Tim mažesnę porciją darykit, jeigu nepatiks, tai ne bus taip gaila sugadintų produktų O nuotrauką reikėtų pakeisti, nes pati nenufotografavau, kai normaliau atrodė, o šita net nesufokusuota normaliaiRamunė rašė:Tada bandysiu kurią dieną ir parodysiu rezultatą, jei pavyks
Indų virtuvė
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Į šį patiekalą irgi skeptiškai žiūrėjau, nes neįsivaizdavau, kad bulvės su ryžiais gali derėti. Bet pasirodo labai skanu ir sotu. Ir gražiai atrodo, kaip kiaušinis viduj būtų. Galima pasidaryti, kai lieka po pietų bulvių košės ir virtų ryžių. Tešla darau ne iš žirnių miltų, o imu pusė žirnių miltų ir pusę paprastų. Kadangi neturiu šafrano, tai paprasčiausiai ryžius pabarstau kurkuma ir gerai išmaišom.
Nargisi kofta
„Karališkoji“ kofta
200 g baltų ryžių;
8 vidutinės bulvės;
3 a.š. druskos;
175 g panyro;
225 g žirnių miltų;
0,5 a.š. kurkumos;
0,25 a.š. malto šafrano (nedėjau, nes neturėjau);
2 š. šilto pieno;
350 g nesmulkintų špinatų lapų (naudoti galima ir mangoldų lapus);
0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų;
1 a.š. garam pasalos;
0,5 a.š. kurkumos;
Ghee arba sviesto (aliejaus) kepimui fritiūre (kepiau paprastoj keptuvėj).
Ryžius išvirti biriais. Išvirti bulves ir paruošti bulvių košę, pagardinti garam masala, druska. Į panyrą įberti 0,5 a.š. druskos ir minkyti kol gausis minkšta tešla.
Dubenyje sumaišykite žirnių miltus, truputį druskos, kurkumos, įpilti vandens tiek, kad gautųsi vienalytė tešla.
Šafraną suberkite į šiltą pieną, po to gerai išmaišykite su išvirtais ryžiais. Špinatus minutėlei panardinti į verdantį vandenį, kad suminkštėtų, po to, nusausinkite.
Ryžius, panyrą, špinatus ir bulvių košė padalyti į 6 dalis. Iš ryžių suformuoti tvirtą rutuliuką. Iš panyro gabaliuką suploti blynelį ir įvynioti į iš ryžių rutuliuką, apspausti, kad neliktų neuždengtų kraštų. Pavolioti tarp delnų, kad pasidarytų glotnus. Apvynioti rutuliuką vienu ar dviem sluoksniais ištiesintų špinatų ir sluoksniu bulvių košės.
Rutuliukus dėti į tirštą tešlą, apvolioti ir kepti įkaitintame ghee. Patiekti karštus.
tik nuotraukos neturiu ir nerandu, kai bus bulvių darysiu, nufotografuosiu
Nargisi kofta
„Karališkoji“ kofta
200 g baltų ryžių;
8 vidutinės bulvės;
3 a.š. druskos;
175 g panyro;
225 g žirnių miltų;
0,5 a.š. kurkumos;
0,25 a.š. malto šafrano (nedėjau, nes neturėjau);
2 š. šilto pieno;
350 g nesmulkintų špinatų lapų (naudoti galima ir mangoldų lapus);
0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų;
1 a.š. garam pasalos;
0,5 a.š. kurkumos;
Ghee arba sviesto (aliejaus) kepimui fritiūre (kepiau paprastoj keptuvėj).
Ryžius išvirti biriais. Išvirti bulves ir paruošti bulvių košę, pagardinti garam masala, druska. Į panyrą įberti 0,5 a.š. druskos ir minkyti kol gausis minkšta tešla.
Dubenyje sumaišykite žirnių miltus, truputį druskos, kurkumos, įpilti vandens tiek, kad gautųsi vienalytė tešla.
