DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 25 Rgs 2018, 15:02    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 150 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Kinų virtuvė
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 20:30 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Salotos su antimi

Antis,
medus,
serbentų ( raud ) džemas,
sojos padažas,
alyvų aliejus,
avokada,
cikorinės salotos,
frizi salotos arba rukola,
savojos kopūstas,
druska, j.pipirai, vyno actas.

Anties krūtinėlę nulupti, aptepti sojos ir medaus mišiniu. Marinuoti apie 3 - 4 val. Tada iškepti keptuvėje arba orkaitėje.
Lėkštėje sluoksniuojame :
salotas ( visų rūšių), kopųsto gabalėlius, avokados juosteles, anties juosteles.

Užpilas : aliejus, actas, džemas. Viską labai gerai išmaišome ir užpilame ant salotų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 20:34 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
A- lia kiniečių salotos

Sluoksniai :

pekino kopūsto lapai plėšyti, sojų daigai, griežineliais pjaustyti ridikėliai, griežinėliais pjaustytos j. alyvuogės, daiginti virti kviečiai, per pusę perpjautos šparaginės pupelės.

Užpilas: aliejus, vyno actas, sojos padažas, vegeta, cukrus, druska.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 20:38 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Sparneliai

Sparneliai ( anties, vištos...),
imbieras, čili pipirai malti,
sojos padažas,
medus,
vynuogės, figos,
ryžiai, petražolės.

Imbierą susmulkiname, sudedame medų, soją, petražoles ir pamarinuojame. Kepame orkaitėje ar keptuvėje.
Aliejuje apkepame vunuoges ir figas.
Lėkštėje darome ryžių žiedą, dedame sparnelius, ant viršaus vynuoges ir figas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Geg 2007, 14:27 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
O man kiniškas maistas ne imponuoja
tie saldžiarugšti skriepliai :roll:
saldi mėsa....nežinau, nežinau...neveža


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Geg 2007, 16:54 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vištiena su daržovėmis ir vaisiais

Krūtinėlė,
virti ryžiai,
karis,
žirneliai, tarkuotas sūris,
2 svogūnai,
3 spalvų paprika,
persikai ( ne konservuoti),
grietinėlė,
razinos,
prieskoniai vištienai, ryžiams, imbieras.

Vištieną supjaustome gabaliukais, apkepiname, pagardiname prieskoniais,sudedame pjaustytą papriką. Po kiek laiko dedame razinas, svogūnų pusžiedžius ir barstome kariu, imbieru ( nebūtinai šviežiu).Prieš pat pabaigą sudedame pjaustytus persikus, įpilame truputį grietinėlės . Troškiname apie 3 min.

Į ryžius dedame tarkuotą sūrį, virtus žirnelius, įpilame truputį grietinėlės, gerai išmaišome.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Geg 2007, 17:33 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 04 Geg 2007, 17:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2007, 15:01 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Radau kažkokią egzotiką :lol: nežinojau kur rašyti, tai parašysiu čia :arrow:
MISO SRIUBA – imperatoriškas patiekalas
Jums prireiks:
1 svogūnas
2 morkos
Kalafijoro ir brokolių gabalėliai
1-2 juosteles jūros žolės VAKAME
1-2 SHIITAKE grybai
Tirštintojas KUZU
Šlakelis ryžių pieno RICE DREAM
Sojos padažas SHOYU arba TAMARI
UME slyvų pagardas
Rudų ryžių actas
2-3 šaukštai NATTO MISO
Džiovinto bazilikas
Tarkuota imbiero šaknis
Šviežių svogūno laiškų arba petražolių
Užkaiskite 3-4 puodukus vandens. Įdėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir virkite neuždengtus 2–3 minutes.
Išmirkykite jūros žolę VAKAME ir SHIITAKE grybus vandenyje 5-7 minutes ir išimkite. Vakame smulkiais supjaustykite ir įdėkitė į sriubą kartu su grybais Shiitake.
Įdėkite supjaustytas morkas, šiek tiek vėliau kalafijoro ir brokolio gabalėlius. Pavirkite 7-8 minutes ant silpnos ugnies.
Atskieskite NATTO MISO su sriubos nuoviru, sumažinkite liepsną iki minimumo ir įdėkite atskiestą miso. Pagardinkite sojos padažu SHOYU arba TAMARI, rudų ryžių actu ir UME slyvų pagardu. Nepamirškite, jog džiovintas bazilikas – itin pikantiškas prieskonis, o šiek tiek tarkuoto imbiero suteiks sriubai ypatingo ir nepamirštamo skonio.
Pavirkite ant itin silpnos ugnies dar 1 minutę. Labai svarbu yra atminti, jog miso dedamas į sriubą pačioje pabaigoje ir jokiais būdais negalima kaitinti miso aukštoje temperatūroje, liepsna turi vos vos rusenti. Antraip miso tampa netoks veiksmingas ir naudingas žmogaus sveikatai
Sutrinkite KUZU į smulkius miltelius ir maišant įberkite į sriubą, kad ji šiek tiek sutirštėtų. Ryžių gėrimo RICE DREAM šlakelis sušvelnins sriubos skonį.
Į stalą patiekite kartu su smulkiais pjaustytas svogūno lapais.
Kad sriuba būtų sotesnė galima įdėti virtų lęšių arba žuvies gabaliukų.
Sriubą galima valgyti su Clearspring rudų ryžių sausučiais.

