Kinų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kinų virtuvė
Salotos su antimi
Antis,
medus,
serbentų ( raud ) džemas,
sojos padažas,
alyvų aliejus,
avokada,
cikorinės salotos,
frizi salotos arba rukola,
savojos kopūstas,
druska, j.pipirai, vyno actas.
Anties krūtinėlę nulupti, aptepti sojos ir medaus mišiniu. Marinuoti apie 3 - 4 val. Tada iškepti keptuvėje arba orkaitėje.
Lėkštėje sluoksniuojame :
salotas ( visų rūšių), kopųsto gabalėlius, avokados juosteles, anties juosteles.
Užpilas : aliejus, actas, džemas. Viską labai gerai išmaišome ir užpilame ant salotų.
Antis,
medus,
serbentų ( raud ) džemas,
sojos padažas,
alyvų aliejus,
avokada,
cikorinės salotos,
frizi salotos arba rukola,
savojos kopūstas,
druska, j.pipirai, vyno actas.
Anties krūtinėlę nulupti, aptepti sojos ir medaus mišiniu. Marinuoti apie 3 - 4 val. Tada iškepti keptuvėje arba orkaitėje.
Lėkštėje sluoksniuojame :
salotas ( visų rūšių), kopųsto gabalėlius, avokados juosteles, anties juosteles.
Užpilas : aliejus, actas, džemas. Viską labai gerai išmaišome ir užpilame ant salotų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sparneliai
Sparneliai ( anties, vištos...),
imbieras, čili pipirai malti,
sojos padažas,
medus,
vynuogės, figos,
ryžiai, petražolės.
Imbierą susmulkiname, sudedame medų, soją, petražoles ir pamarinuojame. Kepame orkaitėje ar keptuvėje.
Aliejuje apkepame vunuoges ir figas.
Lėkštėje darome ryžių žiedą, dedame sparnelius, ant viršaus vynuoges ir figas.
Sparneliai ( anties, vištos...),
imbieras, čili pipirai malti,
sojos padažas,
medus,
vynuogės, figos,
ryžiai, petražolės.
Imbierą susmulkiname, sudedame medų, soją, petražoles ir pamarinuojame. Kepame orkaitėje ar keptuvėje.
Aliejuje apkepame vunuoges ir figas.
Lėkštėje darome ryžių žiedą, dedame sparnelius, ant viršaus vynuoges ir figas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištiena su daržovėmis ir vaisiais
Krūtinėlė,
virti ryžiai,
karis,
žirneliai, tarkuotas sūris,
2 svogūnai,
3 spalvų paprika,
persikai ( ne konservuoti),
grietinėlė,
razinos,
prieskoniai vištienai, ryžiams, imbieras.
Vištieną supjaustome gabaliukais, apkepiname, pagardiname prieskoniais,sudedame pjaustytą papriką. Po kiek laiko dedame razinas, svogūnų pusžiedžius ir barstome kariu, imbieru ( nebūtinai šviežiu).Prieš pat pabaigą sudedame pjaustytus persikus, įpilame truputį grietinėlės . Troškiname apie 3 min.
Į ryžius dedame tarkuotą sūrį, virtus žirnelius, įpilame truputį grietinėlės, gerai išmaišome.
Krūtinėlė,
virti ryžiai,
karis,
žirneliai, tarkuotas sūris,
2 svogūnai,
3 spalvų paprika,
persikai ( ne konservuoti),
grietinėlė,
razinos,
prieskoniai vištienai, ryžiams, imbieras.
Vištieną supjaustome gabaliukais, apkepiname, pagardiname prieskoniais,sudedame pjaustytą papriką. Po kiek laiko dedame razinas, svogūnų pusžiedžius ir barstome kariu, imbieru ( nebūtinai šviežiu).Prieš pat pabaigą sudedame pjaustytus persikus, įpilame truputį grietinėlės . Troškiname apie 3 min.
Į ryžius dedame tarkuotą sūrį, virtus žirnelius, įpilame truputį grietinėlės, gerai išmaišome.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
va cia tai turetu buti skanuRamunė rašė:Vištiena su daržovėmis ir vaisiais
Krūtinėlė,
virti ryžiai,
karis,
žirneliai, tarkuotas sūris,
2 svogūnai,
3 spalvų paprika,
persikai ( ne konservuoti),
grietinėlė,
razinos,
prieskoniai vištienai, ryžiams, imbieras.
Vištieną supjaustome gabaliukais, apkepiname, pagardiname prieskoniais,sudedame pjaustytą papriką. Po kiek laiko dedame razinas, svogūnų pusžiedžius ir barstome kariu, imbieru ( nebūtinai šviežiu).Prieš pat pabaigą sudedame pjaustytus persikus, įpilame truputį grietinėlės . Troškiname apie 3 min.
Į ryžius dedame tarkuotą sūrį, virtus žirnelius, įpilame truputį grietinėlės, gerai išmaišome.
Radau kažkokią egzotiką nežinojau kur rašyti, tai parašysiu čia
MISO SRIUBA – imperatoriškas patiekalas
Jums prireiks:
1 svogūnas
2 morkos
Kalafijoro ir brokolių gabalėliai
1-2 juosteles jūros žolės VAKAME
1-2 SHIITAKE grybai
Tirštintojas KUZU
Šlakelis ryžių pieno RICE DREAM
Sojos padažas SHOYU arba TAMARI
UME slyvų pagardas
Rudų ryžių actas
2-3 šaukštai NATTO MISO
Džiovinto bazilikas
Tarkuota imbiero šaknis
Šviežių svogūno laiškų arba petražolių
Užkaiskite 3-4 puodukus vandens. Įdėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir virkite neuždengtus 2–3 minutes.
Išmirkykite jūros žolę VAKAME ir SHIITAKE grybus vandenyje 5-7 minutes ir išimkite. Vakame smulkiais supjaustykite ir įdėkitė į sriubą kartu su grybais Shiitake.
Įdėkite supjaustytas morkas, šiek tiek vėliau kalafijoro ir brokolio gabalėlius. Pavirkite 7-8 minutes ant silpnos ugnies.
Atskieskite NATTO MISO su sriubos nuoviru, sumažinkite liepsną iki minimumo ir įdėkite atskiestą miso. Pagardinkite sojos padažu SHOYU arba TAMARI, rudų ryžių actu ir UME slyvų pagardu. Nepamirškite, jog džiovintas bazilikas – itin pikantiškas prieskonis, o šiek tiek tarkuoto imbiero suteiks sriubai ypatingo ir nepamirštamo skonio.
Pavirkite ant itin silpnos ugnies dar 1 minutę. Labai svarbu yra atminti, jog miso dedamas į sriubą pačioje pabaigoje ir jokiais būdais negalima kaitinti miso aukštoje temperatūroje, liepsna turi vos vos rusenti. Antraip miso tampa netoks veiksmingas ir naudingas žmogaus sveikatai
Sutrinkite KUZU į smulkius miltelius ir maišant įberkite į sriubą, kad ji šiek tiek sutirštėtų. Ryžių gėrimo RICE DREAM šlakelis sušvelnins sriubos skonį.
Į stalą patiekite kartu su smulkiais pjaustytas svogūno lapais.
Kad sriuba būtų sotesnė galima įdėti virtų lęšių arba žuvies gabaliukų.
Sriubą galima valgyti su Clearspring rudų ryžių sausučiais.
Ištikrųjų nemanau, kad kuri bandys
MISO SRIUBA – imperatoriškas patiekalas
Jums prireiks:
1 svogūnas
2 morkos
Kalafijoro ir brokolių gabalėliai
1-2 juosteles jūros žolės VAKAME
1-2 SHIITAKE grybai
Tirštintojas KUZU
Šlakelis ryžių pieno RICE DREAM
Sojos padažas SHOYU arba TAMARI
UME slyvų pagardas
Rudų ryžių actas
2-3 šaukštai NATTO MISO
Džiovinto bazilikas
Tarkuota imbiero šaknis
Šviežių svogūno laiškų arba petražolių
Užkaiskite 3-4 puodukus vandens. Įdėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir virkite neuždengtus 2–3 minutes.
