Klausimai, klausimėliai...
Moderatorius: vitele
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Didžkukuliai ir cepelinai yra žodžiai-sinonimai, reiškia tą patį. Šiaip tai ir vieni, ir kiti - tarkuotų šviežių bulvių arba tarkuotų virtų... http://lt.wikipedia.org/wiki/Did%C5%BEkukuliai
Paskutinį kartą redagavo la major 23 Lie 2008, 04:56, redaguota 1 kartą(us).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Dėl ko pajuoduoja išvirtos bulvės? Kaip tik parsivežam vyro tėvų užaugintų bulvių, taip man jos išvirusios bešąlant pajuoduoja. Bandžiau keisti vandenį, virti garuose, visada tas pats. Šiaip žinau, kad dėl trąšų taip būna, bet sako, kad trąšų pila minimaliai. Pas jo tėvus atseit nejuoduoja ir aš nemoku virti bulvių
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
Gyveni žmogau ir mokaisi, kasdien vis kažką naujo sužinai. Tik užvakar sužinojau, kad česnakų pumpurai (nežinau kaip tiksliai juos pavadinti) yra valgomi. Ar naudojate juos? Kur?
Re: Klausimai, klausimėliai...
as ju nenaudoju, o mano mama juos visada nuraskydavo ir ismesdavo, atseip tai cesnakui geriau augti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
Tai taip, česnakas nuskabius šiuos auga į šaknį, o šitie pasirodo naudojami kaip švelnus česnakų pakaitalas į troškinius, sriubas, dar radau receptą, kad pesto padažui naudojami vietoj bazilikų. Reiks išbandyti, nes kaip tik juo šiandien pardavinėjo, pasidomėjau jais, tai nemokamai pridėjo
Re: Klausimai, klausimėliai...
kaip idomu, lauksaim atsiliepimu
Re: Klausimai, klausimėliai...
lauksiu ir as tavo bandymu, nes ir pati pasisodinau cesnaku, tei jei turesiu situ pumpureliu tai skabysiuosi.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
Reikės susikaupt, įsidrąsinti ir gamint
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Klausimai, klausimėliai...
Mano mama juos marinuodavo ir žiemą ištraukdavo vietoj salotu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
Pagaliau atsirado kažkas valgęs Aš mamos klausiau, sako, jo į troškinius dėdavom, dabar nenaudojam. Tai gal kada ir esu valgius, tik nepastebėjus. Marinavimui tikrai nebus, nes saujelę tik gavau
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
jauciu kaip tikru jautienos patiekalu puosimui...tik turbut kazkaip apdoroti pries tai reiktu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
Pesto padažui tai smulkina žalius arba blanširuotus, taip naudoja pakeptus svieste, išvirtus, nu jau kaip fantazija leidžia
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
Gėda, bet tik dabar prisiminiau jog nepapasakojau apie česnakų ūsus. Nusprendžiau iš jų pasidaryti pesto, pasinaudojau šiuo receptu:
3/4 puodelio smulkintų česnako ūsų (prieš tai juos blanširavau);
1/4 puodelio pakepintų kedro riešutų;
1/2 citrinos sultys ir žievelė (žievelės nedėjau);
3/4 a.š. druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus;l
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio.
Sutrinti ūsus, kedro riešutus, cirtrinos sultis su žievele, druską ir pipirus iki vientisos masės. Toliau trinant supilti aliejų, kai gaunam vienalytę masę, įmaišom sūrį.
Valgiau su makaronais, tikrai labai skanu ir visai ne česnakinga, toks švelnus, subtilus skonis. Kadangi man iš kelių tų ūselių išėjo tik pora šaukštų, nefotografavau, tikėjausi kitą kartą pasidaryti daugiau, bet ūsų neradau, tai teks laukt kitų metų
3/4 puodelio smulkintų česnako ūsų (prieš tai juos blanširavau);
1/4 puodelio pakepintų kedro riešutų;
1/2 citrinos sultys ir žievelė (žievelės nedėjau);
3/4 a.š. druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus;l
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio.
Sutrinti ūsus, kedro riešutus, cirtrinos sultis su žievele, druską ir pipirus iki vientisos masės. Toliau trinant supilti aliejų, kai gaunam vienalytę masę, įmaišom sūrį.
Valgiau su makaronais, tikrai labai skanu ir visai ne česnakinga, toks švelnus, subtilus skonis. Kadangi man iš kelių tų ūselių išėjo tik pora šaukštų, nefotografavau, tikėjausi kitą kartą pasidaryti daugiau, bet ūsų neradau, tai teks laukt kitų metų
Re: Klausimai, klausimėliai...
Aha ir man įdomu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
Pažiūrėkit keliais pranešimai į viršų. Buvau įmetus foto kai klausiau ar kas naudoja. Nežinau tiksliai kaip vadinasi, vienur pumpurai (nors pumpuro dalis nuskaboma, imamas tik kotelis), kitur ūsai
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
Merginos, ar malate blenderiu mėsą? Kaip gaunasi? Aš bandžiau kokteilinėje - man nesigavo, sumalė tik tiek, kiek pačioje apačioje buvo. Rezultatas tai labai viliojamas - labai graži mėsos masė gaunasi. Gal turite tokio malimo patirties? Ką daryti, norint sumalti? Ar tam netinka kokteilinės?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
Kombainu tik malus, man nepatiko, per dau sutrynė, mes mėgstam, kad jaustųsi gabaliukai, o ne košė
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
na, bet juk ne tik mėsą prireikia sumalti. tarkime, galima užtepimus sumuštinukms malti - juk būtų smagu sumalti į paštetą visai... Ar tai įmanoma įprastu blenderiu?.. Ar kokio aparato tam reikia?..
Re: Klausimai, klausimėliai...
Na nemanau, kad blenderis skirtas mėsai malti . man rodos, kad net ir instrukcijoj nerašo apie malimą.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Klausimai, klausimėliai...
janrri, o kaip tuomet traktuoti receptuose pasitaikančius tekstus "filė susmulkinti kokteiliniu plaktuvu"?