DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 23 Lie 2018, 14:34    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 136 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Spa 2007, 14:58 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
Taip sako aisku, kai neleidi kazko ane? :) Juk visi taip. Ir man kazkada atrode, kad mano mama bloga, o kitos geresnes :D
Uztai dabar pati geriausia :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Spa 2007, 16:05 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
teisybe,ir as tokia buvau :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Spa 2007, 16:09 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
Va va, su laiku supras ir tavo mazylis, kad turi pacia geriausia mama ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Spa 2007, 17:25 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
labai tikiuosi Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 16 Spa 2007, 08:40 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
garantuoju :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 12:42 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
"Spanakopita"

philo tešlos;
2 dideli pakeliai špinatų;
200 g feta sūrio;
200 g šviežios rikotos;
½ p. tarkuoto permezano;
5 š. šviežių pjaustytų krapų;
10 mažų svogūniukų (spring);
2 kiaušiniai;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
50 g tirpinto sviesto, tešlos patepimui.


Špinatus susmulkinti. Blanširuoti.
Kombainu sumaišyti fetą, rikotą, permezaną ir kiaušinius iki kreminės konsistencijos.
Sudėti krapus, svogūnus ir atšaldytus špinatus.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo indą apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejumi. Kloti filo tešla, ją patepant sviestu ir dėti įdarą. Taip sluoksniuoti kol baigsis įdaras.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 12:46 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
na jau su feta niekada nieko nebedarysiu :evil: ne mano skoniui jis :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 12:54 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
O man visai patinka :hubba: Bet čia kai maišosi su kitais sūriais, tai nelabai ir jaučiasi jso tikrasis skonis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 13:07 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
na nebent :merg2:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 13:38 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pranešimai: 1525
Miestas: Kaunas
Pliusai: 7
o man spinatai nepatinka :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 14:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
o iš kur tos filo tešlos gaut?

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 14:07 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pranešimai: 1525
Miestas: Kaunas
Pliusai: 7
atsisiusdint is graikijos :lol: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 14:10 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Lilina rašė:
o iš kur tos filo tešlos gaut?
jau pas mus buvo diskusija apie filo tešla,tik nepamenu kur :roll: galima ja pasigaminti :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 14:48 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
aš irgi žinau kad buvo :) Vėl gi Forelle su savo receptais buvo sukėlusi ;)

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 15:05 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Galima pasigamint, bet dauguma naudoja sliuoksniuotą. Nebus visiškai graikiškas patiekalas, bet kažas panašaus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Vas 2008, 15:58 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pranešimai: 5310
Miestas: Klaipėda
Pliusai: 80
Graikijos Velykų pyragas

Reikia:
Mielių - 60 g,
pieno - 120 g,
cukraus - 100 g,
miltų - 1 kg,
truputį druskos,
trintos 1 apelsino žievelė,
stiklinės šilto vandens,
5 virtų ir dažyti raudonai kiaušinių,
1 kiaušinio trynio,
sviesto,
200 g - sezamo sėklų.


Sumaišyti mieles su cukrumi ir pienu, palaikyt 10 min. Pridėti 125 g miltų, sumaišyti, pastatyti į šiltą vietą iki kitos dienos.
Kitą dieną sumaišyti šią masę su likusiais miltais, druska, apelsino žieve, vandeniu ir minkyti pusę valandos.
Iš 2/3 tešlos padaryti pailgą, lygų, 5 cm storio batoną.
Keptuvę ištepti sviestu ir paberti sezamo sėklas. Įdėti "batoną" į keptuvę. Iš likusios tešlos suskti dvi plonas "dešreles" tokio pat ilgio, kaip ir "batonas". Išvolioti jas sėklose ir padėti aplink "batoną" taip, kad prie jo priliptų. Kiaušinius išdėlioti ant batono, patepti batoną kiaušinio tryniu ir apibarstyti sėklomis.
Palaikyti pyragą 3 val. šiltoje vietoje. Kepti orkaitėje apie valandą 200 laipsnių temperatūroje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Kov 2008, 15:09 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tikros graikiškos salotos – „horiatiki"

Graikai šias salotas vadina horiatiki. Išvertus į lietuvių kalbą – kaimiškos salotos. Būtent jos yra vienos populiariausių Graikijoje. Šias salotas graikai valgo kartu su mėsos patiekalais arba vienas. Salotos gaminamos labai paprastai ir greitai. Svarbiausia, kad naudojami produktai būtų švieži.

Reikės:
2 pomidorų,pusės agurko,
pusės paprikos,nedidelės galvutės mėlynojo svogūno,
alyvuogių,fetos sūrio,raudonėlių,alyvuogių aliejaus.
Ruošiant salotas vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad produktų graikai gamindami salotas taip nesmulkina kaip lietuviai, ruošdami baltąją mišrainę. Todėl nepersistenkite darbuodamiesi peiliu.Pirmiausia susiraskite dubenį, kuriame patieksite salotas. Tada supjaustykite pomidorus. Pomidorą perpjaukite perpus, išimkite šerdį ir kiekvieną puselę padalykite į tris dalis. Agurką supjaustykite stambokais kubeliais. Pomidorus ir agurkus sudėkite į dubelį ir pamaišykite.Šiaudeliais supjaustykite papriką, žiedais susmulkinkite svogūną. Mėlynąjį svogūną reikia naudoti todėl, nes jos skonis daug švelnesnis nei įprasto baltojo.Į dubenį su pomidorais bei agurkais dedame papriką, ant jos – svogūnus. Imame penkias alyvuoges ir jas išdėliojame dubens pakraščiuose.Pusės duonos riekutės dydžio fetos sūrio gabaliuką dedame ant supjaustytų daržovių. Viską apibarstome raudonėliais, ant sūrio pilame šlakelį aliejaus. Galima salotas gardinti ir actu.
Graikai salotas valgo užkąsdami balta duona.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:17 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Lilina rašė:
o iš kur tos filo tešlos gaut?


Filo ir Kataifi tešlos jūs galite užsisakyti
UAB"Panemunės eglė" tel 37 345942 ,Smėlio-7, Kaunas .


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:18 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Tiesa, aš dar neužsisakinėjau, bet buvau jų seminare ir man patiko, ką jie ten darė ir davė ragauti :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:20 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Aš skaičiau, kad pas juos galima užsisakyti. Bet koks minimalus kiekis? Nes kai jie pardavinėja visokius glajus po 5 kg supakuota, tai man tešlos tiek per daug būtų


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:21 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
Dėl minimalaus kiekio nežinau, bet tešla sufasuota dėžutėse po 0,5 kg.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:24 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pranešimai: 2102
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 229
Bet į kitus miestus turbūt neveža? :?:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:26 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
daida rašė:
Dėl minimalaus kiekio nežinau, bet tešla sufasuota dėžutėse po 0,5 kg.


Tada reikės pasidomėt. Gal ir nulėkt pas juos kada.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:31 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pranešimai: 3476
Miestas: Vilnius
Pliusai: 51
erneka rašė:
Bet į kitus miestus turbūt neveža? :?:

Dėl šito tai tikrai nežinau, gal tik jei daug užsisakysi, kad apsimokėtų vežti :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:34 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pranešimai: 2102
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 229
Forelle rašė:
daida rašė:
Dėl minimalaus kiekio nežinau, bet tešla sufasuota dėžutėse po 0,5 kg.


Tada reikės pasidomėt. Gal ir nulėkt pas juos kada.


Lauksim atsiliepimų ir gaminių :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Kov 2008, 12:36 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
Tik reikia prisiruošt nuvažiuot :) Kol kas sudėtinga su mažyle, bet gal kitą savaitę įkalbėsiu vyrelį nuvešt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Geg 2008, 18:49 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Graikiški nekepti sausainiai

120 g graikinių riešutų
112 g kepimui šokolado
1 stiklinė pyrago džiūvėsėlių
0,25 šaukštelio cinamono
1 stiklinė miltinio cukraus
2 šaukštai rožių vandens (svarainių ar obuolių nuoviro)
Į dubenį suberti maltus riešutus, pyrago džiūvėsėlius, sutarkuotą šokoladą, cinamoną, 1 šaukštelį miltinio cukraus ir supilti rožių vandenį.Viską ranka suminkyti ir formuoti 2,5 cm dydžio rutuliukus, pavolioti miltiniame cukruje.
Laikyti sandariai uždengtus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Rgp 2008, 16:32 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Dolmades

Dolmades su cukinijų žiedais – tradicinis graikų šaltas užkandis. „Cukinijų žiedus reikia rinkti anksti ryte, nes, kai pakyla saulė, žiedai susiskleidžia“, – dalinosi patarimais Elena. Į cukinijų žiedus dedamas įdaras: susmulkintos cukinijos, petražolės, česnakas, prieskoniai ir nevirti ryžiai. Visi šie ingridientai sumaišomi su alyvuogių aliejumi. Įdarytus cukinijų žiedus telieka įdėti į puodą, užpilti vandeniu ir pavirti 45 minutes.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Rgp 2008, 16:32 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736

Moussaka


Virtuvėje vis zujant žmonėms – vieni prekeiviai pristato šviežios duonos iš kepyklos, kiti atveža daržovių – Elena man rodė, kaip pasigaminti tradicinį graikų patiekalą – „moussaka“. Tai vienas populiariausių patiekalų, kuris primena italiskąją lazaniją. Pagrindinis moussakos gaminimo principas – sluoksniavimas. Ant skardos dugno pirmiausiai dedami keptuvėje kepti bulvių griežinėliai, ant jų baklažanai, virtas jautienos faršas, parmezano sūris, vėl bulvės, baklažanai ir paskutinysis akcentas – „pesamel” padažas. Šis padažas gaminamas iš margarino, pieno, miltų ir kiaušinių, taip pat dedama muskato prieskonių. Užpylus padažą, moussaka pašaunama i orkaitę ir po 30 minučių šis tradicinis graikų patiekalas jau paruoštas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Graikų virtuvė
StandartinėParašytas: 17 Rgp 2012, 09:57 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Po kelionės į Rhodes, parodysiu keletą tradiciniųgraikiškųpatiekalų. Skonis visų - fantastiškas, tik... porcijos nelabai mums įprastos - gigantiškos, sakyčiau :mrgreen:

gyro - kiauliena kepama skirtingais budais.

Paveikslėlis

Paidaki – ožkos arba avienos šonkauliai (kepsneliai) su citrina, raudonėliais, druska ir pipirais.

Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 136 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO