DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 21 Lie 2018, 22:17    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Suomių virtuvė
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 17:36 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Atvirai sakant, aš apie ją esu girdėjusi neperdaugiausiai, bet paskelbiau šią temą, nes radau kelis receptus 024

Suomijoje lengva papilnėti. Taip sako visi turistai ir keliautojai. Šioje šalyje valgoma daug šviežios kvapios duonos ir mėgstami namuose gaminti valgiai. Tą patį suomiai siūlo ir užsieniečiams. „Mes nemėgstame sviesto, nors jo mūsų šalyje pakanka." Kadangi suomiai ne itin mėgsta sviestą, tai jie jį sumaišo su labai smulkiai supjaustytais svogūnais, krapais ir trupučiu česnako. Šiuo sviestu apteptas duonos riekeles jie vadina voilepepiojute. Jos paduodamos kaip suomių užkandis ir esti labai įvairios, margiausiai papuoštos.
Įvairiai pagaminta žuvis čia — svarbiausias patiekalas.


Paskutinį kartą redagavo Hazel 03 Geg 2007, 17:41. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 17:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Kalekukas
200 g ruginių miltų,
200 g kvietinių miltų,
60 g sviesto,
800 g žuvies filė (paprastai imama jūrų žuvis),
200 g lašiniukų,
2 galvutės svogūnų,
druskos, pipirų, 2 šaukštai grietinėlės, trynys, taukų

Stiklinė vandens pamažu supilama į miltus, įdedama sviesto, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Ji iškočiojama, perlenkiama per pusę ir ½ valandos palaikoma šaltai. Kubeliais supjaustyti lašiniukai paspirginami su stambiai supjaustytais svogūnais ir paskui kartu su nuplauta žuvies filė permalami mėsmale. Faršas sumaišomas su grietinėle, įberiama druskos ir pipirų. Iš tešlos iškočiojamas nelabai plonas stačiakampis lakštas. Ant vienos jo pusės sudedamas faršas, kita pusė užlenkiama, kraštai apspaudžiami ir aptepami tryniu. Kalekukas kepamas nekarštoje orkaitėje 3 valandas, kartkartėmis jį aptepant taukais. Paskui jis suvyniojamas į servetėlę, kad nebūtų per kieta plutelė, supjaustomas gabalais, apipilamas iki rusvumo pakaitintu sviestu ir patiekiamas į stalą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 17:42 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Kalalatiko — bulvės su silke

700 g bulvių,
2 kiaušiniai, 250 g šviežių silkių,
svogūno galvutė, 50 g aliejaus,
1/8 litro pieno,
šaukštas miltų.

Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais ir sukrečiamos į riebalais išteptą puodą. Ant viršaus sudedami silkės gabaliukai, smulkiai supjaustyti svogūnai. Visi produktai apibarstomi miltais ir apipilami aliejumi. Troškinama ant nedidelės ugnies, uždengus dangčiu. Kiaušinai išplakami su pienu ir užpilami ant ištroškintų silkių. Dabar silkės su puodu įkišamos į orkaitę, uždengiamos ir tučtuojau užkopamos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 17:42 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Maitokalekeito — piene troškinta žuvis
750 g nuvalytos žuvies,
¼ l pieno,
75 g sviesto, druskos.

Žuvis nuplaunama, supjaustoma piršto storio griežinėliais, pasūdoma, sudedama į riebalais išteptą keptuvę, apipilama pienu ir troškinama karštoje orkaitėje. Prieš duodant į stalą, apipilama iki rusvumo pakaitintu sviestu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 18:28 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
na ir pavadinimai :hypno:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 19:41 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
tutsi rašė:
na ir pavadinimai :hypno:

Dar ne tokių kartais galima išgirsti :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 03 Geg 2007, 20:07 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
prie geriausiu noru,nepasakyciau draugems recepto pavadinimo :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2007, 15:12 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
tutsi rašė:
prie geriausiu noru,nepasakyciau draugems recepto pavadinimo :laugh:

betką sumakaluok - vistiek panašiai skambės :hypno:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Geg 2007, 15:47 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir noredama panasiai nesumakaluociau :laugh:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 19 Geg 2007, 18:02 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Bet visai skanūs patiekalai. Labai priimtini lietuviškam gomuriui :P


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Geg 2007, 21:52 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
pritariu Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Bir 2007, 19:08 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Suomiškas plokštainis

200 g rūkytos šoninės,
600 g šviežios menkės filė,
po 150 g kvietinių ir ruginių miltų,
200 g sviesto,
2 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių, druskos, pipirų,
2 šaukštai sviesto formai ištepti.

Iš miltų, kep. miltelių, kiaušinių ir sviesto užminkyti tešlą ir pusvalandį palaikyti šiltai.
Šoninę - kubeliais ir sumaišyti su smulkiai pajaustyta menke, pasūdyti, papipirinti ir gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti, padalinti per pusę. Vieną lakštą kloti į skardą, dėti įdarą ir uždengti kitu lakštu. Aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti 1,5 valandos 150 laipsnių temperatūroje.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Bir 2007, 14:49 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
ir vel zuvis su sonine,kazin koks jausmas pavalgius :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Bir 2007, 16:05 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
ir vel zuvis su sonine,kazin koks jausmas pavalgius :oops:


Labaigeras, nes aš šitą esu gaminusi :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Bir 2007, 16:33 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o isvaizda kaip,kaip pyrago :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Bir 2007, 16:41 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
o isvaizda kaip,kaip pyrago :roll:


kaip pyrago. Tas lakštasviršutinis labai gražiai atrodo, kiaušiniu apteptas. Skanu buvo tikrai. Kepsiu dar kad, tada ir parodysiu. :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Bir 2007, 16:46 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
jau itikinai,kad skanu ir grazu Paveikslėlis Tik beda,kad siuo metu be lasisos jokios zuvies namie daugiau neturiu :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Bir 2007, 16:53 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
tutsi rašė:
jau itikinai,kad skanu ir grazu Paveikslėlis Tik beda,kad siuo metu be lasisos jokios zuvies namie daugiau neturiu :roll:


Man atrodo, kad lašiša su šonine nederės :roll: Lašiša išdidi žuvis - ji tik viena skani būnaPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Bir 2007, 17:22 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
butent Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Lie 2007, 07:58 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Žuvienė suomiškai

1 kg šviežių žuvų ,
1 svogūnas, 1 poras, 4 bulvės
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė pieno ,
1 lauro lapelis,3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų,
2 šaukštai smulkintų krapų,
2 šaukštai smulkintų laiškinių svogūnų.

Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles.
Pakepinkite supjaustytą svogūną.Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite.
Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves.Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min.
Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min.
Pieną išmaišykite su miltais, supilkite į sriubą, užvirkite.Tada suberkite krapus ir svogūnus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 18 Lie 2007, 09:05 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
cia jau bus tirsta sriubyte :luks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 20 Lie 2007, 19:26 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Lengvai sūdyta žalia lašiša

1 lašiša (apie 2 kg),
2-4 šaukštai rupios druskos ,
1 šaukštas cukraus,
1-2 šaukštelis maltų baltųjų pipirų,
daug šviežių krapų.

Jei nusipirkote visą lašišą, pagaminkite iš jos 2 gabalus filė, palikdami odą.
Nušluostykite gautus filė gabaliukus popieriniu rankšluosčiu, bet neplaukite žuvies.Paimkite didelę lėkštę, kurioje tilptų žuvis ir pabarstykite druska.
Pabarstykite du filė gabaliukus druska, cukrumi, pipirais ir krapais. padėkite pirmąjį filė gabaliuką oda žemyn ant druskos, uždenkite jį antru gabaliuku, oda į viršų. Pabarstykite druska ir krapais.Sandariai suvyniokite į aliuminio foliją; ant viršaus uždėkite nedidelį svorį ir laikykite šaltai (bent 2 dienas).
Prieš patiekdami, nuimkite foliją ir nuimkite prieskonių perteklių, supjaustykite labai plonais gabaliukais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 26 Lie 2007, 22:51 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
as sitaip sudau,bet ne visiems su krapais patinka :merg2:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 28 Lie 2007, 20:24 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Šiandien IKI buvo akcija lašišai 9.99 Lt. Tai parsitempiau toooookią beveik 2,5 kg :twisted: bandysiu tai pasūdyti. Pažiūrėsim, kas gausis :roll: :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lie 2007, 19:35 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
niekada nebandei :shock:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lie 2007, 20:51 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Šitaip - ne. Aš niekad nevyniodavau į foliją :roll:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lie 2007, 20:57 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
Ramunė rašė:
Šitaip - ne. Aš niekad nevyniodavau į foliją :roll:
tu galvoji,kad cia folijoje esme :roll:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lie 2007, 21:05 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Ne, nemanau. bet pabandysiu. Aš niekados tiek neišlaikau, susivaklgo per parą, paragaujant :oops:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Lie 2007, 21:07 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
aha,baisus priesas tas paragavimas :roll: viska sulapnoja :evil:

_________________
Paveikslėlis http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 02 Rgs 2007, 14:53 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Ek, buvau Suomijoj, bet iš nacionalinių patiekalų teko ragauti tik picą ir kebabus :evil: bo neprikalbinau hebra į restoraną užeiti, nacionalinių patiekalų paragauti :evil: :evil: :evil:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Reklama




Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO