Geriausias patarimas

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 28 Vas 2007, 11:28

Didelių įmantrybių gal ir nėra. Pirmiausia prisivalgom šviežiai keptų. Jei man atveža prigaudytų daugiau, jas iškepu, dar pamarinuoju. Išsiverdu tokį švelnų parūgštintą marinatą su l.lapeliais, pipiriukais, morkom. Atvėsinu, ir užpilu ant iškeptų stintų. Nu skanu, kai truputuką pasimarinuoja... Ypatingai skanios kitą dieną :hubba:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 28 Vas 2007, 12:35

Mano seses vyras-zvejys maniakas.Vakar nakti Kursiu mariose prizvejojo,tai reiks kept.Sviezuteles.Na aciu,pabandysiu ir pamarinuot.O koki uztaisyt ta marinata,ar negali konkreciai parasyt?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Vas 2007, 13:51

ir as noriu stintu... :cry: :cry: :cry:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 28 Vas 2007, 13:58

Ieskok ,,vailoku" ir-i Kursiu marias ant ledo :D :D Ten ,sake,juoda ,kiek zmoniu.
Yra ,aisku ,kitas kelias-i turgu :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Vas 2007, 14:03

negaliu :oops:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 28 Vas 2007, 14:38

Pažiūrėkit AIRENE iš dantų stintas krapštosi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 28 Vas 2007, 14:57

Ech ,jus,nesupratot :D :D :D As cia pilva isvertus (visus gelbejimosi ratus),guliu ir minkau kompa :D Laukiu,kol kas gris namo,iskepstas stintas ir as dar storesiu storesiu...
Na,negi as nepagrazejau?Bite maja ilsisi :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Vas 2007, 16:19

jooo :!: fainulka tu 038 Ir išsilaikyk gi taip gražiai :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Vas 2007, 17:09

pilvas grazhus ;)

Užsimaniau ir aš stintu :(

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Vas 2007, 20:42

Kuršių marios tolokai :? Vadinasi - turgun :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 28 Vas 2007, 21:02

Sakoma ,kad kasmet reikia uzsiauginti bent kazkiek svorio,kitaip susiraukslesi! :D :D Na,priaugi keleta kg-ir rauksles issilygina! :laugh: Ju nematyt,vadinasi nera :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Vas 2007, 21:05

Svorį auginti ilgai reikai. Aš žinau greitesnį jaunėjimo būdą : vakare 3 litrai alus, ir ryte - nei vienos raukšlytės veide :lol:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 28 Vas 2007, 21:05

Tarp kitko,Ramune,tu pakisai minti man pasigrazint(zinai) :D :D Voliojuos as lovoj ir sau galvoju-o kodel neparodyt,kokia as grazi :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Vas 2007, 21:07

AIRENE rašė:Tarp kitko,Ramune,tu pakisai minti man pasigrazint(zinai) :D :D Voliojuos as lovoj ir sau galvoju-o kodel neparodyt,kokia as grazi :!:
By tik mačijo :wink: Dabar ne aš viena žinosiu, kokia tu fainulka :wink:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 28 Vas 2007, 21:16

Tas patarimas man su alum netinka.Jei vakare 3litrai-is karto susidek lagamina i ligonine :D geriausiu atveju-nakti apsikabinus klozeta myluociau :D
Juk uztenka man tu baranku,rauksliu irgi nera :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Vas 2007, 22:53

Tęsiant temą apie raukšles: o kur tas stintas Kaune nusipirkt galima? Nu taip jų noriu :hubba:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 01 Kov 2007, 09:23

Mačiau IKI parduotuvėje (buvusiam Saulėteky). Kilogramas apie 10 Lt.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Kov 2007, 20:42

Radau tokį patarimą, gal jau žinote, bet...

Norint, kad mėsa išvirus būtų skani, ją reikia dėti į verdantį vandenį. O jei reikia skanaus sultinio - į šaltą.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Kov 2007, 15:00

Geras :shock:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 23 Kov 2007, 15:07

Ramunė rašė:Radau tokį patarimą, gal jau žinote, bet...

