Nebandžiau tokių Reikėtų įsidėmėtiAIRENE rašė:Taigi ,sventem dariau pyraga su zele,su plaktos grietineles su zelatina sluoksniu .Jau ne karta naudojau dansuker(Na ,gal ne taip rasos) braskiu skonio cukraus miltelius plakdama grietinele.Ir dabar galiu ir kitiems patarti,tikrai verta.Yra dar sokolado skonio.Bet nebandziau.
Geriausias patarimas
Moderatorius:vitele
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
http://web.dansukker.com/Default.aspx?ID=511
Na ,va tokie.
Na ,va tokie.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kokį patarimą radau
Gerą žinią nemėgstantiems darbuotis lygintuvu paskelbė mokslininkai: lovos skalbinių lyginti nereikia. Priežastis labai rimta - tai kenkia sveikatai. Mat karštu lygintuvu išlygintas audinys prasčiau sugeria drėgmę. O juk per naktį žmogus išprakaituoja apie 850 - 900 ml skysčių. Beje, jeigu lygindami lovos skalbinius dar apipurškiate standikliu, išvis nusižengiate higienos reikalavimams. Pasirodo, krakmolyta patalynė ne tik nesugeria drėgmės, bet ir nepraleidžia oro.
Taigi, pasirodo, mūsų uolumas ne visada pasiteisina!
Gerą žinią nemėgstantiems darbuotis lygintuvu paskelbė mokslininkai: lovos skalbinių lyginti nereikia. Priežastis labai rimta - tai kenkia sveikatai. Mat karštu lygintuvu išlygintas audinys prasčiau sugeria drėgmę. O juk per naktį žmogus išprakaituoja apie 850 - 900 ml skysčių. Beje, jeigu lygindami lovos skalbinius dar apipurškiate standikliu, išvis nusižengiate higienos reikalavimams. Pasirodo, krakmolyta patalynė ne tik nesugeria drėgmės, bet ir nepraleidžia oro.
Taigi, pasirodo, mūsų uolumas ne visada pasiteisina!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
* Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.
* Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.
* Riebių produktų – lašinių, dešrų, taukų – nerekomenduojama laikyti polietileniniuose maišeliuose. Geriau juos suvynioti į foliją.
* Liesa jautiena ir veršiena skatina plaukų augimą. Šį procesą stimuliuoja jose esančios amino rūgštys – metioninas ir cisteinas.
* Neriebi aviena turi vyrišką potenciją stimuliuojančių medžiagų, o kalakutiena padidina serotonino lygį kraujyje.
* Česnako galvutėje yra 7 proc. baltymų. Ypač daug vitaminų turi jaunas česnakas, kol jo galvutė dar nesusiformavusi į skilteles.
* Alyvuogių aliejumi išteptą mėsą galima laikyti šaldytuve nesušaldytą 1-2 dienas.
* Kepta žuvis bus skanesnė, jei prieš kepimą ją pamerksite į pieną 15-20 min. (1 stiklinei pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos).
* Salotos skleis pikantišką aromatą, jei prieš tai lėkštę, į kurią dėsite salotas, ištrinsite česnaku.
* Šviežius žalumynus kietai suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldymo kamerą. Jie išliks švieži 2-3 mėnesius. Skonis nepasikeis, bus tiek pat aromatingi. T
* Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.
* Riebių produktų – lašinių, dešrų, taukų – nerekomenduojama laikyti polietileniniuose maišeliuose. Geriau juos suvynioti į foliją.
* Liesa jautiena ir veršiena skatina plaukų augimą. Šį procesą stimuliuoja jose esančios amino rūgštys – metioninas ir cisteinas.
* Neriebi aviena turi vyrišką potenciją stimuliuojančių medžiagų, o kalakutiena padidina serotonino lygį kraujyje.
* Česnako galvutėje yra 7 proc. baltymų. Ypač daug vitaminų turi jaunas česnakas, kol jo galvutė dar nesusiformavusi į skilteles.
* Alyvuogių aliejumi išteptą mėsą galima laikyti šaldytuve nesušaldytą 1-2 dienas.
* Kepta žuvis bus skanesnė, jei prieš kepimą ją pamerksite į pieną 15-20 min. (1 stiklinei pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos).
* Salotos skleis pikantišką aromatą, jei prieš tai lėkštę, į kurią dėsite salotas, ištrinsite česnaku.
* Šviežius žalumynus kietai suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldymo kamerą. Jie išliks švieži 2-3 mėnesius. Skonis nepasikeis, bus tiek pat aromatingi. T
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dantų pasta – ne tik dantims
Veiksmingi dantų pastos pritaikymo būdai
*Jei vaikas per daug susidomėjo piešimu ir ištepė kreidelėmis sienas, tuomet jas gali išgelbėti dantų pasta. Ja šiek tiek patrinkite kreidelių paliktas žymes, o po to drėgnu skudurėliu viską nuvalykite.
*Jei baigsis gruntas, kuriuo užtepamos vinių skylės sienose, vietoje jo panaudokite baltą dantų pastą.
*Dantų pasta yra puikus sidabro blizgiklis. Dantų pasta taip pat yra vertingas įrankis siekiant pašalinti įbrėžimus nuo plastikinių paviršių ir netgi kompaktinių diskų. Pabandykite, tai veiksminga!
* Jei jums atsibodo garai, besikaupiantys ant vonios veidrodžio kiekvienąkart, kai maudotės, tuomet pabandykite štai ką: mažą dantų pastos gabalėlį užtepkite ant veidrodžio, kelias sekundes palaikykite jį ir po to nuvalykite. Tai nesutrukdys veidrodžiui apgaruoti, bet garų susikaups gerokai mažiau. Taip pat tai veiksminga ir langams, akiniams bei kitiems stikliniams paviršiams iš dalies apsaugoti nuo garų.
*Jei nusipirkote butelį sulčių, jas išgėrėte, o butelį norite panaudoti kitiems tikslams, tačiau sulčių kvapas yra pernelyg stiprus, naudokite dantų pastą. Ji kai kuriais atvejais gali veikti kaip kvapų šalintoja.
* Dantų pasta gali išnaikinti prarūgusio pieno kvapą iš vaikų buteliukų ar kvapą bet kokio gėrimo, kuris per ilgai buvo puodelyje, stiklinėje ar butelyje.
*Įpilkite į indą šiek tiek šilto vandens ir išspauskite į jį šiek tiek dantų pastos, o po to kruopščiai išskalaukite. Kad išnyktų tikrai stiprūs kvapai, reikia leisti vandeniui su pasta pastovėti inde ir tik po to plauti.
Veiksmingi dantų pastos pritaikymo būdai
*Jei vaikas per daug susidomėjo piešimu ir ištepė kreidelėmis sienas, tuomet jas gali išgelbėti dantų pasta. Ja šiek tiek patrinkite kreidelių paliktas žymes, o po to drėgnu skudurėliu viską nuvalykite.
*Jei baigsis gruntas, kuriuo užtepamos vinių skylės sienose, vietoje jo panaudokite baltą dantų pastą.
*Dantų pasta yra puikus sidabro blizgiklis. Dantų pasta taip pat yra vertingas įrankis siekiant pašalinti įbrėžimus nuo plastikinių paviršių ir netgi kompaktinių diskų. Pabandykite, tai veiksminga!
* Jei jums atsibodo garai, besikaupiantys ant vonios veidrodžio kiekvienąkart, kai maudotės, tuomet pabandykite štai ką: mažą dantų pastos gabalėlį užtepkite ant veidrodžio, kelias sekundes palaikykite jį ir po to nuvalykite. Tai nesutrukdys veidrodžiui apgaruoti, bet garų susikaups gerokai mažiau. Taip pat tai veiksminga ir langams, akiniams bei kitiems stikliniams paviršiams iš dalies apsaugoti nuo garų.
*Jei nusipirkote butelį sulčių, jas išgėrėte, o butelį norite panaudoti kitiems tikslams, tačiau sulčių kvapas yra pernelyg stiprus, naudokite dantų pastą. Ji kai kuriais atvejais gali veikti kaip kvapų šalintoja.
* Dantų pasta gali išnaikinti prarūgusio pieno kvapą iš vaikų buteliukų ar kvapą bet kokio gėrimo, kuris per ilgai buvo puodelyje, stiklinėje ar butelyje.
*Įpilkite į indą šiek tiek šilto vandens ir išspauskite į jį šiek tiek dantų pastos, o po to kruopščiai išskalaukite. Kad išnyktų tikrai stiprūs kvapai, reikia leisti vandeniui su pasta pastovėti inde ir tik po to plauti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Apie bulves ir jų paruošimo būdus:
Naudinga žinoti:
1. Kad rankos nepajuostų, bulvės valomos nerūdijančio plieno peiliu, prieš tai rankas suvilgius actu. Jei užmiršome tai padaryti, nuplaukime tuoj su muilu.
2. Bulvės išverda, skaičiuojant nuo užvirimo, per 20 min.
3. Kad bulvės nepajuostų, jos dedamos į verdantį vandenį, prieš tai įbėrus truputį citrinos rūgšties ar įlašinus kelis lašus acto; jos bus baltesnės, jei virsime piene.
4. Verdant bulves su lupenomis, keliose vietose lupena praduriama šakute, kad bulvės netrūkinėtų.
5. Virtos bulvės bus skanesnės, jeigu į vandenį, kuriame jos verda, įdedamos 2—3 česnako skiltelės, svogūno gabaliukas, lauro lapas, čiobrelio šakelė arba truputis krapų.
6. Kad bulvės nesukristų, nupylus truputį verdančio vandens, įpilama šalto.
7. Bulvės kepamos gerai įkaitintuose riebaluose keptuvėje, pasūdomos, kai gabaliukai pagelsta iš visų pusių. Jei sūdoma anksčiau, bulvės išskirs sultis, kurios susimaišys su riebalais, o bulvės neteks formos, spalvos ir skonio.
8 Verdant bulves vandenyje (rudenį ir žiemą), kol bulvės dar nesudygusios ir nepažaliavusios, vandens nereikia išpilti, bet suvartoti jį sriuboms bei padažams, nes jame būna nemažai ištirpusio krakmolo, mineralinių medžiagų ir vitaminų.
9. Išvirtos bulvės su lupenomis lengviau nusilups, jei jas perpilsime šaltu vandeniu.
10. Išvirtas bulves, tiekiamas su kitais patiekalais, galima paskaninti šviežiais žalumynais, kapotais petražolių lapeliais, krapais, svogūnų laiškais. Taip pat jas galima paskaninti kmynais, tarkuotu sūriu, pakepintais džiūvėsėliais, tirpintu sviestu, spirgučiais.
11. Sklindžiai, kol visi iškeps, laikomi dubenėlyje orkaitėje ar ant puodo su karštu vandeniu. Uždengus jie suminkštės, nebus traškūs, bet lengviau virškinami.
12. Bulvių košė bus balta, jeigu ją atskiesime karštu pienu. Atskiesta šaltu pienu košė bus pilkšva. Kad košė būtų lygi ir puri, bulvės grūdamos karštos.
13. Jeigu bulvės sušalo, jos nuskutamos ir 15—20 min. pamerkiamos į stipriai pasūdytą vandenį. Išvirusios jos nebus saldžios.
14. Mielinė tešla bus minkšta ir puri, jei prieš kepimą į ją įdėsime kelias šaltas stambiai sutarkuotas virtas bulves (3—4 bulvės vienam kilogramui miltų).
15. Kad nepajuostų, iš anksto paruošti didžkukuliai (cepelinai) apkepami riebaluose, o prieš valgant išverdami pasūdytame vandenyje. Jei išvirtų didžkukulių liko, jie apvoliojami sausu krakmolu ir padedami šaltai. Kitą dieną sudedami į verdantį truputį pasūdytą vandenį ir paverdami.
16. Arbatinuko viduje, ypač jei geriamas vanduo kalkingas, vis atsiranda apnašų. Jos nesunkiai nuvalomos. į arbatinuką pridedama bulvių lupenų, užpilama vandeniu ir gerokai pavirinama.
17. Kepant žuvį augaliniame aliejuje, patartina įdėti žalią nuskustą ir supjaustytą griežinėliais bulvę — ji sugers stiprų kepamos žuvies kvapą.
Naudinga žinoti:
1. Kad rankos nepajuostų, bulvės valomos nerūdijančio plieno peiliu, prieš tai rankas suvilgius actu. Jei užmiršome tai padaryti, nuplaukime tuoj su muilu.
2. Bulvės išverda, skaičiuojant nuo užvirimo, per 20 min.
3. Kad bulvės nepajuostų, jos dedamos į verdantį vandenį, prieš tai įbėrus truputį citrinos rūgšties ar įlašinus kelis lašus acto; jos bus baltesnės, jei virsime piene.
4. Verdant bulves su lupenomis, keliose vietose lupena praduriama šakute, kad bulvės netrūkinėtų.
5. Virtos bulvės bus skanesnės, jeigu į vandenį, kuriame jos verda, įdedamos 2—3 česnako skiltelės, svogūno gabaliukas, lauro lapas, čiobrelio šakelė arba truputis krapų.
6. Kad bulvės nesukristų, nupylus truputį verdančio vandens, įpilama šalto.
7. Bulvės kepamos gerai įkaitintuose riebaluose keptuvėje, pasūdomos, kai gabaliukai pagelsta iš visų pusių. Jei sūdoma anksčiau, bulvės išskirs sultis, kurios susimaišys su riebalais, o bulvės neteks formos, spalvos ir skonio.
8 Verdant bulves vandenyje (rudenį ir žiemą), kol bulvės dar nesudygusios ir nepažaliavusios, vandens nereikia išpilti, bet suvartoti jį sriuboms bei padažams, nes jame būna nemažai ištirpusio krakmolo, mineralinių medžiagų ir vitaminų.
9. Išvirtos bulvės su lupenomis lengviau nusilups, jei jas perpilsime šaltu vandeniu.
10. Išvirtas bulves, tiekiamas su kitais patiekalais, galima paskaninti šviežiais žalumynais, kapotais petražolių lapeliais, krapais, svogūnų laiškais. Taip pat jas galima paskaninti kmynais, tarkuotu sūriu, pakepintais džiūvėsėliais, tirpintu sviestu, spirgučiais.
11. Sklindžiai, kol visi iškeps, laikomi dubenėlyje orkaitėje ar ant puodo su karštu vandeniu. Uždengus jie suminkštės, nebus traškūs, bet lengviau virškinami.
12. Bulvių košė bus balta, jeigu ją atskiesime karštu pienu. Atskiesta šaltu pienu košė bus pilkšva. Kad košė būtų lygi ir puri, bulvės grūdamos karštos.
13. Jeigu bulvės sušalo, jos nuskutamos ir 15—20 min. pamerkiamos į stipriai pasūdytą vandenį. Išvirusios jos nebus saldžios.
14. Mielinė tešla bus minkšta ir puri, jei prieš kepimą į ją įdėsime kelias šaltas stambiai sutarkuotas virtas bulves (3—4 bulvės vienam kilogramui miltų).
15. Kad nepajuostų, iš anksto paruošti didžkukuliai (cepelinai) apkepami riebaluose, o prieš valgant išverdami pasūdytame vandenyje. Jei išvirtų didžkukulių liko, jie apvoliojami sausu krakmolu ir padedami šaltai. Kitą dieną sudedami į verdantį truputį pasūdytą vandenį ir paverdami.
16. Arbatinuko viduje, ypač jei geriamas vanduo kalkingas, vis atsiranda apnašų. Jos nesunkiai nuvalomos. į arbatinuką pridedama bulvių lupenų, užpilama vandeniu ir gerokai pavirinama.
17. Kepant žuvį augaliniame aliejuje, patartina įdėti žalią nuskustą ir supjaustytą griežinėliais bulvę — ji sugers stiprų kepamos žuvies kvapą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
1. Kad citrinos būtų kvapnesnės, patiekiant nuplaukite ir perpilkite verdančiu vandeniu ant skylėto samčio. Spaudžiant citrinų sultis, nereikia perdaug spausti baltosios žievės dalies, kad sultys neapkarstų.
2. Kad nesuliptų verdami makaronai, į vandenį įpilkite šaukštelį aliejaus.
3. Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją mirkysite ne vandenyje, o šaltoje stiprioje arbatoje arba piene.
4. Žuvis tešloje ar kepama ant grotelių bus skanesnė, jei ją supjaustę apibarstysite smulkintomis petražolėmis, druska, pipirais, pašlakstysite citrinos sultimis, užpilsite aliejumi ir palaikysite 1-1,5 val. šaltai.
5. Kad pranyktų nemalonus žuvies kvapas, prieš gaminant patiekalą, žuvį patartina keletą minučių palaikyti actu ar citrinos rūgštimi parūgštintame vandenyje arba kefyre.
6. Jei verdamas kiaušinis įskilo, jį reikia suvynioti į foliją ir toliau virti.
7. Jei salotų lapai apvyto, o obuolių ar morkų žievė susiraukšlėjo - palaikykite šaltame vandenyje.
2. Kad nesuliptų verdami makaronai, į vandenį įpilkite šaukštelį aliejaus.
3. Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją mirkysite ne vandenyje, o šaltoje stiprioje arbatoje arba piene.
4. Žuvis tešloje ar kepama ant grotelių bus skanesnė, jei ją supjaustę apibarstysite smulkintomis petražolėmis, druska, pipirais, pašlakstysite citrinos sultimis, užpilsite aliejumi ir palaikysite 1-1,5 val. šaltai.
5. Kad pranyktų nemalonus žuvies kvapas, prieš gaminant patiekalą, žuvį patartina keletą minučių palaikyti actu ar citrinos rūgštimi parūgštintame vandenyje arba kefyre.
6. Jei verdamas kiaušinis įskilo, jį reikia suvynioti į foliją ir toliau virti.
7. Jei salotų lapai apvyto, o obuolių ar morkų žievė susiraukšlėjo - palaikykite šaltame vandenyje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ką verta žinot gaminant desertus:
■ Nuplautas razinas ir riešutus pabarstykite miltais - tolygiau pasiskirstys tešloje.
■ Jeigu cukrus sulipo, jį persijokite.
■ Prieš spausdami sultis, apelsinus, greipfrutus ir citrinas paridenkite ant stalo, tada išspausite daugiau
■ Jeigu jums reikia labai nedaug citrinos sulčių, pradurkite adata skylutę ir pro ją išspauskite sulčių. Citrina neišdžius ir dar ilgai galėsite ją laikyti.
■ Spaudžiant citrinos sultis, nereikia per smarkiai spausti baltosios žievės dalies, kad sultys neapkarstų.
■ Kad citrinos būtų kvapesnės, prieš tiekdami jas nuplaukite ir, įdėję į kiaurasamtį, perliekite verdančiu vandeniu.
■ Citrusinių vaisių žieveles nulupkite ir sudžiovinkite, o laikykite uždarytame stiklainyje. Jos puikiai tiks patiekalams pagardinti.
■ Jei virdami kriaušes įpilsite obuolių acto, jos nepraras spalvos.
■ Kad iš kepamų obuolių ir kriaušių neištekėtų sultys, prieš kepdami 1 -2 minutėms panardinkite į karštą vandenį.
