kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Standartinė Lilina » 13 Kov 2008, 20:32

Ką panos manot? Aš tai nuo vaikystės, kadangi senais laikais tu kepimo miltelių nebuvo, tai naudojau gesintą sodą, ir ne ką prasčiau iškyla tešla. Kuom skiriasi kepimo milteliai nuo sodos? Aš dar ir dabar jeigu užmirštu milteliu nusipirkti, sodą naudoju. :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2008, 20:50

as irgi visada naudoju soda,nebent recepte raso,kad reikia kepimo miltelius deti :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Kov 2008, 21:08

O aš visada kepimo miltelius.

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 13 Kov 2008, 21:19

as tai kepimo miltelius naudoju, soda retai kada.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Kov 2008, 22:26

o kuom jos skiriasi :?:
Man atrodo kepimo milteliai ta pati soda tik gal dar su priemaisu kad ja nugesintu :?:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Kov 2008, 22:33

Taip, kepimo milteliai susideda iš sodos ir rūgšties

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2008, 22:34

tai praktiskai jokio skirtumo :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Kov 2008, 22:42

Tik su kepimo milteliais mažiau terliojimo dėl nugesinimo

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2008, 22:42

man tai problemu nesudaro nugesinti :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 13 Kov 2008, 22:44

Tai kiekvienas kaip ypratęs taip ir naudoja. Mano mama irgi sodą naudoja, o man paprasčiau miltelius, įberiu į miltus ir viskas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2008, 22:45

o pas mane visada ir to ir to namuose yra :lol:

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 13 Kov 2008, 22:52

Tai turbūt didelio skirtumo nėra :roll: Aš irgi dažniau naudoju kepimo miltelius, bet jei neturiu - pakeičiu nugesinta soda, nors recepte rašo naudoti kepimo miltelius. Ir nieko, puikiausiai iškyla ir iškepa. :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2008, 23:17

tai aisku,kad gerai :!:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 14 Kov 2008, 00:16

pas mane irgi ir to ir to yra , bet dažniausiai sodą renkuosi , nežinau net kodėl,gal įprotis :roll:

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 14 Kov 2008, 11:28

Aš tai esu su soda prisidirbus: padauginau,blogai nugęsinau,tada jos skonis jautėsi.Todėl geriau kepimo miltelius naudoju. :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2008, 11:39

visur pirmumas iprociams :wink:

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Standartinė JolantaDaruliene » 30 Kov 2010, 16:54

as ir naudju kepimo miltelius, tik retai soda, o tai kas jei jos nenugesini? :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Standartinė Lilina » 30 Kov 2010, 17:05

Burbuliukų nepaleis, neiškils gaminys ir bus aštrus sodos skonis ;) Žodžiu nugesinime - yra esmė ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Standartinė Forelle » 30 Kov 2010, 18:05

Seniau naudojau tik kepimo miltelius, nes soda man visada jausdavosi ar nugesinta ar ne, kol nenusipirkau Lenkijoje sodos nedideliuose pakeliuose. Va ten tai normali soda, niekada jos nejaučiu kepiniai pilnai iškyla. Dar esu skaičius straipsnį apie tai ką geriau naudot ar sodą ar kepimo miltelius, tai apibednrintai galiu pasakyti, kad
~jeigu kepinyje naudojami rūgštūs produktai (medus, melasa, grietinė, varškė, jogurtas), geriausia naudoti sodą, nes ji reaguodama su tais produktais gražiai juos iškelia ir sumažina kepinio rūgštumą.
~Kartais recepte rašoma jog reikia ir kepimo miltelių, ir sodos, vadiansi tenka dėti abiejus, nes matyt yra nepakankamai rūgšties, kad būtų soda nugesinta, ir jeigu kepimo miltelius pakeisim soda, jausis jos skonis.
~ Naudojant sodą į rūgščių produktų turintį kepinį, jos nereikai nugesint, o tik sumaišyti su miltais. Nugesinus, jos veikimas susilpnėja

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Standartinė Lilina » 30 Kov 2010, 18:50

Radau RIMI neseniai soda skirta būtent kepiniams. Kaip tu ir sakai, Forelle, ji kitokia, nei gryna soda. (Panašūs į tuos lenkiškus kur tu man davei ;) ) Pasižiūrėjau sudėtį, ten apart pačios sodos, dar kažkokiu priemaišų yra. Matyt padedančiu jai sureaguoti, kad nesijaustų kepiniuose :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Standartinė Forelle » 30 Kov 2010, 19:09

Matyt neseniai atsirado, o tai dar nepastebėjau :) pagaliau ir pas mus kažką normalesnio bus galima rasti. Aš vis nesuprasdavau kaip angliškuose receptuose vis rašo "kepimo soda", galvojau, kad tik viena yra tai kokia čia "kepimo", paskui radau gėrimo receptą jau su "geriamąja soda", va tada ir pagalvojau, kad turėtų būt jos kelių rūšių. Šiaip ir kainos juk skiriasi, pusė kg įprastos kainuoja tiek pat, kiek 80 g kepimo.

Vartotojo avataras
JolantaDaruliene
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1138
Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
Pliusai: 166
Miestas: Ukmerge ir Norvegija

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Standartinė JolantaDaruliene » 30 Kov 2010, 20:25

aciu uz info :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?

Standartinė Tutsi » 30 Kov 2010, 23:57

o man visada geriau soda, nei :P kepimo milteliai :P

Skelbti atsakymą