DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 23 Lie 2018, 14:35    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 136 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Geg 2007, 20:44 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Ramunė rašė:
Svarbu viską paruoštPaveikslėlis

kaip vaikai sako: tu, mama, paruošk stalą, o paskui eik pasivaikščioti su tėveliu visai paraiPaveikslėlis
tiksliai,taip ir buna :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Geg 2007, 21:25 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
Ramunė rašė:
Svarbu viską paruoštPaveikslėlis

kaip vaikai sako: tu, mama, paruošk stalą, o paskui eik pasivaikščioti su tėveliu visai paraiPaveikslėlis
tiksliai,taip ir buna :twisted:


Žinau, ką sakau, ne pirmi metai ant svietoPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Geg 2007, 10:06 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai o mes kitokios buvom :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 17:07 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Svogūnų tzatziki

"Tzaziki –tradicinis graikiškas padažas.

400 ml natūralaus jogurto,
1 skiltelės česnako,
pusės citrinos sulčių,
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
1 arb. šaukštelio rudojo cukraus,
druskos, maltų pipirų.

Jogurtą išmaišykite su smulkiai supjaustyta arba išspausta česnako skiltele, aliejumi, citrinos sultimis, cukrumi, druska ir pipirais, kol masė taps vientisa kaip kremas.
Svogūną supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir įmaišykite į paruoštą masę. Prieš patiekdami gerai atšaldykite.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 17:42 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
gana idomus receptukas ir nesunkus :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 17:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Labai skanus. Man jis patinka ir vienas su rugine riekele. :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Bir 2007, 17:53 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Ramunė rašė:
Labai skanus. Man jis patinka ir vienas su rugine riekele. :roll:
o jei dar Kedainiu agurkiuka prie viso to :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 10:44 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
Ramunė rašė:
Labai skanus. Man jis patinka ir vienas su rugine riekele. :roll:
o jei dar Kedainiu agurkiuka prie viso to :hubba:


Tai kaip be to atributo pagrindinioPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 11:14 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
paskaiciau ir seile nutyso :hubba: ,turbut laikas pusryciauti Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 11:46 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
O gal kas nors žino kaip gaminama plonoji tešla?
Rusiškai dar ja vadino "filo" tešla ar kažkaip panašiai :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 11:52 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
vakar kaip tik verciau neta del tos teslos,bet konkreciai taip ir neradau :evil: Jei ka atkasiu pasakysiu :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 12:04 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
tutsi rašė:
vakar kaip tik verciau neta del tos teslos,bet konkreciai taip ir neradau :evil: Jei ka atkasiu pasakysiu :wink:


Matyt blogai ieškojai. Angliškai phyllo pastry. arba filo, fillo
Štai kokį receptą radau jai pasigaminti. Nors kai per televizorių rodė kaip ją gamina, tai aukštas pilotažas. Specialius miltus naudoja su tam tikrai priedais.

flour 400 gm
salt 1 tsp
warm water 125 ml
olive oil 2 tbs
cornflour sq

How to make filo pastry

Sift flour and salt into bowl
Gradually add the water to make a stiff dough (use more or less of the water as required)
Place a little oil on hands and knead the dough on a work surface, gradually work in all the oil this way until a smooth, elastic dough is achieved
Roll the dough in a little more oil and place in a bowl, cover with a damp cloth, and allow to stand in a warm place for approximately 2 hours to rest
Scale the dough down into 10 parts and roll to 1/4-inch thickness on a pastry board lightly dusted with cornstarch
Cover with a cloth and allow to relax for 10 minutes
Cover a table work bench with a smooth, clean cloth and lift rolled dough onto it
Putting your hands, palms down under the dough, gently stretch the dough with the back of hands, working around the table until the dough is stretched and as thin as tissue paper and approximately 35 x 35cm square
Cut the filo pastry into required shapes and use immediately or store under a damp cloth


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 12:06 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Pagal kitą šaltinį:

INGREDIENTS:
8 cups of all-purpose flour
2 teaspoons of raki (or white vinegar)
2 teaspoons of extra virgin olive oil
juice of 1 lemon
1 1/4 - 1 1/3 cups of hot water
flour for work surface and hands
PREPARATION:
Note: The key to the recipe is hot water.

Combine all ingredients in a large bowl and mix by hand until it holds together. On a floured surface, knead by hand for 10-15 minutes until soft and malleable, with a smooth feel.

Wrap in plastic wrap and refrigerate overnight before using.
Unused phyllo can be kept in the refrigerator, in air-tight wrapping, for up to 10 days after making.

Yield: approximately 2 1/4 pounds


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 12:08 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
man anglu kalba yra pauksciu kalba Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 12:12 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
tutsi rašė:
man anglu kalba yra pauksciu kalba Paveikslėlis


gal kas užsiims išverst? aš tai labai tingiu Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 12:17 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 12:22 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
tutsi rašė:
taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043


tai jau taip, prašysim specialisto


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Bir 2007, 19:57 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043


Aš riešutus labiau mėgstu, nei siemkes. :merg2: O gal čia ne apie mane :wink:

Kurį verst 024


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 08:55 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Ramunė rašė:
tutsi rašė:
taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043


Aš riešutus labiau mėgstu, nei siemkes. :merg2: O gal čia ne apie mane :wink:

Kurį verst 024
apie tave AISKU,nesvarbu kuri,svarbu kaip ta tesla gaminti :oops: Pati paskaiciusi nuspresk :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 09:18 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
tutsi rašė:
Ramunė rašė:
tutsi rašė:
taigi turim speca,reikes paprasyti,kad turedama laiko isverstu :oops: Jai kai saulegrazas valgyti,ta anglu kalba 043


Aš riešutus labiau mėgstu, nei siemkes. :merg2: O gal čia ne apie mane :wink:

Kurį verst 024
apie tave AISKU,nesvarbu kuri,svarbu kaip ta tesla gaminti :oops: Pati paskaiciusi nuspresk :wink:


Man abudu aiškūs bet atrodo, kad pirmas yra tikroviškesnis nei antras. Gal dėl acto Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 09:29 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Sift flour and salt into bowl
Gradually add the water to make a stiff dough (use more or less of the water as required)
Place a little oil on hands and knead the dough on a work surface, gradually work in all the oil this way until a smooth, elastic dough is achieved
Roll the dough in a little more oil and place in a bowl, cover with a damp cloth, and allow to stand in a warm place for approximately 2 hours to rest
Scale the dough down into 10 parts and roll to 1/4-inch thickness on a pastry board lightly dusted with cornstarch
Cover with a cloth and allow to relax for 10 minutes
Cover a table work bench with a smooth, clean cloth and lift rolled dough onto it
Putting your hands, palms down under the dough, gently stretch the dough with the back of hands, working around the table until the dough is stretched and as thin as tissue paper and approximately 35 x 35cm square
Cut the filo pastry into required shapes and use immediately or store under a damp cloth[/quote]


Paskutinį kartą redagavo Ramunė 22 Bir 2007, 09:59. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 09:40 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
8 puodeliai universalių miltų,
2 šaukšteliai acto arba vyno acto),
2 šaukšteliai extra alyv. aliejaus,
1 citrinos sultys,
1 ir 1/4 - 1 1/3 puodelio karšto vandens,
miltai stalo paviršiui barstyti ir rankoms pasitepti.

recepto pagrindas ( vinis :P ) yra karštas vanduo.

Visus ingriedientus sudėti į dubenį ir išmaišyti iki vientisumo ranka. Ant miltais pabarstytio paviršiaus minkyti 10 - 15 min., kol tešla taps tąsi ir lengvai formuojama, be jokių gumulėlių.
Susukti į plėvelę ir laikyti šaltai per nakktį prieš naudojant.
Likusią nesunaudotą tešlą galima laikyti užšaldytą ne ilgiau 10 dienų po padarymo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 09:41 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
butinai po atostogu ismeginsiu :wink: Aciu uz vertima :geles:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 09:42 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Ramunė rašė:

kukurūzų arba ryžių miltų puodelis.



Pamiršote paminėti, kad kukurūzų arba ryžių miltai naudojami pabarstymui (per teliką taip ir rodė, kad tešlos sluoksnius barsto kukurūzų miltais) ir kad reikia iškočioti labai plonai apie 5 mm storio.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 09:56 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Forelle rašė:
Ramunė rašė:

kukurūzų arba ryžių miltų puodelis.



Pamiršote paminėti, kad kukurūzų arba ryžių miltai naudojami pabarstymui (per teliką taip ir rodė, kad tešlos sluoksnius barsto kukurūzų miltais) ir kad reikia iškočioti labai plonai apie 5 mm storio.


Taip, vieną eilutę praleidau, pasirodo. Bet pakankamai sudėtinga taip versti, nes nesusipratau pirmojo atsispausdinti. Gal ir suklydau. Labai atsiprašau. :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 09:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Ramunė rašė:
8 puodeliai universalių miltų,
2 šaukšteliai acto arba vyno acto),


Raki - tai turkiškas gėrimas. Labiausiai paplitusi anyžinė.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 10:00 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Forelle rašė:
Ramunė rašė:
8 puodeliai universalių miltų,
2 šaukšteliai acto arba vyno acto),


Raki - tai turkiškas gėrimas. Labiausiai paplitusi anyžinė.



Man atrodo, išvalysiu vertimus, versk tu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 10:04 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ei mergyyyyyyyyynos,jus is tos kojos sendien is lovos islipote :shock: :shock: o rakija,tai grynas samagonas,ir tokio brudo as i jokia tesla nedeciau,va actas kitas reikalas :roll:


Paskutinį kartą redagavo Tutsi 22 Bir 2007, 10:07. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 10:04 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Winegar - actas, vynuogėnojas, rūgštus, surūgęs.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Bir 2007, 10:06 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
ei mergyyyyyyyyynos,jus is tos kojos sendien is lovos islipote :shock: :shock:


Aš tai ta, kur reikia. Bet, kai nori padėt, o gauni komentarus, tipo - nieko neišmanai . - ačiū, kam tiek daug garbės.Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 136 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO