Meksikietiška virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Enčilados su vištiena ir kreminiu įdaru
Reikės:
250 g vištienos krūtinėlių,
4 stiklinės suplėšytų šviežių špinatų lapų ,
¼ stiklinės žiedeliais pjaustyto svogūno,
250 g liesos grietinės,
¼ stiklinės natūralaus lieso jogurto,
2 šaukštai miltų,
¼ šaukšto kmynų,
¼ šaukšto druskos,
½ stiklinės lieso pieno,
120 g smulkintų žaliųjų čili pipirų,
6 tortilijų,
1/3 stiklinės tarkuoto čederio sūrio,
Supjaustyto pomidoro arba Salsa padažo.
Į puodą įdėkite vištienos krūtinėles. Įpilkite vandens, kad apsemtų. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 15 min., kol vištiena praras rausvą spalvą. Išimkite iš puodo ir šakute suplėšykite krūtinėles kąsnio dydžio gabalėliais.
Jei naudojate žalius špinatus, sudėkite juos į puodą su verdančiu vandeniu. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir kaitinkite dar 3-5 min., kol suminkštės. Nusausinkite.
Į dubenį sudėkite vištieną, špinatus ir svogūną. Į kitą dubenį – grietinę, jogurtą, miltus, kmynus , druską, pieną ir čili paprikas. Gautą padažą padalinkite į dvi dalis.
Vieną padažo dalį supilkite į dubenį su vištiena, špinatais ir svogūnu. Gautą mišinį dėkite ant tortilijų ir gražiai suvyniokite. Perkelkite į skardą.
Likusia padažo dalimi apliekite tortilijų viršų. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 min. Apibarstykite sūriu ir leiskite jam išsilydyti. Patiekti galite su pjaustytu pomidoru ir svogūno žiedais. Išeina 6 porcijos.
Šį patiekalą galite paruošti iš anksto. Susuktas enčiladas padėkite į šaldytuvą, tik neapipilkite padažu. Kitą dieną prieš įkišant į orkaitę apliekite padažu ir kepkite truputį ilgiau – apie 35 – 40 min.
Reikės:
250 g vištienos krūtinėlių,
4 stiklinės suplėšytų šviežių špinatų lapų ,
¼ stiklinės žiedeliais pjaustyto svogūno,
250 g liesos grietinės,
¼ stiklinės natūralaus lieso jogurto,
2 šaukštai miltų,
¼ šaukšto kmynų,
¼ šaukšto druskos,
½ stiklinės lieso pieno,
120 g smulkintų žaliųjų čili pipirų,
6 tortilijų,
1/3 stiklinės tarkuoto čederio sūrio,
Supjaustyto pomidoro arba Salsa padažo.
Į puodą įdėkite vištienos krūtinėles. Įpilkite vandens, kad apsemtų. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir kaitinkite 15 min., kol vištiena praras rausvą spalvą. Išimkite iš puodo ir šakute suplėšykite krūtinėles kąsnio dydžio gabalėliais.
Jei naudojate žalius špinatus, sudėkite juos į puodą su verdančiu vandeniu. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir kaitinkite dar 3-5 min., kol suminkštės. Nusausinkite.
Į dubenį sudėkite vištieną, špinatus ir svogūną. Į kitą dubenį – grietinę, jogurtą, miltus, kmynus , druską, pieną ir čili paprikas. Gautą padažą padalinkite į dvi dalis.
Vieną padažo dalį supilkite į dubenį su vištiena, špinatais ir svogūnu. Gautą mišinį dėkite ant tortilijų ir gražiai suvyniokite. Perkelkite į skardą.
Likusia padažo dalimi apliekite tortilijų viršų. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 min. Apibarstykite sūriu ir leiskite jam išsilydyti. Patiekti galite su pjaustytu pomidoru ir svogūno žiedais. Išeina 6 porcijos.
Šį patiekalą galite paruošti iš anksto. Susuktas enčiladas padėkite į šaldytuvą, tik neapipilkite padažu. Kitą dieną prieš įkišant į orkaitę apliekite padažu ir kepkite truputį ilgiau – apie 35 – 40 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krevetės meksikietiškai
500 g vidutinio dydžio šaldytų krevečių (žalių arba plikytų).
Marinatas:
1/4 stiklinės aliejaus,
1/4 stiklinės čilio padažo,
1/8 stiklinės tekilos,
1 skiltelė česnako,
kajeno pipirų,
1/2 šaukštelio druskos.
Atšildytas šaltame vandenyje ir nuvalytas krevetes sudėti į dubenį, supilti aliejų, išmaišytą su čilio padažu, tekila, slėgtuvėlyje sutrintu česnaku, kajeno pipirais ir druska.Pridengti ir įdėti į šaldytuvą.Po 2 val. išimti krevetes iš marinato, suverti ant iešmelių ir iš abiejų pusių pakepinti labai karštame grilyje (apie 2-3 min. iš kiekvienos pusės).
500 g vidutinio dydžio šaldytų krevečių (žalių arba plikytų).
Marinatas:
1/4 stiklinės aliejaus,
1/4 stiklinės čilio padažo,
1/8 stiklinės tekilos,
1 skiltelė česnako,
kajeno pipirų,
1/2 šaukštelio druskos.
Atšildytas šaltame vandenyje ir nuvalytas krevetes sudėti į dubenį, supilti aliejų, išmaišytą su čilio padažu, tekila, slėgtuvėlyje sutrintu česnaku, kajeno pipirais ir druska.Pridengti ir įdėti į šaldytuvą.Po 2 val. išimti krevetes iš marinato, suverti ant iešmelių ir iš abiejų pusių pakepinti labai karštame grilyje (apie 2-3 min. iš kiekvienos pusės).
MEKSIKIETIŠKAS ŠIUPINYS
Po 250g ryžių, pomidorų, ir maltos jautienos, 50g razinų, 3 šaukšteliai aliejaus, svogūnas, skiltelė česnako, malti raudoni pipirai, 400g vandens.
Ryžius nuplauti, kartu su razinomis suberti į puodą. Įpilti 2 šaukštus aliejaus ir troškinti, kol ryžiai pagels.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjausčius pakepti aliejuje ir sudėti mėsą, susmulkintus pomidorus, užpilti vandeniu ir 10 min troškinti. Mėsą pasūdyti ir sumaišyti su ryžiais. Šiupinį dar 15min palaikyti šiltoje orkaitėje.
Po 250g ryžių, pomidorų, ir maltos jautienos, 50g razinų, 3 šaukšteliai aliejaus, svogūnas, skiltelė česnako, malti raudoni pipirai, 400g vandens.
Ryžius nuplauti, kartu su razinomis suberti į puodą. Įpilti 2 šaukštus aliejaus ir troškinti, kol ryžiai pagels.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjausčius pakepti aliejuje ir sudėti mėsą, susmulkintus pomidorus, užpilti vandeniu ir 10 min troškinti. Mėsą pasūdyti ir sumaišyti su ryžiais. Šiupinį dar 15min palaikyti šiltoje orkaitėje.
"TACOS"
Tai trapios tešlos blynas, įdarytas pupų koše, daržovėmis, mėsa, pagardinta aštriais pipirais ar olandišku sūriu, sumaišytu su virtais kiaušiniais bei kepintais svogūnais.
Tešlai:
4 stiklinės miltų
100g margarino
stiklinė vandens
šaukštelis druskos
Mėsos įdarui:
0,5kg maltos mėsos
skiltelė smulkiai sukapoto česnako
po šaukštelį druskos ir raudonųjų pipirų
2 šaukštai acto
Į miltus sudėti margariną, supilti vandenį, pasūdyti. Užminkytą rešlą 20 min palaikyti. Imti po nedidelį gabalėlį ir iškočioti lėkštės dydžio blyną. Kepti stipriai įkaitintoje keptuvėje be taukų po 2min iš abiejų pusių.
Mėsą išminkyti su prieskoniais, padaryti pailgus kotletus ir iškepus, įsukti į "tacos'.
Tai trapios tešlos blynas, įdarytas pupų koše, daržovėmis, mėsa, pagardinta aštriais pipirais ar olandišku sūriu, sumaišytu su virtais kiaušiniais bei kepintais svogūnais.
Tešlai:
4 stiklinės miltų
100g margarino
stiklinė vandens
šaukštelis druskos
Mėsos įdarui:
0,5kg maltos mėsos
skiltelė smulkiai sukapoto česnako
po šaukštelį druskos ir raudonųjų pipirų
2 šaukštai acto
Į miltus sudėti margariną, supilti vandenį, pasūdyti. Užminkytą rešlą 20 min palaikyti. Imti po nedidelį gabalėlį ir iškočioti lėkštės dydžio blyną. Kepti stipriai įkaitintoje keptuvėje be taukų po 2min iš abiejų pusių.
Mėsą išminkyti su prieskoniais, padaryti pailgus kotletus ir iškepus, įsukti į "tacos'.
Reiks išbandytmerope87 rašė:"TACOS"
Tai trapios tešlos blynas, įdarytas pupų koše, daržovėmis, mėsa, pagardinta aštriais pipirais ar olandišku sūriu, sumaišytu su virtais kiaušiniais bei kepintais svogūnais.
Tešlai:
4 stiklinės miltų
100g margarino
stiklinė vandens
šaukštelis druskos
Mėsos įdarui:
0,5kg maltos mėsos
skiltelė smulkiai sukapoto česnako
po šaukštelį druskos ir raudonųjų pipirų
2 šaukštai acto
Į miltus sudėti margariną, supilti vandenį, pasūdyti. Užminkytą rešlą 20 min palaikyti. Imti po nedidelį gabalėlį ir iškočioti lėkštės dydžio blyną. Kepti stipriai įkaitintoje keptuvėje be taukų po 2min iš abiejų pusių.
Mėsą išminkyti su prieskoniais, padaryti pailgus kotletus ir iškepus, įsukti į "tacos'.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rūkytos mėsos ir meliono salotos
650g šalto rūkymo kiaulienos,
nedidelis saldus melionas,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštelis mairūno,
300 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių,
4 šaukštai obuolių acto, maltų raudonųjų pipirų,
5 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
petražolių arba koriandro, druskos.
Rūkytą mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais ir kepinti ant silpnos ugnies 8 minutes. Apibarstyti mairūnu. Melioną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir išpjauti rutuliukus. Žirnelius 6 minutes virti pasūdytame vandenyje (arba pagal instrukciją ant pakuotės), nuplauti šaltu vandeniu ir apdžiovinti. Žirnelius, meliono rutuliukus sudėti į dubenį su mėsa. Paruošti tirštą padažą iš acto, druskos, pipiru, alyvuogių aliejaus. Padažą gerai išmaišyti. Aplieti salotas ir vėl išmaišyti. Nuplauti žalumynus, supjaustyti ir apibarstyti jais salotas.
650g šalto rūkymo kiaulienos,
nedidelis saldus melionas,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštelis mairūno,
300 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių,
4 šaukštai obuolių acto, maltų raudonųjų pipirų,
5 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
petražolių arba koriandro, druskos.
Rūkytą mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais ir kepinti ant silpnos ugnies 8 minutes. Apibarstyti mairūnu. Melioną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir išpjauti rutuliukus. Žirnelius 6 minutes virti pasūdytame vandenyje (arba pagal instrukciją ant pakuotės), nuplauti šaltu vandeniu ir apdžiovinti. Žirnelius, meliono rutuliukus sudėti į dubenį su mėsa. Paruošti tirštą padažą iš acto, druskos, pipiru, alyvuogių aliejaus. Padažą gerai išmaišyti. Aplieti salotas ir vėl išmaišyti. Nuplauti žalumynus, supjaustyti ir apibarstyti jais salotas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sopa de takitos (sriuba su blyneliais)
1 stiklinė pomidorų sulčių,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
2l. mėsos sultinio, 12 mažų tortiljų,
2 kiaušiniai, raudonėlis,
mairūno, druskos, pipirų.
Įdarui:
500 g virtos vištienos,
200 g daržovių (kopūsto, pomidorų, agurkų),
100 g sviesto, 100 g tarkuoto sūrio.
Keptuvėje pašildyti augalinį aliejų. Į aliejų įpilti pomidorų sultis ir troškinti 5 minutes. Vėliau įpilti sultinio su prieskoniais ir užvirti. Ant tortiljų išdėlioti smulkiai pjaustytą mėsą, daržoves, tarkuotą sūrį, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Tortiljas suvynioti. Į dubenis įdėti po 3 tortiljas ir jas užpilti paruoštu sultiniu. Apibarstyti virtu, smulkiai supjaustytu kiaušiniu.
1 stiklinė pomidorų sulčių,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
2l. mėsos sultinio, 12 mažų tortiljų,
2 kiaušiniai, raudonėlis,
mairūno, druskos, pipirų.
Įdarui:
500 g virtos vištienos,
200 g daržovių (kopūsto, pomidorų, agurkų),
100 g sviesto, 100 g tarkuoto sūrio.
Keptuvėje pašildyti augalinį aliejų. Į aliejų įpilti pomidorų sultis ir troškinti 5 minutes. Vėliau įpilti sultinio su prieskoniais ir užvirti. Ant tortiljų išdėlioti smulkiai pjaustytą mėsą, daržoves, tarkuotą sūrį, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Tortiljas suvynioti. Į dubenis įdėti po 3 tortiljas ir jas užpilti paruoštu sultiniu. Apibarstyti virtu, smulkiai supjaustytu kiaušiniu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sopa de sebolija (svogūnų sriuba)
2 svogūnai, 1 šaukštas sviesto,
0,5l. vištienos arba mėsos sultinio,
1,5 stiklinės pieno, 0,5 stiklinės grietinėlės,
3 riekelės baltos duonos,
1 kiaušinio trynys, 3 šaukštai sūrio,
raudonėlis, mairūnas, raudonieji pipirai, druska.
Smulkiai supjaustyti svogūną, įdėti sviesto ir troškinti uždengus apie 20 minučių. Po to įberti miltų, druskos, prieskonių, įpilti mėsos sultinio, pieno ir grietinėlės. Masę virti 20 minučių. Tuo metu augaliniame aliejuje pakepti duonos riekeles. Sutarkuoti sūrį, sumaišyti su kietai virto kiaušinio tryniu. Gauta mase aptepti duoną. Riekeles išdėlioti dubenyje ir aplieti sultiniu. Dubenį uždengti ir leisti sriubai "susicementuoti".
2 svogūnai, 1 šaukštas sviesto,
0,5l. vištienos arba mėsos sultinio,
1,5 stiklinės pieno, 0,5 stiklinės grietinėlės,
3 riekelės baltos duonos,
1 kiaušinio trynys, 3 šaukštai sūrio,
raudonėlis, mairūnas, raudonieji pipirai, druska.
Smulkiai supjaustyti svogūną, įdėti sviesto ir troškinti uždengus apie 20 minučių. Po to įberti miltų, druskos, prieskonių, įpilti mėsos sultinio, pieno ir grietinėlės. Masę virti 20 minučių. Tuo metu augaliniame aliejuje pakepti duonos riekeles. Sutarkuoti sūrį, sumaišyti su kietai virto kiaušinio tryniu. Gauta mase aptepti duoną. Riekeles išdėlioti dubenyje ir aplieti sultiniu. Dubenį uždengti ir leisti sriubai "susicementuoti".
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištos krūtinėlė su mangais ir salotomis
200g ryžių, 2 citrinos,
1 didelis pomidoras,
2 mangai, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis Balzamiko acto,
maltų juodųjų pipirų, kajeno pipirų,
apie 300 g vištos krūtinėlės,
kuokštelis koriandro žalumos, druskos.
Iš citrinų išspausti sultis, į jas įpilti apie 0,25l. vandens ir tuo mišiniu aplieti kruopas. Palikti pusei valandos. Jei per tą laiką skystis visas nesusigeria, likutį nupilti. Pomidorą nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti luobelę. Pomidorą perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Minkštimą supjaustyti mažais gabaliukais.
Augalinį aliejų, actą, druską, pipirą, cukrų ir kajeno pipirus išplakti iki tirštos grietinės konsistencijos. Šiuo padažu aplieti kruopas. Žalumynus nuplauti, smulkiai supjaustyti ir kartu su pjaustytu pomidoru ir mangais sudėti į kruopas. Keptuvėje apkepinti baltą vištos mėsą, o po to uždengus troškinti apie 10 minučių ant silpnos ugnies. Druskos ir pipirų berti pagal skonį. Salotas su mangais išdėti į keturias lėkštes, o aplinkui išdėlioti dar šiltus vištienos gabaliukus.