Ištikrųjų nemanau, kad kuri bandys :lol: :lol:


Prikabinti failai:
1045739445.jpg
1045739445.jpg [ 7.39 KiB | Peržiūrėta 7766 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2007, 15:44 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Labai daug kodiniu pavadinimu ingridientose Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2007, 16:07 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2007, 16:08 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2007, 17:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Geg 2007, 19:25 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2007, 16:47 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kiniškos jautienos salotos

300 g virtos jautienos,
3 morkos,
1 didelis agurkas,
1 citrinos sultyus,
1 šaukštelis aštrių prieskonių,( imbiero, čili, kario),
1/2 stiklinės sojų padažo,
2 - 3 šaukštai aliejaus,
3 skiltelės česnako,
sezamo sėklų.

Jautieną pjaustome siauromis juostelėmis,morkas ir agurką - stambiai sutarkuojame.Visus likusius produktus sumaišome, gerai išplakame ir užpilame ant salotų. Tada užberiame sezamo sėklų.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 07 Geg 2007, 17:12 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
na va,cia jau kitas bimbimas Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Geg 2007, 15:22 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
CA XIANG GU

Šonkauliukai su arbata ir prieskoniais

600 g šonkauliukai,
6 laiškiniai svogūnai,
2 gabaliukai imbiero.

Prieskoniai:

3 šaukštai cukraus ir šviesaus sojų padažo,
1 šaukštas tamsaus sojų padažo,
2 šaukštai balto sauso vyno,
250 ml arbatos.

Šonkauliukus ir svogūnų laiškus supjaustyti trumpais gabaliukais ( apie 5 cm), įkaitiniti aliejų ( geriauia "vok" inde, sudėti imbierą, laiškus, gerai apkepti ir sudėti šonkauliukus, užpilti sojų padažus, vyną, arbatą,kepti pamaišant. Sumažinti ugnį ir kepti 45 min.


Prikabinti failai:
0 (2).gif
0 (2).gif [ 44.1 KiB | Peržiūrėta 7747 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Geg 2007, 15:28 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Jautiena rytietiškai

450 g jautienos be kaulo,
1 šaukštas aliejaus.

Marinatas:

2 skiltelės česnako,
4 šaukštai tamsaus sojų padažo,
2 šaukštai sauso šeri,
2 šaukšteliai tamsaus cukraus.

Garnyrui:

6 ridikėliai,
gabalas agurko,
1 imbiero virššakninė dalis.

Supjaustyti jautieną plonomis juostelėmis ir sudėti į dubenį, užpilti paruoštu marinatu ir palikti per naktį.
Įkaitinti puodą su aliejumi, sudėti mėsą ir marinatą, apkepti maišant 3 - 4 min.

