Prancūzų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salierais ir riešutais įdaryti avokadai
3 avokadai,
saliero šaknelė,
20 mėgstamų riešutų,
2 šaukštai pomidorų padažo,
acto, druskos.
Avokadus perpjauti per pusę ir išskaptuoti. Iš smulkiai supjaustytų salierų ir skaldytų riešutų paruošti faršą, aplieti jį užpilu, paruoštu iš pomidorų padažo, acto ir druskos. Gauta koše įdaryti avokadus ir 1 valandai palikti šaldytuve.
3 avokadai,
saliero šaknelė,
20 mėgstamų riešutų,
2 šaukštai pomidorų padažo,
acto, druskos.
Avokadus perpjauti per pusę ir išskaptuoti. Iš smulkiai supjaustytų salierų ir skaldytų riešutų paruošti faršą, aplieti jį užpilu, paruoštu iš pomidorų padažo, acto ir druskos. Gauta koše įdaryti avokadus ir 1 valandai palikti šaldytuve.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kur-bujon nuoviras
2 stiklinės vandens,
2 stiklinės sauso balto vyno,
0,5 stiklinės susmulkintų svogūnų,
0,5 stiklinės smulkiai supjaustytų morkų,
petražolės šaknis, 3 saliero šakelės,
1,5 šaukšteliai druskos,
4 juodųjų pipirų žirneliai, gvazdikėlis,
lauro lapelis, 0,25šaukštelio dašio.
Į puodą įpilti vandenį ir vyną, sudėti svogūnus, morkas, petražoles, salierą, druską, pipirus, gvazdikėlį, lauro lapelį ir dašį. Kai skystis užvirs, sumažinti ugnį ir virti 30 minučių. Tuomet nukošti.
Šis nuoviras tinka žuviai virti. Kad žuvis būtų skani, 1 kg žuvies reikia 1l. nuoviro.
2 stiklinės vandens,
2 stiklinės sauso balto vyno,
0,5 stiklinės susmulkintų svogūnų,
0,5 stiklinės smulkiai supjaustytų morkų,
petražolės šaknis, 3 saliero šakelės,
1,5 šaukšteliai druskos,
4 juodųjų pipirų žirneliai, gvazdikėlis,
lauro lapelis, 0,25šaukštelio dašio.
Į puodą įpilti vandenį ir vyną, sudėti svogūnus, morkas, petražoles, salierą, druską, pipirus, gvazdikėlį, lauro lapelį ir dašį. Kai skystis užvirs, sumažinti ugnį ir virti 30 minučių. Tuomet nukošti.
Šis nuoviras tinka žuviai virti. Kad žuvis būtų skani, 1 kg žuvies reikia 1l. nuoviro.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Prancūziškai keptos bulvės
1 kg bulvių,
ryšulėlis petražolių,
1-2 skiltelės česnako,
1 šaukštelis maltos saldžios paprikos ,
2-3 šaukštai aliejaus, druska.
Bulves virti su lupenomis, bet ne ilgiau 10 min. nuo užvirimo (jos turi būti kietokos).Ataušinus nulupti, supjaustyti riekelėmis.Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti bulves, papriką, česnaką sugrūstą su druska, druskos.Kepti maišant medine mentele.Baigiant kepti suberti sukapotas petražoles.Stebėti, kad bulvės nesuirtų.
Šis patiekalas geriau pasiseka tada, kai bulvės nebūna per daug minkštos. Jos galutinai "pribręsta" keptuvėje.
1 kg bulvių,
ryšulėlis petražolių,
1-2 skiltelės česnako,
1 šaukštelis maltos saldžios paprikos ,
2-3 šaukštai aliejaus, druska.
Bulves virti su lupenomis, bet ne ilgiau 10 min. nuo užvirimo (jos turi būti kietokos).Ataušinus nulupti, supjaustyti riekelėmis.Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti bulves, papriką, česnaką sugrūstą su druska, druskos.Kepti maišant medine mentele.Baigiant kepti suberti sukapotas petražoles.Stebėti, kad bulvės nesuirtų.
Šis patiekalas geriau pasiseka tada, kai bulvės nebūna per daug minkštos. Jos galutinai "pribręsta" keptuvėje.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (22.31KiB)Peržiūrėta 8428 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kaštonų sriuba
0,5 kg kaštonų, 1 svogūnas,
1 saliero šaknis, 0,5 stiklinės grietinės,
4-5 stiklinės virinto vandens,
petražolių, druskos, pipirų.
Pasūdytame vandenyje išvirti kaštonus prieš tai įpjovus jų lukštą aštriu peiliu. Tuomet juos išlukštenti, o branduolius sutrinti šakute ir sumaišyti su pjaustytais svogūnais bei smulkiai tarkuota saliero šaknimi. Viską užpilti verdančiu vandeniu ir vėl užvirti.Sriubą pabarstyti susmulkintomis petražolėmis, o prieš nuimant nuo ugnies įpilti grietinės. Valgyti karštą.
0,5 kg kaštonų, 1 svogūnas,
1 saliero šaknis, 0,5 stiklinės grietinės,
4-5 stiklinės virinto vandens,
petražolių, druskos, pipirų.
Pasūdytame vandenyje išvirti kaštonus prieš tai įpjovus jų lukštą aštriu peiliu. Tuomet juos išlukštenti, o branduolius sutrinti šakute ir sumaišyti su pjaustytais svogūnais bei smulkiai tarkuota saliero šaknimi. Viską užpilti verdančiu vandeniu ir vėl užvirti.Sriubą pabarstyti susmulkintomis petražolėmis, o prieš nuimant nuo ugnies įpilti grietinės. Valgyti karštą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žuvis paryžietiškai
Plekšnės arba lašišos filė (6 gabaliukai po 75-100 g),
2,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio maltų pipirų,
4 šaukštai sviesto,
2 šaukštai susmulkintų svogūnų,
250 g grybų (geriausiai baltųjų arba pievagrybių),
2 šaukštai kvietinių miltų, stiklinė grietinės,
3 šaukštai susmulkintų petražolių.
Žuvies filė įtrinti druska ir pipirais. Įdėti į formeles. Keptuvėje išlydyti sviestą ir 5 minutes jame kepinti svogūnus bei grybus. Nenuėmus keptuvės nuo ugnies įberti miltus, likusią druską ir pipirus bei silpna srovele supilti grietinę. Maišyti kol sutirštės. Masę išpilstyti į formeles ir 30 minučių kepti karštoje orkaitėje (190°C).Prieš patiekiant peiliu atskirti žuvį nuo formeles sienelių, atsargiai perdėti į lėkštę ir apibarstyti petražolėmis.
Plekšnės arba lašišos filė (6 gabaliukai po 75-100 g),
2,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio maltų pipirų,
4 šaukštai sviesto,
2 šaukštai susmulkintų svogūnų,
250 g grybų (geriausiai baltųjų arba pievagrybių),
2 šaukštai kvietinių miltų, stiklinė grietinės,
3 šaukštai susmulkintų petražolių.
Žuvies filė įtrinti druska ir pipirais. Įdėti į formeles. Keptuvėje išlydyti sviestą ir 5 minutes jame kepinti svogūnus bei grybus. Nenuėmus keptuvės nuo ugnies įberti miltus, likusią druską ir pipirus bei silpna srovele supilti grietinę. Maišyti kol sutirštės. Masę išpilstyti į formeles ir 30 minučių kepti karštoje orkaitėje (190°C).Prieš patiekiant peiliu atskirti žuvį nuo formeles sienelių, atsargiai perdėti į lėkštę ir apibarstyti petražolėmis.
Nusipirkau tokias dvi knygeles, italiski ir prancuziski patiekalai jose, parasysiu pora receptu. burgundiskoji jautiena su grybais. 700g jautienos, 100g tauku, 50g sonines, 2 saukstai aliejaus, 60 g svogunu, 100g pievagrybiu, saukstas miltu, 3 stiklines raudonojo vyno, 3 stiklines vandens, 0.5 saukstelio druskos, 2 ziupsneliai pipiru, zalumynu, pomidoru padazo, saukstelis smulkintu petrazoliu, skiltele cesnako.
supjaustyta nedideliais gabaliukais mesa apkepti taukuose, tuomet ideti svogunu galvas (mazas. jei dideles - perpjautu i 4 dalis). kai jos suminkstes, iberti miltus. kai sie pagals, ideti sutrinta cesnaka ir viska uzpilti vynu(galima skiesti su vandeniu), supilti pomidoru padaza, druska, pipirus, zalumynus ir sudeti apkepintus mesos griezinelius. puoda uzdengti ir troskinti 2.5 val. tuomet prideti smulkiai pjaustytus pievagrybius, nusemti riebalus ir troskinti dar 15 min. pries patiekiant pabarstyti krapais.
supjaustyta nedideliais gabaliukais mesa apkepti taukuose, tuomet ideti svogunu galvas (mazas. jei dideles - perpjautu i 4 dalis). kai jos suminkstes, iberti miltus. kai sie pagals, ideti sutrinta cesnaka ir viska uzpilti vynu(galima skiesti su vandeniu), supilti pomidoru padaza, druska, pipirus, zalumynus ir sudeti apkepintus mesos griezinelius. puoda uzdengti ir troskinti 2.5 val. tuomet prideti smulkiai pjaustytus pievagrybius, nusemti riebalus ir troskinti dar 15 min. pries patiekiant pabarstyti krapais.
„kiaušiniai siurprizas“. 12 stambių abrikosų, 200g piene išvirtų ryžių, 125 ml grietinės, 100g cukraus, 100ml vandens. Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Pridėti keletą abrikosų kauliukų ir virinti juos 10-12 min. abrikosus perjauti per puse, išimti kauliukus ir įmesti minkštimą 5-6min į verdantį vandenį. Leisti nutekėti skysčiui, atšaldyti. Sudėti į apvalią lėkštę išvirtus ryžius, iš viršaus juos aplieti grietine, o ant jos sudėti abrikosų puseles: jos turi atrodyti kaip kiaušinių tryniai. Patiekalą valgyti šaltą.
Man jau vaizdiniai kyla prieš akis, kad čia turėtų labai gražiai atrodyti.
Man jau vaizdiniai kyla prieš akis, kad čia turėtų labai gražiai atrodyti.
„parmantje“ sriuba. 1kg bulvių, 50g sviesto, 100g svogūnų, 1 l pieno, 1 l vandens, petražolių, druskos, pipirų. Bulves su lupenomis išvirti, nulupti, sutrinti. Svieste apkepinti supjaustytu svogūnus su petražolėmis, tuomet uždengus 15 min juos patroškinti. Sudėti bulves, įpilti karšto vandens ir pieno. Ją pasūdyti ir paskaninti pipirais. Pavirti dar 10 min. sriuba turėtų būti grietinėlės tirštumo.