Graikų virtuvė
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Atsiprašau, nenorėjau nieko įžeisti. Aš tik pastebėjau kad nieko neužsiminta apie kukurūzų miltus, tai ir papildžiau, vis tiek vėliau ar anksčiau būtų iškilęs toks klausimas, kai tarp ingredientų yra, o kur naudoti neaišku.
O dėl rakės, tai aš pirmiau jau sneiau ja domėjausi, kai buvau gavusi dovanų buteliuką. Tai sakau, gal kas turi, tai gali pilti jos.
Dar kartą atsiprašau
O dėl rakės, tai aš pirmiau jau sneiau ja domėjausi, kai buvau gavusi dovanų buteliuką. Tai sakau, gal kas turi, tai gali pilti jos.
Dar kartą atsiprašau
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pikantiška menkė pomidorų ir česnakų padaže
1 skardinė pjaustytų marinuotų pomidorų,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
2 šaukšteliai česnakinės druskos,
2 šaukšteliai alyvų aliejaus,
truputis maltų juodųjų pipirų,
700g menkės filė.
Stikliniame inde (tinkamame kepti orkaitėje) sumaišykite pomidorus, citrinų sultis, česnakinę druską, alyvų aliejų ir pipirus. Ant šio mišinio sudėkite menkės filė (vienu sluoksniu) ir ant viršaus pašlakstykite pomidorų mišiniu. Kepti penkiolika minučių orkaitėje.
1 skardinė pjaustytų marinuotų pomidorų,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
2 šaukšteliai česnakinės druskos,
2 šaukšteliai alyvų aliejaus,
truputis maltų juodųjų pipirų,
700g menkės filė.
Stikliniame inde (tinkamame kepti orkaitėje) sumaišykite pomidorus, citrinų sultis, česnakinę druską, alyvų aliejų ir pipirus. Ant šio mišinio sudėkite menkės filė (vienu sluoksniu) ir ant viršaus pašlakstykite pomidorų mišiniu. Kepti penkiolika minučių orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Graikiškos vištienos salotos
3 puodeliai pjaustytos virtos vištienos,
2 nulupti ir smulkiai pjaustyti agurkai,
1 puodelis pjaustyto fetos sūrio,
2/3 puodelio pjaustytų juodųjų alyvų,
1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių,
1 puodelis majonezo,
2 skiltelės smulkiai kapoto česnako,
1/2 puodelio paprasto neriebaus jogurto,
1 šaukštas kapotų šviežių peletrūnų,
1 galvutė pjaustytų salotų lapų.
Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną, agurkus, fetos sūrį, alyvas ir petražoles. Kitame inde sumaišykite majonezą, česnaką, jogurtą ir peletrūnus. Gautą masę sumaišykite su vištienos mišiniu ir viską užpilkite ant salotų lapų.
3 puodeliai pjaustytos virtos vištienos,
2 nulupti ir smulkiai pjaustyti agurkai,
1 puodelis pjaustyto fetos sūrio,
2/3 puodelio pjaustytų juodųjų alyvų,
1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių,
1 puodelis majonezo,
2 skiltelės smulkiai kapoto česnako,
1/2 puodelio paprasto neriebaus jogurto,
1 šaukštas kapotų šviežių peletrūnų,
1 galvutė pjaustytų salotų lapų.
Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną, agurkus, fetos sūrį, alyvas ir petražoles. Kitame inde sumaišykite majonezą, česnaką, jogurtą ir peletrūnus. Gautą masę sumaišykite su vištienos mišiniu ir viską užpilkite ant salotų lapų.
-
- Naujokas
- Pranešimai:11
- Užsiregistravo:30 Lie 2007, 17:43
Pyragėliai su špinatais, graikiniais riešutais ir feta sūriu
Sveikos,
Vaakr dejau recepta, bet kazkur dingo. Tai kartoju. Vienas mano daznu graikisku patiekalu
Graikiški pyragėliai su špinatais, graikiniais riešutais ir feta sūriu
Kai kurios proceduros labai detalios, nes pas mane bloge lankosi nemazai naujoku
6 pyragėliai (pagrindinis patiekalas 2 asmenims arba užkandis 3 asmenims)
3 lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (10×20 cm)
100 gr špinatų
100 gr feta tipo minkšto sūrio
40 gr trintuve susmulkintų graikinių riešutų
1 svogūnas
Žiupsnelis muskato riešuto
Alyvų aliejaus
Druskos
Išplakto kiaušinio pyragėlių aptepimui
Verdančiame pasūdytame vandenyje apvirkite špinatus. Špinatus reikia tik panardinti į verdantį vandenį 2-3 minutėms. Išimkite, gerai nusunkite ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną . Apkepkite jį aliejuje, kol gabaliukai pasidarys permatomi ir įgaus gelsvą spalvą. Į dubenį sudėkite špinatus, suberkite susmulkintus riešutus, įdėkite fetą, svogūnus ir muskatą. Visą masę pertrinkite ir išmaišykite šakute. Jei ji gavosi sausoka, įpilkite šiek tiek aliejaus.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Jei popieriaus kraštai riečiasi, suglamžykite jį. Ant popieriaus sudėkite lakštus ir leiskite jiems sušilti iki kol taps lankstūs. Perpjaukite kiekvieną jų į dvi dalis. Jei tai darote pirmą kartą, įdarą padalinkite bent jau į dvi dalis, kad visi pyragėliai jo gautų po lygiai. Paimkite lakšto puselę į savo delną. Ji jūsų delne turi gulėti, kaip rombas t.y. vienas jo kampas žiūrėti į didįjį pirštą, kitas – į delno vidurį. Paimkite 1/6 įdaro ir įdėkite i lakšto vidurį. Pirštais šiek tiek paskirstykite masę į kairę ir dešinę. Lakštą lenkite pusiau, kol jo kraštai priartės vienas prie kito. Aš asmeniškai lakšto kraštus užspaudžiu pirštais judesiu panašiu į gnybimą, tačiau perlenktą lakštą su įdaru galima pasidėti ant stalo ir uždaryti su šakute (kokius 0,5cm į lakšto gylį) perbraukiant per viršutinio ir apatinio lakštų kraštus. Padėkite visus pyragėlius ant skardos. Patepkite jų viršutinę dalį plaktu kiaušiniu. Tada patiekalas gražiai apkeps. Viską pašaukite į 180C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Iš esmės įdare nėra žalių produktų, todėl kepate pačią tešlą. Į ją ir orientuokitės kepdami. Kai pyragėliai pakils ir gražiai apskrus – jie iškepę. Rekomenduoju valgyti šiltus.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Vaakr dejau recepta, bet kazkur dingo. Tai kartoju. Vienas mano daznu graikisku patiekalu
Graikiški pyragėliai su špinatais, graikiniais riešutais ir feta sūriu
Kai kurios proceduros labai detalios, nes pas mane bloge lankosi nemazai naujoku
6 pyragėliai (pagrindinis patiekalas 2 asmenims arba užkandis 3 asmenims)
3 lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (10×20 cm)
100 gr špinatų
100 gr feta tipo minkšto sūrio
40 gr trintuve susmulkintų graikinių riešutų
1 svogūnas
Žiupsnelis muskato riešuto
Alyvų aliejaus
Druskos
Išplakto kiaušinio pyragėlių aptepimui
