Japonų virtuvė
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Japonų virtuvė
Na? Hazel. Tu norėjai japonų patiekalų. Prašom jai rašyt
Paskutinį kartą redagavo Lilina 02 Geg 2007, 21:15, redaguota 1 kartą(us).
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
radau patiekalą iš ryžių.
Raudoni ryžiai su pupom(sekihan)
0.5 stiklinės sausų raudonų pupų
3 stiklinės vandens
3stiklinės lipnių ryžių
1 arb š. sezamo sėklų
Išplauti ir išdžiovinti pupas. Virti vandenyje ne uždengus dangčių apie 10 min. Išdžiovinti, bet nupiltą vandenį palikti. Ryžius kelis kartus praplauti, gerai išddžiovinti, įdėti į puodą. Įpilti į jį pusę vandens kuriame virė pupos. Jeigu reikia-dapilti vandens. ir palikti kambario temperatūroje apie 4 val. ten pat įdėti pupas ir likusį vandenį nuo jų.Prieš verdant ryžius juos vel nusausinti ir sumaišyti su pupom. Visą mišinį tolygiai iškloti ant groteliu, garuose skirtam virti inde. Iš viso virti 45 minutės, kas 15 min dapilant skysčio nuo pupu. Viską tvarkingai išmaišyti medinė mentelė, padruskinti, apibarstyti sezamo sėklom.
Ši patiekalą paduoda su kepta žuvim, saldžia vištiena arba grybais.
Raudoni ryžiai su pupom(sekihan)
0.5 stiklinės sausų raudonų pupų
3 stiklinės vandens
3stiklinės lipnių ryžių
1 arb š. sezamo sėklų
Išplauti ir išdžiovinti pupas. Virti vandenyje ne uždengus dangčių apie 10 min. Išdžiovinti, bet nupiltą vandenį palikti. Ryžius kelis kartus praplauti, gerai išddžiovinti, įdėti į puodą. Įpilti į jį pusę vandens kuriame virė pupos. Jeigu reikia-dapilti vandens. ir palikti kambario temperatūroje apie 4 val. ten pat įdėti pupas ir likusį vandenį nuo jų.Prieš verdant ryžius juos vel nusausinti ir sumaišyti su pupom. Visą mišinį tolygiai iškloti ant groteliu, garuose skirtam virti inde. Iš viso virti 45 minutės, kas 15 min dapilant skysčio nuo pupu. Viską tvarkingai išmaišyti medinė mentelė, padruskinti, apibarstyti sezamo sėklom.
Ši patiekalą paduoda su kepta žuvim, saldžia vištiena arba grybais.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Ryžiai su kaštonais (kiri gohan)
kaštonų sirupe - 200g
ryžiai - 1,5stiklinės
vandens - 1,75 stiklinės
1 arb šaukš desertinio vyno
1-2 virt š. sezamo sėklų su stambia druska
Ištraukti kaštonus iš sirupo, išdžiovinti juos, supjaustyt pusiau, apvirti verdančiam pasūdytam vandeny 30-40 sekundžiu, vėl išdžiovinti. kelis kartus perplauti ryžius, išdžiovinti. Sumaišyti ryžius su vandeniu, porą šaukštų kaštono sirupo ir vynu. Ir virti juos. Į beveik išvirtus ryžius įdėti kaštonus. tai reikia daryt labai greitai. Sumest ir uždaryt dangtį. Virti ant labai didelios ugnies 20-30 sek. Nuimti nuo ugnies ir palikti stovėti 15 min. Prieš pateikiant ant stalo ryžius išmaišyti su mentelė, sudėti į lekštutės ir apibarstyti sezamo sėklomis su druska.
Tokie ryžiai pateikiami su žuvimi.
kaštonų sirupe - 200g
ryžiai - 1,5stiklinės
vandens - 1,75 stiklinės
1 arb šaukš desertinio vyno
1-2 virt š. sezamo sėklų su stambia druska
Ištraukti kaštonus iš sirupo, išdžiovinti juos, supjaustyt pusiau, apvirti verdančiam pasūdytam vandeny 30-40 sekundžiu, vėl išdžiovinti. kelis kartus perplauti ryžius, išdžiovinti. Sumaišyti ryžius su vandeniu, porą šaukštų kaštono sirupo ir vynu. Ir virti juos. Į beveik išvirtus ryžius įdėti kaštonus. tai reikia daryt labai greitai. Sumest ir uždaryt dangtį. Virti ant labai didelios ugnies 20-30 sek. Nuimti nuo ugnies ir palikti stovėti 15 min. Prieš pateikiant ant stalo ryžius išmaišyti su mentelė, sudėti į lekštutės ir apibarstyti sezamo sėklomis su druska.
Tokie ryžiai pateikiami su žuvimi.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pikantiška vištiena (tori-no tacutaage)
Tik biški keistu ingridientu reikia
700-900g vištienos filė
aliejus
krakmolas
citrina
žalumynai
druska
pipirai
Padažui
4 valg š. sejų(nežinau kas tai yra, gal sojų padažas koks)
2 valg š. degtinės
1 arb š imbierų sulčių
Padažo ingridientus sumaišyti. Mėsą išplauti ir išdžiovinti poperinė servetelė. Pamirkyta ją pusvalandžiui į padažą. Paskui apvolioti krakmole ir kepti aliejuje ant labai didelios ugnies kol gražiai ne apskrus. Pateikti su citrinos grežinelė ir žalumynais.