Norint, kad mėsa išvirus būtų skani, ją reikia dėti į verdantį vandenį. O jei reikia skanaus sultinio - į šaltą.
O jei reikia ir skanios mėsos ir sultinio :|

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 15:13

daida rašė:
Ramunė rašė:Radau tokį patarimą, gal jau žinote, bet...

Norint, kad mėsa išvirus būtų skani, ją reikia dėti į verdantį vandenį. O jei reikia skanaus sultinio - į šaltą.
O jei reikia ir skanios mėsos ir sultinio :|
Tada, manyčiau, reikai viduriuko : dėti mėsą į karštą vandenėlį :P

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 06 Bal 2007, 22:49

Nezinau, gal pasikartosiu...

Pastabos ir patarimai, kaip paruošti puikią kavą

- Kavos ruošimo indas turi būti švarus. Kruopščiai išplaukite visus indų ploviklio likučius.
- Pasirinkite tinkamo smulkumo kavą savam kavos ruošimo būdui. Ruošdami kavą filtravimo aparatu, naudokite vidutiniško stambumo kavą, ruošdami kavą puodelyje – smulkiai maltą kavą; espresso kavai naudokite ypač smulkiai maltą kavą; o french press kavai – stambiai maltą kavą.
- Kavą plikykite šviežiu vandeniu. Vanduo sudaro 98% kavos puodelio, todėl jo kokybė turi įtakos skoniui.
- 150 ml puodeliui naudokite apie 6 g kavos. Tačiau tai priklauso nuo Jūsų skonio.
- Nenaudokite verdančio vandens. Plikymo temperatūra turi būti 92-96º C. Tik prie tokios temperatūros išsiskiria pirminiai ir antriniai junginiai, suteikiantys kavai gerą skonį. Be to, esant šiai temperatūrai kavos paviršiuje susidaro plonas kavos aliejų sluoksnis, suteikdamas jai skanią ir gražią išvaizdą. Kai kavai plikyti naudojamas vėsesnis vanduo, kava neprisitrauks, bus ruda ir neskani. Kai temperatūra yra aukštesnė nei rekomenduojama, išsilaisvina tretiniai junginiai ir kava gali būti labai karti.
- Tam, kad nesusilpnėtų kavos skonis ir kvapas, ją reikėtų suvartoti per dvi savaites nuo pakelio atidarymo.
Atidarę, jį vėl sandariai uždarykite, įdėkite į sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą.
- Norėdami mėgautis puikiu kavos skoniu ir aromatu, ją patiekite nedelsdami.
- Kad kava neatšaltų, supilkite ją į termosą. Nešildykite iš naujo kavos, nes tai pakenks jos skoniui.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Bal 2007, 08:11

[quote="zuikaite"]Pastabos ir patarimai, kaip paruošti puikią kavą



Labiausiai patiko PIRMASIS :lol:
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 07 Bal 2007, 13:56, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Bal 2007, 13:45

kad pas mane kavos praplestas pakelis issilaikytu dvi savaite,tai turbut ja pas kaimynus reiketu isnesti :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Bal 2007, 21:36

tutsi rašė:kad pas mane kavos praplestas pakelis issilaikytu dvi savaite,tai turbut ja pas kaimynus reiketu isnesti :laugh:
Neišsilaiko? Aš apie menesį geriu pakeli :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bal 2007, 21:46

Lilina rašė:
tutsi rašė:kad pas mane kavos praplestas pakelis issilaikytu dvi savaite,tai turbut ja pas kaimynus reiketu isnesti :laugh:
Neišsilaiko? Aš apie menesį geriu pakeli :oops:
Nesu kafemanė, bet su visais vyro ir mano , ir dar bendrais svečiais - 0,5 kg savaitei. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bal 2007, 13:44

pas mane irgi :wink:

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 09 Bal 2007, 14:34

man irgi

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bal 2007, 15:15

tau irgi savaitei :wink: ?

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 09 Bal 2007, 16:42

Taigi ,sventem dariau pyraga su zele,su plaktos grietineles su zelatina sluoksniu .Jau ne karta naudojau dansuker(Na ,gal ne taip rasos) braskiu skonio cukraus miltelius plakdama grietinele.Ir dabar galiu ir kitiems patarti,tikrai verta.Yra dar sokolado skonio.Bet nebandziau. :roll:

Skelbti atsakymą