DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 21 Lie 2018, 22:14    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 45 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Lenkų virtuvė
StandartinėParašytas: 20 Spa 2007, 11:21 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Bigosas – tradicinis lenkų patiekalas


Tai kopūstų ir mėsos troškinys, tiesa, kaloringas, kuriame turi būti daugiau mėsos nei kopūstų ir kurį ruošiant reikia laikytis šių pagrindinių principų (visa kita priklauso nuo ruošiančiojo kūrybiškumo, skonio, įgūdžių):
jis ruošiamas iš raugintų ir šviežių kopūstų;
rauginti kopūstai troškinami jų sultyse;
mėsos turi būti daugiau nei kopūstų;
į raugintus kopūstus dedama šviežios jautienos, kiaulienos, rūkytos šoninės, viskas pakepinama su svogūnais;
ypač tinka laukinių žvėrių mėsa (toks bigosas vadinamas medžiotojų);
dedami nulupti pertrinti pomidorai arba jų koncentratas;
ypač gerą skonį suteikia išmirkyti džiovinti grybai, rūkytos slyvos;
dedamos įvairios prieskoninės žolės pagal valgytojų skonį: kadagių uogos, čiobreliai, kmynai, šalavijas, rozmarinai;
bigosas turi būti paruoštas mažiausiai –5 dienas prieš patiekimą.

Sudėtis:
2 kg raugintų kopūstų, 1 kg šviežių kopūstų,
300 g rūkytos šoninės, 0,5 kg dešros, geriausia rūkytos,
800 g įvairios mėsos,
sauja rūkytų slyvų, sauja džiovintų grybų,
3 svogūnai, 1 lauro lapelis, nemaltų pipirų,
druskos, riebalų (lašinių ar aliejaus),
prieskonių (žolių, truputį česnako,
rūgštaus obuolio, kurį pakepina ir pertrina),
1 stiklinė raudonojo vyno.

Kadangi paprastai ruošiamas didelis bigoso kiekis, produktų kiekį atitinkamai padidinamas.Bigosas ruošiamas ir brandinamas 5–7 dienas, bet sunkiausia pirmoji diena, kai reikia viską supjaustyti, atskirai troškinti, maišyti ir t. t.

Paruošimas:

Jei rauginti kopūstai rūgštūs, juos nuplauti šaltu vandeniu, o jei nelabai rūgštūs, troškina jų sultyse dideliame puode. Šviežius kopūstus supjausto, užpila verdančiu vandeniu ir troškina atskirai kol suminkštės.
Smulkiai supjaustyti šoninę, dešrą, apkepinti keptuvėje, sudėti į raugintus kopūstus. Pagal skonį įberti prieskonių, o kartais tik lauro lapelį, kmynų, juodųjų pipirų grūdelių.Slyvas, grybus pamirkyti, supjaustyti juostelėmis, sudėti į kopūstus, skystį, kuriame mirko grybai, taip pat supilti. Šviežią mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalais, juos pakepinti, vėliau sudėti supjaustytus svogūnus, dar pakepinti ir viską dėti į raugintus kopūstus. Jeigu šviežieji jau minkšti, įmaišyti juos į raugintus. Į šį mišinį labai tinka keptos mėsos gabalėliai – galima sudėti visokią šaldytuve užsilikusią mėsą. Viską gerai išmaišyti, kaitinti ant silpnos ugnies, truputį patroškinti ir palaikyti šaltai iki kitos dienos.Kitą dieną vėl kaitinti ant mažos ugnies apie valandą maišant, kad neprisviltų, ir ragauti, ko trūksta. Įberti druskos, cukraus, įdėti pertrintą pomidorą, 2–3 skilteles česnako, bet kad skonis nebūtų ryškus. Pakaitinus vėl pastatyti šaltai.Kitą dieną galima dėti šaukštą medaus, įpilti stiklinę raudonojo vyno, įmaišyti riebaluose pakepintą ir pertrintą rūgštoką obuolį. Ir vėl kaitinti. Kai kurios šeimininkės taip atšildo ir vėl atšaldo bigosą 4–5 kartus – sako, kad taip jis geriau subręsta ir tampa skanesnis. Nepamiršti kiekvieną kartą kaitinant gerai iki dugno išmaišyti.Lenkai šio patiekalo ruošia paprastai didelį kiekį, jį dėsto į plastikines ar kitokias dėžutes ir kiša į šaldiklį arba per žiemos šalčius deda į balkoną. Paskui po truputį išsiima ir gardžiuojasi. Jeigu nesubrandinamas, manoma, kad tai paprasčiausia kopūstinė.
Patiekiama paprastai nedideliuose dubenėliuose prieš sriubą, valgoma su duona arba bulvėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Spa 2007, 11:23 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kaip faina Ramune,kad vel atsiradai 041


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Spa 2007, 11:30 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ir man labai faina :lol:
Dėkui už gerą žodįPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Spa 2007, 12:06 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai,kad ner uz ka :oops: as nuo dusios pasiilgau taves :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Spa 2007, 22:54 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
o as nepazystu bet maciau senus tavo receptus ir zinutes tai nusprendziau kad esi super ir labai taves laukiau :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Spa 2007, 08:11 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Dėkui, duziki.Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Spa 2007, 13:57 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
nera uz ka ramunyt. :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 10:50 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pranešimai: 1767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 99
LENKIŠKAS VARŠKĖS PYRAGAS

PAPLOTIS:
200g sausainių "Selga" ar kitų
100g šokoladinio kremo "Nutella"
ĮDARAS:
8 kiaušinių tryniai
135 g cukraus
800g varškės
2 pakeliai vanilinio pudingo
6-7 lašai romo esencijos
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 stiklinė razinų
VIRŠUS:
2 šaukštai cukraus
8 kiaušinių baltymai

Iškloti sausainiais pyrago formos dugną. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Sudėti varškę bei romo esenciją ir su vaniliniu cukrumi sumaišyti vanilinį pudingą. Galiausiai sudėti miltuose apvoliotas (kad nesuliptų) razinas. Sausainius patepti šokoladiniu kremu. Užpilti varškės masę. Kepti 200C orkaitėje apie 45 min. Viršų paruošti šitaip: plakti kiaušinio baltymus su cukrumi iki standžių putų, kol cukrus ištirps ir užpilti ant pyrago. Dar kepti 7-8 minutes, kol baltymai lengvai paruduos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 11:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
oho skanumelis :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 16:17 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
merope87 rašė:
LENKIŠKAS VARŠKĖS PYRAGAS



Kai tik varškės gausiu ( naminės, kitokios nenaudoju), tuoj pat kepsiu. Dėkui už receptąPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 16:26 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
o kuom kita bloga? :shock:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 16:34 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aš nemoku su pirktine elgtis, kažkokia šlapia. Turiu savo žmogų, kuris man daro sūrius, grietinę, varškę. Iš pieno produktų perku tik sviestą ir margariną ( kepiniams). O daugiau viskas - namų gamybos. :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 17:25 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pranešimai: 1767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 99
Į sveikatą, Ramune. Gamink ir mums parodyk ;)
O man receptas kažkiek primena Ernekos atrodo įdėtą varškės pyragą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 18:00 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Čia bus kitą savaitę, o ryt ( jei nepasikeis planai) bandysiu agionų pyragą su putele.Kažko ant "kaifo" traukt pradėjo :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 20:17 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir sielai ir nervams reikia atgaivos :wink:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 20:48 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Lie 2007, 06:48
Pranešimai: 476
Labai laukiu ramunes aguonu pyrago! 038 Man be galo patinka pyragai ir tortai su aguonom :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 21:17 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Seilę pavarvint ir aš norėsiu. Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 21:32 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
cia visos seie varvinsim :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 22:36 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Aš jau irgi varvinu, ryt kepsiu ir parodysiu :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Lap 2007, 23:17 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Ramunė rašė:
Aš jau irgi varvinu, ryt kepsiu ir parodysiu :lol:


Iš irgi ieškau idėjų rytdienai, žurnalus vartau. Kažko iš bulvių norisi. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 00:12 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
lauksim ramunyt lauksim :lol: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 11:46 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir as kantriai lauksiu :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 12:12 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Jau viską susitempiau ir ruošiuosi atsigriebti už prarastą laiką : kepsiu du pyragus :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 12:14 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
baigi pasitaisyti :D :luks:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 12:25 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Tik vat abejoju, ar dėt foruman. Nemėgstu, kai neišmanėliai tyčiojasi :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 12:27 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
dek,dek :!:
Ir ant tu neismaneliu DĖK :laugh:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 12:28 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Va ant jų tai ir padėjau, jau vakar :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 14:35 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
dek ko tu cia ju bijai tegul tyciojasi nekreipk demesio :twisted:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 18:52 
Atsijungęs
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Lie 2007, 06:48
Pranešimai: 476
Ramune,nejuokauk,jei kepei,tai tik idek,nes as jau akis praziurejau to aguoninio belaukdama,o i tuos piemengalius nekreipk demesio.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Lap 2007, 18:53 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Jau įdėjau. Skanus, rupūžiokas, gavosi, uuuch :!: :lol: :lol: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 45 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO