Kinų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šiitakė grybai su baltuoju kinišku kopūstu ir ryžių makaronais
1 valgomojo šaukšto sojos padažo,
1,5 valgomojo šaukšto ryžių vyno ar sauso chereso,
1,5 arbatinio šaukštelio medaus,
0,5 arbatinio šaukštelio sezamo aliejaus,
300 g makaronų „Soba“,
2 arbatinių šaukštelių žemės riešutų aliejaus,
1 skiltelės česnako,
4 galvelių svogūnų su laiškais,
200 g šiitakė grybų,
1 baltojo kiniško kopūsto,
kepintų sezamo sėklų.
Sumaišykite sojų padažą, ryžių vyną, medų ir sezamo aliejų. Į verdantį vandenį suberkite „Soba“ makaronus, po 5-6 minučių jie išvirs, tada vandenį nupilkite ir uždenkite, kad jie neatauštų.
Ant didelės ugnies uždėkite keptuvę ir joje įkaitinkite žemės riešutų aliejų. Jame apkepinkite sutrintą česnako skiltelę ir smulkiai supjaustytą svogūną – visa tai pakepinkite apie minutę. Sudėkite grybus ir dar pakepkite 3 minutes.
Kinišką baltąjį kopūstą išskirstykite į atskirus lapus, sumeskite juos į keptuvę, užpilkite paruoštu padažu ir viską patroškinkite dar apie minutę.
Troškinį užpilkite ant makaronų ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Tik aš pabandžiau su pievagrybiais, patiko
1 valgomojo šaukšto sojos padažo,
1,5 valgomojo šaukšto ryžių vyno ar sauso chereso,
1,5 arbatinio šaukštelio medaus,
0,5 arbatinio šaukštelio sezamo aliejaus,
300 g makaronų „Soba“,
2 arbatinių šaukštelių žemės riešutų aliejaus,
1 skiltelės česnako,
4 galvelių svogūnų su laiškais,
200 g šiitakė grybų,
1 baltojo kiniško kopūsto,
kepintų sezamo sėklų.
Sumaišykite sojų padažą, ryžių vyną, medų ir sezamo aliejų. Į verdantį vandenį suberkite „Soba“ makaronus, po 5-6 minučių jie išvirs, tada vandenį nupilkite ir uždenkite, kad jie neatauštų.
Ant didelės ugnies uždėkite keptuvę ir joje įkaitinkite žemės riešutų aliejų. Jame apkepinkite sutrintą česnako skiltelę ir smulkiai supjaustytą svogūną – visa tai pakepinkite apie minutę. Sudėkite grybus ir dar pakepkite 3 minutes.
Kinišką baltąjį kopūstą išskirstykite į atskirus lapus, sumeskite juos į keptuvę, užpilkite paruoštu padažu ir viską patroškinkite dar apie minutę.
Troškinį užpilkite ant makaronų ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Tik aš pabandžiau su pievagrybiais, patiko
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Hunan jautiena
2 puodeliai brokolių žiedynų ,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukšteliai susmulkinto česnako,
4 maži džiovinti čili pipirai ,
3 šaukštai kiniško juodo acto ar aromatingo acto,
1 šaukštas sojų padažo,
1 šaukštelis ryžių vyno arba sausio šerio,
2 šaukšteliai cukraus,
2 šaukšteliai čili-česnako padažo,
1 šaukštelis sezamo aliejaus,
Marinatui:
2 šaukštai sojų padažo,
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį),
1 šaukštas ryžių vyno arba sauso šerio,
350 g jautienos šoninės, supjaustytos išilgai raumenų
Inde sumaišykite marinato produktus. Sudėkite jautieną ir išmaišykite, kad jautiena pasidengtų. Palikite 10 minučių.
Kitame inde sumaišykite padažo produktus.
Sudėkite brokolius į didelį puodą, kuriame būtų 2,5 cm verdančio vandens. Virkite, kol jie bus minkšti ir traškūs, 2-3 minutes; nusausinkite.
Ant didelės ugnies pastatykite indą "vok" ir įkaitinkite. Supilkite aliejų. Sudėkite česnaką ir čili pipirus, kepkite juos maišydami apie 10 sekundžių. Sudėkite jautieną ir kepkite, 1,5-2 minutes.
Į indą "vok" sudėkite brokolius ir padažą; užvirinkite. Sudėkite kukurūzų miltų mišinį (1 šaukštelis kukurūzų miltų ištirpintas 2 šaukšteliuose vandens) ir kepkite, pastoviai maišydami, kol padažas užvirs ir sutirštės.
2 puodeliai brokolių žiedynų ,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukšteliai susmulkinto česnako,
4 maži džiovinti čili pipirai ,
3 šaukštai kiniško juodo acto ar aromatingo acto,
1 šaukštas sojų padažo,
1 šaukštelis ryžių vyno arba sausio šerio,
2 šaukšteliai cukraus,
2 šaukšteliai čili-česnako padažo,
1 šaukštelis sezamo aliejaus,
Marinatui:
2 šaukštai sojų padažo,
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį),
1 šaukštas ryžių vyno arba sauso šerio,
350 g jautienos šoninės, supjaustytos išilgai raumenų
Inde sumaišykite marinato produktus. Sudėkite jautieną ir išmaišykite, kad jautiena pasidengtų. Palikite 10 minučių.
Kitame inde sumaišykite padažo produktus.
Sudėkite brokolius į didelį puodą, kuriame būtų 2,5 cm verdančio vandens. Virkite, kol jie bus minkšti ir traškūs, 2-3 minutes; nusausinkite.
Ant didelės ugnies pastatykite indą "vok" ir įkaitinkite. Supilkite aliejų. Sudėkite česnaką ir čili pipirus, kepkite juos maišydami apie 10 sekundžių. Sudėkite jautieną ir kepkite, 1,5-2 minutes.
Į indą "vok" sudėkite brokolius ir padažą; užvirinkite. Sudėkite kukurūzų miltų mišinį (1 šaukštelis kukurūzų miltų ištirpintas 2 šaukšteliuose vandens) ir kepkite, pastoviai maišydami, kol padažas užvirs ir sutirštės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jautiena kiniškai
250 g ryžinių makaronų,
400 g jautienos be kaulo,
stiklinės šaldytų žirnelių,
1 žaliosios paprikos,
1 svogūno,keleto džiovintų grybų,
2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų sojos padažo,
pipirų,1 šaukšto krakmolo.
Jautieną nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Grybus išmirkykite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Svogūną supjaustykite smulkiais, papriką-juostelėmis. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, sudėkite mėsą ir maišydama apkepinkite. Įpilkite 3/4 stiklinės karšto vandens, suberkite žirnelius, grybus ir papriką. Troškinkite ant lėtos ugnies, kol mėsa suminkštės, pagardinkite sojos padažu ir pipirais.Krakmolą sumaišykite su 1/2 stiklinės šalto vandens, supilkite į patiekalą, sumaišykite, užvirkite. Makaronus išvirkite ir patiekite su mėsa.
250 g ryžinių makaronų,
400 g jautienos be kaulo,
stiklinės šaldytų žirnelių,
1 žaliosios paprikos,
1 svogūno,keleto džiovintų grybų,
2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų sojos padažo,
pipirų,1 šaukšto krakmolo.
Jautieną nuplaukite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Grybus išmirkykite ir supjaustykite mažais gabaliukais. Svogūną supjaustykite smulkiais, papriką-juostelėmis. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, sudėkite mėsą ir maišydama apkepinkite. Įpilkite 3/4 stiklinės karšto vandens, suberkite žirnelius, grybus ir papriką. Troškinkite ant lėtos ugnies, kol mėsa suminkštės, pagardinkite sojos padažu ir pipirais.Krakmolą sumaišykite su 1/2 stiklinės šalto vandens, supilkite į patiekalą, sumaišykite, užvirkite. Makaronus išvirkite ir patiekite su mėsa.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 07 Lie 2007, 13:32, redaguota 1 kartą(us).
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Štai taip gali atrodyti Ramunės "jautiena kiniškai"...bet yra keli "bet", pas mane ne jautiena, o kiauliena, bo RIMI parduotuvėje jautienos nebuvo ir žaliu papriku ten neužvežė ir vietoj makaronu išviriau lešius nu gal ir išvis čia nebe "jautiena kiniškai "
- Prikabinti failai
-
- DSCF2034.JPG (30.74 KiB) Peržiūrėta 8949 karus(ų)