Verdančiame pasūdytame vandenyje apvirkite špinatus. Špinatus reikia tik panardinti į verdantį vandenį 2-3 minutėms. Išimkite, gerai nusunkite ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną . Apkepkite jį aliejuje, kol gabaliukai pasidarys permatomi ir įgaus gelsvą spalvą. Į dubenį sudėkite špinatus, suberkite susmulkintus riešutus, įdėkite fetą, svogūnus ir muskatą. Visą masę pertrinkite ir išmaišykite šakute. Jei ji gavosi sausoka, įpilkite šiek tiek aliejaus.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Jei popieriaus kraštai riečiasi, suglamžykite jį. Ant popieriaus sudėkite lakštus ir leiskite jiems sušilti iki kol taps lankstūs. Perpjaukite kiekvieną jų į dvi dalis. Jei tai darote pirmą kartą, įdarą padalinkite bent jau į dvi dalis, kad visi pyragėliai jo gautų po lygiai. Paimkite lakšto puselę į savo delną. Ji jūsų delne turi gulėti, kaip rombas t.y. vienas jo kampas žiūrėti į didįjį pirštą, kitas – į delno vidurį. Paimkite 1/6 įdaro ir įdėkite i lakšto vidurį. Pirštais šiek tiek paskirstykite masę į kairę ir dešinę. Lakštą lenkite pusiau, kol jo kraštai priartės vienas prie kito. Aš asmeniškai lakšto kraštus užspaudžiu pirštais judesiu panašiu į gnybimą, tačiau perlenktą lakštą su įdaru galima pasidėti ant stalo ir uždaryti su šakute (kokius 0,5cm į lakšto gylį) perbraukiant per viršutinio ir apatinio lakštų kraštus. Padėkite visus pyragėlius ant skardos. Patepkite jų viršutinę dalį plaktu kiaušiniu. Tada patiekalas gražiai apkeps. Viską pašaukite į 180C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Iš esmės įdare nėra žalių produktų, todėl kepate pačią tešlą. Į ją ir orientuokitės kepdami. Kai pyragėliai pakils ir gražiai apskrus – jie iškepę. Rekomenduoju valgyti šiltus.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
-
- Naujokas
- Pranešimai:11
- Užsiregistravo:30 Lie 2007, 17:43
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Graikų pyragas
2 stiklinės miltų,
4 kiaušiniai, 150 g sviesto,
1,25 stiklinės cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
vanilės aliejaus,
100 g pieniško arba desertinio šokolado,
migdolų.
Sviestą ištrinti iki baltumo. Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.
2 stiklinės miltų,
4 kiaušiniai, 150 g sviesto,
1,25 stiklinės cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
vanilės aliejaus,
100 g pieniško arba desertinio šokolado,
migdolų.
Sviestą ištrinti iki baltumo. Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.
GRAIKIŠKA VIŠTIENA
2 didelių cukinijų, supjaustytų griežinėliais
300g kokteilinių pomidoriukų (čia turbūt apie vynuoginius kalba)
keleto šakelių raudonėlių ar čiobrelių
2 šaukštai alyvų aliejaus
4 vištos krūtinėlių
75g susmulkintų špinatų
16 juodųjų alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau
100g sutrupintos fetos
2 šaukštų paspragintų kedro riešutų
1 skiltelė sutrinto česnako
citrinų sulčių
Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. Į kepimo formą sudėkite cukinijas, raudonėlius ir pomidorus bei pašlakstykite aliejumi. Vištos krūtinėles įpjaukite horizontaliai, kad susidarytų kišenė, tik neperpjaukite perpus. Likusius ingredientus sumaišykite su šlakeliu alyvų aliejaus ir pabarstykite prieskoniais. Po ketvirtadalį įdaro kimškite į vištų krūtinėles. Susekite pagaliukais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite iš abiejų pusių vištieną. Išėmusi iš keptuvės dėkite vištieną ant daržovių ir kepkite orkaitėje 25 min. Patiekite su žaliomis salotomis ir duona.