Išmirkykite jūros žolę VAKAME ir SHIITAKE grybus vandenyje 5-7 minutes ir išimkite. Vakame smulkiais supjaustykite ir įdėkitė į sriubą kartu su grybais Shiitake.
Įdėkite supjaustytas morkas, šiek tiek vėliau kalafijoro ir brokolio gabalėlius. Pavirkite 7-8 minutes ant silpnos ugnies.
Atskieskite NATTO MISO su sriubos nuoviru, sumažinkite liepsną iki minimumo ir įdėkite atskiestą miso. Pagardinkite sojos padažu SHOYU arba TAMARI, rudų ryžių actu ir UME slyvų pagardu. Nepamirškite, jog džiovintas bazilikas – itin pikantiškas prieskonis, o šiek tiek tarkuoto imbiero suteiks sriubai ypatingo ir nepamirštamo skonio.
Pavirkite ant itin silpnos ugnies dar 1 minutę. Labai svarbu yra atminti, jog miso dedamas į sriubą pačioje pabaigoje ir jokiais būdais negalima kaitinti miso aukštoje temperatūroje, liepsna turi vos vos rusenti. Antraip miso tampa netoks veiksmingas ir naudingas žmogaus sveikatai
Sutrinkite KUZU į smulkius miltelius ir maišant įberkite į sriubą, kad ji šiek tiek sutirštėtų. Ryžių gėrimo RICE DREAM šlakelis sušvelnins sriubos skonį.
Į stalą patiekite kartu su smulkiais pjaustytas svogūno lapais.
Kad sriuba būtų sotesnė galima įdėti virtų lęšių arba žuvies gabaliukų.
Sriubą galima valgyti su Clearspring rudų ryžių sausučiais.
Ištikrųjų nemanau, kad kuri bandys
- Prikabinti failai
-
- 1045739445.jpg (7.39 KiB) Peržiūrėta 12233 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiniškos jautienos salotos
300 g virtos jautienos,
3 morkos,
1 didelis agurkas,
1 citrinos sultyus,
1 šaukštelis aštrių prieskonių,( imbiero, čili, kario),
1/2 stiklinės sojų padažo,
2 - 3 šaukštai aliejaus,
3 skiltelės česnako,
sezamo sėklų.
Jautieną pjaustome siauromis juostelėmis,morkas ir agurką - stambiai sutarkuojame.Visus likusius produktus sumaišome, gerai išplakame ir užpilame ant salotų. Tada užberiame sezamo sėklų.
300 g virtos jautienos,
3 morkos,
1 didelis agurkas,
1 citrinos sultyus,
1 šaukštelis aštrių prieskonių,( imbiero, čili, kario),
1/2 stiklinės sojų padažo,
2 - 3 šaukštai aliejaus,
3 skiltelės česnako,
sezamo sėklų.
Jautieną pjaustome siauromis juostelėmis,morkas ir agurką - stambiai sutarkuojame.Visus likusius produktus sumaišome, gerai išplakame ir užpilame ant salotų. Tada užberiame sezamo sėklų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
CA XIANG GU
Šonkauliukai su arbata ir prieskoniais
600 g šonkauliukai,
6 laiškiniai svogūnai,
2 gabaliukai imbiero.
Prieskoniai:
3 šaukštai cukraus ir šviesaus sojų padažo,
1 šaukštas tamsaus sojų padažo,
2 šaukštai balto sauso vyno,
250 ml arbatos.
Šonkauliukus ir svogūnų laiškus supjaustyti trumpais gabaliukais ( apie 5 cm), įkaitiniti aliejų ( geriauia "vok" inde, sudėti imbierą, laiškus, gerai apkepti ir sudėti šonkauliukus, užpilti sojų padažus, vyną, arbatą,kepti pamaišant. Sumažinti ugnį ir kepti 45 min.
Šonkauliukai su arbata ir prieskoniais
600 g šonkauliukai,
6 laiškiniai svogūnai,
2 gabaliukai imbiero.
