskui eik pasivaikščioti su tėveliu visai paraiPaveikslėlis
tiksliai,taip ir buna :twisted:
Žinau, ką sakau, ne pirmi metai ant svietoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Geg 2007, 10:06

tai o mes kitokios buvom :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 17:07

Svogūnų tzatziki

"Tzaziki –tradicinis graikiškas padažas.

400 ml natūralaus jogurto,
1 skiltelės česnako,
pusės citrinos sulčių,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
1 arb. šaukštelio rudojo cukraus,
druskos, maltų pipirų.

Jogurtą išmaišykite su smulkiai supjaustyta arba išspausta česnako skiltele, aliejumi, citrinos sultimis, cukrumi, druska ir pipirais, kol masė taps vientisa kaip kremas.
Svogūną supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir įmaišykite į paruoštą masę. Prieš patiekdami gerai atšaldykite.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 17:42

gana idomus receptukas ir nesunkus :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Bir 2007, 17:44

Labai skanus. Man jis patinka ir vienas su rugine riekele. :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bir 2007, 17:53

Ramunė rašė:Labai skanus. Man jis patinka ir vienas su rugine riekele. :roll:
o jei dar Kedainiu agurkiuka prie viso to :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bir 2007, 10:44

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Labai skanus. Man jis patinka ir vienas su rugine riekele. :roll:
o jei dar Kedainiu agurkiuka prie viso to :hubba:
Tai kaip be to atributo pagrindinioPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 11:14

paskaiciau ir seile nutyso :hubba: ,turbut laikas pusryciauti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 21 Bir 2007, 11:46

O gal kas nors žino kaip gaminama plonoji tešla?
Rusiškai dar ja vadino "filo" tešla ar kažkaip panašiai :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 11:52

vakar kaip tik verciau neta del tos teslos,bet konkreciai taip ir neradau :evil: Jei ka atkasiu pasakysiu :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 21 Bir 2007, 12:04

tutsi rašė:vakar kaip tik verciau neta del tos teslos,bet konkreciai taip ir neradau :evil: Jei ka atkasiu pasakysiu :wink:
Matyt blogai ieškojai. Angliškai phyllo pastry. arba filo, fillo
Štai kokį receptą radau jai pasigaminti. Nors kai per televizorių rodė kaip ją gamina, tai aukštas pilotažas. Specialius miltus naudoja su tam tikrai priedais.

flour 400 gm
salt 1 tsp
warm water 125 ml
olive oil 2 tbs
cornflour sq

How to make filo pastry

Sift flour and salt into bowl
Gradually add the water to make a stiff dough (use more or less of the water as required)
Place a little oil on hands and knead the dough on a work surface, gradually work in all the oil this way until a smooth, elastic dough is achieved
Roll the dough in a little more oil and place in a bowl, cover with a damp cloth, and allow to stand in a warm place for approximately 2 hours to rest
Scale the dough down into 10 parts and roll to 1/4-inch thickness on a pastry board lightly dusted with cornstarch
Cover with a cloth and allow to relax for 10 minutes
Cover a table work bench with a smooth, clean cloth and lift rolled dough onto it
Putting your hands, palms down under the dough, gently stretch the dough with the back of hands, working around the table until the dough is stretched and as thin as tissue paper and approximately 35 x 35cm square
Cut the filo pastry into required shapes and use immediately or store under a damp cloth

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 21 Bir 2007, 12:06

Pagal kitą šaltinį:

INGREDIENTS:
8 cups of all-purpose flour
2 teaspoons of raki (or white vinegar)
2 teaspoons of extra virgin olive oil
juice of 1 lemon
1 1/4 - 1 1/3 cups of hot water
flour for work surface and hands
PREPARATION:
Note: The key to the recipe is hot water.

Combine all ingredients in a large bowl and mix by hand until it holds together. On a floured surface, knead by hand for 10-15 minutes until soft and malleable, with a smooth feel.

Wrap in plastic wrap and refrigerate overnight before using.
Unused phyllo can be kept in the refrigerator, in air-tight wrapping, for up to 10 days after making.

Yield: approximately 2 1/4 pounds

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 12:08

man anglu kalba yra pauksciu kalba Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 21 Bir 2007, 12:12

tutsi rašė:man anglu kalba yra pauksciu kalba Paveikslėlis
gal kas užsiims išverst? aš tai labai tingiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 12:17

taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 21 Bir 2007, 12:22

tutsi rašė:taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043
tai jau taip, prašysim specialisto

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bir 2007, 19:57

tutsi rašė:taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043
Aš riešutus labiau mėgstu, nei siemkes. :merg2: O gal čia ne apie mane :wink:

Kurį verst 024

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 08:55

Ramunė rašė:
tutsi rašė:taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043
Aš riešutus labiau mėgstu, nei siemkes. :merg2: O gal čia ne apie mane :wink:

Kurį verst 024
apie tave AISKU,nesvarbu kuri,svarbu kaip ta tesla gaminti :oops: Pati paskaiciusi nuspresk :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Bir 2007, 09:18

tutsi rašė:
Ramunė rašė:
tutsi rašė:taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043
Aš riešutus labiau mėgstu, nei siemkes. :merg2: O gal čia ne apie mane :wink:

Kurį verst 024
apie tave AISKU,nesvarbu kuri,svarbu kaip ta tesla gaminti :oops: Pati paskaiciusi nuspresk :wink:
Man abudu aiškūs bet atrodo, kad pirmas yra tikroviškesnis nei antras. Gal dėl acto Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 09:29

Sift flour and salt into bowl
Gradually add the water to make a stiff dough (use more or less of the water as required)
Place a little oil on hands and knead the dough on a work surface, gradually work in all the oil this way until a smooth, elastic dough is achieved
Roll the dough in a little more oil and place in a bowl, cover with a damp cloth, and allow to stand in a warm place for approximately 2 hours to rest
Scale the dough down into 10 parts and roll to 1/4-inch thickness on a pastry board lightly dusted with cornstarch
Cover with a cloth and allow to relax for 10 minutes
Cover a table work bench with a smooth, clean cloth and lift rolled dough onto it
Putting your hands, palms down under the dough, gently stretch the dough with the back of hands, working around the table until the dough is stretched and as thin as tissue paper and approximately 35 x 35cm square
Cut the filo pastry into required shapes and use immediately or store under a damp cloth[/quote]
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 22 Bir 2007, 09:59, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 09:40

8 puodeliai universalių miltų,
2 šaukšteliai acto arba vyno acto),
2 šaukšteliai extra alyv. aliejaus,
1 citrinos sultys,
1 ir 1/4 - 1 1/3 puodelio karšto vandens,
miltai stalo paviršiui barstyti ir rankoms pasitepti.

recepto pagrindas ( vinis :P ) yra karštas vanduo.

Visus ingriedientus sudėti į dubenį ir išmaišyti iki vientisumo ranka. Ant miltais pabarstytio paviršiaus minkyti 10 - 15 min., kol tešla taps tąsi ir lengvai formuojama, be jokių gumulėlių.
Susukti į plėvelę ir laikyti šaltai per nakktį prieš naudojant.
Likusią nesunaudotą tešlą galima laikyti užšaldytą ne ilgiau 10 dienų po padarymo.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 09:41

butinai po atostogu ismeginsiu :wink: Aciu uz vertima :geles:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Bir 2007, 09:42

Ramunė rašė:
kukurūzų arba ryžių miltų puodelis.
Pamiršote paminėti, kad kukurūzų arba ryžių miltai naudojami pabarstymui (per teliką taip ir rodė, kad tešlos sluoksnius barsto kukurūzų miltais) ir kad reikia iškočioti labai plonai apie 5 mm storio.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 09:56

Forelle rašė:
Ramunė rašė:
kukurūzų arba ryžių miltų puodelis.
Pamiršote paminėti, kad kukurūzų arba ryžių miltai naudojami pabarstymui (per teliką taip ir rodė, kad tešlos sluoksnius barsto kukurūzų miltais) ir kad reikia iškočioti labai plonai apie 5 mm storio.
Taip, vieną eilutę praleidau, pasirodo. Bet pakankamai sudėtinga taip versti, nes nesusipratau pirmojo atsispausdinti. Gal ir suklydau. Labai atsiprašau. :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Bir 2007, 09:57

Ramunė rašė:8 puodeliai universalių miltų,
2 šaukšteliai acto arba vyno acto),
Raki - tai turkiškas gėrimas. Labiausiai paplitusi anyžinė.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 10:00

Forelle rašė:
Ramunė rašė:8 puodeliai universalių miltų,
2 šaukšteliai acto arba vyno acto),
Raki - tai turkiškas gėrimas. Labiausiai paplitusi anyžinė.

Man atrodo, išvalysiu vertimus, versk tu.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 10:04

ei mergyyyyyyyyynos,jus is tos kojos sendien is lovos islipote :shock: :shock: o rakija,tai grynas samagonas,ir tokio brudo as i jokia tesla nedeciau,va actas kitas reikalas :roll:
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 22 Bir 2007, 10:07, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 10:04

Winegar - actas, vynuogėnojas, rūgštus, surūgęs.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bir 2007, 10:06

tutsi rašė:ei mergyyyyyyyyynos,jus is tos kojos sendien is lovos islipote :shock: :shock:
Aš tai ta, kur reikia. Bet, kai nori padėt, o gauni komentarus, tipo - nieko neišmanai . - ačiū, kam tiek daug garbės.Paveikslėlis

Skelbti atsakymą