DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 25 Rgs 2018, 13:03    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 80 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 23 Lie 2011, 22:21 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
O man tas besamel padazas nesigauna,tai naudoju pirktini :oops: O agurku nei keptu,nei virtu nemegstu :mrgreen:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 24 Lie 2011, 01:15 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
tai kad cia agurku nera, nei keptu nei virtu, cia agurociai jaunuciai, maziukai - agurociukai :D
Nors seip as ju ne megeja, bet siame apkepe jie skanus
(dariau tuo pat budu ir su ziediniais kopustais, tai is vis laaabai skanu) :roll:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 24 Lie 2011, 01:18 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
Ziednius kopustus ir as darau,bet su pirktiniu,nes tas besamelis man susoka :oops: Agurotis ar agurkas-man mazas skirtumas-vistiek cia negausiu :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 24 Lie 2011, 01:23 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
besamelis gaunas labai lengvai, jei pirma miltus pakepini ant aliejaus ar sviesto o tik po to pilamas pienas, tana miltai nesukimba i gumuliukus o graziai pasiskirsto, o jei dar lydyta sureli imaisyt tai isvis - niami

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 25 Lie 2011, 15:19 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
Viena diena mana uosvienike nutare paruost guliasa... Na, lyg ir aisku kas tai per padaras :) :) Bet laukiau kaukiau to guliaso, ale taip ir nesulaukiau :roll: . Pasirodo egiptieciai guliasu vadina phyllo tesla :D (ritinelis plonai kociotu teslos lakstu)

Paveikslėlis

taip pat vadina ir sloksniuotos teslos kepini su farsu :D :D

Taigi Goulash

reikes:
laksitnes teslos;
farso;
prieskoniu;
svoguno;
skiltele cesnako;
paprikos;
druskos pagal skoni;
sviesto;
kiausiniu;
pieno

Farsa iskepti su svogunais, cesnaku, paprikomis ir prieskoniais, pasudyti.

Puse kiekio tesos lakstu sudeti i riebalais istepta skarda, kiekviena sluoksni pertepant tirpintu sviestu.
Tada sudeti farsa ir likusius lakstus teslos.
Supjaustyti porcijomis ir deti i ikaitinta orkaite. Palaikius 15 min isimti ir uzpilti kiausiniu ir pieno plakiniu (2 kiausiniai + stikline pieno) ir vel i orkaite. Kepti kol graziai paruduos:

Paveikslėlis

Gaunasi tiesiog labai skanus traskus uzkandis, tiek karstas, tiek atauses:

Paveikslėlis

Taigi nenustebkite viesedami Egipte, jei uzsisakysit kur guliaso, o gausit tiesiog lakstines teslos uzkandi :D :D :D

Skanaus 049

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 25 Lie 2011, 16:45 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
Itariu,kad cia laaabai skanu 038 bet kaip jie ta tesla taip iskocioja,kad plonesne uz popieriu?Specialiu aparatu? :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 25 Lie 2011, 17:01 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
maciau per egiptieciu laida, kaip kocioja ta tesla :). Su tokiu iiilgu pagaliu (pas manes namuos irgi yra toksai, bet as tai nemoku sitaip su juo) ir tesla apvynioja apie ji ir kocioja, vel suvynioja, vel kocioja, zodziu nemoku paaiskint, bet dirba profesionalai. O mes perkam jau gatava ta tesla ruloniukuose

Paveikslėlis

lieka tik isvyniot ir suruost.

Dar maciau per telika kaip is tos teslos deserta ruose - isivaizdoju koks skanus rezultatas gaunas, gal kada ir as isigudrinsiu toki padaryt :D :D

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 25 Lie 2011, 18:44 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
pas mus kazkur yra toks skanestas is sitos teslos su riesutais ir dziovintais vaisiais :wink:

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 02:07 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
senokai bebuvau cia uzsukus, tai virtuve ir aprudyti spejo :)

Si karta ruosiau raudonuju lesiu sriuba. Lengva ir greit paruosiama, taigi:

Tirsta raudonuju lesiu sriuba

Reikes:
Raudonuju lesiu;
morkos;
pomidoru;
svoguno;
pora skilteliu cesnako;
makaronai vermeseliai;
druskos, prieskoniu pagal skoni;
krapai, petrazoles

Paveikslėlis

Tiesiai puode ant nedidelio kiekio riebalu (sviesto ar aliejaus) apkepti kubeliais pjaustyta svoguna.

Paveikslėlis

Kai svogunai ims ruduoti uzpilti verdancio vandens ir sudeti, visus likusius produktus (raudonuosius lesius, supjaustytus pomidorus be odeles ir morka, cesnaka), ideti prieskoniu pagal skoni, uzdengti ir palikti virti, kol isvirs visi produktai.

Paveikslėlis

Isvirus viska suversti i blenderi ir sumalti i viena mase. Supilti atgal i puoda ir virti ant silpnos ugnies, pastoviai pamaisant, kad nepridegtu:

Paveikslėlis

Tuo tarpu keptuveje ant nedidelio kiekio riebalu apskrudinti vermeselius:

Paveikslėlis

ir sudejus i sriuba dar virti, kol isvirs vermeseliai :) :

Paveikslėlis

Stai ir viskas :) Visa tai trunka gera pusvalandi - greita ir skanu, Patiekiant apibarstyti smulkintais zalumynais:

Paveikslėlis

Beje, egiptiesia si patiekala dazniausiai ruosia ziema, mat sako, kad nuo jos susyla organizmas, kiek tame tiesos nezinau, kazko tokio poveikio nepastebejau, bet ar juos perkalbesi :D

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 08:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
noreciau sriubytes, bet labiau tos duonytes :D

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 11:24 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2563
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
Oooo, gal ir man tos lesiu sriubos reiks issivirt 038

_________________


http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 11:51 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47
Pranešimai: 1796
Idomi cia ta sriubyte! O balti lesiai netinka? (nes ju maciau pas save spintoj...)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 15:40 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
gal ir tinka, skonis visu tu lesiu panasus, nors is pilkuju lesiu daromai cia kitaip, o baltuju net nemaciau ;)

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 16:47 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
Va lesiai mano MB skanumelis 038 O tu ju visai nemirkai? :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 17:17 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
siu raudonu lesiu tai nemirkau, nes jie tokie skaldyti, be luobeles ir labai greitai isverda. O stai jei reikalas su pilkaisiais, tada jau reikia juos mirkyt nors porai valandu

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 17:27 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
Aciu! 038 038 038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 17:41 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47
Pranešimai: 1796


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 09 Vas 2012, 20:40 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
pilkieji (rudieji) lesiai yra neskaldyti, su luobele, kad butu aiskiau idedu ir vienu ir kitu foto:


Prikabinti failai:
Image2.jpg
Image2.jpg [ 36.72 KiB | Peržiūrėta 4170 kartus(ų) ]

_________________
Paveikslėlis
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 11 Vas 2012, 19:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2563
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
Nors ir ne is raudonu, bet kokia skani sriuba . MMmmmm Suvalgiau du dubenelius :mrgreen:

_________________


http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 21 Kov 2012, 23:10 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
Stai ir as :D , si karta nesu makaronu apkepo receptuka, kiek ieskojau cia tokio neradau, tai, sakau, idesiu gi labai egiptieciai ji megsta ;)

taigi makaronu apkepas:

Makarona Besamel:

reikes:
makaronu (egiptieciai kitokiu tam nenaudoja kaip tik makaronus vamzdeliais (padaryciau is kitu - sakytu nieks is ju apkepo nedaro :D :D :D )
megiamo farso;
prieskoniu;
svoguno;
paprikos;
pomidoru (be ju cia nei zingsnio :D);
besamel padazo (si karta naudojau pirktini);
ir kiausinio aptepimui


makaronus isvirti (tiksliau palikti pokiecius dar),

Paveikslėlis

pasiruosti farsa: gerai apkepti su svogunais, paprika ir prieskoniais, pasudyti pagal skoni. Sudeti nuluptus smulkiai pjaustytus pomidorus ir dar patroskinti:

Paveikslėlis

besamel padaza pasiruosti pagal instrukcija:

Paveikslėlis

Tada didesniam inde makaronus sumaisyti su puse kiekio besamelio padazo (taip apkepas buna visas graziai besamelio padaze, bet nebuna begantis ;) ):

Paveikslėlis

I skarda isteptais riebalais deti sluoksni (trecdali) makaronu:

Paveikslėlis

tuomet puse kiekio farso:

Paveikslėlis

vel makaronai, farsas ir ant virsaus makaronai.
Ant virsaus uzpilti, graziai paskirstant likusi puse besamel padazo ir aptepus kiausinio plakiniu pasaut i orkaite

Paveikslėlis

Kepti kol graziai paruduos pavirsius:

Paveikslėlis

Ir Skanaus!!!!