Prieskoniai:
3 šaukštai cukraus ir šviesaus sojų padažo,
1 šaukštas tamsaus sojų padažo,
2 šaukštai balto sauso vyno,
250 ml arbatos.
Šonkauliukus ir svogūnų laiškus supjaustyti trumpais gabaliukais ( apie 5 cm), įkaitiniti aliejų ( geriauia "vok" inde, sudėti imbierą, laiškus, gerai apkepti ir sudėti šonkauliukus, užpilti sojų padažus, vyną, arbatą,kepti pamaišant. Sumažinti ugnį ir kepti 45 min.
- Prikabinti failai
-
- 0 (2).gif (44.1 KiB) Peržiūrėta 12216 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jautiena rytietiškai
450 g jautienos be kaulo,
1 šaukštas aliejaus.
Marinatas:
2 skiltelės česnako,
4 šaukštai tamsaus sojų padažo,
2 šaukštai sauso šeri,
2 šaukšteliai tamsaus cukraus.
Garnyrui:
6 ridikėliai,
gabalas agurko,
1 imbiero virššakninė dalis.
Supjaustyti jautieną plonomis juostelėmis ir sudėti į dubenį, užpilti paruoštu marinatu ir palikti per naktį.
Įkaitinti puodą su aliejumi, sudėti mėsą ir marinatą, apkepti maišant 3 - 4 min.
Paruošti garnyrą : ridikėlius, imbierą ir agurką supjaustyti degtuko storio šiaudeliais. Viską išmaišyti
450 g jautienos be kaulo,
1 šaukštas aliejaus.
Marinatas:
2 skiltelės česnako,
4 šaukštai tamsaus sojų padažo,
2 šaukštai sauso šeri,
2 šaukšteliai tamsaus cukraus.
Garnyrui:
6 ridikėliai,
gabalas agurko,
1 imbiero virššakninė dalis.
Supjaustyti jautieną plonomis juostelėmis ir sudėti į dubenį, užpilti paruoštu marinatu ir palikti per naktį.
Įkaitinti puodą su aliejumi, sudėti mėsą ir marinatą, apkepti maišant 3 - 4 min.
Paruošti garnyrą : ridikėlius, imbierą ir agurką supjaustyti degtuko storio šiaudeliais. Viską išmaišyti
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (21.17 KiB) Peržiūrėta 12216 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Kiniški kopūstai su krevetėmis
2 džiovinti kiniški grybai
1,5 kg kiniškų kopūstų
2 žalios saldžiosios paprikos
4 šaukštai aliejaus
1/8 l karšto daržovių sultinio
200 g krevečių
1 šaukštas maistinio krakmolo
1 šaukštas vyno acto
2 šaukštai rytietiško sojų padažo
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Grybai 20 min. mirkomi karštame vandenyje, paskui nuvarvinami ir supjaustomi juostelėmis.
Nuo kopūstų nuplėšiamos plonosios lapų dalys ir imami tik lapų storgaliai, kurie supjaustomi apie 1 cm pločio rėžiukais.
Paprikos susmulkinamos kvadratėliais.
Pusėje aliejaus apkepinami kopūsto gabalėliai, paskui sudedamos paprikos, viskas dar šiek tiek pakepama ir užpilama daržovių sultiniu. Uždengiama ir troškinama apie 20 min.
Gatavos daržovės išgriebiamos iš sultinio ir laikomos šiltai.
Likusiame aliejuje apkepinami grybai ir krevetės. Įpilama dalis sultinio, užvirinama ir paverdama 5 min. ant mažos ugnies.
Krakmolas gerai išmaišomas su vyno actu, sojų padažu ir supilamas į nuo daržovių likusį sultinį.
Į krevetes sudedamos daržovės, supilamas krakmolas, pasūdoma, įberiamas geras žiupsnelis cukraus ir dar kartą užkaitinama.
Tinka su biriai iššutintais ryžiais.
2 džiovinti kiniški grybai
1,5 kg kiniškų kopūstų
2 žalios saldžiosios paprikos
4 šaukštai aliejaus
1/8 l karšto daržovių sultinio
200 g krevečių
1 šaukštas maistinio krakmolo
1 šaukštas vyno acto
2 šaukštai rytietiško sojų padažo
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Grybai 20 min. mirkomi karštame vandenyje, paskui nuvarvinami ir supjaustomi juostelėmis.
Nuo kopūstų nuplėšiamos plonosios lapų dalys ir imami tik lapų storgaliai, kurie supjaustomi apie 1 cm pločio rėžiukais.
Paprikos susmulkinamos kvadratėliais.
Pusėje aliejaus apkepinami kopūsto gabalėliai, paskui sudedamos paprikos, viskas dar šiek tiek pakepama ir užpilama daržovių sultiniu. Uždengiama ir troškinama apie 20 min.
Gatavos daržovės išgriebiamos iš sultinio ir laikomos šiltai.
Likusiame aliejuje apkepinami grybai ir krevetės. Įpilama dalis sultinio, užvirinama ir paverdama 5 min. ant mažos ugnies.
Krakmolas gerai išmaišomas su vyno actu, sojų padažu ir supilamas į nuo daržovių likusį sultinį.
Į krevetes sudedamos daržovės, supilamas krakmolas, pasūdoma, įberiamas geras žiupsnelis cukraus ir dar kartą užkaitinama.
Tinka su biriai iššutintais ryžiais.
Kiniškai paruoštos karališkosios krevetės
600 g šaldytų karališkųjų krevečių, ½ šaukštelio druskos, 300 g šaldytų žirnelių, 100 g porų, 4 šaukštai aliejaus, ant peilio galo Kajeno pipirų, 1 šaukštelis salierų druskos, ½ šaukštelio imbiero, 1 šaukštelis cukraus.
Karališkosios krevetės išimamos iš dėžutės, uždengtos atitirpdomos kambario temperatūroje, perliejamos šaltu vandeniu ir gerai nusausinamos. Užvirinama maždaug 1 puodelis pasūdyto vandens, suberiami šaldyti žirneliai ir uždengti šutinami 6 minutes. Po to gerai nuvarvinami siete. Porai perrėžiami išilgai, nuvalomi, rūpestingai nuplaunami, gerai nupurtomi ir supjaustomi plonais griežiniukais. Didelėje keptuvėje įkaitinamas aliejus. Porai pakepinami, kol pasidaro skaidrūs. Sudedamos krevetės ir iš visų pusių apskrudinamos. Įmaišomi žirneliai ir gerai pakaitinami. Patiekalas paskaninamas Kajeno pipirais, salierų druska, imbieru, cukrumi ir tuojau nešamas ant stalo. Prie jų tinka šviežia balta duona arba troškinti ryžių miltų makaronai.
600 g šaldytų karališkųjų krevečių, ½ šaukštelio druskos, 300 g šaldytų žirnelių, 100 g porų, 4 šaukštai aliejaus, ant peilio galo Kajeno pipirų, 1 šaukštelis salierų druskos, ½ šaukštelio imbiero, 1 šaukštelis cukraus.
Karališkosios krevetės išimamos iš dėžutės, uždengtos atitirpdomos kambario temperatūroje, perliejamos šaltu vandeniu ir gerai nusausinamos. Užvirinama maždaug 1 puodelis pasūdyto vandens, suberiami šaldyti žirneliai ir uždengti šutinami 6 minutes. Po to gerai nuvarvinami siete. Porai perrėžiami išilgai, nuvalomi, rūpestingai nuplaunami, gerai nupurtomi ir supjaustomi plonais griežiniukais. Didelėje keptuvėje įkaitinamas aliejus. Porai pakepinami, kol pasidaro skaidrūs. Sudedamos krevetės ir iš visų pusių apskrudinamos. Įmaišomi žirneliai ir gerai pakaitinami. Patiekalas paskaninamas Kajeno pipirais, salierų druska, imbieru, cukrumi ir tuojau nešamas ant stalo. Prie jų tinka šviežia balta duona arba troškinti ryžių miltų makaronai.