Ispanu virtuvé
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Ispanu virtuvé
Na, ka ir as sulau nauja tema Kuria diena jus uzversiu ispaniskai receptais. Ir net gi isbandytais
Re: Ispanu virtuvé
laukia laukiamzuikaite rašė:Na, ka ir as sulau nauja tema Kuria diena jus uzversiu ispaniskai receptais. Ir net gi isbandytais
gal cia paellos receptas tiktu?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Ispanu virtuvé
kas cia do daiktasHazel rašė:laukia laukiamzuikaite rašė:Na, ka ir as sulau nauja tema Kuria diena jus uzversiu ispaniskai receptais. Ir net gi isbandytais
gal cia paellos receptas tiktu?
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Mano užrašuose tai
Ispaniškas užkandis
Svogūną supjaustiome pusžiedžiais, papriką juostelėmis ir kepiname aliejuje, baigiant įdedame pomidorų pastos, "Vorčesterio" padažo, čili pipiriukų, j. pipirų, raudonėlio, druskytės.
Baltos duonos riekes dedame į skardą, o ant jų - troškinuką, ant viršaus karšto rūkymo šoninę, sūrio juosteles keletą j. alyvuogių.Kepame, kol sūris išsilydys. ( 3 - 5 min.)
Ispaniškas užkandis
Svogūną supjaustiome pusžiedžiais, papriką juostelėmis ir kepiname aliejuje, baigiant įdedame pomidorų pastos, "Vorčesterio" padažo, čili pipiriukų, j. pipirų, raudonėlio, druskytės.
Baltos duonos riekes dedame į skardą, o ant jų - troškinuką, ant viršaus karšto rūkymo šoninę, sūrio juosteles keletą j. alyvuogių.Kepame, kol sūris išsilydys. ( 3 - 5 min.)
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Bandau taisitis, bet tikrai man to laiko truksta
Tortilla de patatas (Kiausiniene su bulvemis)
4 porcijos
mazdaug 8 vid. dydzio bulves,
8 kiausiniai,
aliejaus kepimui,
druskos pagal skoni.
Ikaitinti alieju (jo turi buti gana daug, ne kaip fritiurineje, bet netoli to), i ji suberti nuluptas ir gabaliukais, ne per storiausiai, supjaustytas ir padruskintas bulves. Bulves iskepti, kad viduje jau butu minkstos, bet is isores nesuskrudusios, nes nuo to tik nukentes kiausinienes skonis. Nupilti alieju nuo bulviu (si alieju bus galima naudoti kitos kiausinienes kepimui), palikti tik tiek, kad neprisviltu bekepdama kiausiniene, na mazdauk kokie 3 saukstai. Tada ant bulviu supilti isplaktus kiausinius, galima dar iberti druskos (jei netycia per mazai iberete i bulves). Kepti uzdengus, kol apacia sukietes. Tada labai atsargiai, kad neapsipiltumete, su dideliu dangciu ar leksta, kiausiniene apversti ir iskepti kita puse. Galima si procesa dar karteli pakartoti, kad graziai apkeptu.
Skanaus!!!!
Tokia tortilla galima ruosti su bet kuo. I blves dar galima ideti svogunu, tik juos reikia supjaustyti arba mazais gabaliukais, arba plonais siaudeliais, kad iskeptu ir neliktu traskantys. Taip pat labai skani kiausiniene su svieziais zaliais sparagais. Jei dar nebendete kiausinienes su sparagais, pabandykite. Tik sparagus reikia apkepti sik truputi ir tada jau ant ju supilti kiausinius, ir visa kita taip pat akaip aprasiau virsuje.
Tortilla de patatas (Kiausiniene su bulvemis)
4 porcijos
mazdaug 8 vid. dydzio bulves,
8 kiausiniai,
aliejaus kepimui,
druskos pagal skoni.
Ikaitinti alieju (jo turi buti gana daug, ne kaip fritiurineje, bet netoli to), i ji suberti nuluptas ir gabaliukais, ne per storiausiai, supjaustytas ir padruskintas bulves. Bulves iskepti, kad viduje jau butu minkstos, bet is isores nesuskrudusios, nes nuo to tik nukentes kiausinienes skonis. Nupilti alieju nuo bulviu (si alieju bus galima naudoti kitos kiausinienes kepimui), palikti tik tiek, kad neprisviltu bekepdama kiausiniene, na mazdauk kokie 3 saukstai. Tada ant bulviu supilti isplaktus kiausinius, galima dar iberti druskos (jei netycia per mazai iberete i bulves). Kepti uzdengus, kol apacia sukietes. Tada labai atsargiai, kad neapsipiltumete, su dideliu dangciu ar leksta, kiausiniene apversti ir iskepti kita puse. Galima si procesa dar karteli pakartoti, kad graziai apkeptu.
Skanaus!!!!
Tokia tortilla galima ruosti su bet kuo. I blves dar galima ideti svogunu, tik juos reikia supjaustyti arba mazais gabaliukais, arba plonais siaudeliais, kad iskeptu ir neliktu traskantys. Taip pat labai skani kiausiniene su svieziais zaliais sparagais. Jei dar nebendete kiausinienes su sparagais, pabandykite. Tik sparagus reikia apkepti sik truputi ir tada jau ant ju supilti kiausinius, ir visa kita taip pat akaip aprasiau virsuje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ispaniška paelija su veršiena
400 g veršienos kumpio,
300 g saliamio,
2 raudonos saldžiosios paprikos,
200 g šaldytų brokolių, 200 g šaldytų šparaginių pupelių,
150 g konservuotų moliuskų,
150 g krevečių,
4 skiltelės česnako, svogūnas,
100 g alyvuogių aliejaus,
500 g virtų ryžių, 2 šaukšteliai "Santa Maria" ryžių prieskonių,
2 šaukšteliai "Santa Maria" kario, 0,5 šaukštelio "Santa Maria" juodųjų pipirų, 1 šaukštelis "Santa Maria" kvapiosios druskos,
0,5 kubelio vištienos sultinio, šaukštas petražolių, citrina.
Veršienos kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite pjaustytas paprikas, dešrą, pagardinkite prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, supilkite sultinį ir galiausiai - moliuskus bei krevetes. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5-7 min. Patiekite papuoštą citrinos skiltelėmis.
400 g veršienos kumpio,
300 g saliamio,
2 raudonos saldžiosios paprikos,
200 g šaldytų brokolių, 200 g šaldytų šparaginių pupelių,
150 g konservuotų moliuskų,
150 g krevečių,
4 skiltelės česnako, svogūnas,
100 g alyvuogių aliejaus,
500 g virtų ryžių, 2 šaukšteliai "Santa Maria" ryžių prieskonių,
2 šaukšteliai "Santa Maria" kario, 0,5 šaukštelio "Santa Maria" juodųjų pipirų, 1 šaukštelis "Santa Maria" kvapiosios druskos,
0,5 kubelio vištienos sultinio, šaukštas petražolių, citrina.
Veršienos kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite pjaustytas paprikas, dešrą, pagardinkite prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, supilkite sultinį ir galiausiai - moliuskus bei krevetes. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5-7 min. Patiekite papuoštą citrinos skiltelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaulienos gabaliukai ant pagaliukųŠis paprastai paruošiamas užkandis puikiai tiks prie alaus.
450 g kiaulienos file ,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštas paprikos,
oregano (raudonėlio),
0,5 šaukšto maltų kmynų.
Iš anksto:
Supjaustyti kiaulieną nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
Sumaišyti likusius produktus, supilti juos į kiaulieną, gerai išmaišyti, kad mėsa pilnai būtų padengta padažu.
Ant medinių dantų krapštukų suverti po 2 mėsos gabaliukus ir išdėlioti skardoje.
Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą. Galima mėsą palikti taip 24 valandoms.
Prieš susirenkant svečiams:
Įkaitinti orkaitę iki 2000С. Kepti 10-12 min., kol kiauliena suminkštės ir pasidengs ruda luobele.
Patiekti šiltą.
450 g kiaulienos file ,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštas paprikos,
oregano (raudonėlio),
0,5 šaukšto maltų kmynų.
Iš anksto:
Supjaustyti kiaulieną nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
Sumaišyti likusius produktus, supilti juos į kiaulieną, gerai išmaišyti, kad mėsa pilnai būtų padengta padažu.
Ant medinių dantų krapštukų suverti po 2 mėsos gabaliukus ir išdėlioti skardoje.
Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą. Galima mėsą palikti taip 24 valandoms.
Prieš susirenkant svečiams:
Įkaitinti orkaitę iki 2000С. Kepti 10-12 min., kol kiauliena suminkštės ir pasidengs ruda luobele.
Patiekti šiltą.