Kinų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 22 Vas 2008, 20:53

maciau maximoj yra sushi darymo rinkinukas.. kaina apie 30 lt.. gal kas bande??? :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Vas 2008, 20:54

as tai nebandziau,nei karto susio gaminti :oops:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 22 Vas 2008, 20:59

as net neragavus :oops:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 22 Vas 2008, 22:28

Suši ir man neteko ragaut :roll: , O vat šiandien gaminau vištieną kinietiškai, gavosi labai skaniai :luks: Kaži ar nėra įdėta tokio patiekalo į Kas kaip gaminama? Jei nėra, gal įdėčiau :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Vas 2008, 01:00

Vienokia vištiena kinietiškai buvo Guci gamybos , taip pat kinietiški pietūs buvo Ramunės gamybos :wink: , bet reiktų pasižiūrėt , jei receptukai kardinaliai skiriasi , tai dėk Erneka nieko nelaukdama :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Kov 2008, 11:49

Jautienos juostelės su apelsinu ir imbieru

Šis patiekalas idealiai tinka tiems, kas stengiasi suliesėti, laikosi dietos, reikalaujančios vartoti maistą su mažu riebalų ir cholesterolio kiekiu, o taip pat tiems, kas paprasčiausiai mėgsta sveiką maistą.

450 g jautienos filė , supjaustyto plonomis juostelėmis
1 apelsinas ,1 šaukštas šviesaus sojos padažo
1 šaukštelis kukurūzų miltų
2,5 cm imbiero šaknies , smulkiai supjaustytos
svogūnų laiškų,1 didelė morka, supjaustyta degtuko storumo šiaudeliais
Juostelėmis supjaustytą jautienos filė sudėti į dubenėlį, pabarstyti trinta vieno apelsino žievele ir užpilti apelsino sultimis, sumaišyti. Marinuoti 30 min.Iš marinuojamos jautienos išpilti skystį ir atidėti jį vėlesniam naudojimui. Į dubenėlį su jautiena sudėti sojos padažą, kukurūzų miltus ir imbierą, sumaišyti. Inde "vok" arba gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų. Į jį sudėti autienos gabaliukus ir apkepti juos, maišant, ant didelės ugnies 1 minutės bėgyje, kol mėsa pakeis savo spalvą. Įdėti morkas ir pakepti dar 2-3 minutes. Suberti svogūnų laiškus ir supilti skystį, kuriame marinavosi mėsa. Mėsą ir daržoves patroškinti padaže, kol padažas nesutirštės.Patiekalą patiekti karštą su virtais ryžiais arba makaronais.

Pastaba:
Geriausias būdas paruošti šį patiekalą - greitai apkepti ant didelės ugnies ir nedideliame aliejaus kiekyje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Kov 2008, 11:53

Apelsininė jautiena

230 g jautienos
2 šaukštai šerio
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį)
2 kiaušinių baltymai
6 šaukštai žemės riešutų aliejaus
Padažui:
1,5 puodelių jautienos sultinio
2 šaukštai šviesaus sojų padažo
1 šaukštelis cukraus
1,5 šaukšto kukurūzų miltų
1 šaukštelis raudono vyno acto
5 džiovinti čili pipirai, susmulkinti (ekstremalams, jei nelabai galite/mėgstate valgyti aštriai - mažinkite pipirų kiekį) (Čili pipirai), (Čili pipirai)
1 apelsino žievelė (tik oranžinė dalis)
juodųjų pipirų

Suplakite kartu šeri, kukurūzų krakmolą ir kiaušinių baltymus iki putų. Supjaustykite mėsą 5x5 cm gabaliukais. Sudėkite jautienos gabaliukus į kiaušinių baltymų mišinį ir gerai išmaišykite. Padėkite į šoną.Inde "vok" įkaitinkite 4 šaukštus žemės riešutų aliejaus.Greitai apkepkite, iki mėsa taps traški ir ruda, padėkite ant indo "vok" grotelių, kad nuvarvėtų.Supilkite likusius 2 šaukštus žemės riešutų aliejaus. Į indą sudėkite apelsino žieveles ir čili pipirus.Kepkite, kol apelsinų žievelė ims tamsėti ir aliejaus aromatas taps malonus. Sudėkite likusius produktus ir maišykite, kol mišinys pradės burbuliuoti (įpilkite daugiau jautienos sultinio, jei per tirštas). Sudėkite jautieną ir gerai išmaišykite, kad gabaliukai gerai pasidengtų padažu.
Patiekite tuojau pat su ryžiais.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Kov 2008, 13:14

Kiniškai paruošta antis

Išdarinėtos anties, apie 1,5 kg,
Druskos - 1 arbatinis šaukštelis,
Kiniškų pipirų - ½ arbatinio šaukštelio,
Imbiero šaknų - 1 gabaliuko,
Kiniškų trintų muer grybų - 2 arbatinių šaukštelių,
Pavasarinių svogūnėlių ropelių - 2 vnt.,
Porų - 1 vnt.,
Ropinių svogūnų - 1 vnt.,
Sultinio - 1/8 l,
Raudonų saldžiųjų paprikų - 1 vnt.,
Geltonų saldžiųjų paprikų - 1 vnt.,
Bambukų ūglių - 100 g.,
Kiaušinių baltymų - 2 vnt.,
Kukurūzų miltų - 8 šaukštų,
Druskos - ¼ arbatinio šaukštelio,
Baltųjų pipirų - žiupsnelio,
Augalinio aliejaus - 3 šaukštų,
Sojų padažo - 2 šaukštų,
Augalinio aliejaus kepimui,
Žiupsnelio druskos ir cukraus.

Antį nuplauname ir 50 minučių verdame pasūdytame vandenyje su kiniškais pipirais ir imbiero šaknimis. Grybus pamerkiame į karštą vandenį. Svogūnų laiškus, porą ir ropinį svogūną supjaustome plonais žiedeliais. Paprikas supjaustome juostelėmis, bambukų ūglius - dalimis. Ančiai nupjauname sparnus ir kulšis, iš mėsos išimame kaulus. Kiaušinių baltymus sumaišome su kukurūzų miltais, druska ir baltaisiais pipirais. Tešloje apvoliojame antienos gabaliukus. Augalinį aliejų įkaitiname iki 180 C, suberiame į jį antienos gabaliukus ir kepame, kol pasidengia traškia plutele. Sudedame šiltai.
Pakaitiname 3 šaukštus aliejaus ir kepame jame paruoštas daržoves ir grybus, supilame 1/8 l sultinio ir 8-10 minučių troškiname. Pagardiname sojų padažu, druska ir cukrumi.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Kov 2008, 13:15

Sriuba su bambukų ūgliais ir grybais. San Ksian Tang.

(6 porcijos)

250 g kiaulienos,
75 g indiškų ryžių,
1,5 l vištienos sultinio,
4 vnt. kiniškų juodųjų grybų muer,
1 konservuoto bambuko ūglio,
1 arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero,
1 šaukšto kukurūzų miltų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto acto,
žiupsnelio juodųjų ir kajeno pipirų,
2 arbatinių šaukštelių sezamų aliejaus,
2 pavasarinių svogūnėlių ropelių.


Kiaulieną 30 minučių verdame lengvai pasūdytame vandenyje. Ryžius verdame 3/8 l sūdyto vandens (jie turi būti birūs). Vištienos sultinį, nugriebę riebalus, užverdame. Grybus užpilame karštu vandeniu ir kartu su bambuko ūgliais smulkiai supjaustome. Mėsą išimame iš sultinio ir smulkiai supjaustome. Į verdantį vištienos sultinį supilame mėsą, grybus, bambukų ūglius, ryžius ir imbierą. Kukurūzų miltus atskiedžiame nedideliu vandens kiekiu ir supilame į sriubą. Sriubą maišome, kol ji vėl taps skaidri. Suplakame kiaušinį ir supilame į sriubą. Puodą nuimame nuo ugnies. Pagardiname actu, juodaisiais ir kajeno pipirais, įpilame augalinio aliejaus. Pavasarinių svogūnėlių ropeles supjaustome ir suberiame į sriubą.
Prikabinti failai
SAN_XIAN_TANG.jpg
SAN_XIAN_TANG.jpg (16.2 KiB) Peržiūrėta 12597 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Forelle 16 Kov 2008, 13:22, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Kov 2008, 13:15

Pikantiška kiniška sriuba

(4 porcijos)

30 g džiovintų tongų grybų,
150 g virtos vištienos be odos,
60 g bambukų ūglių,
1 šaukšto sojų padažo,
1 šaukšto ryžių vyno arba sauso šerio,
1-1,25 l vištienos sultinio,
druskos, pipirų, kinzos.

Grybus pusvalandžiui pamerkti į karštą vandenį. Vištieną supjaustyti smukiomis juostelėmis. Bambukus nusausinti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Grybus nusausinti, nupjauti kietus kotelius, kepurėles supjaustyti juostelėmis. Vištieną, bambukus ir grybus sudėti į indelį, sumaišyti su sojų padažu ir ryžių vynu ir palikti valandai. Pašildyti vištienos sultinį, į jį suberti visus komponentus ir virti maždaug minutę. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais, kinza. Valgyti karštą.
Prikabinti failai
PIKANTISKA_SRIUBA.jpg
PIKANTISKA_SRIUBA.jpg (43.97 KiB) Peržiūrėta 12598 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Forelle 16 Kov 2008, 13:21, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Kov 2008, 13:16

Virta jautiena su aštriu padažu

1 kg jautienos (nugarinės, mentės),
1 stiklinės 3 proc. acto,
pipirų, gvazdikėlių, druskos, lauro lapų pagal skonį,

Padažui:
2 svogūnų galvučių,
3 šaukštų sviesto,
2 šaukštų miltų,
1 stiklinės grietinės,
2 kiaušinių,
300 g džiovintų rudmėsių,
½ stiklinės tarkuoto sūrio,
druskos pagal skonį.

Jautieną ištrinti druska, įdėti į puodą, suberti sveikus pipirus, lauro lapus, užpilti actu ir palikti porą valandų. Užvirti vandenį, įdėti į jį acte išmirkyta mėsą ir virti.
Padažui supjaustome svogūną ir svieste apkepame kartu su miltais. Supilame grietinę, ½ stiklinės sultinio, užverdame ir nuimame nuo ugnies. Į mišinį supilame smulkiai supjaustytas rudmėses, žalius kiaušinius ir viską gerai išmaišome.
Mėsą supjaustome juostelėmis, apibarstome tarkuotu sūriu, sudedame į keptuvę, užpilame padažu ir kepame orkaitėje 20-25 min.
Kaip garnyrą galima paduoti virtas bulves.
Vietoj padažo galima paruošti jautieną su pupelėmis. Tam reikia parai užmerkti 2 stiklines baltų pupelių. Išbrinkusias pupeles suberti į verdantį jautienos sultinį ir užvirti. Išvirusias pertrinti per sietelį, praskiesti sūdytu sultiniu ir vėl užvirti. Gautu kremu užpilti jautieną.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Kov 2008, 13:17

Juanietiška aviena

1 kiaušinio baltymo, išplakto,
2 šaukštų kukurūzų miltų (krakmolo),
Baltų maltų pipirų,
500 g smulkiai pjaustytos avienos,
2,5 stiklinės augalinio aliejaus,
imbiero šaknų (3 vnt.),
100 g konservuotų bambukų ūglių (nusausinti ir susmulkinti),
1 raudonosios paprikos,
3 svogūnų laiškų,
60 g agurkų,
2 arbatinių šaukštelių ryžių vyno arba sauso chereso.

Sumaišykite kiaušinio baltymą, kukurūzų miltus, druską ir pipirus. Šio mišiniu aptepkite avienos gabaliukus ir palikite 30 minučių. Kiniškoje keptuvėje įkaitinkite riebalus, sudėkite į juos avieną atskirais gabaliukais ir nuolat maišydami kepkite 2 minutes. Ištraukite avieną iš riebalų ir leiskite jiems nuvarvėti. Keptuvėje palikite maždaug 2 šaukštus aliejaus. Suberkite imbierą, bambuko ūglius, papriką, susmulkintus svogūno laiškus ir juostelėmis supjaustytus agurkus. Kepkite 4 minutes. Sudėkite avieną ir ant stiprios ugnies kepkite 1 minutę, kartkartėmis supurtydami keptuvę. Baigdami supilkite ryžių vyną arba sausą cheresą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Kov 2008, 18:54

Szechuan viščiukas

500 g viščiuko krūtinėlės filė supjaustytos kubeliais
4-6 morkos, supjaustytų 0,5 cm gabaliukais
1 indelis konservuotų bambuko ūglių
12-15 džiovintų čili pipirų
aliejaus kepimui
Padažas: 6 šaukštai sojų padažo
2-3 šaukštai kukurūzų krakmolo
2-3 šaukštai imbiero miltelių
3 šaukštai šerio
Dubenyje sumaišykite padažo produktus.Į indą "vok" sudėkite čili pipirus ir 1 šaukštą aliejaus kepimui. Apkepkite pipirus virš vidutinės ugnies, kol jie paruduos ir perdėkite juos į lėkštę. Sudėkite vištienos kubelius ir kepkite, kol dings rausva spalva (2-5 min.). Išimkite vištieną iš indo "vok". Į indą supilkite 1 šaukštą aliejaus ir sudėkite morkas. Maišydami apkepkite jas, kol pradės minkštėti (jei mėgstate minkštas daržoves, galite į morkas įpilti kelis šaukštus vandens ir pakepti jas 5 min. ar panašiai). Sudėkite bambuko ūglius ir maišydami kepkite 1-2 minutes.Sudėkite čili pipirus, vištieną ir padažą į indą "vok". Kepkite maišydami virš vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bal 2008, 15:05

Kiniški pomidorai

8 pomidorai
šaukštas sojų padažo
svogūnas
šaukštelis cukraus
pusė galvutės česnako
2 šaukštai aliejaus
druskos
Pomidorus nuplaukite, nuplikykite, nulupkite, išimkite sėklas ir padalinkite į gabalėlius. Į įkaitintą aliejų sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, pomidorų gabalėlius. Nustatykite stiprų kaitrumą ir kepkite vartydami 2-3 minutes.Pasūdykite, supilkite padažą, įberkite cukraus ir pakepkite dar 1-2 minutes.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Bal 2008, 19:37

Moo Goo Gai Pan

4 vištienos krūtinėlių filė , supjaustyta gabaliukais
druska , pipirai
4 skiltelės česnako, susmulkintos
2 puodeliai vandens
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį)
5 šaukštai kukurūzų aliejaus
230 g šviežių grybų, supjaustytų
1,8 kg kiniško balto kopūsto, supjaustyto
2 šaukštai cukrus
4 šaukštai sojų padažo
6 maži svogūnėliai, supjaustyti
1. Dubenyje sumaišykite vištieną su druska ir pipirais, česnakais ir kukurūzų miltų mišiniu. Atidėkite.
2. Įkaitinkite 3 šaukštus kukurūzų aliejaus inde “vok” ir sudėkite grybus, kopūstą ir cukrų ir kepkite 2 minutes. Uždenkite ir kepkite 5 minutes. Išimkite iš indo “vok”.
3. Inde "vok" įkaitinkite likusį kukurūzų aliejų. Apkepkite viščiuką 2 minutes ant didelės ugnies. Supilkite sojų padažą ir gerai sumaišykite. Uždenkite ir kepkite apie 6 minutes, arba kol viščiukas gerai iškeps.
4. Įdėkite keptas daržoves ir svogūnėlius. Kartu kepkite apie 1 minutę.
Patiekite karštą su ryžiais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 16:07

Vermišelių salotos

1 pakelis vermišelių
2-3 morkos
1 salieras
1-2 jelapeno pipirai
2 žali svogūnų laiškai
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas šviesaus sojos padažo
3 šaukštai acto
3-4 šaukšteliai cukraus
3 šaukšteliai sezamo aliejaus
1. Užvirkite vandenį ir užpilkite juo dubenyje esančius vermišelius. Mirkykite iki makaronai bus minkšti. Perliekite šaltu vandeniu, tada nusunkite.
2. Nulupkite morkas ir supjaustykite jas 5 cm ilgio, plonomis juostelėmis. Taip pat supjaustykite salierą.
3. Supjaustykite svogūnų laiškus plonomis, ilgomis juostelėmis.
4. Dubenyje sumaišykite druską, sojos padažą, actą, cukrų, sezamo aliejų ir susmulkintus jelapeno pipirus. Gerai išmaišykite.
5. Lėkštėje sumaišykite vermišelius, morkas, salierą ir svogūnų laiškus.
Patiekite su padažu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Geg 2008, 13:40

