Rusų virtuvė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rusų virtuvė
Rusų virtuvė tikrai įdomi ir turtinga. Žuvies patiekalai, sriubos, tirštos ir sočios, grybų valgiai, blynai ir košės. O kur dar pyragai ir pyragėliai, bandelės, be kurių neapsieidavo nei vienas pasisėdėjimas prie arbatos... Juk ir mes daug turim skolintų patiekalų, kurie jau tapo kaip ir mūsų tautiniai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Solianka
Grybai ( švieži, bet tiks ir marinuoti),
kumpis,šonkauliai, dešrelės(( viskas rūkyta),
marinuoti agurkai,
pomidorų pasta, svogūnas.
Šonkauliukus išverdame.Išimame.
Pakepiname svogūnus, pjaustytus šiaudeliais, grybus, įdedame pomidorų pastos. Supilame į sultinį.
Kumpį ir dešrą pjaustome kubeliais . Verdame kartu. pabaigoje įberiame druskos, pipirų. Prieš valgant įdedame grietinės.
Kadangi mano vyras jokios sriubos nevalgo be bulvių, aš dar dedu kubeliais pjaustytas 2 bulves.
Grybai ( švieži, bet tiks ir marinuoti),
kumpis,šonkauliai, dešrelės(( viskas rūkyta),
marinuoti agurkai,
pomidorų pasta, svogūnas.
Šonkauliukus išverdame.Išimame.
Pakepiname svogūnus, pjaustytus šiaudeliais, grybus, įdedame pomidorų pastos. Supilame į sultinį.
Kumpį ir dešrą pjaustome kubeliais . Verdame kartu. pabaigoje įberiame druskos, pipirų. Prieš valgant įdedame grietinės.
Kadangi mano vyras jokios sriubos nevalgo be bulvių, aš dar dedu kubeliais pjaustytas 2 bulves.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rastiegaji
Mielinė tešla,
žuvies filė, be odelės,
svogūnas, prieskoniai.
Žuvį apvirti labai mažame vandens kiekyje. Sumalti.
Svogūną pakepinti ir sumaišyti su žuvimi. Įdėti prieskonių.
Tešlą iškočioti. Dėti įdarą ir formuoti laivelio formos bandeles, viršuje paliekant neuždengtą skylutę. Aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti orkaitėje apie 30 - 45 min.
Virtoje žuvies galima naudoti mėsą, kopūstus, grikius.
Mielinė tešla,
žuvies filė, be odelės,
svogūnas, prieskoniai.
Žuvį apvirti labai mažame vandens kiekyje. Sumalti.
Svogūną pakepinti ir sumaišyti su žuvimi. Įdėti prieskonių.
Tešlą iškočioti. Dėti įdarą ir formuoti laivelio formos bandeles, viršuje paliekant neuždengtą skylutę. Aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti orkaitėje apie 30 - 45 min.
Virtoje žuvies galima naudoti mėsą, kopūstus, grikius.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Virtinukai su grybais
Tešla:
3 stiklinės grikinių arba ruginių miltų,
2 kiaušiniai,
druskos ir vandens.
Įdaras:
0, 5 kg šviežių virtų ar marinuotų grybų susmulkinti, pakepinti su 2 svogūnais. Pridėti prieskonių ir sumaišyti su stikline bulvių košės.
Iškočiojame tešlą, supjaustome kvadratėliais, dedame įdaro ir formuojame trikampius virtinukus. Verdame pasūdytame vandenyje. Valgome su grietinės ar spirgučių padažu. Tinka ir varškės-grietinės dažinys.
Labai skanu šildyti:
į troškinimo įndą sudėti virtinukus, užpilti spirgučių padažo, trupučiuką tarkuoto sūrio ir 10 min orkaitėn
Tešla:
3 stiklinės grikinių arba ruginių miltų,
2 kiaušiniai,
druskos ir vandens.
Įdaras:
0, 5 kg šviežių virtų ar marinuotų grybų susmulkinti, pakepinti su 2 svogūnais. Pridėti prieskonių ir sumaišyti su stikline bulvių košės.
Iškočiojame tešlą, supjaustome kvadratėliais, dedame įdaro ir formuojame trikampius virtinukus. Verdame pasūdytame vandenyje. Valgome su grietinės ar spirgučių padažu. Tinka ir varškės-grietinės dažinys.
Labai skanu šildyti:
į troškinimo įndą sudėti virtinukus, užpilti spirgučių padažo, trupučiuką tarkuoto sūrio ir 10 min orkaitėn
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepta jautiena ar veršiena
Jautienos ar veršienos filė,
2 - 3 kiaušinių,
grietinės, sviesto,
majonezo, kauno kumpelio ( arba kitokio),
bulvių, porų, svogūno,
druskos, j. pipirų, mėsos prieskonių, baziliko,
konservuotų pupelių, šviežių žirnelių.
Kumpelį supjaustome griežinėliais, porą - griežinėliais, dedame keptuvėn, įmušame kiaušinius ir iškepame ( trynių neišleisti ).