Tik biški keistu ingridientu reikia
700-900g vištienos filė
aliejus
krakmolas
citrina
žalumynai
druska
pipirai
Padažui
4 valg š. sejų(nežinau kas tai yra, gal sojų padažas koks)
2 valg š. degtinės
1 arb š imbierų sulčių
Padažo ingridientus sumaišyti. Mėsą išplauti ir išdžiovinti poperinė servetelė. Pamirkyta ją pusvalandžiui į padažą. Paskui apvolioti krakmole ir kepti aliejuje ant labai didelios ugnies kol gražiai ne apskrus. Pateikti su citrinos grežinelė ir žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keptos vištos blauzdelės
12 blauzdelių,
2 šaukštų pieno,
1 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio česnakų miltelių,
1/2 stiklinės miltų, augalinio aliejaus.
Blauzdeles pabarstyti česnako milteliais ir druska ir palikti 10 min. Užpilti pieno ir dar palaikyti. Tada nusausinti, apvolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje 10 min.
12 blauzdelių,
2 šaukštų pieno,
1 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio česnakų miltelių,
1/2 stiklinės miltų, augalinio aliejaus.
Blauzdeles pabarstyti česnako milteliais ir druska ir palikti 10 min. Užpilti pieno ir dar palaikyti. Tada nusausinti, apvolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje 10 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keptos bulvės
4 bulvių,
1/2 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio pipirų,
1 kiaušinio,
1/4 stiklinės miltų,
1/2 stiklinės tarkuotų džiūvėsėlių,
augalinio aliejaus.
Bulves nuplauti, supjaustyti mažais gabaliukais. Suvynioti į polietileno plėvelę ir pakaitinti mikrobangėj, kol suminkštės. Tada nulupti, pabarstyti druska ir pipirais, pavolioti miltuose ir kiaušinyje, pabarstyti džiūvėsėliais. Kepti keptuvėje 1 minutę.
4 bulvių,
1/2 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio pipirų,
1 kiaušinio,
1/4 stiklinės miltų,
1/2 stiklinės tarkuotų džiūvėsėlių,
augalinio aliejaus.
Bulves nuplauti, supjaustyti mažais gabaliukais. Suvynioti į polietileno plėvelę ir pakaitinti mikrobangėj, kol suminkštės. Tada nulupti, pabarstyti druska ir pipirais, pavolioti miltuose ir kiaušinyje, pabarstyti džiūvėsėliais. Kepti keptuvėje 1 minutę.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Slėgtas sušis su lašiša
3 stiklinių sušio ryžių,
10 griežinėlių rūkytos lašišos,
1 šaukštelio sakės,
1 šaukštelio citrinos sulčių.
Sake ir citrinos sultimis apšlakstyti lašišą ir palaikyti 10 min.
Lakštu polietileno plėvelės iškloti plastikinio indo dugną, kad uždengtų ir sieneles. Sudėti sušio ryžius ir paspausti. Ant ryžių sudėti lašišą, uždengti polietileno plėvėle, ant jos dėti platikinio indelio dydžio kartono lakštą ir paslėgti.
3 stiklinių sušio ryžių,
10 griežinėlių rūkytos lašišos,
1 šaukštelio sakės,
1 šaukštelio citrinos sulčių.
Sake ir citrinos sultimis apšlakstyti lašišą ir palaikyti 10 min.
Lakštu polietileno plėvelės iškloti plastikinio indo dugną, kad uždengtų ir sieneles. Sudėti sušio ryžius ir paspausti. Ant ryžių sudėti lašišą, uždengti polietileno plėvėle, ant jos dėti platikinio indelio dydžio kartono lakštą ir paslėgti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saldžiarūgštė žuvis
450 baltos žuvies,
4 šitaki grybai,
pusė svogūno,
pusė stiklinės vandens,
1 žalioji paprika,
1 morka,
1 imbiero šaknis,
po šaukštą cukraus, ryžių vyno acto, ketčupo,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštelio sakės,
kukurūzų krakmolo.
Juostelėmis supjaustyti svogūną, žaliąją papriką, grybus, morką, imbierą. Žuvį supjaustyti mažais gabaliukais, apvolioti krakmole kepti keptuvėje. Paskui apkepinti pjaustytas daržoves ir grybus.
Dubenėlyje sumaišytivandenį, ketčupą, cukrų, ryžių actą,sakę ir truputį krakmolo. Padažą užpilti ant daržovių ir pakaitinti ant vidutinės ugnies, visą laiką maišant. Žuvį sudėti į lėkštę ir ant viršaus pilti padažą.
450 baltos žuvies,
4 šitaki grybai,
pusė svogūno,
pusė stiklinės vandens,
1 žalioji paprika,
1 morka,
1 imbiero šaknis,
po šaukštą cukraus, ryžių vyno acto, ketčupo,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštelio sakės,
kukurūzų krakmolo.
Juostelėmis supjaustyti svogūną, žaliąją papriką, grybus, morką, imbierą. Žuvį supjaustyti mažais gabaliukais, apvolioti krakmole kepti keptuvėje. Paskui apkepinti pjaustytas daržoves ir grybus.
Dubenėlyje sumaišytivandenį, ketčupą, cukrų, ryžių actą,sakę ir truputį krakmolo. Padažą užpilti ant daržovių ir pakaitinti ant vidutinės ugnies, visą laiką maišant. Žuvį sudėti į lėkštę ir ant viršaus pilti padažą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaulienos suktinukai su šparagais
8 griežinėlių kiaulienos,
16 šviežių šparagų,
po 1 šaukštą sojų padažo ir aliejaus.
Šparagus nuplauti irsupjaustyti į 3 dalis. Kiaulienos gabaliukus perpjauti perpus. Dėti po 3 gabaliukus šparagų ant kiekvieno gabalėlio ir susukti suktinuką, susegti krapštuku.
Keptuvėje apkepti, sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti, kol iškeps šparagai. Tada užpilti sojų padažo ir išjungti ugnį.
8 griežinėlių kiaulienos,
16 šviežių šparagų,
po 1 šaukštą sojų padažo ir aliejaus.
Šparagus nuplauti irsupjaustyti į 3 dalis. Kiaulienos gabaliukus perpjauti perpus. Dėti po 3 gabaliukus šparagų ant kiekvieno gabalėlio ir susukti suktinuką, susegti krapštuku.
Keptuvėje apkepti, sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti, kol iškeps šparagai. Tada užpilti sojų padažo ir išjungti ugnį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jautienos troškinys su daržovėmis
450 g jautienos,
2 žaliosios paprikos,
pusė stiklinės pupeliū daigų,
1 morka,
4 šitaki grybai,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštas miltų,
druskos, pipirų, augalinio aliejaus.
Mėsą, morką, papriką ir grybus supjaustyti juostelėmis.Pupelių daigus nuplauti ir nusausinti. Mėsą pabarstyti druska, pipirais ir miltais.Įkaitinti aliejų ir greitai apkepti jautieną. Išimti. Tame pat aliejuje iškepti daržoves ir grybus, pupeles, pabarstyti druska ir pipirais, sudėti atgal mėsą ir supilti sojos padažą. Dar keletą minučių pakepinti.
450 g jautienos,
2 žaliosios paprikos,
pusė stiklinės pupeliū daigų,
1 morka,
4 šitaki grybai,
2 šaukštai sojų padažo,
1 šaukštas miltų,
druskos, pipirų, augalinio aliejaus.
Mėsą, morką, papriką ir grybus supjaustyti juostelėmis.Pupelių daigus nuplauti ir nusausinti. Mėsą pabarstyti druska, pipirais ir miltais.Įkaitinti aliejų ir greitai apkepti jautieną. Išimti. Tame pat aliejuje iškepti daržoves ir grybus, pupeles, pabarstyti druska ir pipirais, sudėti atgal mėsą ir supilti sojos padažą. Dar keletą minučių pakepinti.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
atrodo gera skoni turi tie japonaiRamunė rašė:Keptos vištos blauzdelės
12 blauzdelių,
2 šaukštų pieno,
1 šaukštelio druskos,
1/2 šaukštelio česnakų miltelių,
1/2 stiklinės miltų, augalinio aliejaus.
Blauzdeles pabarstyti česnako milteliais ir druska ir palikti 10 min. Užpilti pieno ir dar palaikyti. Tada nusausinti, apvolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje 10 min.
Makaronų, pievagrybių ir žalumynų salotos
250 g makaronų,
sezamas,
aliejus,
tarkuoto imbiero šaknis,
sojų padažas,
kepti žemės riešutai,
2 svogūnai,
100 g morkų,
150 g šparaginių pupelių,
Česnakas
100 g pievagrybių,
Makaronus išvirti. Visas daržoves smulkiai supjaustyti. Keptuvėje pakepinti česnakus ir imbierą. Tada sudėti likusias daržoves, grybus ir dar pakepti 2 minutes. Keptuvę nukelti nuo ugnies, supilti sijų padažą, sudėti makaronus ir viską išmaišyti. Viską sudėti į salotinę ir išmaišyti. Tada apibarstyti riešutais.
250 g makaronų,
sezamas,
aliejus,
tarkuoto imbiero šaknis,
sojų padažas,
kepti žemės riešutai,
2 svogūnai,
100 g morkų,
150 g šparaginių pupelių,
Česnakas
100 g pievagrybių,
Makaronus išvirti. Visas daržoves smulkiai supjaustyti. Keptuvėje pakepinti česnakus ir imbierą. Tada sudėti likusias daržoves, grybus ir dar pakepti 2 minutes. Keptuvę nukelti nuo ugnies, supilti sijų padažą, sudėti makaronus ir viską išmaišyti. Viską sudėti į salotinę ir išmaišyti. Tada apibarstyti riešutais.