■ Perpjautus obuolius, bananus, kriaušes apšlakstykite citrinų sultimis - nepatamsės.
■ Kepamus obuolius aptepkite sviestu, tada jie nesusiraukšlės.
■ Perpjautą ananasą ar melioną pabarstykite trupučiu druskos. Tada jie bus ne tokie rūgštūs, be to, aromatingesni.
■ Žali bananai prinoks, jei juos pirmiausiai suvyniosite į drėgną skudurėlį, o paskui - į popierių.
■ Jeigu norite ką nors gaminti is šaldytų uogų, jas atšildykite nevisiškai.
■ Braškės bus aromatingos, jeigu jas užpilsite šviežiomis apelsinų sultimis.
■ Iš vyšnių lengvai išimsite kauliukus, jei pries tai jas trumpam įdėsite į šaldymo kamerą.
■ Migdolų plėvelę lengviau nuimsite, jeigu juos pirmiausiai nuplikysite karštu vandeniu, o perliesite - šaltu.
■ Norint geriau išsukti sviestą, reikia naudoti šiek tiek suminkštintą, o ne visiškai ištirpintą.
■ Kiaušinių baltymus išplaksite greičiau, jeigu prieš tai palaikysite šaltai.
■ Kiaušinių baltymus geriau išplaksite, jei į juos įpilsite truputį šalto vandens.
■ Jei gaminant patiekalus jums prireikė tik kiaušinių baltymų ir liko nesunaudotų trynių, juos kurį laiką galite palaikyti šaldytuve, užpiltus šaltu vandeniu.
■ Plakta grietinėlė bus puresnė, o masė -didesnė, jeigu į ją įmaišysite kiaušinio baltymą (į 0,5 litro grietinėlės - 1 kiaušinio baltymas).
■ Jeigu plakta grietinėlė nesustingsta, įlašinkite keletą lašų citrinos sulčių ir nuolat maišykite. Cukrų ir vanilinį cukrų įmaišykite į jau išplaktą grietinėlę.
■ Glajus ypač blizgės, jei įmaišysite kokosų riebalų.
■ Glajus bus lygus ir blizgės, jei miltinį cukrų sumaišysite su nedideliu kiekiu šilto vandens.
■ Glajus bus labai baltas, jei miltinį cukrų maišysite ne su vandeniu, o su pienu.
■ Nuplautas razinas ir riešutus pabarstykite miltais - tolygiau pasiskirstys tešloje.
■ Jeigu cukrus sulipo, jį persijokite.
■ Prieš spausdami sultis, apelsinus, greipfrutus ir citrinas paridenkite ant stalo, tada išspausite daugiau
■ Jeigu jums reikia labai nedaug citrinos sulčių, pradurkite adata skylutę ir pro ją išspauskite sulčių. Citrina neišdžius ir dar ilgai galėsite ją laikyti.
■ Spaudžiant citrinos sultis, nereikia per smarkiai spausti baltosios žievės dalies, kad sultys neapkarstų.
■ Kad citrinos būtų kvapesnės, prieš tiekdami jas nuplaukite ir, įdėję į kiaurasamtį, perliekite verdančiu vandeniu.
■ Citrusinių vaisių žieveles nulupkite ir sudžiovinkite, o laikykite uždarytame stiklainyje. Jos puikiai tiks patiekalams pagardinti.
■ Jei virdami kriaušes įpilsite obuolių acto, jos nepraras spalvos.
■ Kad iš kepamų obuolių ir kriaušių neištekėtų sultys, prieš kepdami 1 -2 minutėms panardinkite į karštą vandenį.
■ Perpjautus obuolius, bananus, kriaušes apšlakstykite citrinų sultimis - nepatamsės.
■ Kepamus obuolius aptepkite sviestu, tada jie nesusiraukšlės.
■ Perpjautą ananasą ar melioną pabarstykite trupučiu druskos. Tada jie bus ne tokie rūgštūs, be to, aromatingesni.
■ Žali bananai prinoks, jei juos pirmiausiai suvyniosite į drėgną skudurėlį, o paskui - į popierių.
■ Jeigu norite ką nors gaminti is šaldytų uogų, jas atšildykite nevisiškai.
■ Braškės bus aromatingos, jeigu jas užpilsite šviežiomis apelsinų sultimis.
■ Iš vyšnių lengvai išimsite kauliukus, jei pries tai jas trumpam įdėsite į šaldymo kamerą.
■ Migdolų plėvelę lengviau nuimsite, jeigu juos pirmiausiai nuplikysite karštu vandeniu, o perliesite - šaltu.
■ Norint geriau išsukti sviestą, reikia naudoti šiek tiek suminkštintą, o ne visiškai ištirpintą.
■ Kiaušinių baltymus išplaksite greičiau, jeigu prieš tai palaikysite šaltai.
■ Kiaušinių baltymus geriau išplaksite, jei į juos įpilsite truputį šalto vandens.
■ Jei gaminant patiekalus jums prireikė tik kiaušinių baltymų ir liko nesunaudotų trynių, juos kurį laiką galite palaikyti šaldytuve, užpiltus šaltu vandeniu.
■ Plakta grietinėlė bus puresnė, o masė -didesnė, jeigu į ją įmaišysite kiaušinio baltymą (į 0,5 litro grietinėlės - 1 kiaušinio baltymas).
■ Jeigu plakta grietinėlė nesustingsta, įlašinkite keletą lašų citrinos sulčių ir nuolat maišykite. Cukrų ir vanilinį cukrų įmaišykite į jau išplaktą grietinėlę.
■ Glajus ypač blizgės, jei įmaišysite kokosų riebalų.
■ Glajus bus lygus ir blizgės, jei miltinį cukrų sumaišysite su nedideliu kiekiu šilto vandens.
■ Glajus bus labai baltas, jei miltinį cukrų maišysite ne su vandeniu, o su pienu.
sekasi tavo ciucikams O as irgi nesuku sau galvos,kai sutruksta kiausinis,vistiek praeina kaip uz gera jei sau verdiRamunė rašė:Tai aš įsivaizduoju taip : su šaukštu skylėtu išgriebi, susuki ir įdedi. O aš tai darau paprasčiau : išverdo, nulupu ir Vestai nunesututsi rašė:su kiausiniu,tai geras Verdant isimti ir vynioti i folija
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Naudingi patarimai namams
Kaip prižiūrėti baltus drabužius, kad ilgiau išliktų nepakitusi spalva, ką daryti, kad nutrinti batai vėl žavingai blizgėtų ir kaip atgaivinti mylimiausią verstos odos krepšį? Pateikiame jums ne vieną naudingą patarimą.
1. Skaidriu nagų laku patepkite naujų marškinių sagų viduriukus. Tokiu būdu fiksuojami siūlai, jie neišsiskaidys, rašo toledoaasr.com.
2. Jei užstrigo užtrauktukas, patepkite jį muilu ir užtrauktukas vėl puikiai veiks.
3. Kad prie mėlynų džinsų ir velveto neliptų pūkai, kiekvieną kartą skalbiant į skalbyklę įpilkite pusę stiklinės acto.
4. Jei skalbiate jautrius vasarinius drabužius, įvyniokite juos į mėlynas nosinaites ar mėlyną audinį. Tai apsaugos skalbinius nuo pageltonavimo.
5. Šiek tiek acto vandenyje, kuriuo skalaujamos šilkinės kojinės, padidins kojinių elastiškumą ir apsaugos jas nuo akių nubėgimo.
6. Nauji batai, kuriuos poliruoti sunku, gali būti ištrinti pusiau perpjauta citrina. Išdžiūvus batus galima poliruoti kaip įprasta, blizginant minkštu audeklu ar velveto skiautele.
7. Nupoliravus baltus batus, patrinkite juos gabalėliu vaškinio popieriaus. Taip patrynus batus poliruoklis nepateks ant jūsų rankų ir rūbų. Tai itin veiksminga poliruojant vaikų batus.
8. Batų šepečių šerius pamirkykite šiltame muiliname vandenyje su šiek tiek terpentino. Šerius patrinkite po vandeniu, kad nesitaškytų purslai. Nuplaukite šepetį paprastu kitu muilinu vandeniu, nupurtykite ir išdžiovinkite.
9. Riebalų dėmelės ant zomšos išnyks patrynus švariu skudurėliu, sudrėkintu glicerinu.
10. Kai nukrenta batų raištelių plastikiniai galiukai, apvyniokite juos skaidria lipnia juosta ir patepkite skaidriu nagų laku. Pakabinkite išdžiūti.
11. Juoda oda gali būti nuvalyta šveičiant švariu skuduru ir po to kitu skudurėliu, sudrėkintu mišiniu iš vieno šaukštelio aliejaus ir dviejų šaukštelių pieno. Išdžiūvus odą derėtų nupoliruoti kitu skudurėliu panaudojant bespalvį batų tepalą ar baldų poliruoklį.
12. Kad odiniai lagaminai ir krepšiai po ilgo nenaudojimo neskleistų pelėsių kvapo, į krepšių vidų įdėkite džiovintų verbenos lapų ar apšlakstykite levandų vandeniu. Taip pat vaistinėje galite įsigyti specialių antiseptinių ir orą gaivinančių mišinių.
13. Kad nutrinti odiniai krepšiai atrodytų geriau, pavalykite juos sėmenų aliejaus ir acto mišiniu. Senoje keptuvėje užvirkite apie 200 mililitrų aliejaus. Leiskite jam beveik visiškai atvėsti ir tada įmaišykite tokį patį kiekį acto. Supilkite mišinį į butelį, šiek tiek mišiniu sudrėkinkite flanelinį audinį, kuriuo apvalysite krepšį. Vėliau jį nupoliruokite minkštu audeklu. Prieš naudojant butelį supurtykite.
