DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 21 Lie 2018, 22:16    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 101 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Rusų virtuvė
StandartinėParašytas: 19 Geg 2007, 17:14 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Rusų virtuvė tikrai įdomi ir turtinga. Žuvies patiekalai, sriubos, tirštos ir sočios, grybų valgiai, blynai ir košės. O kur dar pyragai ir pyragėliai, bandelės, be kurių neapsieidavo nei vienas pasisėdėjimas prie arbatos... Juk ir mes daug turim skolintų patiekalų, kurie jau tapo kaip ir mūsų tautiniai.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Geg 2007, 17:20 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Solianka

Grybai ( švieži, bet tiks ir marinuoti),
kumpis,šonkauliai, dešrelės(( viskas rūkyta),
marinuoti agurkai,
pomidorų pasta, svogūnas.

Šonkauliukus išverdame.Išimame.
Pakepiname svogūnus, pjaustytus šiaudeliais, grybus, įdedame pomidorų pastos. Supilame į sultinį.
Kumpį ir dešrą pjaustome kubeliais . Verdame kartu. pabaigoje įberiame druskos, pipirų. Prieš valgant įdedame grietinės.

Kadangi mano vyras jokios sriubos nevalgo be bulvių, aš dar dedu kubeliais pjaustytas 2 bulves.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Geg 2007, 17:27 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Rastiegaji

Mielinė tešla,
žuvies filė, be odelės,
svogūnas, prieskoniai.

Žuvį apvirti labai mažame vandens kiekyje. Sumalti.
Svogūną pakepinti ir sumaišyti su žuvimi. Įdėti prieskonių.

Tešlą iškočioti. Dėti įdarą ir formuoti laivelio formos bandeles, viršuje paliekant neuždengtą skylutę. Aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti orkaitėje apie 30 - 45 min.

Virtoje žuvies galima naudoti mėsą, kopūstus, grikius.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Geg 2007, 17:40 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Virtinukai su grybais

Tešla:

3 stiklinės grikinių arba ruginių miltų,
2 kiaušiniai,
druskos ir vandens.

Įdaras:

0, 5 kg šviežių virtų ar marinuotų grybų susmulkinti, pakepinti su 2 svogūnais. Pridėti prieskonių ir sumaišyti su stikline bulvių košės.

Iškočiojame tešlą, supjaustome kvadratėliais, dedame įdaro ir formuojame trikampius virtinukus. Verdame pasūdytame vandenyje. Valgome su grietinės ar spirgučių padažu. Tinka ir varškės-grietinės dažinys.

Labai skanu šildyti:
į troškinimo įndą sudėti virtinukus, užpilti spirgučių padažo, trupučiuką tarkuoto sūrio ir 10 min orkaitėn :hubba:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Geg 2007, 20:17 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Kepta jautiena ar veršiena

Jautienos ar veršienos filė,
2 - 3 kiaušinių,
grietinės, sviesto,
majonezo, kauno kumpelio ( arba kitokio),
bulvių, porų, svogūno,
druskos, j. pipirų, mėsos prieskonių, baziliko,
konservuotų pupelių, šviežių žirnelių.

Kumpelį supjaustome griežinėliais, porą - griežinėliais, dedame keptuvėn, įmušame kiaušinius ir iškepame ( trynių neišleisti :!: ).
Mėsą išklojame plonai, barstome prieskoniais, dedame ant jos kiaušinienę ir susukame vyniotinį. Sutvirtiname krapštukais ar virvele, dedame į skardą, užpilame truputį aliejaus, kepame apie 45 - 1 val. Kartu dedame nedideles bulves.

Garnyras :

Keptuvėje pakepiname svogūniukus, žaliuosius žirnelius, pupeles. Įpilame citrinos sulčių, įberiame j. pipirų, druskos, įdedame grietinės. Pupeles galima pakeisti šparaginėmis. ( Man netgi skaniau).


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 21:26 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 21:41 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi :oops:


Bet skani tešla, jei , aišku, grikius mėgsti. Bet galima iš kvietinių miltų daryti, nieko neatsitiks :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 22:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
grikius labai megstu :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 22:11 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
grikius labai megstu :oops:

Vadinasi, patiks. O spalva... Mano kaimyn4\ė sako, kad kai kuriuos valgius reikia valgyti prieblandoje, kad nesimatytų spalvos ( pvz. mėlynųjų kopūstų sriubą) :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 23:29 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Okroshka

Virtas bulvės, virtas morkas, virtą dešrą arba virtos mėsos gabaliuką ir šviežius žalumynus papjaustyt, dosniai pasūdyt ir užpilti duonos gira.