2 didelių cukinijų, supjaustytų griežinėliais
300g kokteilinių pomidoriukų (čia turbūt apie vynuoginius kalba)
keleto šakelių raudonėlių ar čiobrelių
2 šaukštai alyvų aliejaus
4 vištos krūtinėlių
75g susmulkintų špinatų
16 juodųjų alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau
100g sutrupintos fetos
2 šaukštų paspragintų kedro riešutų
1 skiltelė sutrinto česnako
citrinų sulčių
Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių. Į kepimo formą sudėkite cukinijas, raudonėlius ir pomidorus bei pašlakstykite aliejumi. Vištos krūtinėles įpjaukite horizontaliai, kad susidarytų kišenė, tik neperpjaukite perpus. Likusius ingredientus sumaišykite su šlakeliu alyvų aliejaus ir pabarstykite prieskoniais. Po ketvirtadalį įdaro kimškite į vištų krūtinėles. Susekite pagaliukais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite iš abiejų pusių vištieną. Išėmusi iš keptuvės dėkite vištieną ant daržovių ir kepkite orkaitėje 25 min. Patiekite su žaliomis salotomis ir duona.
GRAIKIŠKAS ŠPINATŲ PYRAGAS
300g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1kg špinatų
1l vandens
1 šaukštelis druskos
ryšelis svogūnėlių su laiškais
1 česnako skiltelė
50g sviesto
ant peilio galo druskos ir baltųjų pipirų
žiubsnelis tarkuoto muskato riešuto
200g ožkos sūrio
4 kiaušiniai
5 šaukštai džiūvėsėlių
1 kiaušinio trynys aptepimui
Tešla laikoma kambario temperatūroje, kol atsileidžia. Špinatai perrenkami ir nuplaunami. Sūdytas vanduo užvirinamas, špinatai jame pavirinami 4 min, paskui nuvarvinami ir stambiai supjaustomi. Česnakas ir svogūnėliai nulupami, susmulkinami ir pakepinami ištirpintame svieste. Paskui sudedami špinatai ir prieskoniai. Sūris supjaustomas kubeliais, kiaušiniai paplakami ir kartu su džiūvėsėliais bei sūriu įmaišomi į špinatus. Orkaitė įkaitinama iki 200C. Skarda perliejama šaltu vandeniu. Tešla labai plonai iškočiojama, išpjaunami stačiakampiai lakštai. Trys iš jų įklojami į skardą taip, kad lakštų kraštai būtų nukatę nuo skardos kraštų. Ant lakštų sukrečiamas įdaras, tešlos kraštai užlenkiami ant jo ir uždedami likusieji stačiakampiai. Viršutinis tešlos sluoksnis subadomas, aptepamas plaktu tryniu. Kepama orkaitėje 50min.
300g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1kg špinatų
1l vandens
1 šaukštelis druskos
ryšelis svogūnėlių su laiškais
1 česnako skiltelė
50g sviesto
ant peilio galo druskos ir baltųjų pipirų
žiubsnelis tarkuoto muskato riešuto
200g ožkos sūrio
4 kiaušiniai
5 šaukštai džiūvėsėlių
1 kiaušinio trynys aptepimui
Tešla laikoma kambario temperatūroje, kol atsileidžia. Špinatai perrenkami ir nuplaunami. Sūdytas vanduo užvirinamas, špinatai jame pavirinami 4 min, paskui nuvarvinami ir stambiai supjaustomi. Česnakas ir svogūnėliai nulupami, susmulkinami ir pakepinami ištirpintame svieste. Paskui sudedami špinatai ir prieskoniai. Sūris supjaustomas kubeliais, kiaušiniai paplakami ir kartu su džiūvėsėliais bei sūriu įmaišomi į špinatus. Orkaitė įkaitinama iki 200C. Skarda perliejama šaltu vandeniu. Tešla labai plonai iškočiojama, išpjaunami stačiakampiai lakštai. Trys iš jų įklojami į skardą taip, kad lakštų kraštai būtų nukatę nuo skardos kraštų. Ant lakštų sukrečiamas įdaras, tešlos kraštai užlenkiami ant jo ir uždedami likusieji stačiakampiai. Viršutinis tešlos sluoksnis subadomas, aptepamas plaktu tryniu. Kepama orkaitėje 50min.