Skirtingi Kinijos skoniai
Į Kiniją (bendrine kinų kalba vadinama džongguo; pažodžiui tai reiškia „Vidurio valstybė“) vykstame ne delikatesų ieškoti. Kita vertus... Akivaizdu, kad maisto kultas čia – ne šiaip sau. Ne be pagrindo kinų virtuvė yra viena populiariausių pasaulyje. Joje glūdi tiek įvairiausių kiniškos kultūros ingredientų, jog kartais nė nepajunti, kaip įsitrauki į paieškų ir neprognozuojamų atradimų nuotykį.
Metas užkąsti
Ne tik mes, svetimšaliai, kinų pagamintą maistą iš smalsumo uostome, atsargiai ragaujame, bandome atspėti patiekalo sudėtį. Patys kinai, kokia nors proga susirinkę prie vaišėmis nukrauto stalo, gardėsius atidžiai nagrinėja, stebisi. Ilgai taupytus pinigus jie mieliau išleidžia prabangioms vakarienėms didelėje kompanijoje nei naujiems drabužiams ar modernesnei aparatūrai. Viena mėgstamiausių kinų pramogų yra niekur neskubant smaguriauti. Tiesa, jei laikas spaudžia ar kišenė neleidžia atsiduoti gurmaniškiems malonumams, valgoma greitai. Bet kokiu atveju kinai niekada nepamiršta pasisotinti. Negavę nustatytu laiku pavalgyti kaip įpratę, jie būna irzlūs ir nedarbingi. Nustebsite, kokie vangūs ir nesukalbami jie taps, jei užlaikysite juos kokiu nors, kad ir neatidėliotinu, reikalu pietų ar vakarienės sąskaita.
Kinijos restoranai atsiveria apie 12 valandą. Valgytojus jie pasirengę aptarnauti iki 15 valandos. Milžiniška šalis masiškai vakarieniauja nuo 17 iki 20 valandos. Kitu laiku užkandinės būna apytuštės, eilės prie McDonald‘s niekalų – neilgos, o restoranai gali būti ir nelabai svetingai nusiteikę, mat tuo metu maistas ruošiamas, patalpos šveičiamos, o aptarnaujantis personalas ilsisi prie stalų (arba ant jų). Dėl to verčiau netrikdyti įprasto kiniško valgymo grafiko – jis juk padeda palaikyti tvarką ir puoselėti reguliarios mitybos tradicijas.
Nekuklus valgiaraštis
Manote, kinai valgo viską, kas juda? Ne, ne viską. Tačiau gamtos tvarinių, kuriuos jie vartoja, sąrašas toks ilgas, jog verčiau išskirsiu kaip tik tuos, kas į įprastą kinų mitybos racioną nėra įtraukta.
Kinijoje apsilankiusiems baltaveidžiams kartais atrodo, kad jei valgiaraštyje aptiko patiekalų iš gyvatės, ryklio, varlių, vabzdžių ar vėžlio, vadinasi, bus valgoma ir visa kita, kas spurda ir pasitaiko po ranka. Tačiau nei žiurkiena, nei katiniena čia netiekiama. Lojančių keturkojų jie irgi nevalgo. Kinijos Liaudies Respublikos žmonės savo šunis lepina ir švarina kai kada net labiau nei patys save. Paieškoję su žiburiu, šunienos gal ir rastume – korėjietiškose ir vietnamietiškose, tačiau tik ne kiniškose valgymo įstaigose. Užtat čia galima be problemų gauti vandenyno gyvių, žuvies, daržovių, grybų, pačios įvairiausios mėsos.
Nei vegetarizmas, nei vakarietiškų bado dietų manija Kinijos nėra apsėdę. Nors dėl populiarėjančio greito bei genetiškai modifikuoto maisto žymiai padaugėjo nutukusių vaikų ir paauglių, liekninimosi psichozė šalies dar neapėmė. Atvirkščiai – apvalesnė figūra yra privalumas, o aiškiai matomi papildomi kilogramai netgi pagerina piliečio įvaizdį. Labiau įmitęs asmuo vertinamas su didesne pagarba, mat atsikišęs pilvukas liudija, kad jo savininkas gali sau leisti gerai pavalgyti, vadinasi, jo materialinė padėtis neprasta.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2008, 18:28

