Rusų virtuvė

Čia galite aptarti nacionalinių virtuvių ypatumus, talpinti nacionalinius receptus

Moderatoriai: vitele, zivicib

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 12 Spa 2007, 12:25

Isvede teorema :laugh:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 12 Spa 2007, 12:29

nu cia dar ne tokia teorema, kokia uzvakar masikis isvedinejo....mezgu jam megztini, kuriame ismegsiu zvaigzde, tai pasisove man ta zvaigzde nubraizyt...tai is pradizu kampus skaiciavo pagal pitagoro teorema, paskui kompe 2 h braize, nervavosi, braize nervavosi...nu svarbu rezultatas puikus gavosi :merg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Spa 2007, 12:37

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 12 Spa 2007, 13:07

Matyt irgi prie tiksliukų :)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 12 Spa 2007, 13:18

Manau cia tiesiog vyriskas mastymas toks :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Spa 2007, 13:49

o gal jis pas tave pedantas :P

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 12 Spa 2007, 14:05

nu seip tikslus ir tvarkingas, bet ne ligi proto netekimo :)

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 12 Spa 2007, 14:12

Visiems buna ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 12 Spa 2007, 14:14

pyp rašė:nu cia dar ne tokia teorema, kokia uzvakar masikis isvedinejo....mezgu jam megztini, kuriame ismegsiu zvaigzde, tai pasisove man ta zvaigzde nubraizyt...tai is pradizu kampus skaiciavo pagal pitagoro teorema, paskui kompe 2 h braize, nervavosi, braize nervavosi...nu svarbu rezultatas puikus gavosi :merg:
:laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2008, 13:03

Ukrainietiški ryžiai

250 g ryžių
2 stiklinės mėsos sultinio
2 svogūnai
250 g varškės sūrio
50 g fermentinio sūrio
2 šaukštai riebalų
druskos
džiūvėsėlių
pipirų
grietinės
Sultinyje išvirti ryžių košę.Pakepintus svogūnus sumaišyti su trintu varškės sūriu, sudėti prieskonius, grietinę.Į keptuvą dėti sluoksniais ryžius ir varškės masę.Paviršių išlyginti ir apiberti tarkuotu fermentiniu sūriu.Kepti orkaitėje.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 09 Geg 2008, 16:19

Kulebiaka su raugintais kopūstais

Tešla:
350 g miltų
50 g sviesto
1 kiaušinis
15 g mielių
80 g pieno
šaukštelis druska
2 šaukštai cukraus
Mieles, cukrų ir druską ištirpinkite šiltame piene. Šį mišinį supilkite į persijotus miltus. Įmuškite kiaušinį ir supilkite ištirpintą sviestą. Tešlą gerai išminkykite ir laikykite šiltai maždaug tris valandas, kol gerai pakils.

Įdaras:
800 g raugintų kopūstų
1 svogūnas
100 g šoninės
šaukštas aliejaus
Raugintus kopūstus nuspauskite ir troškinkite, kol suminkštės. Keptuvėje pakepinkite pjaustytą svogūną ir šoninę. Sumaišykite su kopūstais ir atvėsinkite.

Gerai pakilusią tešlą dalinkite į dvi dalis. Nedidelį gabalėlį tešlos palikite papuošimams. Kočiokite du vienodus tešlos lakštus. Vieną klokite į aliejumi išteptą skardą. Tada dėkite sluoksnį kopūstų ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Abu lakštus suspauskite, fomuodami pynutę.

Iš likusios tešlos išpjaustykite lapelius, gėlytes ar kokios kitokios formos papuošimus. Jais ir papuoškite pyragą. Jį dar aptepkite kiaušinio plakiniu ir palikite maždaug 20 minučių, kad dar šiek tiek pakiltų.

Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 minučių. Valgykite karštą su grietine ir šviežiomis daržovėmis.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Skelbti atsakymą