200g ryžių, 2 citrinos,
1 didelis pomidoras,
2 mangai, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis Balzamiko acto,
maltų juodųjų pipirų, kajeno pipirų,
apie 300 g vištos krūtinėlės,
kuokštelis koriandro žalumos, druskos.
Iš citrinų išspausti sultis, į jas įpilti apie 0,25l. vandens ir tuo mišiniu aplieti kruopas. Palikti pusei valandos. Jei per tą laiką skystis visas nesusigeria, likutį nupilti. Pomidorą nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti luobelę. Pomidorą perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Minkštimą supjaustyti mažais gabaliukais.
Augalinį aliejų, actą, druską, pipirą, cukrų ir kajeno pipirus išplakti iki tirštos grietinės konsistencijos. Šiuo padažu aplieti kruopas. Žalumynus nuplauti, smulkiai supjaustyti ir kartu su pjaustytu pomidoru ir mangais sudėti į kruopas. Keptuvėje apkepinti baltą vištos mėsą, o po to uždengus troškinti apie 10 minučių ant silpnos ugnies. Druskos ir pipirų berti pagal skonį. Salotas su mangais išdėti į keturias lėkštes, o aplinkui išdėlioti dar šiltus vištienos gabaliukus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Egzotiškas „Tamale“ pyragas
„Tamale“ – vyniotiniai su kukurūzų lapais (aštrus meksikiečių valgis). Pyragas skiriasi tuo, kad įdaras ne vyniojamas į atskirus kukurūzų miltų tešlos gabaliukus, o viskas susluoksnuojama ir kepama orkaitėje.
Pyragui reikės:
900 g maltos jautienos,
400 g konservuotų pomidorų,
2 šaukštų aitriųjų pipirų miltelių,
1 šaukštelio kmynų,
0,25 šaukštelio cinamono,
1 skiltelės smulkinto česnako,
1 šaukštelio druskos,
1 puodelio juodųjų alyvuogių.
Kukurūzų miltų tešlai:
4 puodelių kukurūzų miltų,
2 šaukštelių druskos.
Sudėkite kukurūzų miltus ir druską į vandenį puode. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies 5–10 minučių, kol sutirštės. Sudėkite kiaušinius ir sviestą. Gerai išmaišykite. Keptuve apkepkite jautieną iki rudos spalvos. Sudėkite pomidorus, prieskonius, česnaką, druską ir alyvuoges. Kepkite 15 minučių.
Riebalais ištepkite 22x33 cm dydžio kepimo skardą ir išklokite ją 1/2 kukurūzų miltų tešlos.Sudėkite mėsos mišinį ir uždenkite likusia 1/2 kukurūzų miltų tešlos.
Kepkite 20 minučių 160 temperatūros orkaitėje arba kol paruduos.
„Tamale“ – vyniotiniai su kukurūzų lapais (aštrus meksikiečių valgis). Pyragas skiriasi tuo, kad įdaras ne vyniojamas į atskirus kukurūzų miltų tešlos gabaliukus, o viskas susluoksnuojama ir kepama orkaitėje.
Pyragui reikės:
900 g maltos jautienos,
400 g konservuotų pomidorų,
2 šaukštų aitriųjų pipirų miltelių,
1 šaukštelio kmynų,
0,25 šaukštelio cinamono,
1 skiltelės smulkinto česnako,
1 šaukštelio druskos,
1 puodelio juodųjų alyvuogių.
Kukurūzų miltų tešlai:
4 puodelių kukurūzų miltų,
2 šaukštelių druskos.
Sudėkite kukurūzų miltus ir druską į vandenį puode. Užvirkite ir virkite ant vidutinės ugnies 5–10 minučių, kol sutirštės. Sudėkite kiaušinius ir sviestą. Gerai išmaišykite. Keptuve apkepkite jautieną iki rudos spalvos. Sudėkite pomidorus, prieskonius, česnaką, druską ir alyvuoges. Kepkite 15 minučių.
Riebalais ištepkite 22x33 cm dydžio kepimo skardą ir išklokite ją 1/2 kukurūzų miltų tešlos.Sudėkite mėsos mišinį ir uždenkite likusia 1/2 kukurūzų miltų tešlos.
Kepkite 20 minučių 160 temperatūros orkaitėje arba kol paruduos.