Tiesa pasakius aš šito patiekalo pakęst negaliu. Bet kai važiuodavom pas giminės į Uralą, jie ištysai vasara darydavo tokį patiekalą...Užtat jie nežino kas yra šaltibarščiai. Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 23:31 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
tutsi rašė:
man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi :oops:


Yra ekologiškose prekėse parduodami grikiniai makaronai....ai kad nelabai skanu. Patys grikiai savaime yra skanūs. Ir blynus esu kepusi iš grikinių miltu...nesusižavėjom. Paveikslėlis Lygiai taip pat galima paimti virtą grikių košę ir iš jos kept blynus...bus tas pats.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 10:26 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
na makaronu pas mane nors vezimu vezk,tame tarpe ir grykiniu,bet dar niekas nenori patiekalu is ju :oops: O del saves negaminsiu,jau kiausiniene viena valgau Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 10:43 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
tutsi rašė:
man tai grikiniu miltu teslos spalva nelabai grazi :oops:


Yra ekologiškose prekėse parduodami grikiniai makaronai....ai kad nelabai skanu. Patys grikiai savaime yra skanūs. Ir blynus esu kepusi iš grikinių miltu...nesusižavėjom. Paveikslėlis Lygiai taip pat galima paimti virtą grikių košę ir iš jos kept blynus...bus tas pats.


Man irgi jie napatiko, tie makaronai :?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 10:54 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
makaroninis berniukas sake,kad grykiniai makaronai tinka prie mesos patiekalu kaip garnyras.Vienus valgyti nelabai koks skonis :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 11:32 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Na ir paprastus makaronus ne labai skanu vienus valgyt ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 15:04 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lilina rašė:
Na ir paprastus makaronus ne labai skanu vienus valgyt ;)


Jei padažiukas su daržovėm ar grybais - visai niekoPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 16:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o man ir su sviestu ir grietine labai skanu :valg:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 17:57 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
o man ir su sviestu ir grietine labai skanu :valg:


Pabandyk su jogurtu Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 18:01 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai bus saldu :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 21 Geg 2007, 18:11 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
tai bus saldu :roll:


Natūraliu jogurtu, pamiršau pridėti :oops: Man jis labiau opatinka už grietinę :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 09:42 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
supratau :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 10:25 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ramunė rašė:
tutsi rašė:
tai bus saldu :roll:


Natūraliu jogurtu, pamiršau pridėti :oops: Man jis labiau opatinka už grietinę :P


Aš irgi pastaruoju metu pasinešiau ant natūralaus jogurto 8)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 10:27 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
man tai seip nuo jogurtu jau bloga :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 12:33 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Kad ten grietinės skonis. Aš Gefilus perku. Kadangi vyra nuo majonezo ir kiaušinių beria, tai vietoj majonezo mišrainės tepu natūraliu jogurtu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 12:43 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
kai metus laiko diena dienon po litra jogurto isgerdavau,tai nelabai jauciu skirtuma tarp ju :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 12:45 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Tokiais kiekiais vartojant bet kokiam nuostabiam patiekalui galima pradėt jaust šleikštulį Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 12:46 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
tai as ne savo noru,daktarai liepe :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 12:48 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Man vaistinėje siūlė jogurtinės tabletės. Tipo tiek kiek jose yra jogurto-nepjegsi suvalgyt pati...gal vertėtų pasidomėti kas do daiktas?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 12:51 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
jau isbandyta,jos atstato mikroflora,o man reikalingas kalcis :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 22 Geg 2007, 13:08 
Atsijungęs
Fanatas
Fanatas

Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30
Pranešimai: 555
Rusiška žuvienė

reikės 2 l vandens; 4 kubelių žuvies sultinio; 600gramų lašišos; 3 mažų pomidorų; 2 morkų; 3 bulvių; pomidorų padažo( 4 arba daugiau); 2 skiltelių česnako, alyvuogių(priklauso nuo skonio-10 užteks, bet galima daugiau arba mažiau); petražolių; lauro lapelių.

Daržoves supjaustome gabalėliais ir pakaitiname puode su 2 šaukštais sviesto(arba aliejaus) ant silpnos ugnies. Kai apkepa, beriame sultinio kubelius ir pilame vandenį. Dedame pomidorų padažą, česnako skilteles(susmulkintas), lauro lapelius. Verdame(apie 5-7min). Lašišą padaliname dideliais kubeliais ir sudedame į sultinį. Dar paverdame. Tada įdedame petražolių ir griežinėliais supjaustytas alyvuoges.


Ištikrųjų nebloga žuvienė, rekomenduoju. :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 101 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO