Kazachų, uzbekų, turkų virtuvė
Kazachų, uzbekų, turkų virtuvė
Ašči sorpa
jautienos sultinys (60g)
Actas (15 gr.)
Aviena (165 gr.)
Česnakai (2 gr.)
Druska (1 gr.)
Kiaušiniai (1 vnt.)
Pienas (15 gr.)
Pipirai (1 gr.)
Pomidorai (40 gr.)
Ropės (30 gr.)
Sviestas (15 gr.)
Svogūnai (50 gr.)
Iš kiaušinio ir pieno iškepti omletą. Mėsą supjaustyti juostelėmis, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir kepti su sviestu, kol apskrus. Suberti šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir ropę. Kepti dar apie 10 min. Tada sudėti skiltelėmis supjaustytus pomidorus, smulkintus česnakus ir prieskonius, įpilti vyno acto, šiek tiek Maggi sultinio ir troškinti. Ištroškintus produktus dėti į mėsos sultinį, paskaninti juostelėmis supjaustytu omletu ir šiek tiek pavirti. Patiekti apibarsčius žalumynais.
jautienos sultinys (60g)
Actas (15 gr.)
Aviena (165 gr.)
Česnakai (2 gr.)
Druska (1 gr.)
Kiaušiniai (1 vnt.)
Pienas (15 gr.)
Pipirai (1 gr.)
Pomidorai (40 gr.)
Ropės (30 gr.)
Sviestas (15 gr.)
Svogūnai (50 gr.)
Iš kiaušinio ir pieno iškepti omletą. Mėsą supjaustyti juostelėmis, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir kepti su sviestu, kol apskrus. Suberti šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir ropę. Kepti dar apie 10 min. Tada sudėti skiltelėmis supjaustytus pomidorus, smulkintus česnakus ir prieskonius, įpilti vyno acto, šiek tiek Maggi sultinio ir troškinti. Ištroškintus produktus dėti į mėsos sultinį, paskaninti juostelėmis supjaustytu omletu ir šiek tiek pavirti. Patiekti apibarsčius žalumynais.
Paskutinį kartą redagavo Hazel 19 Bir 2007, 16:38, redaguota 1 kartą(us).
Uzbekiškai pagaminta mėsa
400g avienos, 60g margarino, 1kg bulvių, 150g morkų, 60g pomidorų tyrės, 1 didokas svogūnas, pipirų, žalumynų.
Nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, susmulkintus svogūnus ir morką pakepinkite įkaitintuose riebaluose. Tada sudėkite pomidorų pastą, pipirus, druską, užpilkite nedideliu kiekiu vandens.
Kai mėsa bus apyminkštė, sudėkite didokais kubeliais supjaustytas bulves ir troškinkite, kol viskas išvirs.
Prieš patiekdami apibarstykite žalumynais.
400g avienos, 60g margarino, 1kg bulvių, 150g morkų, 60g pomidorų tyrės, 1 didokas svogūnas, pipirų, žalumynų.
Nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, susmulkintus svogūnus ir morką pakepinkite įkaitintuose riebaluose. Tada sudėkite pomidorų pastą, pipirus, druską, užpilkite nedideliu kiekiu vandens.
Kai mėsa bus apyminkštė, sudėkite didokais kubeliais supjaustytas bulves ir troškinkite, kol viskas išvirs.
Prieš patiekdami apibarstykite žalumynais.