Kinų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dar nebandžiau šitos mėsytės...
Jautiena sojų padaže
150 ml sojų padažo, 100 ml ryžių acto,
500 ml baltojo vyno, 15 g šviežios imbiero šaknies,
1 raudonojo čili pipiro ankšties, 1 poro,
2 svogūnų, 1 arbat. šaukštelio kalendros sėklų,
1 kg minkštos jautienos (priekinio kumpio),
1 l daržovių ar mėsos sultinio, druskos,
maltų juodųjų pipirų, 2 valg. šaukštų sojų aliejaus.
Sojų padažą sumaišykite su ryžių actu ir baltuoju vynu. Imbiero šaknį nuvalykite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Čili pipiro ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir smulkiai supjaustykite. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis.
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Juos kartu su tarkuota imbiero šaknimi, smulkintu čili pipiru, porais ir kalendros sėklomis suberkite į marinatą. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir užpilkite marinatu. Papildomai įpilkite tiek sultinio, kad mėsa būtų visiškai apsemta skysčio. Uždenkite dangčiu ir padėkite mėsą dviems dienoms į šaldytuvą. Praėjus parai mėsą vieną kartą apverskite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite iš marinato mėsą, nusausinkite pasūdykite ir apibarstykite pipirais. Įkaitinkite inde sojų aliejų ir lengvai iš visų pusių apkepinkite mėsą, kad ji pakeistų spalvą. Marinatą prakoškite, daržoves suberkite į keptuvę su mėsa. Paskrudinkite, įpilkite pusę marinato kiekio, uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę 90 minučių. Praėjus 45 min. vieną kartą mėsą apverskite. Iškepusią mėsą supjaustykite porcijomis ir išdėliokite į lėkštes. Garnyrui galite patiekti daržovių asorti.
Daržovių asorti:
1 poro stiebą, 1 saldžiosios geltonosios paprikos ankštį ir 2 morkas nuplaukite, nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. 150 g saldžiųjų žirnelių ir 100 g sojų ūglių nuplaukite. Įkaitinkite 2 valg. šaukštus žemės riešutų aliejaus ir jame kepinkite daržoves apie tris minutes. Įpilkite 250 ml sultinio, užvirinkite, įpilkite 50 ml saldaus čili padažo, pagardinkite druska ir pipirais.
Jautiena sojų padaže
150 ml sojų padažo, 100 ml ryžių acto,
500 ml baltojo vyno, 15 g šviežios imbiero šaknies,
1 raudonojo čili pipiro ankšties, 1 poro,
2 svogūnų, 1 arbat. šaukštelio kalendros sėklų,
1 kg minkštos jautienos (priekinio kumpio),
1 l daržovių ar mėsos sultinio, druskos,
maltų juodųjų pipirų, 2 valg. šaukštų sojų aliejaus.
Sojų padažą sumaišykite su ryžių actu ir baltuoju vynu. Imbiero šaknį nuvalykite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Čili pipiro ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir smulkiai supjaustykite. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis.
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Juos kartu su tarkuota imbiero šaknimi, smulkintu čili pipiru, porais ir kalendros sėklomis suberkite į marinatą. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir užpilkite marinatu. Papildomai įpilkite tiek sultinio, kad mėsa būtų visiškai apsemta skysčio. Uždenkite dangčiu ir padėkite mėsą dviems dienoms į šaldytuvą. Praėjus parai mėsą vieną kartą apverskite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite iš marinato mėsą, nusausinkite pasūdykite ir apibarstykite pipirais. Įkaitinkite inde sojų aliejų ir lengvai iš visų pusių apkepinkite mėsą, kad ji pakeistų spalvą. Marinatą prakoškite, daržoves suberkite į keptuvę su mėsa. Paskrudinkite, įpilkite pusę marinato kiekio, uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę 90 minučių. Praėjus 45 min. vieną kartą mėsą apverskite. Iškepusią mėsą supjaustykite porcijomis ir išdėliokite į lėkštes. Garnyrui galite patiekti daržovių asorti.
Daržovių asorti:
1 poro stiebą, 1 saldžiosios geltonosios paprikos ankštį ir 2 morkas nuplaukite, nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. 150 g saldžiųjų žirnelių ir 100 g sojų ūglių nuplaukite. Įkaitinkite 2 valg. šaukštus žemės riešutų aliejaus ir jame kepinkite daržoves apie tris minutes. Įpilkite 250 ml sultinio, užvirinkite, įpilkite 50 ml saldaus čili padažo, pagardinkite druska ir pipirais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jautiena su daržovėmis kiniškai
Reikės:
350 g jautienos išpjovos,
220 g japoniškų ridikėlių,
280 g kiniškų grybų,
1 papajos, 1 skiltelės česnako,
1 poro, 1 laimo vaisiaus,
2 valg. šaukšt, aliejaus,
3 valg. šaukšt. chereso,
5 valg. šaukšt. sojos padažo.
Pasiruošimas:
1. Nulupti česnaką.
2. Nuplauti ir nuvalyti porą.
3. Karštu vandeniu nuplauti laimą, sausai nušluostyti ir supjaustyti skiltelėmis.
Gaminame:
1. Ridikėlius nuvalyti, nuplauti ir išdžiovinti. Supjaustyti plonomis riekelėmis.
2. Porą supjaustyti aštriu peiliu labai plonomis juostelėmis maždaug 5 cm ilgio.
3. Grybus nuvalyti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
4. Papają perpjauti išilgai, išimti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais.
5. Jautienos išpjovą nuplauti ir nusausinti. Paskui supjaustyti siauromis juostelėmis maždaug 3-4 cm ilgio.
6. Didelėje gilioje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinti aliejų ir gerai apkepinti jame mėsą.
7. Po 1 min. sudėti grybus, išspaustą per presą česnaką ir porą. Kepti viską 5 min.
8. Į keptuvę supilti cheresą, sojos padažą ir pagardinti maltais juodaisiais pipirais.
9. Suberti papają ir ridikėlius. Pakaitinti ant silpnos ugnies.
10. Išdėlioti patiekalą į lėkštes ir papuošti laimo vaisiumi. Galima patiekti su ryžiais.
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=3245842
Reikės:
350 g jautienos išpjovos,
220 g japoniškų ridikėlių,
280 g kiniškų grybų,
1 papajos, 1 skiltelės česnako,
1 poro, 1 laimo vaisiaus,
2 valg. šaukšt, aliejaus,
3 valg. šaukšt. chereso,
5 valg. šaukšt. sojos padažo.
Pasiruošimas:
1. Nulupti česnaką.
2. Nuplauti ir nuvalyti porą.
3. Karštu vandeniu nuplauti laimą, sausai nušluostyti ir supjaustyti skiltelėmis.
Gaminame:
1. Ridikėlius nuvalyti, nuplauti ir išdžiovinti. Supjaustyti plonomis riekelėmis.
2. Porą supjaustyti aštriu peiliu labai plonomis juostelėmis maždaug 5 cm ilgio.
3. Grybus nuvalyti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
4. Papają perpjauti išilgai, išimti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais.
5. Jautienos išpjovą nuplauti ir nusausinti. Paskui supjaustyti siauromis juostelėmis maždaug 3-4 cm ilgio.
6. Didelėje gilioje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinti aliejų ir gerai apkepinti jame mėsą.
7. Po 1 min. sudėti grybus, išspaustą per presą česnaką ir porą. Kepti viską 5 min.
8. Į keptuvę supilti cheresą, sojos padažą ir pagardinti maltais juodaisiais pipirais.
9. Suberti papają ir ridikėlius. Pakaitinti ant silpnos ugnies.
10. Išdėlioti patiekalą į lėkštes ir papuošti laimo vaisiumi. Galima patiekti su ryžiais.
http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=3245842
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
http://www.info.lt/naujienos/naujiena_s ... p?id=74250
Kiek knisau - nieko daugiau, tik daikonas... O jis, opasirodo, yra kopūstinis augalas
http://www.virejai.lt/index.php?m=zodyn ... 51&raide=r
Kiek knisau - nieko daugiau, tik daikonas... O jis, opasirodo, yra kopūstinis augalas
http://www.virejai.lt/index.php?m=zodyn ... 51&raide=r
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
o mes galvojom ridikasRamunė rašė:http://www.info.lt/naujienos/naujiena_s ... p?id=74250
Kiek knisau - nieko daugiau, tik daikonas... O jis, opasirodo, yra kopūstinis augalas
http://www.virejai.lt/index.php?m=zodyn ... 51&raide=r
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rytų Azijos kumpio sriuba
4 puodeliai vandens,
2 puodeliai kinietiškų grybų,
0,75 puodelio morkų, supjaustytų plonomis juostelėmis,
0,75 puodelio supjaustytų svogūnų,
2 šaukštai sojų padažo,
2 šaukštai sauso šeri,
pipirų,
230 g virto kumpio, supjaustyti plonomis juostelėmis,
0,5 puodelio špinatų arba makaronų.
