DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 25 Rgs 2018, 11:09    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 129 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Vas 2008, 11:38 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Tikri itališki makaronai – tagliatelle su vištiena ir grietinėlės padažu

Vienai porcijai pagaminti jums reikės:

1 vištos krūtinėlės, be kaulų ir odos,
1 šaukšto sviesto,
1 arbatinis šaukštelis smulkiai supjaustytų svogūnų,
50 g tarkuoto parmezano sūrio,
10 lapelių supjaustytų špinatų,
100 g grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos pagal skonį,
80g makaronų taljetelle.

Pirmiausiai išvirkite makaronus dideliame pasūdyto vandens kiekyje. (1: 10). Nepervirkite – jie turi būti truputį kietoki viduje. Italai tai vadina ,,al dente“ – jaučiama kandant. Nupilkite vandenį, o makaronus apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus ir permaišykite.

Įkaitinkite alyvų aliejų. Iš anksto apibartytą juodaisiais pipirais, druska vištienos krūtinėlę apkepinkite iš abiejų pusių. Čia taip pat nevertėtų persistengti. Mėsa turi būti minkšta ir švelni. Padėkite apkeptą krūtinėlę ant lėkštės.

Po to toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus. Kai tik svogūnai įgaus rusvą spalvą, įpilkite grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol užvirs. Tada sudėkite išvirtus makaronus ir smulkintus špinatus. Kaitinkite keletą minučių, nuolatos atsargiai pamaišant mentele, kad nesutrintumėte makaronų.

Kai pastebėsite, kad padažas prilimpa prie makaronų – patiekalas paruoštas. Taljetelle reikia dėti į lėkštes, šalia paukštienos krūtinėlės ir apibarstyti tarkuotu ,,Parmezano“ sūriu.

Kartu patiekite daugiau tarkuoto sūrio ir ką tik sumaltus pipirus. Patiekalas patiekiamas karštas.

Skanaus!

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Vas 2008, 11:55 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pranešimai: 767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 79
Dėkui, Tutsi. :) Labai geras receptas, būtinai išmėginsiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Vas 2008, 12:01 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 23 Vas 2008, 12:02 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 25 Vas 2008, 19:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ok tu, kol susiruošiau įdėti, jau pagelbėjot ;)
Būna ir man kartais kad iš nuorodos Delfis neatsidaro. :roll:

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Geg 2008, 13:04 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kaprio salotos "Insalata Caprese"

4 dideli pomidorai supjaustyti 0,5 cm storio gabaliukais
450 g šviežio mozzarella sūrio, supjaustyto 0,5 cm storio gabaliukais
0,3 puodelio šviežių baziliko lapų
4 šaukštai alyvų aliejaus (extra virgin)
druskos
maltų juodųjų pipirų
0,25 puodelio alyvuogių
Didelėje lėkštėje sudėkite pomidorų ir mozzarella gabaliukus bei baziliko lapelius, keisdami ir perklodami sluoksnius.
Pašlakstykite alyvų aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais (pagal skonį).
Papuoškite alyvuogėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Geg 2008, 14:52 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pranešimai: 767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 79


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Geg 2008, 16:20 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Itališka kiauliena

450 g kiaulienos be kaulų
2 šaukštai aliejaus
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 saliero lapkotis
1 morka
115 g šviežių grybų
1,5 stiklinės konservuotų arba žalių pomidorų
83 ml sauso raudonojo vyno
2 šaukštai džiovintų rozmarinų
0,25 šaukštelio peletrūnų
druskos,pipirų
Mėsą supjaustyti kubeliais ir pabarstyti pipirais.Keptuvėje su įkaitintu aliejumi vis apverčiant pakepinti, kol įgaus auksinę spalvą. Tuomet perdėti į lėkštę.Į keptuvę sudėti pjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytą česnaką, smulkiai pjaustytą saliero lapkotį ir rupiai sutarkuotą morką. Maišant kepinti 5 minutes.Po to sudėti kepintą mėsą ir pomidorus.Išmaišyti, uždengti ir troškinti 15 minučių.Grybus nuplauti, nusausinti ir perpjauti išilgai kotelių. Sudėti į troškinamą mėsą. Palengva išmaišyti ir pagal skonį pasūdyti.Tinka su brokoliais ar troškintais aguročiais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2008, 18:51 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ryžiai sicilietiškai

1 stiklinė ryžių
250 g šampinjonų
2 kiaušiniai
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
2 šaukštai petražolių
aliejaus
maltų džiūvėsėlių
pipirų
druskos
Užvirinti 3 stiklines vandens, suberti ryžius ir 10 min. pavirti. Nukelti nuo ugnies ir palikti, kad išbrinktų.Karštuose riebaluose pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus, kol pagels. Sudėti supjaustytus šampinjonus ir kepti 15 min.Tada ryžius išmaišyti su šampinjonais, kiaušinių tryniais, susmulkintais česnakais, petražolėmis, įberti druskos, pipirų.Iš šio faršo suformuoti rutuliukus, pavolioti džiūvėsėliuose, plaktuose baltymuose ir vėl džiūvėsėliuose.Rutuliukus kepti dideliame riebalų kiekyje, kol pagels.
Iškepusius rutuliukus išgriebti kiaurasamčiu, o tuose pačiuose riebaluose pakepinti likusius svogūnus.Patiekiant, ryžių rutuliukus sudėti ant keptų svogūnų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 129 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5

Reklama


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO
[ Time : 0.033s | 16 Queries | GZIP : Off ]