DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 23 Lie 2018, 14:38    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 17 Spa 2009, 21:09 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17
Pranešimai: 37
Spurgytės su konservuotais abrikosais 4 žmonėms.
(Įdarai būna įvairūs: šokolas, slyvos, pikantiški taip pat)

1/4 kg arba tiršto jogurto arba grietinės (iš tikro tai kažkoks produktas per vidurį šių)
60 g sviesto (kambario temperatūros)
1 kiaušinis
truputis druskos
125 g miltų
8 konservuoti abrikosai

Sviesto, džiūvėsėlių ir cukraus - šiame mišinyje reikės apvolioti išvirtas spurgytes.

Iš jogurto ar grietinės (mes manau galėtume naudoti skystoką varškę - jie neturi), kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, druskos ir miltų padaryti tešlą ir palaikyti ją šaldytuve apie 1 val. Išėmus padalinti į 8 dalis, padaryti paplotėlius, įdėti persiką į vidurį ir suformuoti spurgytes. Dėti į užvirusį, bet ne verdantį (nes sakė tada praras formą) vandenį ir virti apie 15 min.
Keptuvėje išlydyti sviestą, įberti džiūvėsėlių ir cukraus ir pakaitinti. Vėliau gautoje masėje išvolioti spurgytes ir patiekti.

Į tešlą niekada nededama cukraus!


Prikabinti failai:
040.JPG
040.JPG [ 29.95 KiB | Peržiūrėta 4420 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 17 Spa 2009, 22:20 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pranešimai: 948
Pliusai: 82
Atrodo tai labai apetitnai :hubba: . Visai norėčiau tokios prie vakarinės arbatos

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 18 Spa 2009, 00:27 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
nieko nesupratau is tokio paaiskinimo :roll: kaip jas gaminti :evil:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 18 Spa 2009, 11:45 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17
Pranešimai: 37
Tikrai labai skanu!
Buvau pavaišinta, užsirašiau taip, kaip paaiškino.
Įsivaizduoju, kaip gamininti, kai pati išbandysiu, o tikrai išbandysiu - parašysiu atsiliepimus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 18 Spa 2009, 12:56 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Man čia viskas labai aiškiai parašyta. Bandysim kada nors, nors man čia virtinukai


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 18 Spa 2009, 14:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Man irgi aišku :)

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 18 Spa 2009, 16:40 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17
Pranešimai: 37
Man taip pat kaip virtinukai, todėl ir manau, kad tiktų varškė.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 19 Spa 2009, 02:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
O koks tas produktas tarp jogurto ir grietinės? :roll: Gal galima sužinoti originalo kalba arba firmos pavadinimu? :?

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 19 Spa 2009, 17:58 
Atsijungęs
Naujokas

Užsiregistravo: 22 Geg 2009, 19:17
Pranešimai: 37
Taip, galima - austriškai topfen - bet sakė čia nepanašu nei į cottage cheese, nei į sour cream. O kai gamino naudojo olandiškas pavadinimas būtų kwark, labai artimas produktas sakė, bet ne tas pat.

Pasižiūrėjau žodyne, kas yra kwark, tai varškė, bet tas produktas yra vienalytės konsistencijos ir nei kiek neprimena mūsų lietuviškos varškės.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 20 Spa 2009, 08:51 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
Topfen primena puodus,o Quark ir vokiškai varškė,skystesnė ir primena varškės kremą.

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Austrų virtuvė
StandartinėParašytas: 20 Spa 2009, 10:29 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pranešimai: 7378
Miestas: Alytus
Pliusai: 924
pas mus kvark tai to kia labai jau grudeta ir labai slapia varske, is jos nieko neiseitu padaryti, nes miltu oi oi kieik dadet reiketu

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 11 pranešimai(ų) ] 

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO