DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 25 Rgs 2018, 15:01    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 95 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Ispanu virtuvé
StandartinėParašytas: 06 Geg 2007, 17:11 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Ispanu virtuvé
StandartinėParašytas: 06 Geg 2007, 19:24 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Ispanu virtuvé
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 15:14 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 15:39 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Troškinys, kuriame yra visko : daržovių, mėsos, jūros gėrybių...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 15:40 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
dabar zinosiu :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 16:19 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 16:35 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 19:22 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Paella labai ispanikas patiekals, Tikroji paella kilusi is Valensijos, nors tokios dar man neteko ragauti, sako ji skiriasi nuo dazniausiai gaminumu kitu paellu. Lietuviskas atitikmuo butu - plovas, tik pvz. su juru gerybemis :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Geg 2007, 11:04 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Geg 2007, 20:09 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Mano užrašuose tai

Ispaniškas užkandis

Svogūną supjaustiome pusžiedžiais, papriką juostelėmis ir kepiname aliejuje, baigiant įdedame pomidorų pastos, "Vorčesterio" padažo, čili pipiriukų, j. pipirų, raudonėlio, druskytės.

Baltos duonos riekes dedame į skardą, o ant jų - troškinuką, ant viršaus karšto rūkymo šoninę, sūrio juosteles keletą j. alyvuogių.Kepame, kol sūris išsilydys. ( 3 - 5 min.)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 21:27 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 21:43 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 21:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o jei paprikos nedeti :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 22:09 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 23:35 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 10:23 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Geg 2007, 13:42 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Geg 2007, 14:05 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Geg 2007, 14:06 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
TikėkimėsPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Geg 2007, 14:09 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
taigi ir butas ir darbas,tikrai pasitaisys,kai apsimetis darbus :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Geg 2007, 19:41 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Bandau taisitis, bet tikrai man to laiko truksta :roll:

Tortilla de patatas (Kiausiniene su bulvemis)

4 porcijos

mazdaug 8 vid. dydzio bulves,
8 kiausiniai,
aliejaus kepimui,
druskos pagal skoni.

Ikaitinti alieju (jo turi buti gana daug, ne kaip fritiurineje, bet netoli to), i ji suberti nuluptas ir gabaliukais, ne per storiausiai, supjaustytas ir padruskintas bulves. Bulves iskepti, kad viduje jau butu minkstos, bet is isores nesuskrudusios, nes nuo to tik nukentes kiausinienes skonis. Nupilti alieju nuo bulviu (si alieju bus galima naudoti kitos kiausinienes kepimui), palikti tik tiek, kad neprisviltu bekepdama kiausiniene, na mazdauk kokie 3 saukstai. Tada ant bulviu supilti isplaktus kiausinius, galima dar iberti druskos (jei netycia per mazai iberete i bulves). Kepti uzdengus, kol apacia sukietes. Tada labai atsargiai, kad neapsipiltumete, su dideliu dangciu ar leksta, kiausiniene apversti ir iskepti kita puse. Galima si procesa dar karteli pakartoti, kad graziai apkeptu.

Skanaus!!!!

Tokia tortilla galima ruosti su bet kuo. I blves dar galima ideti svogunu, tik juos reikia supjaustyti arba mazais gabaliukais, arba plonais siaudeliais, kad iskeptu ir neliktu traskantys. Taip pat labai skani kiausiniene su svieziais zaliais sparagais. Jei dar nebendete kiausinienes su sparagais, pabandykite. Tik sparagus reikia apkepti sik truputi ir tada jau ant ju supilti kiausinius, ir visa kita taip pat akaip aprasiau virsuje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Geg 2007, 19:47 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Skaniai skaitosi. Dėk į konkursą, jis puikiai tinka :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Geg 2007, 10:49 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 24 Bir 2007, 11:43 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ispaniška paelija su veršiena

400 g veršienos kumpio,
300 g saliamio,
2 raudonos saldžiosios paprikos,
200 g šaldytų brokolių, 200 g šaldytų šparaginių pupelių,
150 g konservuotų moliuskų,
150 g krevečių,
4 skiltelės česnako, svogūnas,
100 g alyvuogių aliejaus,
500 g virtų ryžių, 2 šaukšteliai "Santa Maria" ryžių prieskonių,
2 šaukšteliai "Santa Maria" kario, 0,5 šaukštelio "Santa Maria" juodųjų pipirų, 1 šaukštelis "Santa Maria" kvapiosios druskos,
0,5 kubelio vištienos sultinio, šaukštas petražolių, citrina.

Veršienos kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis ir pakepinkite aliejuje. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus, kapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite pjaustytas paprikas, dešrą, pagardinkite prieskoniais, smulkintomis petražolėmis, supilkite sultinį ir galiausiai - moliuskus bei krevetes. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5-7 min. Patiekite papuoštą citrinos skiltelėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 27 Bir 2007, 19:31 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kiaulienos gabaliukai ant pagaliukųŠis paprastai paruošiamas užkandis puikiai tiks prie alaus.

450 g kiaulienos file ,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštas paprikos,
oregano (raudonėlio),
0,5 šaukšto maltų kmynų.

Iš anksto:
Supjaustyti kiaulieną nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
Sumaišyti likusius produktus, supilti juos į kiaulieną, gerai išmaišyti, kad mėsa pilnai būtų padengta padažu.
Ant medinių dantų krapštukų suverti po 2 mėsos gabaliukus ir išdėlioti skardoje.
Uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą. Galima mėsą palikti taip 24 valandoms.

Prieš susirenkant svečiams:
Įkaitinti orkaitę iki 2000С. Kepti 10-12 min., kol kiauliena suminkštės ir pasidengs ruda luobele.
Patiekti šiltą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bir 2007, 08:57 
gera ideja :luks:


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bir 2007, 10:54 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Man irgi patiko tai, kad galima iš anksto pasiruošti.Paveikslėlis Nes, kai svečiai ateina, o reikia beveik visą laiką praleisti virtuvėjePaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bir 2007, 13:29 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Aš turiu slaptą svajonę, kad gal kai rengsiu namie nemenką balių, galėsiu pasisamdyti vienam vakarui šeimininkę, kad viską pateiktų, viską atneštų ir išneštų.... Bet kai ateina nedidelis būrys svečiu vistiek tenka virtuvei patūnoti biški :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bir 2007, 14:04 
tas biski, tai gaunasi nuolat... tai tas dar kepa, tai ta atnest, tai ano truksta... ir sukiesi visa vakara Paveikslėlis


Į viršų
  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Bir 2007, 14:39 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aha, tu teisi :merg2: .
Bet svečiai išeina, o indų krūva tai lieka - vėl tūnai virtuvėjPaveikslėlis
Todėl man geriau pačiai eit į svečius :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 95 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Reklama


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO
[ Time : 0.041s | 14 Queries | GZIP : Off ]