Italų virtuvė
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Tikri itališki makaronai – tagliatelle su vištiena ir grietinėlės padažu
Vienai porcijai pagaminti jums reikės:
1 vištos krūtinėlės, be kaulų ir odos,
1 šaukšto sviesto,
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų svogūnų,
50 g tarkuoto parmezano sūrio,
10 lapelių supjaustytų špinatų,
100 g grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos pagal skonį,
80g makaronų taljetelle.
Pirmiausiai išvirkite makaronus dideliame pasūdyto vandens kiekyje. (1: 10). Nepervirkite – jie turi būti truputį kietoki viduje. Italai tai vadina ,,al dente“ – jaučiama kandant. Nupilkite vandenį, o makaronus apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus ir permaišykite.
Įkaitinkite alyvų aliejų. Iš anksto apibartytą juodaisiais pipirais, druska vištienos krūtinėlę apkepinkite iš abiejų pusių. Čia taip pat nevertėtų persistengti. Mėsa turi būti minkšta ir švelni. Padėkite apkeptą krūtinėlę ant lėkštės.
Po to toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus. Kai tik svogūnai įgaus rusvą spalvą, įpilkite grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol užvirs. Tada sudėkite išvirtus makaronus ir smulkintus špinatus. Kaitinkite keletą minučių, nuolatos atsargiai pamaišant mentele, kad nesutrintumėte makaronų.
Kai pastebėsite, kad padažas prilimpa prie makaronų – patiekalas paruoštas. Taljetelle reikia dėti į lėkštes, šalia paukštienos krūtinėlės ir apibarstyti tarkuotu ,,Parmezano“ sūriu.
Kartu patiekite daugiau tarkuoto sūrio ir ką tik sumaltus pipirus. Patiekalas patiekiamas karštas.
Skanaus!
Vienai porcijai pagaminti jums reikės:
1 vištos krūtinėlės, be kaulų ir odos,
1 šaukšto sviesto,
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų svogūnų,
50 g tarkuoto parmezano sūrio,
10 lapelių supjaustytų špinatų,
100 g grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos pagal skonį,
80g makaronų taljetelle.
Pirmiausiai išvirkite makaronus dideliame pasūdyto vandens kiekyje. (1: 10). Nepervirkite – jie turi būti truputį kietoki viduje. Italai tai vadina ,,al dente“ – jaučiama kandant. Nupilkite vandenį, o makaronus apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus ir permaišykite.
Įkaitinkite alyvų aliejų. Iš anksto apibartytą juodaisiais pipirais, druska vištienos krūtinėlę apkepinkite iš abiejų pusių. Čia taip pat nevertėtų persistengti. Mėsa turi būti minkšta ir švelni. Padėkite apkeptą krūtinėlę ant lėkštės.
Po to toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus. Kai tik svogūnai įgaus rusvą spalvą, įpilkite grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol užvirs. Tada sudėkite išvirtus makaronus ir smulkintus špinatus. Kaitinkite keletą minučių, nuolatos atsargiai pamaišant mentele, kad nesutrintumėte makaronų.
Kai pastebėsite, kad padažas prilimpa prie makaronų – patiekalas paruoštas. Taljetelle reikia dėti į lėkštes, šalia paukštienos krūtinėlės ir apibarstyti tarkuotu ,,Parmezano“ sūriu.
Kartu patiekite daugiau tarkuoto sūrio ir ką tik sumaltus pipirus. Patiekalas patiekiamas karštas.
Skanaus!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kaprio salotos "Insalata Caprese"
4 dideli pomidorai supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais
450 g šviežio mozzarella sūrio, supjaustyto 0,5 cm storio gabaliukais
0,3 puodelio šviežių baziliko lapų
4 šaukštai alyvų aliejaus (extra virgin)
druskos
maltų juodųjų pipirų
0,25 puodelio alyvuogių
Didelėje lėkštėje sudėkite pomidorų ir mozzarella gabaliukus bei baziliko lapelius, keisdami ir perklodami sluoksnius.
Pašlakstykite alyvų aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais (pagal skonį).
Papuoškite alyvuogėmis.
4 dideli pomidorai supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais
450 g šviežio mozzarella sūrio, supjaustyto 0,5 cm storio gabaliukais
0,3 puodelio šviežių baziliko lapų
4 šaukštai alyvų aliejaus (extra virgin)
druskos
maltų juodųjų pipirų
0,25 puodelio alyvuogių
Didelėje lėkštėje sudėkite pomidorų ir mozzarella gabaliukus bei baziliko lapelius, keisdami ir perklodami sluoksnius.
Pašlakstykite alyvų aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais (pagal skonį).
Papuoškite alyvuogėmis.
TIRAMISU
Itališkas desertas, kilęs iš Toskanos regiono Sienos miesto. Buvo pagamintas Cosimo de'Medici III (1642- 1723) apsilankymo proga ir jam taip patiko, kad jis tokio deserto idėją nusivežė į Florenciją. Tuo metu Florencija buvo intelektualų miestas, su daugybe atvykėlių. Šį desertą ypač pamėgo anglų bendruomenės nariai, tad jis ir buvo pavadintas "Zuppa Inglese" (angliška sriuba). Tiramisu pavadinimą jis gavo tik 20 amžiuje- 1960-ųjų gale ar net 1970-siais metais restorane Le Beccherie Treviso, Italijoje, mat jie pirmieji panaudojo ekspreso kavą šitame deserte. Pats pavadinimas pažodžiui reiškia "pakylėk mane" (matyt čia dėl ekspreso kavos poveikio).
Itališkas desertas, kilęs iš Toskanos regiono Sienos miesto. Buvo pagamintas Cosimo de'Medici III (1642- 1723) apsilankymo proga ir jam taip patiko, kad jis tokio deserto idėją nusivežė į Florenciją. Tuo metu Florencija buvo intelektualų miestas, su daugybe atvykėlių. Šį desertą ypač pamėgo anglų bendruomenės nariai, tad jis ir buvo pavadintas "Zuppa Inglese" (angliška sriuba). Tiramisu pavadinimą jis gavo tik 20 amžiuje- 1960-ųjų gale ar net 1970-siais metais restorane Le Beccherie Treviso, Italijoje, mat jie pirmieji panaudojo ekspreso kavą šitame deserte. Pats pavadinimas pažodžiui reiškia "pakylėk mane" (matyt čia dėl ekspreso kavos poveikio).
- kavos mirkalas:
- 1-1/2 puodelio ekspreso kavos
- 2 šaukšteliai cukraus
- kremas:
- 4 kiaušinių tryniai
- ½ puodelio (100g.) cukraus
- ½ puodelio Marsalos ar Madeiros (vynas)
- 450 g. maskarponės sūrio
- 1 puodelio grietinėlės (36%)
- pagrindas:
- 285 g. biskvitinių sausainių (damų piršteliai) (~40 vnt.)
- 2 v.š. nesaldintos, natūralios kakavos
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Itališka kiauliena
450 g kiaulienos be kaulų
2 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 saliero lapkotis
1 morka
115 g šviežių grybų
1,5 stiklinės konservuotų arba žalių pomidorų
83 ml sauso raudonojo vyno
2 šaukštai džiovintų rozmarinų
0,25 šaukštelio peletrūnų
druskos,pipirų
Mėsą supjaustyti kubeliais ir pabarstyti pipirais.Keptuvėje su įkaitintu aliejumi vis apverčiant pakepinti, kol įgaus auksinę spalvą. Tuomet perdėti į lėkštę.Į keptuvę sudėti pjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytą česnaką, smulkiai pjaustytą saliero lapkotį ir rupiai sutarkuotą morką. Maišant kepinti 5 minutes.Po to sudėti kepintą mėsą ir pomidorus.Išmaišyti, uždengti ir troškinti 15 minučių.Grybus nuplauti, nusausinti ir perpjauti išilgai kotelių. Sudėti į troškinamą mėsą. Palengva išmaišyti ir pagal skonį pasūdyti.Tinka su brokoliais ar troškintais aguročiais.
450 g kiaulienos be kaulų
2 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 saliero lapkotis
1 morka
115 g šviežių grybų
1,5 stiklinės konservuotų arba žalių pomidorų
83 ml sauso raudonojo vyno
2 šaukštai džiovintų rozmarinų
0,25 šaukštelio peletrūnų
druskos,pipirų
Mėsą supjaustyti kubeliais ir pabarstyti pipirais.Keptuvėje su įkaitintu aliejumi vis apverčiant pakepinti, kol įgaus auksinę spalvą. Tuomet perdėti į lėkštę.Į keptuvę sudėti pjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytą česnaką, smulkiai pjaustytą saliero lapkotį ir rupiai sutarkuotą morką. Maišant kepinti 5 minutes.Po to sudėti kepintą mėsą ir pomidorus.Išmaišyti, uždengti ir troškinti 15 minučių.Grybus nuplauti, nusausinti ir perpjauti išilgai kotelių. Sudėti į troškinamą mėsą. Palengva išmaišyti ir pagal skonį pasūdyti.Tinka su brokoliais ar troškintais aguročiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ryžiai sicilietiškai
1 stiklinė ryžių
250 g šampinjonų
2 kiaušiniai
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 šaukštai petražolių
aliejaus
maltų džiūvėsėlių
pipirų
druskos
Užvirinti 3 stiklines vandens, suberti ryžius ir 10 min. pavirti. Nukelti nuo ugnies ir palikti, kad išbrinktų.Karštuose riebaluose pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, kol pagels. Sudėti supjaustytus šampinjonus ir kepti 15 min.Tada ryžius išmaišyti su šampinjonais, kiaušinių tryniais, susmulkintais česnakais, petražolėmis, įberti druskos, pipirų.Iš šio faršo suformuoti rutuliukus, pavolioti džiūvėsėliuose, plaktuose baltymuose ir vėl džiūvėsėliuose.Rutuliukus kepti dideliame riebalų kiekyje, kol pagels.
Iškepusius rutuliukus išgriebti kiaurasamčiu, o tuose pačiuose riebaluose pakepinti likusius svogūnus.Patiekiant, ryžių rutuliukus sudėti ant keptų svogūnų.
1 stiklinė ryžių
250 g šampinjonų
2 kiaušiniai
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 šaukštai petražolių
aliejaus
maltų džiūvėsėlių
pipirų
druskos
Užvirinti 3 stiklines vandens, suberti ryžius ir 10 min. pavirti. Nukelti nuo ugnies ir palikti, kad išbrinktų.Karštuose riebaluose pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, kol pagels. Sudėti supjaustytus šampinjonus ir kepti 15 min.Tada ryžius išmaišyti su šampinjonais, kiaušinių tryniais, susmulkintais česnakais, petražolėmis, įberti druskos, pipirų.Iš šio faršo suformuoti rutuliukus, pavolioti džiūvėsėliuose, plaktuose baltymuose ir vėl džiūvėsėliuose.Rutuliukus kepti dideliame riebalų kiekyje, kol pagels.
Iškepusius rutuliukus išgriebti kiaurasamčiu, o tuose pačiuose riebaluose pakepinti likusius svogūnus.Patiekiant, ryžių rutuliukus sudėti ant keptų svogūnų.