Paruošti garnyrą : ridikėlius, imbierą ir agurką supjaustyti degtuko storio šiaudeliais. Viską išmaišyti


Prikabinti failai:
0.jpg
0.jpg [ 21.17 KiB | Peržiūrėta 7747 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 08 Geg 2007, 16:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
:hubba: :hubba: :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 14:42 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Kiniški kopūstai su krevetėmis

2 džiovinti kiniški grybai
1,5 kg kiniškų kopūstų
2 žalios saldžiosios paprikos
4 šaukštai aliejaus
1/8 l karšto daržovių sultinio
200 g krevečių
1 šaukštas maistinio krakmolo
1 šaukštas vyno acto
2 šaukštai rytietiško sojų padažo
po žiupsnelį druskos ir cukraus

Grybai 20 min. mirkomi karštame vandenyje, paskui nuvarvinami ir supjaustomi juostelėmis.
Nuo kopūstų nuplėšiamos plonosios lapų dalys ir imami tik lapų storgaliai, kurie supjaustomi apie 1 cm pločio rėžiukais.
Paprikos susmulkinamos kvadratėliais.
Pusėje aliejaus apkepinami kopūsto gabalėliai, paskui sudedamos paprikos, viskas dar šiek tiek pakepama ir užpilama daržovių sultiniu. Uždengiama ir troškinama apie 20 min.
Gatavos daržovės išgriebiamos iš sultinio ir laikomos šiltai.
Likusiame aliejuje apkepinami grybai ir krevetės. Įpilama dalis sultinio, užvirinama ir paverdama 5 min. ant mažos ugnies.
Krakmolas gerai išmaišomas su vyno actu, sojų padažu ir supilamas į nuo daržovių likusį sultinį.
Į krevetes sudedamos daržovės, supilamas krakmolas, pasūdoma, įberiamas geras žiupsnelis cukraus ir dar kartą užkaitinama.
Tinka su biriai iššutintais ryžiais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 15:49 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
SkanuPaveikslėlis Aš tų grybų nesu ragavusi, bet girdėjau, kad skanūs yraPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 11 Geg 2007, 18:43 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
aha,kiek teko matyti,tai ju dideliuose centruose yra :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 10:16 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Kiniškai paruoštos karališkosios krevetės
600 g šaldytų karališkųjų krevečių, ½ šaukštelio druskos, 300 g šaldytų žirnelių, 100 g porų, 4 šaukštai aliejaus, ant peilio galo Kajeno pipirų, 1 šaukštelis salierų druskos, ½ šaukštelio imbiero, 1 šaukštelis cukraus.

Karališkosios krevetės išimamos iš dėžutės, uždengtos atitirpdomos kambario temperatūroje, perliejamos šaltu vandeniu ir gerai nusausinamos. Užvirinama maždaug 1 puodelis pasūdyto vandens, suberiami šaldyti žirneliai ir uždengti šutinami 6 minutes. Po to gerai nuvarvinami siete. Porai perrėžiami išilgai, nuvalomi, rūpestingai nuplaunami, gerai nupurtomi ir supjaustomi plonais griežiniukais. Didelėje keptuvėje įkaitinamas aliejus. Porai pakepinami, kol pasidaro skaidrūs. Sudedamos krevetės ir iš visų pusių apskrudinamos. Įmaišomi žirneliai ir gerai pakaitinami. Patiekalas paskaninamas Kajeno pipirais, salierų druska, imbieru, cukrumi ir tuojau nešamas ant stalo. Prie jų tinka šviežia balta duona arba troškinti ryžių miltų makaronai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 10:17 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Ar kuri jau bandėt vieną iš šitų receptų? Paveikslėlis
aš šiandien planuoju tas karališkas krevetes daryti Paveikslėlis (tik reikės lėkti į parduotuvę)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 12:36 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aš dariau salotas ir jautieną rytietiškai ( bet anksčiau). Man labai patikoPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 12:40 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
as tai net nemeginsiu,nes mano seimyna grieztai pries tikias virtuves :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 13:35 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
O aš jau apsipirkau Paveikslėlis tik salierų druskos neturiu :shock:
po valandėlės bandysiu gaminti tas krevetes Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 13:38 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tau užduotis ( privaloma :!: :!: :!: )

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 13:43 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
ir paskui dar Paveikslėlis, Paveikslėlis...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 14:03 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 14:20 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o man tai sestadienis,prikepiau zuikiuku orkaiteje,priskuciau bulviu cepelinams,o vakare eisiu i svecius VA.Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 150 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Reklama


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO
[ Time : 0.046s | 16 Queries | GZIP : Off ]