Meksikietiška virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Rgs 2007, 10:51

daug peckalynes :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Spa 2007, 17:40

meksikietiškas troškinys


1 galvutės svogūno;
300–400 g kiaulienos arba veršienos faršo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Dubenėlio virtų raudonųjų pupelių
Indelio saldžių marinuotų kukurūzų
Dviejų paprikų
Didelio pomidoro be žievelės
Druskos,pipirų,meksikietiškų prieskonių
Aitriųjų paprikų

Į keptuvę su aliejumi suberti smulkintą svogūną ir jį pakepinti. Tuomet sudėti faršą ir maišant kepti. Po kelių minučių suberti smulkintas paprikas ir pakepti. Įdėti pomidorą be žievelės, jį po minutę apkepti iš abiejų pusių ir sutrinti į troškinį. Supilti kukurūzus, išmaišyti ir suberti virtas pupeles. Viską pagardinti žiupsneliu druskos, pipirų, dviem žiupsneliais meksikietiškų prieskonių ir trupučių aitriųjų paprikų milteliais. Gerai išmaišyti ir ant mažos ugnies patroškinti apie 10 min. Skanaus!

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 18 Gru 2007, 22:48

Receptukas patalipintas skaniai.lt perkėliau jį i šią temą :D

--------------------------------------------------------------------------------
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=61

1 pakelis kukurūzų traškučių
1 vidutinis svogūnas
2 avokadai
2 vidutinio dydžio pomidorai
1 laimas
1 šaukštas augalinio aliejaus
½ Tabasco padažo arba mažas žiupsnelis raudonųjų pipirų
Druskos

Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Nuo pomidorų nulupkite odelę. Pomidoro viršutinėje dalyje padarykite kryžiaus formos negilias įpjovas. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, kad juos pilnai apsemtų. Palaikykite 5 minutes. Išimkite ir atvėsinkite. Odelę pradėkite lupti ties įpjovomis. Pomidorą supjaustykite nedideliais kubeliais. Avokadą perpjaukite pusiau. Išimkite sėklą ir nulupkite odelę. Avokado puselę ištepkite laimo sultimis, kad minkštimas nepajuoduotų. Avokadus taip pat supjaustykite smulkiais gabalėliais. Viską sudėkite į gilų dubenį. Įdėkite druskos, aliejaus, Tabasco padažo arba raudonųjų pipirų. Masę sugrūskite bulvių grūstuvu. Grūdimo pastangos priklauso nuo to, kokį padažą mėgstate. Man asmeniškai patinka, kai lieka nedideli svogūnų, avokadų ir pomidorų gabaliukai. Padažą 1 valandai padėkite į šaldytuvą. Valgykite su kukurūzų traškučiais.

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 19 Gru 2007, 20:59

perkėliau Airenės receptą čia :D
--------------------------------------------------------------------------------


Vertimas LILINOS

Vertimas į Lietuvių kalba

Meksikietiškos Tortilijos:

Ingridientai:
10 blynelių

650g a.r. miltų
370g karšto vandens
30g margarino
7g sausų alaus mielių, arba 25 g šviežių mielių (ne sausų)
3g druskos

paruošimas - 20 min
kepimas – 20min

1. Sumaišykite miltus, mielės ir druska. Pasmulkinkitė margariną ir išmaišykitė jį su miltais. Pilant plona srovelė sumaišykitė mišinį su karštu vandeniu. Gali būti kad visas vanduo nebus panaudotas, spręsite patys minkant tešlą.
2. Padėkitė tešla ant minkymo lentos, prieš tai apibarstant ją miltais. Ir minkyt apie 10 min. Tešla turi buti elastiška ir kompaktiška.
3. Gerai ištepkite indą aliejum ar sviestu, įdėkite ten tešla uždenkite plevele ir palikitė pastovėti 10 min.
4. Padėkitė tešlą atgal ant minkymo lentos, padalinkyte tešlą į 10 gabaliukų ir susikitė iš jų skrituliukus. Kiekvieną skrituliuką iškočiokitė iki 5 mm storio
5. Įkaitinkit špižinę keptuvę ir pakepinkit joje tortilijas po 1 min kiekvieną pusę.
6. pateikite ant stalo karštus įviniotus į servetelę



-------------------------------------------------------------------------
Prikabinti failai
tortil_675[1].jpg
tortil_675[1].jpg (46.96 KiB) Peržiūrėta 8832 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Gru 2007, 21:30

Ir teisingai ;)

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 19 Gru 2007, 23:10

Ačiū už darbų užtvirtinimą :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Gru 2007, 23:31

surado Airene,isverte Lilina,perkele Vitele,o mes naudosimes ir tvarka :laugh:
Kur tas mano zadetasis samtis,neturiu kuo i gonga sumusti ir uztvirtinti samcio komisijos sprendimo :P

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Gru 2007, 11:25

Imk Kalėdinį varpelį patilindžiuok , Paveikslėlis dar spėsi , su tuo samčiu prisišvaistyti :D :D :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Gru 2007, 19:30

tu man geriau rask grazu samti,as keisiu savo puodelius i samti :P

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Gru 2007, 19:40

Ech, skambaliuko neipirsau , reiks eit samcio ieskot :D :D :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Gru 2007, 20:04

labai malonekit :merg2: O tai kokia samcio komisija be samcio :(

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 20 Gru 2007, 20:06

Gausi sventem dovanu :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Gru 2007, 20:22

valioooooo 041 Lauksiu su nekantrumu :P :bis:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 02 Sau 2008, 20:32

Meksikietiškas užkandis su avokadu



4 porcijoms:



Sudėtis:

1 indelis Meksikietiško mišinio Bonduelle 425 ml.
1 indelis Raudonųjų Kidney pupelių Bonduelle 425 m.
Avokadai 2 vnt.
Citrina 1 vnt.
Majonezas 4 šaukštai
Pomidorų padažas 1 šaukštas
Tarkuoto fermentinio sūrio 100 g.
Česnako skiltelė
Tobasco padažas
Kaleandra



Paruošimas:



Avokadą nulupti, išvalyti, supjaustyti plonais griežinėliais, apšlakstyti citrinos sultimis ir sudėti ant lėkštės. Iš majonezo, keĿupo, sūrio, Ŀesnako ir tabasko paruošti padažą. Meksikietišką Bonduelle mišinį sumaišyti su Raudonosiomis Kidney pupelėmis ir sudėti į padažą pagal skonį. Gautą mišinį dėti ant avokado griežinėlių ir paskaninti šviežia kalendra.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Sau 2008, 22:30

avokadai manes nezavi :?

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 02 Sau 2008, 22:54

manes irgi... :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Sau 2008, 13:54

Čia tie ir man ne prie dūšios , o receptas prie bendros kolekcijos , gal kam tiks ir patiks ... :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Sau 2008, 14:32

kazkam tikrai tiks :P :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Sau 2008, 11:01

Meksikietiškas kiaulienos kepsnys

Jums reikės:

1 kg liesos kiaulienos,
1 šaukštelio kakavos miltelių,
1 šaukšto miltų,
0.5 šaukštelio trintų kmynų,
raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį,
žiupsnelio džiovintų raudonėlių,
2 šaukštų skysto medaus,
3 šaukštų grietinėlės,
citrinos ir petražolių papuošti.




Mėsytę supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. Į dubenėlį įpilkite 250 ml vandens, plakdami suberkite miltus, kakavą, kmynus, pipirus, raudonėlius, druską ir medų. Plakite, kol masė pasidarys vientisa, tada supilkite ant mėsos. Vėl kiškite mėsą į orkaitę ir kepkite dar apie 30 minučių, kad padažo gerokai sumažėtų, o mėsa būtų visiškai iškepusi ir minkšta. Kepsniukus ištraukite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite į stalą. Į keptuve likusį padažą įmaišykite grietinėlę, truputį pavirinkite ant labai mažos ugnies ir supilkite ant mėsos. Papuoškite citrinos griežinėliais ir petražolės šakelėmis. Prie kepsniukų tinka ryžiai ar balta duona, skanu ir su bulvėm.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 18 Sau 2008, 12:44

:luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 20:59

Sopa de takitos (sriuba su blyneliais)

1 stiklinė pomidorų sulčių,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
2l. mėsos sultinio,
12 mažų tortiljų,
2 kiaušiniai, raudonėlis,
mairūno, druskos, pipirų.

Įdarui:
500 g virtos vištienos,
200 g daržovių (kopūsto, pomidorų, agurkų),
100 g sviesto,
100 g tarkuoto sūrio.

Keptuvėje pašildyti augalinį aliejų. Į aliejų įpilti pomidorų sultis ir troškinti 5 minutes. Vėliau įpilti sultinio su prieskoniais ir užvirti. Ant tortiljų išdėlioti smulkiai pjaustytą mėsą, daržoves, tarkuotą sūrį, apibarstyti raudonaisiais pipirais. Tortiljas suvynioti. Į dubenis įdėti po 3 tortiljas ir jas užpilti paruoštu sultiniu. Apibarstyti virtu, smulkiai supjaustytu kiaušiniu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 20:59

Sopa de sebolija (svogūnų sriuba)

2 svogūnai, 1 šaukštas sviesto,
0,5l. vištienos arba mėsos sultinio,
1,5 stiklinės pieno,
0,5 stiklinės grietinėlės,
3 riekelės baltos duonos,
1 kiaušinio trynys,
3 šaukštai sūrio, raudonėlis,
mairūnas, raudonieji pipirai,
druska.

Smulkiai supjaustyti svogūną, įdėti sviesto ir troškinti uždengus apie 20 minučių. Po to įberti miltų, druskos, prieskonių, įpilti mėsos sultinio, pieno ir grietinėlės. Masę virti 20 minučių. Tuo metu augaliniame aliejuje pakepti duonos riekeles. Sutarkuoti sūrį, sumaišyti su kietai virto kiaušinio tryniu. Gauta mase aptepti duoną. Riekeles išdėlioti dubenyje ir aplieti sultiniu. Dubenį uždengti ir leisti sriubai prisitraukti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Sau 2008, 21:00

Actekiškos tortiljos

4 Stiklinės miltų,
2 šaukšteliai druskos,
100-120 g margarino,
1-1,5 stiklinės šilto vandens.

Įdarui:
200 g virtos arba keptos maltos mėsos,
50 g tarkuoto sūrio,
50 g pjaustyto svogūno,
1 arba 2 pjaustytų kietai virtų kiaušinių,
3 šaukštai aštraus pomidorų padažo su pupelėmis,
100 g varškės su pomidorų padažu,
daug pipirų.

Kukurūzų miltus sumaišyti su druska, margarinu, vandeniu. Gerai išminkyti tešlą, suformuoti vištos kiaušinio dydžio rutuliukus. Iš rutuliukų padaryti 15 cm skersmens papločius. Keptuvėje be riebalų, ant vidutinės ugnies kepti tortiljas, vieną pusę 2 minutes, o kitą - 3 minutes.Actekiškas tortiljas patiekti prie sriubų arba kaip atskirus patiekalus - su salotomis arba įdaru (karštas suvynioti į vamzdelius ir pakepti aliejuje).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Kov 2008, 20:57

Žuvis meksikietiškai

Tai tipinis Meksikos patiekalas
1,3-1,5 kg ešerio ar kitos neriebios baltos žuvies supjaustytos į 6 gabalus
0,5 puodelio kukurūzų aliejaus
1 didelis svogūnas, supjaustytas plonais pusžiedžiais
2 skiltelės česnako, susmulkintos
350 g pomidorų, supjaustytų skiltelėmis
2 konservuoti jelapeno pipirai
petražolių
Marinatui:
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0,5 šaukštelio maltų kuminų
1 šaukštelis malto achiote (annatto) (galima pakeisti aitriąja paprika arba lygiomis ciberžolės ir paprikos dalimis)
0,5 šaukštelio malto cinamono
0,5 puodelio švelnaus baltojo acto, druskos
Vienu sluoksniu sudėkite žuvies gabalus negiliame inde. Pagaminkite marinatą. Sutrinkite juoduosius pipirus ir česnaką piestelėje. Sudėkite džiovintą raudonėlį, kuminus, achiote (annatto) ir cinamoną bei gautą pastą sumaišykite su actu. Pagal skonį įdėkite druskos ir marinatu ištepkite abi žuvies gabalų puses. Uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 1 valandai. Parinkite ugniai atsparų indą, kuriame žuvis tilptų vienu sluoksniu ir įpilkite tiek aliejaus, kad būtų uždengtas dugnas. Sudėkite žuvį ir ant jos supilkite visą marinatą. Ant žuvies sudėkite svogūnus, česnaką, pomidorus ir čili pipirus bei supilkite likusį aliejų. Uždenkite indą ir kepkite virš mažos ugnies 15-20 minučių arba kol žuvis nebebus permatoma. Patiekite iš karto, papuošę petražolių lapeliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Kov 2008, 19:18

Ryžiai "Verde Azzor"

2 šaukštai alyvų aliejaus
1 puodelis baltų ryžių
0,25 puodelio svogūnų, supjaustytų
2 Poblano čili pipirai, pakepti, nulupti, be sėklų ir supjaustyti ,
6 svogūnų laiškai, plonai supjaustyti
1 skiltelė česnako, susmulkinta
0,25 šaukštelio druskos
0,25 šaukštelio kuminų
1,75 puodelio daržovių sultinio
Inde "vok" virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite ryžius ir kepkite maišydami 2 minutes arba kol ryžiai patamsės.Sudėkite svogūnus, kepkite maišydami 1 minutę.Sudėkite svogūnų laiškus, česnaką, druską & kuminus; maišydami kepkite 20 sekundžių.Supilkite sultinį ir užvirkite virš didelės ugnies. Sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengtą 15 minučių arba kol ryžiai bus beveik minkšti.Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir perdėkite ryžius į 1,5 l kepimo indą. Kepkite orkaitėje neuždengtus 15 minučių arba kol ryžiai bus minkšti. Patiekite karštą.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Kov 2008, 18:45

Aviena meksikietiškai

700 g minkštos avienos,
1 avokado,1 pomidoro,
1 svogūno,2 česnako skiltelių,
3 čili pipiro ankščių,1 gūžės salotų,
1 pundelio kalendros lapelių,
2 šaukštų aliejaus,
100 ml baltojo sauso vyno,
100 ml ananasų sulčių,
3 šaukštai citrinų sulčių,
druskos,maltų juodųjų pipirų.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti. Čili pipiro ankštis nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti juostelėmis. Kalendros lapelius sukapoti.Padažui sumaišyti po vieną šaukštą vyno, ananasų sulčių ir citrinų sulčių, įberti 2 šaukštus kapotų kalendros lapų, trečdalį čili pipirų, ir pusę kiekio česnakų. Marinatui atskirai sumaišyti likusias sultis ir vyną su svogūnais, česnakais, žalumynais, čili pipirais, druska ir juodaisiais pipirais. Marinuoti mėsą vieną valandą.Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Keptuvėje įkaitinti augalinį aliejų. Joje apkepinti mėsą, kol susiformuos traški plutelė. Po to perkelti ją į kepimo indą, užpilti marinatu ir pašauti į orkaitę 45-60 minučių. Kartkartėmis mėsą palaistyti susidariusiomis sultimis.Avokadą supjaustyti kubeliais. Pomidorus smulkiai supjaustyti. Daržoves sumaišyti su paruoštu padažu. Indą iškloti salotų lapais, ant viršaus sudėti mėsą ir užpilti padažu su daržovėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bal 2008, 14:56

Meksikietiška bulvienė

500 g bulvių
3 svogūnai
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas miltų
3 stiklinės vištienos sultinio
2 stiklinės pieno
0,5 stiklinės virtų žalių žirnelių
2 kiaušiniai
2 kubeliai lydyto kreminio sūrelio
1 avokado vaisius
druskos
šafrano
0,25 šaukštelio kajeno pipirų
Nuskustas, nuplautas, kubeliais supjaustytas bulves įmesti į puodą ir užpilti karštu sultiniu.
Įberti šafrano, druskos ir kajeno pipirų.
Virti 20-30 min. ant mažos ugnies.
Pakepinti aliejuje smulkiai sukapotus svogūnus, truputį pakepinti maišant, po to suberti į sriubą kartu su perkoštais žirneliais.
Sriubą pašildyti ant mažos ugnies.
Dubenėlyje ištrinti kiaušinius su lydytu sūreliu ir karštu pienu, supilti į sriubą, kartu pašildyti (nevirti).
Lėkštėje išdėlioti nuluptą ir smulkiais kubeliais supjaustytą avokadą, įpilti sriubos ir patiekti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Geg 2008, 13:26

meksikietiškas karštas šokoladas

6 puodelių pieno
0,5 puodelio cukraus
85 g susmulkinto karčiojo šokolado
1 šaukštelis malto cinamono
2 suplaktų kiaušinių
2 šaukštelių vanilės
plaktos grietinėlės
1. Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį pieno, cukrų, šokoladą ir cinamoną. Virkite virš vidutinės-mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Po truputį supilkite likusį pieną. Virkite maišydami iki pienas bus karštas, beveik verdantis. Neužvirkite.
2. Po truputį supilkite 1 puodelį karšto pieno mišinio į kiaušinius, tada supilkite gautą mišinį atgal į indą. Maišydami virkite virš mažos ugnies 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę. Suplakite mikseriu iki putų.
3. Supilkite karštą šokoladą į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Geg 2008, 18:27

Meksikietiška Guacamole

6 avokados (nuluptos ir be kauliukų)
1,5 svogūno, supjaustyto kubeliais
0,5 puodelio kalendros, supjaustytos
2 laimų sultys
1 maža cukinija, smulkiai sutarkuota (piure)
6 šaukštai alyvų aliejaus
8 čili serranos, smulkiai supjaustyti
druskos
0,5 puodelio kalendros lapų, smulkiai supjaustytų
Totopos (traškūs pakepinti tortilla gabaliukai)
2 dideli pomidorai, supjaustyti skiltelėmis
Sudėkite avokadus į stiklinį indą, sutraiškykite juos šakute.Sudėkite svogūnus, kalendrą, laimo sultis, cukiniją, aliejų, čili pipirus (6 pipirus) ir druską. Gerai išmaišykite produktus, kad gautųsi piure.Kad guacamole nepatamsėtų, sudėkite į ją avokados kauliukus.Patiekdami, šaukštu sudėkite guacamole į plokščią dubenį ir papuoškite vieną jos pusę 2 supjaustytais čili pipirais, o centrą kalendros lapeliais. Kitoje pusėje sudėkite totopos.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2008, 10:20

Aštri meksikietiška sriuba

250 g jautienos, 5 alyvuogės be kauliukų,
1/2 svogūno, 3 skiltelės česnako,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1 šaukštas tarkuoto sūrio
, druskos, maltų pipirų, raudonėlių, laurų lapų,
maltos aitriosios paprikos, aliejaus kepti.
Mėsą išvirkite vandenyje, pagardintame druska, pipirais, laurų lapais. Atvėsinkite ir sumalkite mėsmale.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, supilkite pomidorų tyrę, gardinkite aitriąja paprika, dar pakaitinkite. Dėkite maltą mėsą ir dar pakepinkite 3-4 minutes. Tada visą masę krėskite į sultinį, kuriame virė mėsa, tik prieš tai dar į jį įpilkite stiklinę virinto vandens. Berkite raudonėlių, sumeskite žiedeliais supjaustytas alyvuoges. Pakaitinkite. Tiekite užbėrusios tarkuoto sūrio.

Skelbti atsakymą