Kazachų, uzbekų, turkų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Kazachų, uzbekų, turkų virtuvė

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 11:01

Ašči sorpa
jautienos sultinys (60g)
Actas (15 gr.)
Aviena (165 gr.)
Česnakai (2 gr.)
Druska (1 gr.)
Kiaušiniai (1 vnt.)
Pienas (15 gr.)
Pipirai (1 gr.)
Pomidorai (40 gr.)
Ropės (30 gr.)
Sviestas (15 gr.)
Svogūnai (50 gr.)
Iš kiaušinio ir pieno iškepti omletą. Mėsą supjaustyti juostelėmis, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir kepti su sviestu, kol apskrus. Suberti šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir ropę. Kepti dar apie 10 min. Tada sudėti skiltelėmis supjaustytus pomidorus, smulkintus česnakus ir prieskonius, įpilti vyno acto, šiek tiek Maggi sultinio ir troškinti. Ištroškintus produktus dėti į mėsos sultinį, paskaninti juostelėmis supjaustytu omletu ir šiek tiek pavirti. Patiekti apibarsčius žalumynais.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 19 Bir 2007, 16:38, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 12:52

cia jau ne man Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 12 Geg 2007, 13:47

kažin kebabas ne kazachų valgis? :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Geg 2007, 14:07

Hazel rašė:kažin kebabas ne kazachų valgis? :roll:
Ne-a turkų nacionalinis, bet ko gero visi Azijoj valgo, kaip ir mes :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 14:13

o as jau buvau issigandusi,kad prisisnekejau :roll:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 24 Kov 2008, 20:01

Uzbekiškai pagaminta mėsa
400g avienos, 60g margarino, 1kg bulvių, 150g morkų, 60g pomidorų tyrės, 1 didokas svogūnas, pipirų, žalumynų.
Nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, susmulkintus svogūnus ir morką pakepinkite įkaitintuose riebaluose. Tada sudėkite pomidorų pastą, pipirus, druską, užpilkite nedideliu kiekiu vandens.
Kai mėsa bus apyminkštė, sudėkite didokais kubeliais supjaustytas bulves ir troškinkite, kol viskas išvirs.
Prieš patiekdami apibarstykite žalumynais.

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 24 Kov 2008, 20:21

Įdomu :roll:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 24 Kov 2008, 20:26

noreciau paragauti tokiu patiekalu :)

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 24 Kov 2008, 20:35

as panasu esu valgius, tai net pirstus apsilaizai nuo skanumo! :P

Skelbti atsakymą