DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 23 Lie 2018, 14:28    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Rgs 2007, 19:27 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
va cia tai bulviene :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Rgs 2007, 19:37 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
Reiks išbandyt :roll:

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Rgs 2007, 09:41 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
as tai is pradziu issigandau - 1 kg bulviu sriubai :shock: bet gal ir normaliai :)
o tie "kiausiniai" manau tikrai turetu ispudingai atrodyt :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Rgs 2007, 09:43 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
na kilogramas bulviu,nera jau taip mazai :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Rgs 2007, 10:11 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
netgi daugoka sakyciau... :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Rgs 2007, 10:54 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai ir sakau,kad nebloga bulviene turetu buti :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Rgs 2007, 14:06 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Morkų ir bananų salotos. 200g morkų, 1 citrinos sultys, 2 bananai, 2 šaukštai grietinės, druskos, pipirų, petražolių. Morkas sutarkuoti ir lygiu sluoksniu sudėti į dubenį. Plonais griežinėliais supjaustyti bananus ir sudėti ant morkų. Salotas užpilti padažu iš grietinės, citrinos sulčių, druskos ir pipirų, pabarstyti smulkintomis petražolėmis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Rgs 2007, 14:10 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Trinta prancūziška sriuba: 200g vištienos, 10g petražolių, 10g morkų, 10g svogūnų, 10g miltų, 15g sviesto, 60g grietinėlės, 0.5 kiaušinio trynio, 10g špinatų, 20g pomidorų, 20g šparaginių pupelių, druskos. Vištieną kartu su svogūnais išvirti, sumalti, pertrinti. Mėsą užpilti baltuoju Bešamel padažu, sultiniu ir pasūdyti. Sudėti pjaustytu špinatus, pomidorų skilteles be plėvelės, išvirtas šparagines pupeles ir viską užvirinti. Nuėmus nuo ugnies paskaninti sviestu. Atskirai patiekti skrebučius.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 15 Rgs 2007, 14:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Baltasis Besamel padažas: 3 stiklinės pieno, lauro lapelis, 3 šaukštai susmulkintų svogūnų, 4 šaukštai sviesto, 0.75 stiklinės kvietinių miltų, 0.5 šaukštelio druskos, žiupsnelis kvapiųjų pipirų. Smulkia supjaustytus svogūnus ir lauro lapelį įdėti į puodą, užpilti pienu ir užvirinti. Tuomet 15min.palikti, kad šis atvėstų ir prakošti. Sviestą ištirpinti ir maišant supilti į miltus. Vos miltai įgaus auksinį atspalvį, į kaistuvą, nuolat maišant, silpna srovele supilti pieną. Padažą užvirinti, įberti druską, prieskonius, sumažinti ugnį ir dar 20 min pavirti. Prakošti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Rgs 2007, 10:28 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
daug kur girdetas sita padazas :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 17 Rgs 2007, 19:16 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Hazel nemažai jo variacijų yra prirašiusi :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Rgs 2007, 13:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Žiūriu čia pasirodo nemažai naujų temų atidarėt :oops:
Kalbant apie prancūzišką virtuvę, esu valgius restoranė varliu kojelės. Skonis kaip vištienos tik biški beskonė. Tai ne be reikalo jas teikia su sojos padažu. Bet šiaip sužavėta tuo patieklu nelikau :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Rgs 2007, 13:47 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
o ka valgei suzinojai pries ar po valgio? :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Rgs 2007, 13:55 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
O man visai varlių šlauniukai patiko :roll:

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Rgs 2007, 13:56 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Užsisakiau specialiai paragavumui ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Rgs 2007, 14:00 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
as jau geriau veliau suzinociau, po valgio. o tai gali but ir taip paskui 078


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Rgs 2007, 14:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir as uzsisakyciau paragauti :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Rgs 2007, 19:35 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pranešimai: 1767
Miestas: Vilnius
Pliusai: 99
PRANCŪZIŠKA VIŠTIENA

4 krūtinėlės be kaulų
2 obuoliai
200g pievagrybių
6 šaukštai kalvadoso
6 šaukštai grietinės
sviesto
petražolių
druskos

krūtinėles įtrinkite prieskoniais bei druska. Keptuvėje ištirpinkite didelį gabalą sviesto ir jame ant stiprios ugnies 10 min kepkite mėsą, kol ji gražiai apskrus. Išimkite. Obuolius padalinkite pusiau, išskobkite ir supjaustykite ketvirčiais. Tirpinkite sviestą, kai jis suputos, tuomet dėkite obuolių ketvirčius ir iškepkite. Išgriebkite iš keptuvės ir dėkite ant vištienos.
Pievagrybius nuplaukite, perrėžkite pusiau ir taip pat kepkite svieste, kol suminkštės. Tuomet krūtinėles ir obuolius dėkite atgal į keptuvę, užpilkite kalvadosu ir uždekite. Kai ugnis užges, skaninkite grietine, kad padažas taptų vientisas. Kepkite dar 10-12 min. Apibarstykite petražolėmis ir tiekite su bulvėmis ar makaronais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Rgs 2007, 19:53 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ar gali kas nors buti be pievagrybiu :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 17:07 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
• Nacionalinis Prancūzijos valgis – sūris. Būtų galima suminėti net 452 jo rūšis. Tad negali stebėtis, kad mėgstamiausias pran¬cūzų patiekalas – keptas sūris, kuris dažniausiai valgomas po antrojo patiekalo.

Paveikslėlis

• Antrieji patiekalai ruošiami iš jūros ar gėlųjų vandenų gėrybių (omarų, moliuskų, upėtakių, ungurių, karpių) ir iš mėsos (ver¬šienos, avienos, jautienos, rečiau – iš kiaulienos). Mėgstami ir paukštienos, sraigių patiekalai. Dažniausiai jie patiekiami be garnyro, tik su kvietine duona. Salotos patiekiamos po karštojo patiekalo.

• Prancūzai valgo ir varles, bet tie 4000 tonų per metus yra visai nedidelis kiekis.

Paveikslėlis

• Prancūzų pusryčiai paprastai būna gana lengvi: varškė, omletas, džemas, bandelė. Antrieji pusryčiai – lenčas – valgomi apie 12 valandą. Jie kur kas sotesni ir primena pietus, skirtumas tas, kad nėra sriubos. Pietums prancūzai dažniausiai valgo trintą svogūnų ar pomidorų sriubą. Aštrus sultinys konsomė papra¬stai verdamas iš vištienos. Sriubos valgomos su balta duona.

• Prancūzai mėgsta aštrius priedus: alyvuoges, agurkus, įvairius padažus su konjaku ar vynu. Žinoma daugiau kaip 3000 įvairių padažų. „Prancūziškas“ skonis sunkiai įsivaizduojamas be garstyčių ar Provanso žolelių – tam tikromis proporcijomis sumaišytų prieskonių: rozmarinų, mairūnų, čiobrelių, bazilikų, dašių ir kt.

• Desertai būna karšti ir šalti. Iš karštų paminėtini blyneliai, om¬letai, sklindžiai. Šalti desertai – džemai, kremai, kompotai, ledai. Po deserto paprastai geriama kava.

Paveikslėlis

• Tik duona ir šparagai valgomi rankomis. Vištienos šlaunelės, visų rūšių vaisiai nulupami ir valgomi šakute. Pica ir netgi sumuštiniai valgomi peiliu ir šakute.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 17:07 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689
• Kol bus išgerta kava ar digestif (virškinimą gerinantis alkoho¬linis gėrimas), svečiuose nerūkoma. Tačiau kavinėse ir baruose prancūzai rūko be perstojo.

• Apsvaigti nuo alkoholio – blogas ir smerktinas tonas. Vynu reikia mėgautis, jis gurkšnojamas lėtai.

• Būtina suvalgyti visą lėkštėje esantį maistą, nes kitaip būsite laikomas šeimininkų negerbiančiu švaistūnu.

• Prancūzai maistui išleidžia daugiau kaip ketvirtadalį savo pajamų. Net kukliausiai uždirbantis darbininkas ypatingo¬mis progomis nusiveda šeimą į restoraną. Nedideliame Alpių kaimelyje santechnikas pasikvietė į restoraną 20 draugų, gi¬minaičių ir visi smagiai pasivaišino. Kitą dieną santechnikas bankrutavo...

• Prancūzės grakščios ir dailios, nors jos, kaip ir kiti, valgo riebų maistą. Prancūzijos instituto ir Pensilvanijos valstijos (JAV) universiteto mokslininkai nustatė, kad nors amerikiečiai ir prancūzai valgo panašaus riebumo maistą, pastarieji apsiriboja kur kas mažesnėmis porcijomis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 17:21 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Prancūziški sausainiai

1 stiklinė miltų
1/2 stiklinė krakmolo
14 kiaušinių
1 stiklinė cukraus pudros
1 citrinos žievė
1 a š vanilės cukraus
100 g džemo


Baltymus atskiriame, trynius sutriname su cukrumi, baltymus suplakame. Miltus sumaišome su krakmolu. Į trynius suberiame tarkuotą citrinos žievelę, sumaišome su miltais ir vanilės cukrumi, supilame baltymus ir išsukame. Iš tešlos išspaudžiame apskritimus ir 20 minučių kepame orkaitėje. Iškeptus sausainius sutepame džemu ir po du sujungiame. Papuošiame.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 19:03 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
452 rūšys sūrių :?: :!: Noriu į Prancūziją :!: :!: :!:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 19:08 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Tau avataro sūrio nežtenka? :lol: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 19:13 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
Nelabai :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 19:41 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pranešimai: 4578
Miestas: Šiauliai
Pliusai: 94
:laugh: Tai jau tikrai Guci , tau laikas Prancūzijon , įtariu ne ant gabaliuko sūrio sėdėtum , o ant kalno :laugh:

_________________
www.vitosrankdarbiai.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Vas 2008, 19:42 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
Aha, suriais tik ir maitinciausi :laugh: Vyneliu uzgerciau 030 :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Vas 2008, 01:12 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
....grysti-nosis melyna........ :laugh:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Vas 2008, 09:32 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272
Visko gali but Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 06 Vas 2008, 11:31 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
:laugh:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO