DUK - Ieškoti - Registruotis - Prisijungti


Dabar yra 22 Rgs 2018, 09:17    

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 84 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Vokiečių virtuvė
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 10:28 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
024 Vokiečių virtuvės patiekalai nedaug kuo skiriasi nuo kitų europiečių maisto. Jie mėgsta ikrus, paršiuką su krienais, dešras, dešreles, ruošia daug patiekalų iš kiaulienos, jautienos, veršienos, paukštienos. Pietums ir vakarienei patiekiama sriuba, mėsos ar žuvies patiekalas ir desertas. Antrieji patiekalai yra dažniausiai kepami, apkepami, troškinami. Populiariausi – kepta antis su obuoliais, mušti kiaulienos kotletai drebučiuose, keptos kepenys. Vokiečiai garnyrui naudoja virtas bulves su lupenomis, bulvių salotas, bulvių tyrę. Patiekalai riebūs, bet neaštrūs. Iš jūros gėrybių itin paplitę valgiai su unguriais, omarais. 024

:idea: iš vokiečių virtuvės perimtas bulvių plokštainis (kugelis). :idea: (o aš maniau, kad kugelis - tradicinis lietuvių valgis, bet, pasirodo, klydau) :idea:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 10:43 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pranešimai: 2086
Šiaurės Vokietijos šutinys

600 g jautienos iš apatinės dubens dalies, 150 g virto kumpio be riebalų, 3 šaukštai aliejaus, 2 svogūnai, 1 šaukštas saldžių raudonųjų pipirų, 1 šaukštelis druskos, ¼ šaukštelio karčiųjų pipirų, 1 raudonas aitrusis ankštpipiris, 1/4 l silpno vietinio raudonojo vyno, 250 g bulvių, 1-½ šaukštelio cukraus.

Svogūnai nulupami ir supjaustomi ritiniukais. Mėsa nuplaunama, apšluostoma ir kartu su kumpiu supjaustoma 2 cm dydžio gabaliukais. Troškintuve įkaitinamas aliejus, sudedama mėsa su svogūnais ir vartant kepama 5 minutes. Suberiama druska, pipirai, įdedamas aitrusis ankštpipiris, supilamas vynas ir troškinys uždengtas šutinamas 40 minučių ant nedidelės ugnies. Tuo tarpu nuskutamos bulvės ir taip pat supjaustomos 2 cm gabaliukais. Po 40 minučių bulvės sudedamos į mėsą. Išmaišoma ir atidengus dar 20 minučių troškinama ant mažos ugnies. Pabaigoje pagardinama cukrumi.

Prie jo tinka agurkų arba kopūstų salotos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 13:00 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o kam cukrus,turbut nuo aitriojo pipiro astru labai :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 19:33 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Dar siek tiek radau informacijos apie vokieciu virtuve... Si karta, kaip svenciamos kaledos

Pagrindinis Šv.Kalėdų patiekalas dažniausiai būna kepta žąsis (dažnai įdaryta obuoliais ar džiovintomis slyvomis). Šiandien vietoj žąsies kai kas valgo antį, kai kur patiekiamas ir kalakutas. Kai kurie vokiečiai renkasi bažnyčios, kaip pasninko valgį, rekomenduojamą Kalėdų karpį.

Vokietijoje ant kalėdinio stalo turi būti rinktinių saldumynų. Iš senų laikų atkeliavo paprotys – kepti saldumynus su kokiais nors atvaizdais. Manoma, jog paprotys iš tešlos gaminti keptas figūrėles atėjo dar iš pagonybės laikų, kurį ilgainiui krikščionybė pavertė Kalėdų papročiu.

Pagrindinis kalėdinio stalo saldumynas Vokietijoje – meduolis (Lebkuchen). Niurnbergo meduoliai pirmąkart paminėti jau 1409 m. rankraštyje. Marcipanai Vokietijoje taip pat žinomi jau nuo XV a. Iš pradžių šiuo skanėstu buvo leidžiama prekiauti tik vaistinėse ir tik vėliau leidimą jį gaminti gavo konditeriai.

"Gurmano gidas" informacija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 12 Geg 2007, 19:35 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Vokietijoje balandžio-birželio mėnesiais su dideliu malonumu valgomi šparagai. Priešingai nei Italijoje ar Prancūzijoje, Vokietijoje labiau vertinami baltieji, o ne žalieji šparagai.

Šparagų derlius nuimamas labai anksti ryte, kuomet dar nepatekėjusi saulė. Taip yra daroma todėl, kad nepamelstų ką tik pasirodžiusios šparagų galvutės. Iš karto nuimtos, šios daržovės trumpiausiu keliu vežamos į turgų ir kuo skubiau parduodamos.

Šparagai, kaip labai brangios daržovės, buvo žinomi dar 200 m. prieš Kristų. Savo valdymo metais Romos imperatorius Diokletianas (284-305 m.) išleido įstatymą, kuriuo buvo nustatyta aukšta šios daržovės kaina.

Vokietijoje šparagai pradėti auginti apie 1568 metus. Šiandien jie laikomi delikatesu. Kuo šparagas baltesnis, o jo kotelis storesnis, tuo jis brangesnis. Lengvai įdrėskus, iš jo turi sunktis sultys.

Šparagai gaminami labai paprastu būdu: kiekvienam žmogui skirtus maždaug 400 g šparagų reikia išvirti ir patiekti su ištirpintu sviestu, šviežiomis bulvėmis ir kumpiu. Prie šparagų tinka ir įvairūs padažai bei ką tik iškepti kiaušininiai pyragėliai. Kaip priedas šparagai Vokietijoje tiekiami prie keptos jautienos, rūkytos lašišos ar troškintos žuvies.

Teritorijose, kur šparagų auginama daugiau, restoranų šeimininkai paprasčiausiu būdu paruoštas daržoves naudoja turistų viliojimui.

Viena kilniausių Vokietijos daržovių auginama pietvakariniuose šalies regionuose. Šparaguose gausu A ir C vitaminų bei mineralų. Kadangi 90 proc. jų masės sudaro vanduo, mažai kalorijų turintys šparagai puikiai tinka metantiems svorį.

Parengta pagal „Culinaria European Specialties“
Meniu.lt informacija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 13 Geg 2007, 11:05 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Geg 2007, 15:31 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pranešimai: 1090
Miestas: Barselona
Pliusai: 3
Stengiuos kaip tik galiu :roll: Tik kad to laiko visai neturiu, su nauju butu naujos bedos


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 14 Geg 2007, 15:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Geg 2007, 20:16 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Bulvių salotos

800 g virtų bulvių,
60 g svogūnų,
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas vyno acto,
druskos, pipirų.

Bulves dar šiltas supjaustyti kubeliais, sumaišyti su svogūnu,ir kitais priedais. Išmaišyti ir valgyti šiltas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 01 Bir 2007, 08:34 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lie 2007, 08:00 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Vokiškas varškės pyragas (Kaese kuchen)

Pagrindui:
80 g sviesto, 100 g cukraus,
1 kiaušinis, pusė pakelio (šaukštelis) kepimo miltelių,
200-250 g miltų.

Varškės masei:
800g liesos varškės, 50 g minkšto sviesto,
2 šaukštai grietinės, 150 g cukraus, 1
,5 pak. vanilinio pudingo miltelių,
5 išplakti baltymai, 5 trynia.i

Minkštą sviestą triname su cukrumi, įdedame trynį, išplaktą baltymą, išmaišome. Tada dedame tešlai skirtus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Riebalais tepti nereikia.

Varškės kremui: sviestą triname su cukrumi, įdedame grietinės, išplaktus trynius, sudedame varškę. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus, išmaišome. Pabaigoje įdedame vanilinio pudingo miltelius. Užpilame ant tešlos į formą. Kepame ~150/170 º C, ~60/70 min.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lie 2007, 08:18 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
o riebi varske bus blogai :shock: ,nes as tai liesos neturiu :merg2: ,tik kaimiska,superine :merg2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lie 2007, 08:27 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lie 2007, 08:33 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lie 2007, 08:39 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Gerai, palauksim. PaveikslėlisTik neilgai, kąąąąPaveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 05 Lie 2007, 08:49 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Sau 2008, 18:51 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Dešrelės aluje

Rukytos dešrelės - 300gr
Alus - 1 stiklinė
Rauginti kopūstai - 200gr

Kopūstus užpilti pusės dozės alaus ir virti kol biški suminkštės kopustai. Tada įpilti likusi alų ir įdėti dešrelės. Virti kol bus išvirtos dešrelės. Papipirinti, padruskinti ir pateikti su bulkutėm arba virtom bulvėm.

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 29 Sau 2008, 21:13 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1
Pas vokiečius tai visur alus..... :hypno:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 11:59 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pranešimai: 35795
Miestas: Aukštaitijoje
Pliusai: 794
bet gal ir skanu visai :roll:

_________________
http://girl-rest.org.ua/?upd


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 12:10 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736
Taigi ten tokius alaus festivalius savaitinius organizuoja. Kaip vokietis be alaus :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 18:35 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pranešimai: 1524
Pliusai: 56
mano sese kelis metus dirbo vokietijoje tai viena auklejama mergaite mego darytis toki sumustini: nutella + rauginti agurkai + druska 078


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 18:39 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pranešimai: 5234
Miestas: crawley
Pliusai: 127
078


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 19:23 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pranešimai: 11071
Miestas: Kaunas
Pliusai: 689


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 20:15 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pranešimai: 3479
Pliusai: 272


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 20:45 
Atsijungęs
Gurmanas
Gurmanas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pranešimai: 1931
Miestas: Boston
Pliusai: 1
Po tokio sumustinio butu

_________________
http://rankdarbiupasaulis.wordpress.com/


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 21:14 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 21:18 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 21:20 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas

Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pranešimai: 2016
Pliusai: 1


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 30 Sau 2008, 21:22 
Atsijungęs
GURU
GURU
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pranešimai: 17172
Miestas: Kėdainių raj.
Pliusai: 736


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 31 Sau 2008, 11:38 
Atsijungęs
Virtuozas
Virtuozas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pranešimai: 8898
Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Pliusai: 101
Kad vaikystėje keisti skoniai patinka :)
Mano pusbrolis kai buvo mažas labai mėgo juoda duona sumaišyta su vandeniu ir su cukrum. Man vien pagalvojus apie tokį mišinį bloga darosi, o jis zyzdavo kol ne gaudavo jo :D

_________________
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 84 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Reklama


Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoju; skaitliukai

Oficialus puslapio www.priestalo.lt forumas

Powered by phpBB © 2008

Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007
phpBB SEO
[ Time : 0.045s | 15 Queries | GZIP : Off ]