Šafraną suberkite į šiltą pieną, po to gerai išmaišykite su išvirtais ryžiais. Špinatus minutėlei panardinti į verdantį vandenį, kad suminkštėtų, po to, nusausinkite.
Ryžius, panyrą, špinatus ir bulvių košė padalyti į 6 dalis. Iš ryžių suformuoti tvirtą rutuliuką. Iš panyro gabaliuką suploti blynelį ir įvynioti į iš ryžių rutuliuką, apspausti, kad neliktų neuždengtų kraštų. Pavolioti tarp delnų, kad pasidarytų glotnus. Apvynioti rutuliuką vienu ar dviem sluoksniais ištiesintų špinatų ir sluoksniu bulvių košės.
Rutuliukus dėti į tirštą tešlą, apvolioti ir kepti įkaitintame ghee. Patiekti karštus.
tik nuotraukos neturiu ir nerandu, kai bus bulvių darysiu, nufotografuosiu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Blynai, įdaryti bulvėmis su prieskoniais(Masala dosa)
Šie ploni, traškūs blynai su bulvių ir prieskonių įdaru — visoje Pietų Indijoje mėgstamas užkandis. Jie valgomi švieži ir karšti, todėl patiekite juos iš karto, kai tik iškeps. Tradicinis garnyras prie masalą dosų— kokoso čatnis ir pjaustyti kalendros lapai.
175 g nuplautų trumpų baltų ryžių
100 g lęšių
2 supjaustyti švieži ankštiniai pipirai (Čili pipirai)
0,5 šaukštelio rudojo cukraus
2,5 šaukštelių druskos
10 vidutinio didumo bulvių
ghi arba aliejus keptuvei sutepti
4 šaukštai tarkuoto kokoso
3 šaukšteliai tarkuoto šviežio imbiero
4 šaukštai ghi
2 šaukšteliai kmynų
2 šaukšteliai juodųjų garstyčių sėklų
0,5 šaukštelio kurkumos
2 šaukštai susmulkintos kalendros
2 šaukštai sviesto
Skirtinguose dubenyse per naktį išmirkykite ryžius ir lęšius (arba žirnius). Nuplaukite ir suberkite į atskirus koštuvus, kad nuvarvėtų. Paskui atskirai sumalkite elektriniu mikseriu ir užpilkite trupučiu vandens, kad gautųsi vienalytė skysta tešla. Abiejų rūšių tešlą sumaišykite dideliame dubenyje drauge su supjaustytu ankštiniu pipiru, ruduoju cukrumi ir 0,5 arb. š. druskos. Gerai išplakite. Dubenį uždenkite ir padėkite šiltoje vietoje valandai ar dviem, o jei įmanoma — ir visai nakčiai.
Kai viskas paruošta kepti, sutepkite keptuvę maždaug 0,5 arb. š. ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Tešlą vėl išplakite,— ji turi būti skystoka. Užlašinkite ant keptuvės kelis lašus vandens. Jei jie tiška ir čirška, keptuvė įkaitusi. Užpilkite 4 šaukštus tešlos ir šaukšto apačia sukamaisiais judesiais ja plonai paskleiskite, pradėję nuo vidurio. Iš tokio kiekio tešlos iškepa plona, maždaug 20 cm skersmens dosa. (Visa dosų kepimo paslaptis glūdi sugebėjime paskleisti tešla įkaitusioje keptuvėje greičiau, nei ji suspės sukietėti.) Kepkite 2-3 minutes, kol pasidarys rudai auksinės spalvos. Apverskite. Kita pusė iškepa dvigubai greičiau už pirmąją, tačiau niekada taip tolygiai neparuduoja.
Toliau kepkite etosas, kol Baigsis tešla. Keptuvę patepkite tik tuomet, kai dosos ims lipti. Sudėkite jas j lėkštę vieną ant kitos, kad išliktų šiltos ir drėgnos, kol gaminate įdarą.
Bulves virkite, kol suminkštės, nulupkite ir gerai sutrinkite šakute arba grūstuku. Drauge sumalkite kokosą, likusį susmulkinta, ankštinį pipirą ir imbierą, įpylę keletą lašų vandens, kad gautųsi masalos tyrelė. Vidutinio didumo prikaistuvyje įkaitinkite ghi arba aliejų ir maišydami pakepinkite kmynus bei garstyčių sėklas. Kai garstyčių sėklos ims spragėti, supilkite masalos tyrelę. Po minutėlės suberkite kurkumą ir tuoj pat sudėkite bulves, susmulkintą kalendrą ir likusią druską. Maišydami kepkite 5 minutes, paskui nukelkite nuo ugnies.
Padalinkite įdarą į tiek dalių, kiek iškepėte dosų. Dėkite įdaro ant kiekvienos dosos ir perlenkite ją pusiau. Tuomet patepkite keptuvę sviestu ir apkepkite abi kiekvienos įdarytos dosos puses. Masalą dosa, patiekta su sambaru ir šviežių pomidorų salotomis, — tai tradicinis Pietų Indijos patiekalas.
Tešla ruošiama: 30 min.
Laikoma: apie 1-2 vai. arba per naktį
Viena dosa kepama: apie 5 min.
Šie ploni, traškūs blynai su bulvių ir prieskonių įdaru — visoje Pietų Indijoje mėgstamas užkandis. Jie valgomi švieži ir karšti, todėl patiekite juos iš karto, kai tik iškeps. Tradicinis garnyras prie masalą dosų— kokoso čatnis ir pjaustyti kalendros lapai.
175 g nuplautų trumpų baltų ryžių
100 g lęšių
2 supjaustyti švieži ankštiniai pipirai (Čili pipirai)
0,5 šaukštelio rudojo cukraus
2,5 šaukštelių druskos
10 vidutinio didumo bulvių
ghi arba aliejus keptuvei sutepti
4 šaukštai tarkuoto kokoso
3 šaukšteliai tarkuoto šviežio imbiero
4 šaukštai ghi
2 šaukšteliai kmynų
2 šaukšteliai juodųjų garstyčių sėklų
0,5 šaukštelio kurkumos
2 šaukštai susmulkintos kalendros
2 šaukštai sviesto
Skirtinguose dubenyse per naktį išmirkykite ryžius ir lęšius (arba žirnius). Nuplaukite ir suberkite į atskirus koštuvus, kad nuvarvėtų. Paskui atskirai sumalkite elektriniu mikseriu ir užpilkite trupučiu vandens, kad gautųsi vienalytė skysta tešla. Abiejų rūšių tešlą sumaišykite dideliame dubenyje drauge su supjaustytu ankštiniu pipiru, ruduoju cukrumi ir 0,5 arb. š. druskos. Gerai išplakite. Dubenį uždenkite ir padėkite šiltoje vietoje valandai ar dviem, o jei įmanoma — ir visai nakčiai.
Kai viskas paruošta kepti, sutepkite keptuvę maždaug 0,5 arb. š. ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Tešlą vėl išplakite,— ji turi būti skystoka. Užlašinkite ant keptuvės kelis lašus vandens. Jei jie tiška ir čirška, keptuvė įkaitusi. Užpilkite 4 šaukštus tešlos ir šaukšto apačia sukamaisiais judesiais ja plonai paskleiskite, pradėję nuo vidurio. Iš tokio kiekio tešlos iškepa plona, maždaug 20 cm skersmens dosa. (Visa dosų kepimo paslaptis glūdi sugebėjime paskleisti tešla įkaitusioje keptuvėje greičiau, nei ji suspės sukietėti.) Kepkite 2-3 minutes, kol pasidarys rudai auksinės spalvos. Apverskite. Kita pusė iškepa dvigubai greičiau už pirmąją, tačiau niekada taip tolygiai neparuduoja.
Toliau kepkite etosas, kol Baigsis tešla. Keptuvę patepkite tik tuomet, kai dosos ims lipti. Sudėkite jas j lėkštę vieną ant kitos, kad išliktų šiltos ir drėgnos, kol gaminate įdarą.
Bulves virkite, kol suminkštės, nulupkite ir gerai sutrinkite šakute arba grūstuku. Drauge sumalkite kokosą, likusį susmulkinta, ankštinį pipirą ir imbierą, įpylę keletą lašų vandens, kad gautųsi masalos tyrelė. Vidutinio didumo prikaistuvyje įkaitinkite ghi arba aliejų ir maišydami pakepinkite kmynus bei garstyčių sėklas. Kai garstyčių sėklos ims spragėti, supilkite masalos tyrelę. Po minutėlės suberkite kurkumą ir tuoj pat sudėkite bulves, susmulkintą kalendrą ir likusią druską. Maišydami kepkite 5 minutes, paskui nukelkite nuo ugnies.
Padalinkite įdarą į tiek dalių, kiek iškepėte dosų. Dėkite įdaro ant kiekvienos dosos ir perlenkite ją pusiau. Tuomet patepkite keptuvę sviestu ir apkepkite abi kiekvienos įdarytos dosos puses. Masalą dosa, patiekta su sambaru ir šviežių pomidorų salotomis, — tai tradicinis Pietų Indijos patiekalas.
Tešla ruošiama: 30 min.
Laikoma: apie 1-2 vai. arba per naktį
Viena dosa kepama: apie 5 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Lydytas sviestas
http://www.sintagma.lt/u/renata/recepta ... AE0048EB33
http://www.sintagma.lt/u/renata/recepta ... AE0048EB33
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nežinojau, kur dėt..........
Žuvis acte
Šalis: Indonezija
Žuvis, pagaminta aštriame mišinyje, kurį sudaro čili, imbieras ir actas, yra firminis Indonezijos restoranų patiekalas. Šiam patiekalui gaminti geriausiai tinka riebi, ryškaus skonio žuvis, kaip pavyzdžiui recepte minima skumbrė.
2-3 skumbrės (išdorotos į file),
2-3 raudoni čili pipirai, be sėklų,
8 migdolai,
1 raudonasis svogūnas, padalintas ketvirčiais,
2 skiltelės česnako, susmulkintos,
1 cm imbiero šaknies, nuluptos ir supjaustytos plonais gabaliukais,
1 šaukštelis ciberžolės,
3 šaukštai kokosinio arba augalinio aliejaus,
3 šaukštai vyno acto, 150 ml vandens, druskos,
svogūnai, apkeptas fritiūrinėje papuošimui,
čili pipirai, smulkiai supjaustyti papuošimui.
1. Skumbrės filė nuplauti šaltu vandeniu ir nudžiovinti servetėle.
2. Čili, migdolų riešutus, svogūną, česnaką, imbierą, ciberžolę ir 1 šaukštą aliejaus sutrinti virtuviniu kombainu į pastą. Likusį aliejų įkaitinti inde "vok". Kai jis įkais, sudėti pastą ir apkepti ją 1-2 minutes, stebint, kad ji neparuduotų. Į pastą įmaišyti actą ir vandenį ir įberti druskos pagal skonį. Mišinį užvirti, po to sumažinti ugnį.
3. Skumbrės filė įdėti į padažą ir patroškinti 6-9 minutes, kol žuvis taps minkšta (paruošta).
4. Perdėti žuvį į pašildytą patiekimo indą, padažą užvirti ir pavirti 1 minutę arba kol jo truputį sumažės. Užpilti žuvį padažu ir patiekti ją su virtais ryžiais, papuoštą apkeptais fritiūrinėje svogūnais ir susmulkintais čili.
Žuvis acte
Šalis: Indonezija
Žuvis, pagaminta aštriame mišinyje, kurį sudaro čili, imbieras ir actas, yra firminis Indonezijos restoranų patiekalas. Šiam patiekalui gaminti geriausiai tinka riebi, ryškaus skonio žuvis, kaip pavyzdžiui recepte minima skumbrė.
2-3 skumbrės (išdorotos į file),
2-3 raudoni čili pipirai, be sėklų,
8 migdolai,
1 raudonasis svogūnas, padalintas ketvirčiais,
2 skiltelės česnako, susmulkintos,
1 cm imbiero šaknies, nuluptos ir supjaustytos plonais gabaliukais,
1 šaukštelis ciberžolės,
3 šaukštai kokosinio arba augalinio aliejaus,
3 šaukštai vyno acto, 150 ml vandens, druskos,
svogūnai, apkeptas fritiūrinėje papuošimui,
čili pipirai, smulkiai supjaustyti papuošimui.
1. Skumbrės filė nuplauti šaltu vandeniu ir nudžiovinti servetėle.
2. Čili, migdolų riešutus, svogūną, česnaką, imbierą, ciberžolę ir 1 šaukštą aliejaus sutrinti virtuviniu kombainu į pastą. Likusį aliejų įkaitinti inde "vok". Kai jis įkais, sudėti pastą ir apkepti ją 1-2 minutes, stebint, kad ji neparuduotų. Į pastą įmaišyti actą ir vandenį ir įberti druskos pagal skonį. Mišinį užvirti, po to sumažinti ugnį.
3. Skumbrės filė įdėti į padažą ir patroškinti 6-9 minutes, kol žuvis taps minkšta (paruošta).
4. Perdėti žuvį į pašildytą patiekimo indą, padažą užvirti ir pavirti 1 minutę arba kol jo truputį sumažės. Užpilti žuvį padažu ir patiekti ją su virtais ryžiais, papuoštą apkeptais fritiūrinėje svogūnais ir susmulkintais čili.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprasti balti ryžiai
(Čaual)
Gerai pagaminti paprasti balti ryžiai — tikras skanėstas. Juos galima valgyti su iškilmėms skirtais ar aštriais Dalgiais, patiekti su garnyru ir keptais prieskoniais. Arbatinis šaukštelis kurkumos, sumaišytos su šaukštu ghi, nudažys ryžius geltonai. Štai trys paprastų baltų ryžių gaminimo būdai
2 šaukšteliai druskos
1-2 šaukštai ghi arba sviesto
350 g basmati arba kitų geros kokybės pailgų ryžių
825 ml vandens
1 citrininiai ryžiai
2 paprasti balti ryžiai
Garuose virti ryžiai. Šis ryžių gaminimo būdas Indijoje populiariausias. Taip verdami ryžiai sugeria ne tik vandenį, bet ir visus jame esančius prieskonius. Jums reikės puodo su sandariu dangčiu, kad neišeitu garai. Jei išeis per daug garų, ryžiai ne iki galo išvirs.
Jei norite ryžius paskaninti, įpilkite truputį citrinos sulčių, įberkite žiupsnelį kurkumos, keletą kmynų sėklų, įmeskite žalią ankštinį pipirą (be sėklų), gabalėlį šviežio imbiero.
Ryžius nuplaukite, 15 minučių pamirkykite ir palikite nusivarvėti. 2 l talpos prikaistuvyje užvirkite pasūdytą vandenį.
Kitame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitinkite ghi arba sviestą ir pakepkite jame apie minutę nusivarvėjusius ryžius, maišydami, kad tolygiai susigertų ghi. Kai kruopos pasidarys permatomos, užpilkite ryžius verdančiu vandeniu. Leiskite vandeniui vėl užvirti. Virkite l minutę ir kartą išmaišykite, kad ryžiai nesukristų į gumulus. Prikaistuvį sandariai uždenkite. Ugnį visiškai sumažinkite ir virkite 15-20 min. (priklausomai nuo to, kokios rūšies ryžius verdate), kol ryžiai sugers visą vandenį ir pasidarys minkšti bei purūs.
Virti ryžiai. Tai greičiausias ryžių gaminimo būdas. Todėl jis ypač parankus (bet ne pagrindinis), kai ryžiai sumaišomi su kitais maisto produktais. Šiuo būdu ryžiai (plauti arba neplauti) verdami didesniame vandens kiekyje, negu jie gali sugerti. Kai ryžiai išverda, vanduo nupilamas.
Prikaistuvyje su storu dugnu užvirkite 10 puodelių (2,3 1) sūdyto vandens. Suberkite ryžius ir virkite ant stiprios ugnies maždaug 10 minučių. Norėdami patikrinti, ar ryžiai išvirę, išgriebkite iš vandens vieną kruopą ir suspauskite tarp pirštų. Ji turėtų visiškai susiploti; vidus neturi būti kietas. Jei jis vis dar kietas, pavirkite dar kelias minutes ir vėl patikrinkite. Nukoškite ryžius per sietelį ir sudėkite į dubenį. Ant viršaus uždėkite sviesto.
Kepti ryžiai. Iš pradžių ryžiai apverdami, o paskui baigiami gaminti orkaitėje. Sis ryžiu paruošimo būdas užima daugiausiai laiko, bet reikalauja mažiausiai dėmesio, o iškepę ryžiai būna tvirti ir birūs.
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Užvirkite 10 puodelių (2,3 I) pasūdyto vandens. Suberkite ryžius. Antrą kartą užvirkite ir 4-6 minutes virkite ant stiprios ugnies. Nukoškite ryžius per sietelį. Dabar sudėkite ryžius į karščiui atsparu indą ir ant viršaus uždėkite sviesto. Kai kurie virėjai ryžius dar apšlaksto pienu.
Uždenkite indą aliuminio folija ir kiek galima geriau apspauskite ja kraštus, — ryžiai turi virti savuose garuose. Dėkite ryžius į orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių. Patikrinkite, ar ryžiai iškepę. Kruopos turi būti birios, išsipūtusios ir minkštos.
Gaminama:
Garuose virti ryžiai: 20 min. Virti ryžiai: 15 min. Kepti ryžiai: 30 min.
(Čaual)
Gerai pagaminti paprasti balti ryžiai — tikras skanėstas. Juos galima valgyti su iškilmėms skirtais ar aštriais Dalgiais, patiekti su garnyru ir keptais prieskoniais. Arbatinis šaukštelis kurkumos, sumaišytos su šaukštu ghi, nudažys ryžius geltonai. Štai trys paprastų baltų ryžių gaminimo būdai
2 šaukšteliai druskos
1-2 šaukštai ghi arba sviesto
350 g basmati arba kitų geros kokybės pailgų ryžių
825 ml vandens
1 citrininiai ryžiai
2 paprasti balti ryžiai
Garuose virti ryžiai. Šis ryžių gaminimo būdas Indijoje populiariausias. Taip verdami ryžiai sugeria ne tik vandenį, bet ir visus jame esančius prieskonius. Jums reikės puodo su sandariu dangčiu, kad neišeitu garai. Jei išeis per daug garų, ryžiai ne iki galo išvirs.
Jei norite ryžius paskaninti, įpilkite truputį citrinos sulčių, įberkite žiupsnelį kurkumos, keletą kmynų sėklų, įmeskite žalią ankštinį pipirą (be sėklų), gabalėlį šviežio imbiero.
Ryžius nuplaukite, 15 minučių pamirkykite ir palikite nusivarvėti. 2 l talpos prikaistuvyje užvirkite pasūdytą vandenį.
Kitame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitinkite ghi arba sviestą ir pakepkite jame apie minutę nusivarvėjusius ryžius, maišydami, kad tolygiai susigertų ghi. Kai kruopos pasidarys permatomos, užpilkite ryžius verdančiu vandeniu. Leiskite vandeniui vėl užvirti. Virkite l minutę ir kartą išmaišykite, kad ryžiai nesukristų į gumulus. Prikaistuvį sandariai uždenkite. Ugnį visiškai sumažinkite ir virkite 15-20 min. (priklausomai nuo to, kokios rūšies ryžius verdate), kol ryžiai sugers visą vandenį ir pasidarys minkšti bei purūs.
Virti ryžiai. Tai greičiausias ryžių gaminimo būdas. Todėl jis ypač parankus (bet ne pagrindinis), kai ryžiai sumaišomi su kitais maisto produktais. Šiuo būdu ryžiai (plauti arba neplauti) verdami didesniame vandens kiekyje, negu jie gali sugerti. Kai ryžiai išverda, vanduo nupilamas.
Prikaistuvyje su storu dugnu užvirkite 10 puodelių (2,3 1) sūdyto vandens. Suberkite ryžius ir virkite ant stiprios ugnies maždaug 10 minučių. Norėdami patikrinti, ar ryžiai išvirę, išgriebkite iš vandens vieną kruopą ir suspauskite tarp pirštų. Ji turėtų visiškai susiploti; vidus neturi būti kietas. Jei jis vis dar kietas, pavirkite dar kelias minutes ir vėl patikrinkite. Nukoškite ryžius per sietelį ir sudėkite į dubenį. Ant viršaus uždėkite sviesto.
Kepti ryžiai. Iš pradžių ryžiai apverdami, o paskui baigiami gaminti orkaitėje. Sis ryžiu paruošimo būdas užima daugiausiai laiko, bet reikalauja mažiausiai dėmesio, o iškepę ryžiai būna tvirti ir birūs.
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Užvirkite 10 puodelių (2,3 I) pasūdyto vandens. Suberkite ryžius. Antrą kartą užvirkite ir 4-6 minutes virkite ant stiprios ugnies. Nukoškite ryžius per sietelį. Dabar sudėkite ryžius į karščiui atsparu indą ir ant viršaus uždėkite sviesto. Kai kurie virėjai ryžius dar apšlaksto pienu.
Uždenkite indą aliuminio folija ir kiek galima geriau apspauskite ja kraštus, — ryžiai turi virti savuose garuose. Dėkite ryžius į orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių. Patikrinkite, ar ryžiai iškepę. Kruopos turi būti birios, išsipūtusios ir minkštos.
Gaminama:
Garuose virti ryžiai: 20 min. Virti ryžiai: 15 min. Kepti ryžiai: 30 min.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (11.52 KiB) Peržiūrėta 8702 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Vakar vakarienei pasiruošiau indišką daržovių troškinį. Šiaip receptą perskaičius būčiau negaminus, bet kadangi jau buvau jo ragavus ir man patiko, tai ir pasidariau, ypač, kad į jo sudėtį įeina burokėliai, kurių man dabar ypač reikia ir moliūgai, turintys daug vitaminų ir pan. Be to, viską užtrukau tik 30 min.
Reikės lygiom dalim: burokėlių, morkų, bulvių ir moliūgų. Viską supjaustom kubeliais. Svieste pakepam burokėlius, tada užpilam vandeniu ir troškinam. Po keleto minučių suberiam morkas, vėl patroškinam, tada dedam bulves, o gale troškinimo - moliūgus. Naudojami prieskoniai: druska, juodieji pipirai ir kurkuma.
Reikės lygiom dalim: burokėlių, morkų, bulvių ir moliūgų. Viską supjaustom kubeliais. Svieste pakepam burokėlius, tada užpilam vandeniu ir troškinam. Po keleto minučių suberiam morkas, vėl patroškinam, tada dedam bulves, o gale troškinimo - moliūgus. Naudojami prieskoniai: druska, juodieji pipirai ir kurkuma.