Sumaišykite vandenį, kinietiškus grybus, morkas, svogūną, sojų padažą, sausą šeri ir pipirus. Užvirinkite. Sudėkite kumpį ir špinatus (arba makaronus). Troškinkite apie 10 minučių arba kol makaronai suminkštės.
4 puodeliai vandens,
2 puodeliai kinietiškų grybų,
0,75 puodelio morkų, supjaustytų plonomis juostelėmis,
0,75 puodelio supjaustytų svogūnų,
2 šaukštai sojų padažo,
2 šaukštai sauso šeri,
pipirų,
230 g virto kumpio, supjaustyti plonomis juostelėmis,
0,5 puodelio špinatų arba makaronų.
Sumaišykite vandenį, kinietiškus grybus, morkas, svogūną, sojų padažą, sausą šeri ir pipirus. Užvirinkite. Sudėkite kumpį ir špinatus (arba makaronus). Troškinkite apie 10 minučių arba kol makaronai suminkštės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Moo Shu daržovės ir kiaušinių lietiniai
12 šparagų supjaustytų 7,5 cm ilgio gabaliukais,
2 vidutinio dydžio morkos, supjaustytos ilgais šiaudeliais,
2 svogūno laiškai, supjaustyti 5 cm ilgio gabaliukais,
3 šaukštai pirktinio saldžiarūgščio padažo,
1 šaukštas apelsinų arba ananasų sulčių,
1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero ,
5 kiaušiniai, 0,25 puodelio vandens, 1 šaukštas aliejaus.
Dideliame puode virkite šparagus, morkas ir svogūnų laiškus nedideliame verdančio truputį pasūdyto vandens kiekyje 7-9 minutes arba kol daržovės bus išvirusios; nusausinkite.
Tuo tarpu padažui nedideliame inde sumaišykite saldžiarūgštį padažą, sultis ir imbierą; atidėkite. Kiaušinių lietiniams suplakite kiaušinius su vandeniu, kol gerai išsimaišys, bet ne iki putų. 20-25 cm diametro keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus. Įpilkite apie 1/2 puodelio kiaušinių mišinio. Kepkite virš vidutinės ugnies nemaišydami, kol mišinys nusės ant šonų ir dugno. Naudodami mentelę, pakelkite ir apverskite dalinai iškeptą kiaušinių mišinį. Apkepkite dar šiek tiek. Pakartokite tą patį iškepdami dar du lietinius. Į kiekvieno lietinio vidurį įdėkite po 2 šaukštelius padažo. Trečdalį daržovių sudėkite į ant vieno lietinio ketvirčio. Sulenkite lietinį pusiau, uždengdami daržoves, tada sulenkite dar kartą. Patiekite su likusiu padažu.
12 šparagų supjaustytų 7,5 cm ilgio gabaliukais,
2 vidutinio dydžio morkos, supjaustytos ilgais šiaudeliais,
2 svogūno laiškai, supjaustyti 5 cm ilgio gabaliukais,
3 šaukštai pirktinio saldžiarūgščio padažo,
1 šaukštas apelsinų arba ananasų sulčių,
1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero ,
5 kiaušiniai, 0,25 puodelio vandens, 1 šaukštas aliejaus.
Dideliame puode virkite šparagus, morkas ir svogūnų laiškus nedideliame verdančio truputį pasūdyto vandens kiekyje 7-9 minutes arba kol daržovės bus išvirusios; nusausinkite.
Tuo tarpu padažui nedideliame inde sumaišykite saldžiarūgštį padažą, sultis ir imbierą; atidėkite. Kiaušinių lietiniams suplakite kiaušinius su vandeniu, kol gerai išsimaišys, bet ne iki putų. 20-25 cm diametro keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštelį aliejaus. Įpilkite apie 1/2 puodelio kiaušinių mišinio. Kepkite virš vidutinės ugnies nemaišydami, kol mišinys nusės ant šonų ir dugno. Naudodami mentelę, pakelkite ir apverskite dalinai iškeptą kiaušinių mišinį. Apkepkite dar šiek tiek. Pakartokite tą patį iškepdami dar du lietinius. Į kiekvieno lietinio vidurį įdėkite po 2 šaukštelius padažo. Trečdalį daržovių sudėkite į ant vieno lietinio ketvirčio. Sulenkite lietinį pusiau, uždengdami daržoves, tada sulenkite dar kartą. Patiekite su likusiu padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aštri ir rūgšti sriuba
Šalis: Kinija
3 l vištienos sultinio
450 g tofu sūrio, supjaustyto 3 cm ilgio juostelėmis
5 shitake grybai, supjaustyti juostelėmis
0,5 puodelio sojų padažo
0,5 šaukštai baltųjų pipirų
0,5 puodelio baltojo acto
1,5 puodelio bambuko ūglių juostelių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį)
4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais
3 kiaušiniai, suplakti
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus
Sumaišykite pirmuosius septynis produktus puode ir užvirkite.
Pastoviai maišydami pamažu supilkite kukurūzų krakmolą ir vandens mišinį į sriubą, kad ji sutirštėtų.
Tada maišydami supilkite suplaktus kiaušinius.
Pašlakstykite sezamo aliejumi.
Šalis: Kinija
3 l vištienos sultinio
450 g tofu sūrio, supjaustyto 3 cm ilgio juostelėmis
5 shitake grybai, supjaustyti juostelėmis
0,5 puodelio sojų padažo
0,5 šaukštai baltųjų pipirų
0,5 puodelio baltojo acto
1,5 puodelio bambuko ūglių juostelių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį)
4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais
3 kiaušiniai, suplakti
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus
Sumaišykite pirmuosius septynis produktus puode ir užvirkite.
Pastoviai maišydami pamažu supilkite kukurūzų krakmolą ir vandens mišinį į sriubą, kad ji sutirštėtų.
Tada maišydami supilkite suplaktus kiaušinius.
Pašlakstykite sezamo aliejumi.
KINIŠKI SALDŪS ŠONKAULIUKAI
1,5kg kiaulienos šonkauliukų
padažui:
2 šaukštai cukraus
pusė stiklinės vandens
4-5 sutrintos česnakų galvelės
4 šaukštai šviesaus sojų padažo
pusantro šaukšto garstyčių
žiubsnelio aitriųjų paprikų
Dideliame puode užvirkite 2-3 litrus vandens, sudėkite mažesniais gabaliukais supjaustytus šonkaulius ir virkite uždengtus, kol suminkštės. Gerai sumaišykite visus padažo ingredientus ir supilkite į puodą. Šonkaulius iš puodo išimkite. Puodą su padažu pastatykite ant didelės ugnies ir pamažu maišydami užvirkite. Kai užvirs, atsargiai sudėkite į puodą su padažu ir ant vidutinės ugnies virkite apie 10-15 min. Patiekite su ryžiais ar sojų makaronais. (Pati niekada neragavau sojų makaronų ).
1,5kg kiaulienos šonkauliukų
padažui:
2 šaukštai cukraus
pusė stiklinės vandens
4-5 sutrintos česnakų galvelės
4 šaukštai šviesaus sojų padažo
pusantro šaukšto garstyčių
žiubsnelio aitriųjų paprikų
Dideliame puode užvirkite 2-3 litrus vandens, sudėkite mažesniais gabaliukais supjaustytus šonkaulius ir virkite uždengtus, kol suminkštės. Gerai sumaišykite visus padažo ingredientus ir supilkite į puodą. Šonkaulius iš puodo išimkite. Puodą su padažu pastatykite ant didelės ugnies ir pamažu maišydami užvirkite. Kai užvirs, atsargiai sudėkite į puodą su padažu ir ant vidutinės ugnies virkite apie 10-15 min. Patiekite su ryžiais ar sojų makaronais. (Pati niekada neragavau sojų makaronų ).
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Kiniškos vermišelių salotos
Reikes:
1 vidutinio dydžio kopūsto galva (supjaustyta) ;
4 žali griežinėliais supjaustyti svogūnai ;
1/2 stiklinės skaldytų migdolų ;
85 g vermišelių ;
1/2 stiklinės kapotos kalendros ;
1/4 stiklinės augalinio aliejaus ;
1/2 stiklinės vyno acto.
Į didelį indą sudėkite kopūstą, žalią svogūną ir migdolus. Išvirkite makaronus ir sudėkite į indą su kalendromis. Sumaišykite. Į mažą indelį įpilkite aliejaus, acto ir aštrius prieskonius. Sumaišykite padažą su kopūstų salotomis
(Info.lt)
Reikes:
1 vidutinio dydžio kopūsto galva (supjaustyta) ;
4 žali griežinėliais supjaustyti svogūnai ;
1/2 stiklinės skaldytų migdolų ;
85 g vermišelių ;
1/2 stiklinės kapotos kalendros ;
1/4 stiklinės augalinio aliejaus ;
1/2 stiklinės vyno acto.
Į didelį indą sudėkite kopūstą, žalią svogūną ir migdolus. Išvirkite makaronus ir sudėkite į indą su kalendromis. Sumaišykite. Į mažą indelį įpilkite aliejaus, acto ir aštrius prieskonius. Sumaišykite padažą su kopūstų salotomis
(Info.lt)