Kaip prižiūrėti baltus drabužius, kad ilgiau išliktų nepakitusi spalva, ką daryti, kad nutrinti batai vėl žavingai blizgėtų ir kaip atgaivinti mylimiausią verstos odos krepšį? Pateikiame jums ne vieną naudingą patarimą.
1. Skaidriu nagų laku patepkite naujų marškinių sagų viduriukus. Tokiu būdu fiksuojami siūlai, jie neišsiskaidys, rašo toledoaasr.com.
2. Jei užstrigo užtrauktukas, patepkite jį muilu ir užtrauktukas vėl puikiai veiks.
3. Kad prie mėlynų džinsų ir velveto neliptų pūkai, kiekvieną kartą skalbiant į skalbyklę įpilkite pusę stiklinės acto.
4. Jei skalbiate jautrius vasarinius drabužius, įvyniokite juos į mėlynas nosinaites ar mėlyną audinį. Tai apsaugos skalbinius nuo pageltonavimo.
5. Šiek tiek acto vandenyje, kuriuo skalaujamos šilkinės kojinės, padidins kojinių elastiškumą ir apsaugos jas nuo akių nubėgimo.
6. Nauji batai, kuriuos poliruoti sunku, gali būti ištrinti pusiau perpjauta citrina. Išdžiūvus batus galima poliruoti kaip įprasta, blizginant minkštu audeklu ar velveto skiautele.
7. Nupoliravus baltus batus, patrinkite juos gabalėliu vaškinio popieriaus. Taip patrynus batus poliruoklis nepateks ant jūsų rankų ir rūbų. Tai itin veiksminga poliruojant vaikų batus.
8. Batų šepečių šerius pamirkykite šiltame muiliname vandenyje su šiek tiek terpentino. Šerius patrinkite po vandeniu, kad nesitaškytų purslai. Nuplaukite šepetį paprastu kitu muilinu vandeniu, nupurtykite ir išdžiovinkite.
9. Riebalų dėmelės ant zomšos išnyks patrynus švariu skudurėliu, sudrėkintu glicerinu.
10. Kai nukrenta batų raištelių plastikiniai galiukai, apvyniokite juos skaidria lipnia juosta ir patepkite skaidriu nagų laku. Pakabinkite išdžiūti.
11. Juoda oda gali būti nuvalyta šveičiant švariu skuduru ir po to kitu skudurėliu, sudrėkintu mišiniu iš vieno šaukštelio aliejaus ir dviejų šaukštelių pieno. Išdžiūvus odą derėtų nupoliruoti kitu skudurėliu panaudojant bespalvį batų tepalą ar baldų poliruoklį.
12. Kad odiniai lagaminai ir krepšiai po ilgo nenaudojimo neskleistų pelėsių kvapo, į krepšių vidų įdėkite džiovintų verbenos lapų ar apšlakstykite levandų vandeniu. Taip pat vaistinėje galite įsigyti specialių antiseptinių ir orą gaivinančių mišinių.
13. Kad nutrinti odiniai krepšiai atrodytų geriau, pavalykite juos sėmenų aliejaus ir acto mišiniu. Senoje keptuvėje užvirkite apie 200 mililitrų aliejaus. Leiskite jam beveik visiškai atvėsti ir tada įmaišykite tokį patį kiekį acto. Supilkite mišinį į butelį, šiek tiek mišiniu sudrėkinkite flanelinį audinį, kuriuo apvalysite krepšį. Vėliau jį nupoliruokite minkštu audeklu. Prieš naudojant butelį supurtykite.
Jeigu esi tikras kofemanas, tai per daugybę kavos gėrimo metų turėjo susikaupti milžiniškas kiekis tirščių. Štai kaip netikėtai galima juos panaudoti paprasčiausiems buitiniams poreikiams:
-
DEZODORANTAS. Kavos tirščius reikia išdžiovinti orkaitėje, ant kepimo popieriaus. Įdėkite truputį tirščių į šaldytuvą – produktų kvapai liausis maišęsi. Įsukite tirščius į švarų skudurėlį ir įdėkite į patalynės krūvelę spintoje – tai suteiks jai ypatingą aromatą. Patrinkite truputėlį tirščių tarp delnų – tai padės atsikratyti nemalonių kvapų, likusių po žuvies darinėjimo.
-
TRĄŠOS. Daug augalų (rožių krūmai, azalijos, rododendrai, lelijos) mėgsta taip vadinamą rūgščią dirvą. Kavos tirščių likučiai iš rytmetinio kavos puodelio taps šiems augalams puikiausia trąša. Jeigu jūs rimtai užsiimate sodininkyste vasarnamyje ar užmiesčio sklype, nepatingėkite išmesti tirščius į komposto duobę.
-
PRIEMONĖ PRIEŠ SKRUZDĖLES. Išberkite šiek tiek džiovintų tirščių aplink tas vietas, kurias norite apginti nuo skruzdėlių arba tiesiai ant skruzdėlyno – tai privers jas pakeisti gyvenamą vietą.
-
DAŽAI. Sudrėkinkite tirščius karštame vandenyje – gausis ekologiškai nekenksmingi dažai audiniams, popieriui ar Velykų kiaušiniams. Galima į tokius dažus pamerkti įprastus žydrus džinsus – tai suteiks jiems šviesiai rudą, “vintažinį” atspalvį.
-
PRIEMONĖ NAIKINTI ĮBRĖŽIMAMS ANT BALDŲ. Paties smulkiausio malimo tirščius užpilkite karštu vandeniu, kad susidarytų košelė. GaUtą mišinį atsargiai įtrinkite į įbrėžimus, atsiradusius ant medinių baldų – jie išnyks tiesiog akyse.
-
VALYMO PRIEMONĖ. Tirščiai – tokia pati abrazyvinė medžiaga kaip ir mums įprasti valomieji milteliai. Naudokite košelę iš tirščių įsisenėjusioms riebalų dėmėms naikinti nuo viryklės.
-
APSAUGA NUO KAČIŲ. Jeigu jūsų katė taip ir taikosi įsirengti asmeninį tualetą po mylimu rožių krūmu, paprasčiausiai paberkite ten truputį tirščių, sumaišytų su sausomis apelsinų žievelėmis – kvapas atbaidys gyvūną.
-
ŠAMPŪNAS ŠUNIUI NUO BLUSŲ. Po to, kai apdorosite savo augintinio kailį įprastu šampūnu nuo blusų, patrinkite jį dideliu kiekiu kavos tirščių, sumaišytų su vandeniu. Blusų problema išnyks pati savaime, o kailiukas maloniai kvepės ir bus labai minkštas pačiupinėti.
-
DEZODORANTAS. Kavos tirščius reikia išdžiovinti orkaitėje, ant kepimo popieriaus. Įdėkite truputį tirščių į šaldytuvą – produktų kvapai liausis maišęsi. Įsukite tirščius į švarų skudurėlį ir įdėkite į patalynės krūvelę spintoje – tai suteiks jai ypatingą aromatą. Patrinkite truputėlį tirščių tarp delnų – tai padės atsikratyti nemalonių kvapų, likusių po žuvies darinėjimo.
-
TRĄŠOS. Daug augalų (rožių krūmai, azalijos, rododendrai, lelijos) mėgsta taip vadinamą rūgščią dirvą. Kavos tirščių likučiai iš rytmetinio kavos puodelio taps šiems augalams puikiausia trąša. Jeigu jūs rimtai užsiimate sodininkyste vasarnamyje ar užmiesčio sklype, nepatingėkite išmesti tirščius į komposto duobę.
-
PRIEMONĖ PRIEŠ SKRUZDĖLES. Išberkite šiek tiek džiovintų tirščių aplink tas vietas, kurias norite apginti nuo skruzdėlių arba tiesiai ant skruzdėlyno – tai privers jas pakeisti gyvenamą vietą.
-
DAŽAI. Sudrėkinkite tirščius karštame vandenyje – gausis ekologiškai nekenksmingi dažai audiniams, popieriui ar Velykų kiaušiniams. Galima į tokius dažus pamerkti įprastus žydrus džinsus – tai suteiks jiems šviesiai rudą, “vintažinį” atspalvį.
-
PRIEMONĖ NAIKINTI ĮBRĖŽIMAMS ANT BALDŲ. Paties smulkiausio malimo tirščius užpilkite karštu vandeniu, kad susidarytų košelė. GaUtą mišinį atsargiai įtrinkite į įbrėžimus, atsiradusius ant medinių baldų – jie išnyks tiesiog akyse.
-
VALYMO PRIEMONĖ. Tirščiai – tokia pati abrazyvinė medžiaga kaip ir mums įprasti valomieji milteliai. Naudokite košelę iš tirščių įsisenėjusioms riebalų dėmėms naikinti nuo viryklės.
-
APSAUGA NUO KAČIŲ. Jeigu jūsų katė taip ir taikosi įsirengti asmeninį tualetą po mylimu rožių krūmu, paprasčiausiai paberkite ten truputį tirščių, sumaišytų su sausomis apelsinų žievelėmis – kvapas atbaidys gyvūną.
-
ŠAMPŪNAS ŠUNIUI NUO BLUSŲ. Po to, kai apdorosite savo augintinio kailį įprastu šampūnu nuo blusų, patrinkite jį dideliu kiekiu kavos tirščių, sumaišytų su vandeniu. Blusų problema išnyks pati savaime, o kailiukas maloniai kvepės ir bus labai minkštas pačiupinėti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sviestas, margarinas, tepieji mišiniai – sunki pasirinkimo laisvė...
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=14437744
http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... d=14437744