Klausimai, klausimėliai...

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Lie 2008, 15:40

Būtinai :lol:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 21 Lie 2008, 18:59

Didžkukuliai ir cepelinai yra žodžiai-sinonimai, reiškia tą patį. Šiaip tai ir vieni, ir kiti - tarkuotų šviežių bulvių arba tarkuotų virtų... http://lt.wikipedia.org/wiki/Did%C5%BEkukuliai
Paskutinį kartą redagavo la major 23 Lie 2008, 04:56, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Lie 2008, 19:00

ta info mes ir pacios radom :roll:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 21 Lie 2008, 19:04

Tutsi rašė:pas mus tai cepalinai is zaliu bulviu,o didzkukuliai is virtu :wink:
"Pas jus" tiesiog yra dviejų rūšių didžkukulių arba kitaip tariant, dviejų rūšių cepelinų. Pakuotės antraštė tikrai nenurodo produkto sudėties, tad reikia tiesiog skaityti sudėtį, ką Ramunė ir darė.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Lie 2008, 20:00

na man kazkaip tokiu problemu neiskyla :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Lie 2008, 20:53

tau gerai :lol:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 09 Rgp 2008, 18:33

Dėl ko pajuoduoja išvirtos bulvės? Kaip tik parsivežam vyro tėvų užaugintų bulvių, taip man jos išvirusios bešąlant pajuoduoja. Bandžiau keisti vandenį, virti garuose, visada tas pats. Šiaip žinau, kad dėl trąšų taip būna, bet sako, kad trąšų pila minimaliai. Pas jo tėvus atseit nejuoduoja ir aš nemoku virti bulvių :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Rgp 2008, 19:12

Kiek girdėjusi esu - per daug trąšų :?
mano bulvės taip juosdavo tik pavasarį, tada jas geriausia yra virti vandenyjer per pusę praskiedus su pienu 8) Pati nebandžiau :?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 09 Rgp 2008, 19:26

Tai aš irgi girdėjus, kad būna dėl trąšų, bet atseit tręšia minimaliai. O jos juosta jau dabar, nereikia nė pavasario laukt. Kitą kartą, kai įdės pabandysiu ir su pienu išvirt, pažiūrėsim kas gausis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Forelle » 13 Bir 2009, 16:53

Gyveni žmogau ir mokaisi, kasdien vis kažką naujo sužinai. Tik užvakar sužinojau, kad česnakų pumpurai (nežinau kaip tiksliai juos pavadinti) yra valgomi. Ar naudojate juos? Kur?

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė pyp » 13 Bir 2009, 19:45

pirmakart girdziu :roll:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė sinsan » 13 Bir 2009, 20:10

as ju nenaudoju, o mano mama juos visada nuraskydavo ir ismesdavo, atseip tai cesnakui geriau augti
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Forelle » 13 Bir 2009, 20:37

Tai taip, česnakas nuskabius šiuos auga į šaknį, o šitie pasirodo naudojami kaip švelnus česnakų pakaitalas į troškinius, sriubas, dar radau receptą, kad pesto padažui naudojami vietoj bazilikų. Reiks išbandyti, nes kaip tik juo šiandien pardavinėjo, pasidomėjau jais, tai nemokamai pridėjo :)

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė angeliuke » 13 Bir 2009, 20:42

kaip idomu, lauksaim atsiliepimu :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė sinsan » 13 Bir 2009, 20:47

lauksiu ir as tavo bandymu, nes ir pati pasisodinau cesnaku, tei jei turesiu situ pumpureliu tai skabysiuosi.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Forelle » 13 Bir 2009, 21:05

Reikės susikaupt, įsidrąsinti ir gamint :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Lilina » 14 Bir 2009, 15:06

Mano mama juos marinuodavo ir žiemą ištraukdavo vietoj salotu 8)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Forelle » 14 Bir 2009, 15:36

Pagaliau atsirado kažkas valgęs :) Aš mamos klausiau, sako, jo į troškinius dėdavom, dabar nenaudojam. Tai gal kada ir esu valgius, tik nepastebėjus. Marinavimui tikrai nebus, nes saujelę tik gavau

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė pyp » 14 Bir 2009, 15:38

jauciu kaip tikru jautienos patiekalu puosimui...tik turbut kazkaip apdoroti pries tai reiktu :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Forelle » 14 Bir 2009, 15:50

Pesto padažui tai smulkina žalius arba blanširuotus, taip naudoja pakeptus svieste, išvirtus, nu jau kaip fantazija leidžia

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Forelle » 17 Lie 2009, 14:46

Gėda, bet tik dabar prisiminiau jog nepapasakojau apie česnakų ūsus. Nusprendžiau iš jų pasidaryti pesto, pasinaudojau šiuo receptu:

3/4 puodelio smulkintų česnako ūsų (prieš tai juos blanširavau);
1/4 puodelio pakepintų kedro riešutų;
1/2 citrinos sultys ir žievelė (žievelės nedėjau);
3/4 a.š. druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus;l
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio.

Sutrinti ūsus, kedro riešutus, cirtrinos sultis su žievele, druską ir pipirus iki vientisos masės. Toliau trinant supilti aliejų, kai gaunam vienalytę masę, įmaišom sūrį.

Valgiau su makaronais, tikrai labai skanu ir visai ne česnakinga, toks švelnus, subtilus skonis. Kadangi man iš kelių tų ūselių išėjo tik pora šaukštų, nefotografavau, tikėjausi kitą kartą pasidaryti daugiau, bet ūsų neradau, tai teks laukt kitų metų

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Tutsi » 17 Lie 2009, 14:47

o kaip tie usai atrodo :shock:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė daida » 17 Lie 2009, 14:48

Aha ir man įdomu :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Forelle » 17 Lie 2009, 14:52

Pažiūrėkit keliais pranešimai į viršų. Buvau įmetus foto kai klausiau ar kas naudoja. Nežinau tiksliai kaip vadinasi, vienur pumpurai (nors pumpuro dalis nuskaboma, imamas tik kotelis), kitur ūsai

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė daida » 17 Lie 2009, 15:02

Tikrai :oops:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė la major » 06 Gru 2009, 23:08

Merginos, ar malate blenderiu mėsą? Kaip gaunasi? Aš bandžiau kokteilinėje - man nesigavo, sumalė tik tiek, kiek pačioje apačioje buvo. Rezultatas tai labai viliojamas - labai graži mėsos masė gaunasi. Gal turite tokio malimo patirties? Ką daryti, norint sumalti? Ar tam netinka kokteilinės?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė Forelle » 06 Gru 2009, 23:36

Kombainu tik malus, man nepatiko, per dau sutrynė, mes mėgstam, kad jaustųsi gabaliukai, o ne košė

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė la major » 07 Gru 2009, 00:45

na, bet juk ne tik mėsą prireikia sumalti. tarkime, galima užtepimus sumuštinukms malti - juk būtų smagu sumalti į paštetą visai... Ar tai įmanoma įprastu blenderiu?.. Ar kokio aparato tam reikia?..

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė janrri » 07 Gru 2009, 01:06

Na nemanau, kad blenderis skirtas mėsai malti :shock: . man rodos, kad net ir instrukcijoj nerašo apie malimą.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: Klausimai, klausimėliai...

Standartinė la major » 07 Gru 2009, 06:40

janrri, o kaip tuomet traktuoti receptuose pasitaikančius tekstus "filė susmulkinti kokteiliniu plaktuvu"?

Skelbti atsakymą