Paveikslėlis

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 21 Kov 2012, 23:40 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
Kadangi siandien bandziau viena pagrindiniu saldamaku egiptieciu ir jis man pavyko, dalinuosi ir su jumis:

Basbousa:

reikes:
manu kruopu 1 st;
naturalaus jogurto 1 st;
vaniles;
cukraus (megstantiems saldziau);
druskos;
sviesto 50gr;
kokoso drozliu;
kepimo milteliu

Paveikslėlis

sirupui:
cukrus 1 st;
vandens 1.5 st
vaniles;
citrinos sulciu

Paveikslėlis

I inda suberiam manu kruopas, sauksteli kepimo milteliu, vanile, trupuciuka druskos, kokoso drozles (kokoso drozles dar permaliau kavamale, kad butu nepastebimos kepinyje), ir dar idejau pora sauktu miltu... Cukraus nedejau nes man per saldu, uzteka saldumo is sirupo ;)

Paveikslėlis

Viska gerai permaisyti.
Sudeti jogurta ir lydyta sviesta:

Paveikslėlis

ir viska gerai ismaisyti iki vientisos mases:

sudeti i sviestu istepta skarda plonu sluoksniu (ne storiau nei 1.5 cm)

Paveikslėlis

deti i ikaitinta orkaite ir kepti kol graziai paruduos.

Kol kepa pasiruosiam sirupa:
i inda sudedam stikline cukraus, vanile, uzpilam vandeniu ir dedam ant ugnies. Supilti citrinos sultis (puse isspaustos citrinos). Uzvirus dar pavirti 10 min ir palikti atvesti

Paveikslėlis

iskepus basbusai dar karsta supjaustyti ir apipilti atvesusiu sirupu:

Paveikslėlis

egiptieciai dievina si saldamaka, tikiuosi patiks ir jums ;) Originaliai versijai dar truktu riesutu puseliu ant kievienos daleles (lazdynu ar migdoliu ar kitokiu megiamu), kuriu po ranka neturejau :D

Paveikslėlis
Skanaus ! :) 049

_________________
Paveikslėlis


Paskutinį kartą redagavo Mistiqueee 15 Bal 2012, 21:22. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 22 Kov 2012, 00:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pranešimai: 4670
Miestas: Marburg
Pliusai: 56
Idomu :roll: ir visko turiu po ranka :lol: Tad turiu keleta klausimu:
1.Kaip tau paciai skonis,kaip ne egiptietei?
2.Neturiu tokio daikto,kaip kavamales,o su pipirine nemalsiu :mrgreen: Kaip viskas atrodytu,jei kokoso drozles taip imaisyciau?
3.Kokio karstumo orkaitej kepei ir mazdaug parasyk orientacini laika,nes as pasovus i orkaite sugebu ilgam is virtuves prapult ir pamirst 075


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 22 Kov 2012, 02:42 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
1. skonis, kaip ne egiptietei man tikrai patinka, kai ne per saldu.. Bet idomus, pradzioj itariau, kad cia manai dedami, bet kokosu prieskonis apgavo :D. Pirkti jau paruosti labai labai saldus, tai tik maziuka gabaliuka suskanaudavau, o dabar kai pasiruosiau namuose - neatsitraukiam nuo skardos, vis praeidami smalyziaujam :D

2. Del drozliu tai zinoma galima ir nemaltas deti, cia as kai maciau paruosta sausa pusgamini, jame drozliu nesimate, bet buvo kokoso kvapas, tai as sumaliau :D (mano ismislas)

3. kepiau 200 laipsniu orkaitej (15-20 min), kai apacia jau mates jog parudavo - pajungiau kepti tik virsu, kol taip pat graziai parudavo.

dar svarbu nedaryti storo, nes tada jau vietomis gaunas sausas tai jau skonis sauso, man nepatiko. Basbousa turi buti gan slapia, kabinama sauksciuku, tai ta kieki sirupo kur minejau ir supyliau, kadangi paciame cukraus nebuvo tai pasiskirste saldumas sauniai - mums nepersaldu. Skaniausias - atsales

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 22 Kov 2012, 09:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pranešimai: 2478
Miestas: Utena
Pliusai: 34
Mistiqueee, kokie receptukai šaunūs 038 038 038 , tas su makaronais labai jau vilioja :hubba: , na ir tas saldamakas rūpėtų paskanaut :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 22 Kov 2012, 11:05 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47
Pranešimai: 1796
Na tas saldamakas ir mane vilioja.....


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 22 Kov 2012, 20:22 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
saldamakas siandien dar skanesnis, ryte prie kavytes niami :D
geriausia tai buvo, jog nezinojau kad cia manu kruopu yra, kazkaip niekaip nebuvau uzmacius. Prekybos centuorse tik 100-a rusiu ryziu, lesiai ir makaronai, nu dar pupeliu ivairiu, tuom ir baigias kruopu skyriaus asortimentas :D. O cia viena diena parnese man to saldamako sausa ruosini pakelyje, isberiu, ziu, nu gi manu kruopos, cukrus. Jau kitadien savaji sakau kaip nori taip bet tu man suziurek tu kruopu (cia jau uzduotis is sunkesniu, nes jis ale nezino net egiptietiskai ju pavadinimo, bet nieko - parnese :D
Oi tai bus daba man manu kosytes - pasiilgau jau :D, ne tik blynai rytais :D

o saldamakas gamintas nuo 0 pavyko, vyras ivertino - puikiai. Ruosinio jau daugiau nepirks sake :D

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 28 Kov 2012, 16:43 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 09:59
Pranešimai: 2563
Miestas: Vilnius
Pliusai: 47
Oi, reikes pasidaryt 038

_________________


http://www.facebook.com/album.php?aid=1 ... 1539605038


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 28 Kov 2012, 17:01 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 07 Geg 2011, 13:19
Pranešimai: 727
Pliusai: 10
Dziaugiuosi pamaciusi ia tema ir uzejusi, nes anksciau jos kazkaip nepastebejau. As kaip darzoviu megeja tikrai manau kazka pritaikysiu savo virtuveje ir ismeginsiu. Mistique, suintrigavai mane u egiptietiskais patiekalais :D

_________________
https://www.facebook.com/Progin%C4%97s- ... 5/?fref=ts


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 15 Bal 2012, 22:29 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
pas mus viena diena buvo baklazanu diena, bet kadangi ziuriu, jog gaminimas ju panasus visur, tai jau nesismulkinsiu, bet egyptieciai taip pat labai megsta si produkta:

Taip pat jie pjaustomi, laikomi valandikei su druska, nuplaunami, nuspaudziami ir kepami aliejuje :D:

Paveikslėlis

Iskeptus dali ju (mazesnius) sudeti i paruosta pomidoru padaza (pomidorai, druska, kepti smulkinti cesnakai, pipiriukai, daug kepintu cesnaku....):

Paveikslėlis

o kita dali i acta (actas, arba citrinos sultys, daaau pipiru ur daaaug trintu cesnaku) imest, apverst, ir isimt:

Paveikslėlis

Ir rezultatas:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Egiptiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 16 Bal 2012, 00:28 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 03:27
Pranešimai: 506
Miestas: Kairas
Pliusai: 38
na ir dar is baklazanu uztepele

Baba Ganou:

tam reikia baklazanu;
acto, arba citrinos sulciu,
druskos
pipiru,
cesnako,
sezamo seklu padazo "Tahina"

baklazanus iskepti (kepu tiesiai ant dujines, ant atviros ugnies, kad igautu degesiuku kvapa ir skoni):

Paveikslėlis

skanaus :)
tada odele nulupti ir minkstima sutrinti sakute:

Paveikslėlis

pasudyti, papipiriuoti, ipilti acto, ir imaisyti tahinos padazo, visa tai trinti sakute kol pasidarys mazdaug vientisa mase:

Paveikslėlis

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 80 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas

Reklama


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO
[ Time : 0.041s | 18 Queries | GZIP : Off ]