kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
Moderatorius: vitele
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
Ką panos manot? Aš tai nuo vaikystės, kadangi senais laikais tu kepimo miltelių nebuvo, tai naudojau gesintą sodą, ir ne ką prasčiau iškyla tešla. Kuom skiriasi kepimo milteliai nuo sodos? Aš dar ir dabar jeigu užmirštu milteliu nusipirkti, sodą naudoju.
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
as ir naudju kepimo miltelius, tik retai soda, o tai kas jei jos nenugesini?
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
Burbuliukų nepaleis, neiškils gaminys ir bus aštrus sodos skonis Žodžiu nugesinime - yra esmė
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
Seniau naudojau tik kepimo miltelius, nes soda man visada jausdavosi ar nugesinta ar ne, kol nenusipirkau Lenkijoje sodos nedideliuose pakeliuose. Va ten tai normali soda, niekada jos nejaučiu kepiniai pilnai iškyla. Dar esu skaičius straipsnį apie tai ką geriau naudot ar sodą ar kepimo miltelius, tai apibednrintai galiu pasakyti, kad
~jeigu kepinyje naudojami rūgštūs produktai (medus, melasa, grietinė, varškė, jogurtas), geriausia naudoti sodą, nes ji reaguodama su tais produktais gražiai juos iškelia ir sumažina kepinio rūgštumą.
~Kartais recepte rašoma jog reikia ir kepimo miltelių, ir sodos, vadiansi tenka dėti abiejus, nes matyt yra nepakankamai rūgšties, kad būtų soda nugesinta, ir jeigu kepimo miltelius pakeisim soda, jausis jos skonis.
~ Naudojant sodą į rūgščių produktų turintį kepinį, jos nereikai nugesint, o tik sumaišyti su miltais. Nugesinus, jos veikimas susilpnėja
~jeigu kepinyje naudojami rūgštūs produktai (medus, melasa, grietinė, varškė, jogurtas), geriausia naudoti sodą, nes ji reaguodama su tais produktais gražiai juos iškelia ir sumažina kepinio rūgštumą.
~Kartais recepte rašoma jog reikia ir kepimo miltelių, ir sodos, vadiansi tenka dėti abiejus, nes matyt yra nepakankamai rūgšties, kad būtų soda nugesinta, ir jeigu kepimo miltelius pakeisim soda, jausis jos skonis.
~ Naudojant sodą į rūgščių produktų turintį kepinį, jos nereikai nugesint, o tik sumaišyti su miltais. Nugesinus, jos veikimas susilpnėja
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
Radau RIMI neseniai soda skirta būtent kepiniams. Kaip tu ir sakai, Forelle, ji kitokia, nei gryna soda. (Panašūs į tuos lenkiškus kur tu man davei ) Pasižiūrėjau sudėtį, ten apart pačios sodos, dar kažkokiu priemaišų yra. Matyt padedančiu jai sureaguoti, kad nesijaustų kepiniuose
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
Matyt neseniai atsirado, o tai dar nepastebėjau pagaliau ir pas mus kažką normalesnio bus galima rasti. Aš vis nesuprasdavau kaip angliškuose receptuose vis rašo "kepimo soda", galvojau, kad tik viena yra tai kokia čia "kepimo", paskui radau gėrimo receptą jau su "geriamąja soda", va tada ir pagalvojau, kad turėtų būt jos kelių rūšių. Šiaip ir kainos juk skiriasi, pusė kg įprastos kainuoja tiek pat, kiek 80 g kepimo.
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
aciu uz info
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: kas geriau: gesinta sodą ar kepimo milteliai?
o man visada geriau soda, nei kepimo milteliai