Skirtingi Kinijos skoniai

Kultūrinis fondiu
Pagrindiniai turtingų kiniškų pietų deriniai yra mėsa su daržovėmis ir ryžiais, o juodadarbiai daugiausia šliurpia makaronus. Gausu delikateso titulo vertų patiekalų, o kiekvienas Kinijos regionas turi savo kulinarijos šedevrų. Pavyzdžiui, šalies sostinę pasaulyje garsina Pekino antis. Plačiai linksniuojama šviežių jūros gėrybių patiekalais nepralenkiama kantoniečių virtuvė, kurios šaknys – Kinijos pietuose. Sičuanio provincijos virėjai geriausiai išmano, kaip paruošti aštrių valgį, o derlinga ir klestinti provincija Džedžiangas gali didžiuotis švelnaus skonio daržovių bei pikantiškais kiaulienos patiekalais. Koldūnai, vadinami jiaozi, gardūs visoje Kinijoje, tačiau ypač įmantrūs jie Šansi provincijos sostinėje Sijanyje (manoma, kad iš ten ir kilę). Iš šio krašto, kur prasidėjo didinga „Vidurio valstybės“ istorija, koldūnai per Mongoliją ir Rusiją pasklido po visą pasaulį.
Pusryčių „lyderės“ baozi – daržovėmis arba mėsa įdarytos bandelės – labiausiai mėgstamos vėsesnio klimato vietovėse. Ten taip pat populiarus mongolų įtaką patyręs kiniškas fondiu hot pot („karštas puodas“), – juo pasimėgavus per žiemos šaltuką tikrai išmuš vasariškas „karštukas“. Įkaitina ir valgio gaminimo azartas: stalo viduryje stovi bendras katilas; kai vanduo jame užverda, patys sudedate žalią mėsą, daržoves, makaronus ir prieskonius, tą „jovalą“ maišote ir po kelių minučių skanaujate.
Tarp specializuotų restoranų šalyje yra ir tokių, kurių visas valgiaraštis skirtas „vieno stiliaus“ maistui, tarkim, tofu iš sojos pupelių, Vakaruose vadinamam Azijos sūriu. Vienas iš Sičuanio virtuvės kūrinių – aštrusis mapo doufu, paprastai patiekiamas su jautiena arba sriuboje. Taip pat populiarus chou doufu – „smirdantis tofu“, netgi sakoma: „Yue chou, yue hao“, suprask, kuo labiau smirda, tuo geriau. Pasibaisėjęs europietis turėtų prisiminti, kad jo gimtajame žemyne panašiai vertinamas pelėsinis sūris. Tiesa, sūrio kvapas nėra toks įkyrus, o štai „smirdančio tofu“ aromatas primena šlapimą ir sklinda keliasdešimties metrų spinduliu.
Bet Kinijoje mįslingi ne tik kvapai. Būna, jog skonis irgi apgauna: atrodytų, žuvis, o iš tiesų yra driežas, arba daržovių skonio... mėsa.

Rytietiškų gudrybių prieskonis

Pasiutusiai įvairi ne tik kinų virtuvė, bet ir aptarnavimas. Galima patekti į tokias „knaipes“, kur padavėja, priimdama užsakymą, nesikuklindama nusiriaugės, kliento panosėje stalą nuvalys dvokiančiu skuduru, o patiekalus atneš įtartinai per sūrius arba pernelyg aštrius. Prieskoniai Azijos virtuvėje atlieka dvigubą vaidmenį – jie naudingi stiprinant sveikatą, be to, gudriai nustelbia pašvinkusios mėsos kvapą. Savęs negerbiantys kinų restoranai lankytojus apgaudinėja ir kitaip: į patiekalus pripila vandens, taupymo sumetimais gerokai sumažina porcijas. Pagal tradiciją vienos porcijos turi pakakti keliems žmonėms pasidalyti. Jei jums atnešė vos porą kąsnelių už tokią sumą, už kokią gretimame restorane prisikirstumėte iki soties, greičiausiai patekote į primityvių sukčių pinkles. Apskritai stilinga restorano aplinka ir aukštos kainos nebūtinai užtikrina prabangią puotą. Renkantis valgio vietą, labiausiai vertėtų būdrauti Pekine: aptarnaujantis personalas ten ypač suįžūlėjęs, o kainos kinta kiekvieną dieną. Įsidėmėkite: malonus sotumo jausmas Kinijoje turi kainuoti keliskart mažiau nei Europoje.

Išminties ingredientai
Pagal senuosius kanonus gaminamas kinų maistas – sveikos gyvensenos vertybių atspindys. Į receptus sudėtos visos protėvių žinios apie žmogaus organizmą. Sakysite, ir mūsų medikai bei turgaus bobutės gali patarti, ką valgyti ir ko nevartoti. Bet tos jų žinios skurdžios ir padrikos palyginus su penkis tūkstančius metų kaupta kinų patirtimi.
Posakis „medicina ir maistas yra tos pačios kilmės“ Kinijoje vis dar turi didelę praktinę reikšmę. Gydymo tikslais ten vartojami natūralūs gamtos produktai. Kiniškus vaistažolių rinkinius sudaro augalų ir gyvūnų dalys bei mineralai, kurie parenkami taip, kad šalintų ligas ar sveikatos sutrikimus sukeliančias priežastis. Vietos patiekalus irgi papildo gėrybės, kurios patenka į gydomųjų mišinių sudėtį, pavyzdžiui, ženšenio šaknis, imbieras, datulės, medus, cinamonas, jūros arkliukai, smulkiai pjaustyti elnio ragai. Maistingąsias dalis įprasta derinti ne tik dėl norimo išgauti skonio, bet ir paisant pagrindinių tradicinės kinų medicinos sistemos principų. Beje, jie nėra tokie mistiški, kaip kad galvoja lakios vaizduotės egzotikos mėgėjai. Kinų virtuvėje stebuklų nėra. Jų ten nereikėtų ieškoti net ir tada, jei pastebėjote, jog nuolat vartojant kinišką maistą tarsi palengvėjo kūnas, tapote žvalesnis, pagerėjo savijauta.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2008, 19:13

Moo Shu daržovės ir kiaušinių lietiniai

12 šparagų supjaustytų 7,5 cm ilgio gabaliukais
2 vidutinio dydžio morkos, supjaustytos ilgais šiaudeliais
2 svogūno laiškai, supjaustyti 5 cm ilgio gabaliukais
3 šaukštai pirktinio saldžiarūgščio padažo
1 šaukštas apelsinų arba ananasų sulčių
1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
5 kiaušiniai
0,25 puodelio vandens
1 šaukštas aliejaus
1. Dideliame puode virkite šparagus, morkas ir svogūnų laiškus nedideliame verdančio truputį pasūdyto vandens kiekyje 7-9 minutes arba kol daržovės bus išvirusios; nusausinkite.
2. Tuo tarpu padažui nedideliame inde sumaišykite saldžiarūgštį padažą, sultis ir imbierą; atidėkite.
3. Kiaušinių lietiniams suplakite kiaušinius su vandeniu, kol gerai išsimaišys, bet ne iki putų. 20-25 cm diametro keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus. Įpilkite apie 1/2 puodelio kiaušinių mišinio. Kepkite virš vidutinės ugnies nemaišydami, kol mišinys nusės ant šonų ir dugno. Naudodami mentelę, pakelkite ir apverskite dalinai iškeptą kiaušinių mišinį. Apkepkite dar šiek tiek. Pakartokite tą patį iškepdami dar du lietinius.
4. Į kiekvieno lietinio vidurį įdėkite po 2 šaukštelius padažo. Trečdalį daržovių sudėkite į ant vieno lietinio ketvirčio. Sulenkite lietinį pusiau, uždengdami daržoves, tada sulenkite dar kartą. Patiekite su likusiu padažu.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 09 Geg 2008, 16:13

Kinų maistas: greita, bet sveika

Ryžiai, arbata, ledai ir net makaronai. Visi šie produktai ir dar daugybė kitų dažnai kildinami iš Kinijos Tačiau nei patys kinai, nei kinų kultūros žinovai šimtu procentų to negali patvirtinti.

Aišku viena, kad kinų virtuvė yra viena seniausių ir turtingiausių pasaulyje ir, ko gera, jos indėlis kitoms pasaulio virtuvėms yra gana akivaizdus. Sakoma, kad Kinija nuo Vakarų atsiliko maždaug trimis šimtais metų. Tačiau kulinarijos srityje Vakarai nuo Kinijos atsiliko trimis tūkstančiais metų.
Valgymas kinams – ypatingas ritualas. Sudarant kinišką valgiaraštį būtina laikytis harmonijos, kinų supratimu – pagrindinio in ir jang principo. Kinijos kultūros istorikė Loreta Poškaitė ne kartą viešėjo Kinijoje ir pastebėjo, kad maistui ir valgymui skiria ypač daug dėmesio.

Jie sąmoningai derina šiltą ir šaltą, minkštą ir kietą, aštrų ir švelnų skonį. Loreta juokauja, kad apskritai kinai valgo viską, kas skrenda, išskyrus lėktuvus, ir viską, kas turi keturias kojas, tik ne stalą. Pasak Loretos Poškaitės, kinai valgo lėtai, mėgaudamiesi maistu ir niekada nepersivalgo. Net kinų patarlė sako: „Jei iš už stalo pakilai jausdamas nedidelį alkį, padarei gerą savo sveikatai, jei pavalgei iki soties – nusinuodijai“.
Stereotipiškai manome, kad ryžiai yra pagrindinis kinų maistas. Tačiau kinų restoranų valgiaraščiai rodo, kad anaiptol taip nėra. Pavyzdžiui, Vilniuje esančiame restorane „Didžioji Kinija“ rasite per tris šimtus patiekalų.

Dešimtys rūšių salotų ir sriubų, 33 kiaulienos patiekalai, daugiau kaip dvidešimt patiekalų su jautiena ar vištiena, keli tuzinai žuvies ir jūros gėrybių patiekalų. Visų net nesuminėsi. Viena restorano savininkių Jūratė Vang sako, kad yra įprasta, pavyzdžiui, pietums patiekti ne vieną ir ne du patiekalus. Tačiau sriuba visada valgoma pačioje pietų pabaigoje.
Jūratė sako, kad kinai maistui skiria ypatingą dėmesį. Jie sako: „Tai, ką dėvi skirta – kitiems, o tai, ką valgai – tau pačiam“. Pasak Jūratės, kinai valgo ir daugybę lietuvio skoniui neįprastų patiekalų, pavyzdžiui, ryklio pelekų ar kregždžių lizdo sriubą.

Dažnas Kiniją sieja su vienu pasaulyje garsiu patiekalu – Pekino antimi. Pačią antį kinai augina ypatingomis sąlygomis ir maitina specialiu žirnių, sorų ir kviečių mišiniu. Patiekalas ruošiamas keturias dienas.

Stengiamasi, kad iškepusi antis būtų ne tik skani, bet ir itin gražiai atrodytų. Kad išsilygintų raukšlės, tarp odos ir mėsos pripučiama oro, tada anties odelė būna labai traški.

Kad pati mėsa būtų sultinga, į anties vidų pripilama karšto vandens. Antis kepama ant atviros ugnies, kūrenamos datulių, persikų ar kriaušių malkomis. Nežinia, ar taip preciziškai Pekino antis ruošiama kinų restoranuose Lietuvoje, bet jei norite jos paragauti, tikrai turėsite užsisakyti iš anksto.
Na o tradicinių koldūnų, kurie yra laikomi šventiniu kinų patiekalu, ilgai laukti nereikės. Per šventes visa kinų šeima gamina naminius koldūnus, panašius į lietuviškuosius, tik įdaro juos ne vien mėsa. Ant kinų stalo galima rasti koldūnų su kiaušinio ar sojų varškės įdaru. Ir paprastai jie valgomi ne su grietine, o su sojų padažu.

Kinai patiekalą pagamina per kelias minutes. Tuo įsitikinome kartu su Jūrate Vang užsukusios į restorano „Didžioji Kinija“ virtuvę. Čia vieną po kito vis skirtingus patiekalus gamino prieš dešimt metų iš Šiaurės Kinijos į Lietuvą atvykęs virėjas Kailenas, visų čia vadinamas tiesiog Kolia. Kiekvienas patiekalas pirmiausiai verdamas dideliame kiekyje aliejaus gilioje keptuvėje ant atviros ugnies. Po to aliejus nukošiamas ir maistas maišomas su padažu.
Vien Vilniuje yra kelios dešimtys kinų restoranų ir visi jie skirtingi. Bet dažniausiai juose patiekami Šiaurės Kinijai būdingi patiekalai. Daugiausiai kinų virėjų – irgi iš Šiaurės Kinijos. Apskritai, sakoma, kad yra keturios didžiosios, aštuonios mažosios ir viena tautinė kinų virtuvė.

Kinų virtuvė vertinama praktiškai visose šalyse. Manoma, kad suskaičiavus visus tradicinės kinų virtuvės restoranus, išeitų didžiausias ir populiariausias viešojo maitinimo tinklas pasaulyje. Daugelyje valstybių savo populiarumu kinų maistas konkuruoja su itališka virtuve. Ir lietuviai, anot vieno tyrimo, kinų maistą mėgsta labiausiai.

Aišku, kinai valgo bambukinėmis lazdelėmis. Didžiausiu kiniškų lazdelių šalininku buvęs filosofas Konfucijus sakė, kad peiliai ir šakutės yra žudymo įrankiai, todėl jiems ne vieta ant stalo.

O lazdelės – vienijantis pradas, tinkantis kiekvienam sąžiningam kinui. Tačiau šiuo metu kinai susiduria su rimta problema – nykstant bambukų giraitėms ima trūkti ir lazdelių. Kasmet Kinijoje pagaminama 45 mlrd. porų vienkartinių lazdelių. Bijoma, kad per 10 metų šalyje gali išnykti visi bambukų miškai. Na, o kol lazdelių dar yra, galite valgyti į sveikatą

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 16:34

Kepti vištienos gabaliukai su mangu
(xiang mang chao ji liu)
Jei nemėgstate mango, pakeiskite jį ananasu.
1 mango
2 paprikos (1 žalia, 1 raudona)
1 šaukštas susmulkinto česnako
1 laiškinis svogūnas
150 g vištienos filė
Prieskoniai:
2 šaukštai sojų padažo (po 1 šviesaus ir tamsaus)
0,5 šaukšto cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
1 šaukštas aliejaus + 1 šaukštas vandens
Padažas: [/b
]0,5 šaukšto kukurūzų krakmolo
0,125 šaukšto druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai pomidorų padažo
5 šaukštai vandens su šiek tiek balto acto
1) Supjaustykite vištieną plonomis ilgomis juostelėmis ir marinuokite su prieskoniais
2) Plonomis ilgomis juostelėmis supjaustykite paprikas, mango ir svogūnus
3) Įkaitinkite indą "vok" su aliejumi, susmulkintu česnaku, sudėkite vištienos gabaliukus
4) Kepkite virštienos gabaliukus pastoviai maišydami, kol jie iškeps, perdėkite į lėkštę
5) vėl įkaitinkite indą "vok", įpilkite apliejaus ir apkepkite paprikas
6) Sudėkite keptą vištieną, supilkite padažą, gerai išmaišykite
7) Sudėkite mango, svogūnus, gerai išmaišykite. Tada sudėkite į lėkštę ir patiekite

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 18:43

a-lia kiniški viščiukų sparneliai

24 viščiukų sparneliai (perpjauti pusiau ir nupjautais galiukais)
0,5 puodelio rudojo cukraus
0,5 puodelio sojų padažo
1 šaukštas malto imbiero
1 šaukštas garstyčių miltelių
0,5 šaukštelio česnako miltelių
Dideliame nemetaliniame inde marinuokite sparnelius per naktį.Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite sparnelius arti vienas kito ir kepkite neuždengtus 60-90 minučių 150C orkaitėje. Sparnelius dažnai laistykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 19:20

Kantonietiškai kepta antis

1 antis , šviežia ar šaldyta
1 šaukštas druskos
1 svogūnas
šviežias imbieras (3 gabaliukai)
Glazūra:
1 šaukštas kukurūzų sirupo
2 šaukštai vandens
1 šaukštas sojų padažo
1. Jei antis šaldyta, atšildykite ją. Nupjaukite visus papildomus riebalus, nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite anties išorę ir vidų druska. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms ar nakčiai.
2. Į anties vidų įdėkite svogūną, imbiero gabaliukus sudėkite ant anties. Į didelę ugniai atsparią kepimo skardą su dangčiu įpilkite bent 5 cm vandens ir padėkite skardą ant viryklės. Ant skardos sudėkite groteles ir užvirkite vandenį. Paimkite uždengiamą indą, į kur tilptų antis, ir kuris tilptų į skardą.
Įdėkite antį į uždengiamą indą, o tada indą padėkite ant grotelių.
Uždenkite ir virkite ant garų 1 valandą, kartkartėmis patikrindami vandens lygį ir įpildami verdančio vandens, jei to reikia. Išsaugokite anties sultinį - jį galėsite panaudoti sriuboms ar kitiems patiekalams. Baigę virti, išimkite antį iš indo ir padėkite ją ant grotelių apdžiūti.
3. Sumaišykite glazūrai skirtus produktus nedideliame inde ir užvirinkite. Teptuku tešlai ištepkite antį paruošta glazūra. Leiskite ančiai apdžiūti 1 val.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Kepkite antį, krūtinėle apačion, 20 minučių. Apverskite ir kepkite dar 40 minučių.
5. Perkelkite antį ant pjaustymo lentos ir leiskite jai truputį atvėsti. Kapokle padalinkite ir susmulkinkite antį (su kaulais) į nedidelius gabaliukus.
Sudėkite gabaliukus ant lėkštes ir patiekite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 20:21

Šonkauliukai su arbata ir prieskoniais
(ca xiang gu)

600 g šonkauliukų
6 laiškiniai pavasariniai svogūnai
2 gabaliukai imbiero
Prieskoniai:
3 šaukštai šviesaus sojų padažo
1 šaukštas tamsaus sojų padažo
2 šaukštai balto sauso vyno arba šerio
3 šaukštai cukraus
250 ml arbatos
1) Supjaustykite šonkauliukus ir svogūnų laiškus trumpais gabaliukais, apie 5 cm ilgio
2) Įkaitinkite indą "vok" su 2 šaukštais aliejaus, sudėkite imbierą ir svogūnų laiškus
3) Gerai apkepkite, sudėkite šonkauliukus, užpilkite padažą, apkepkite gerai maišydami
4) Sumažinkite ugnį iki mažos, kepkite 45 minutes
5) Sudėkite į lėkštę ir patiekite karštus
6) Arba, sudėkite į lėkštę ir palaikę 10 minučių šaldytuve, patiekite šaltus

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Standartinė Isia » 08 Bir 2008, 19:37

o gal kas moka/zino kaip pasigaminti kiniskai ryzius su darzovemis, ar su kario prieskoniais ar su sojos padazu?

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 08 Bir 2008, 21:16

Aha, man irgi būtų labai įdomu :roll: Esu bandžiusi namie, skanu, bet ne visai taip kaip pas kiniečius gaunasi :(

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Standartinė Isia » 09 Bir 2008, 09:21

o kaip tu esi bandzius, gal ir man reiktu bent taip pabandyt, butu vis sis tas :wink:'

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:26

Kiniška saldžiarūgštė kiauliena

150 ml augalinio aliejaus, 225 g kiaulienos,
supjaustytos kubeliais, 1 supjaustytas svogūnas,
1 nuvalytas ir supjaustytas žaliasis pipiras,
1 morka, supjaustyta juostelėmis,
225 g ananaso, supjaustyto gabalėliais,
25 g konservuotų bambuko daigų, nuplautų ir supjaustytų per pusę,
125 g miltų, 1 šaukštas krakmolo,
1, 5 šaukšto kepimo miltelių, 1 šaukštas aliejaus.
Padažui:
125 g rudojo cukraus, 2 šaukštai krakmolo,
125 ml baltojo vyno acto, 2 skiltelės smulkinto česnako,
4 šaukštai pomidorų pastos, 5 šaukštai ananasų sulčių.

Iš krakmolo, miltų, kepimo miltelių, aliejaus, vandens išmaišykite tirštą tešlą.
Likusį aliejų supilkite į voką ir pašildykite, kol pradės kilti dūmai. Kiaulienos kubelius pavoliokite tešloje ir dėkite į karštą aliejų. Iškeptus mėsos gabalėlius dėkite ant virtuvinio rankšluosčio, kad sugertų aliejų. Visą aliejų, palikę 1 šaukštą, supilkite į voką ir pastatykite ant ugnies. Sudėkite svogūną, žaliąjį pipirą, ananaso gabalėlius, morką ir bambuką ir kepkite 1-2 minutes. Šaukštu iš voko viską išimkite.
Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis ir supilkite į voką. Užvirkite maišydami, kol padažas sutirštės ir taps skaidrus. Virkite 1 minutę, po to sudėkite keptą kiaulieną ir daržoves. Viską pavirkite 1-2 minutes ir sudėkite į lėkštę. Patiekite su ryžiais arba lakštiniais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:26

Kiniški baklažanai

5 dideli baklažanai, 3-4 didelės bulvės,
2 žalieji saldūs pipirai, 2-3 skiltelės česnako,
sojos padažo, sojos aliejaus,
druskos, 3 šaukštai krakmolo.
Baklažanus nuvalykite, supjaustykite stambiais gabalais, bulves supjaustykite griežinėliais, pipirą — 2x2 cm kvadratėliais. Krakmolą praskieskite 3/4 stiklinės vandens. Keptuvėje apkepkite bulves, sudėkite į dubenį. Tame pačiame aliejuje pakepkite baklažanus. Kai baklažanai suminkštės, sudėkite keptas bulves, įpilkite sojos padažo, pasūdykite, supilkite praskiestą krakmolą, gerai išmaišykite. Kai krakmolo padažas taps tąsus ir skaidrus, nuimkite nuo viryklės, įdėkite česnako ir žaliąjį pipirą.

Vartotojo avataras
Songe3
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 144
Užsiregistravo: 01 Lie 2008, 00:37
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius.
Susisiekti:

Standartinė Songe3 » 01 Lie 2008, 22:29

Mmm šiandien buvau kiniečių restorane apsilankes tai su malonumu savo megstamiausia dalyką suvalgiau (Krevetes) :D +10
Telefonas: (+370) 64594 119
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts

www.RyoArts.net

Skelbti atsakymą