Mėsą išklojame plonai, barstome prieskoniais, dedame ant jos kiaušinienę ir susukame vyniotinį. Sutvirtiname krapštukais ar virvele, dedame į skardą, užpilame truputį aliejaus, kepame apie 45 - 1 val. Kartu dedame nedideles bulves.
Garnyras :
Keptuvėje pakepiname svogūniukus, žaliuosius žirnelius, pupeles. Įpilame citrinos sulčių, įberiame j. pipirų, druskos, įdedame grietinės. Pupeles galima pakeisti šparaginėmis. ( Man netgi skaniau).
Jautienos ar veršienos filė,
2 - 3 kiaušinių,
grietinės, sviesto,
majonezo, kauno kumpelio ( arba kitokio),
bulvių, porų, svogūno,
druskos, j. pipirų, mėsos prieskonių, baziliko,
konservuotų pupelių, šviežių žirnelių.
Kumpelį supjaustome griežinėliais, porą - griežinėliais, dedame keptuvėn, įmušame kiaušinius ir iškepame ( trynių neišleisti ).
Mėsą išklojame plonai, barstome prieskoniais, dedame ant jos kiaušinienę ir susukame vyniotinį. Sutvirtiname krapštukais ar virvele, dedame į skardą, užpilame truputį aliejaus, kepame apie 45 - 1 val. Kartu dedame nedideles bulves.
Garnyras :
Keptuvėje pakepiname svogūniukus, žaliuosius žirnelius, pupeles. Įpilame citrinos sulčių, įberiame j. pipirų, druskos, įdedame grietinės. Pupeles galima pakeisti šparaginėmis. ( Man netgi skaniau).
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Okroshka
Virtas bulvės, virtas morkas, virtą dešrą arba virtos mėsos gabaliuką ir šviežius žalumynus papjaustyt, dosniai pasūdyt ir užpilti duonos gira.
Tiesa pasakius aš šito patiekalo pakęst negaliu. Bet kai važiuodavom pas giminės į Uralą, jie ištysai vasara darydavo tokį patiekalą...Užtat jie nežino kas yra šaltibarščiai.
Virtas bulvės, virtas morkas, virtą dešrą arba virtos mėsos gabaliuką ir šviežius žalumynus papjaustyt, dosniai pasūdyt ir užpilti duonos gira.
Tiesa pasakius aš šito patiekalo pakęst negaliu. Bet kai važiuodavom pas giminės į Uralą, jie ištysai vasara darydavo tokį patiekalą...Užtat jie nežino kas yra šaltibarščiai.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Yra ekologiškose prekėse parduodami grikiniai makaronai....ai kad nelabai skanu. Patys grikiai savaime yra skanūs. Ir blynus esu kepusi iš grikinių miltu...nesusižavėjom. Lygiai taip pat galima paimti virtą grikių košę ir iš jos kept blynus...bus tas pats.tutsi rašė:man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Man irgi jie napatiko, tie makaronaiLilina rašė:Yra ekologiškose prekėse parduodami grikiniai makaronai....ai kad nelabai skanu. Patys grikiai savaime yra skanūs. Ir blynus esu kepusi iš grikinių miltu...nesusižavėjom. Lygiai taip pat galima paimti virtą grikių košę ir iš jos kept blynus...bus tas pats.tutsi rašė:man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi
Rusiška žuvienė
reikės 2 l vandens; 4 kubelių žuvies sultinio; 600gramų lašišos; 3 mažų pomidorų; 2 morkų; 3 bulvių; pomidorų padažo( 4 arba daugiau); 2 skiltelių česnako, alyvuogių(priklauso nuo skonio-10 užteks, bet galima daugiau arba mažiau); petražolių; lauro lapelių.
Daržoves supjaustome gabalėliais ir pakaitiname puode su 2 šaukštais sviesto(arba aliejaus) ant silpnos ugnies. Kai apkepa, beriame sultinio kubelius ir pilame vandenį. Dedame pomidorų padažą, česnako skilteles(susmulkintas), lauro lapelius. Verdame(apie 5-7min). Lašišą padaliname dideliais kubeliais ir sudedame į sultinį. Dar paverdame. Tada įdedame petražolių ir griežinėliais supjaustytas alyvuoges.
Ištikrųjų nebloga žuvienė, rekomenduoju.
reikės 2 l vandens; 4 kubelių žuvies sultinio; 600gramų lašišos; 3 mažų pomidorų; 2 morkų; 3 bulvių; pomidorų padažo( 4 arba daugiau); 2 skiltelių česnako, alyvuogių(priklauso nuo skonio-10 užteks, bet galima daugiau arba mažiau); petražolių; lauro lapelių.
Daržoves supjaustome gabalėliais ir pakaitiname puode su 2 šaukštais sviesto(arba aliejaus) ant silpnos ugnies. Kai apkepa, beriame sultinio kubelius ir pilame vandenį. Dedame pomidorų padažą, česnako skilteles(susmulkintas), lauro lapelius. Verdame(apie 5-7min). Lašišą padaliname dideliais kubeliais ir sudedame į sultinį. Dar paverdame. Tada įdedame petražolių ir griežinėliais supjaustytas alyvuoges.
Ištikrųjų nebloga žuvienė, rekomenduoju.