Obuolių sūris

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 01 Spa 2007, 18:32

silsta rašė:Tu mažiau juokis, o dažniau tą vargšą didelį sūrį pavartyk, kad neimtų pelyti. Vat tada pasijuoksimPaveikslėlis
Pelyt tai jis nesiruosia :wink: ale dziut irgi ne :roll: :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Spa 2007, 18:57

tai tokioje stadijoje teks ji ir sušlamšti :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 01 Spa 2007, 22:47

Tikriausiai :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 02 Spa 2007, 11:33

Guci, tu nenusimink, jei su šaukštu nereikia kabinti, tai tikrai sudžius, o jei ima striokas, tai tu pradėk po truputį jį mažinti..Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 02 Spa 2007, 11:36

Man dabar kilo "super mintis" :D O ka, jeigu as ji padalinciau gabaliukais, sudeciau atskirai ir taip dziovinciau? :roll: gautusi kas nors? :)
Su saukstu jo tikrai nereikia kabint, gerokai kietesnis yra ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Spa 2007, 11:58

as irgi taip pagalvojau,kad supjaustik tu ji gabaliukais ir jis tada tikrai greiciau isdzius :wink: :!:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 02 Spa 2007, 12:31

Silsta, tu suriu ase, patark ka daryt :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Spa 2007, 13:00

jei as siemet nevyriau,tai nereiskia,kad nieko nenutuokiu :merg2:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 02 Spa 2007, 13:04

nepyyyyyyyyyk 064
zinau gi, kad nutuoki :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 02 Spa 2007, 13:29

Nežinau ką tau patart, gal tikrai supjaustyk gabalais, juk vistiek turi kaip nors davesti iki galo. Ir būtinai turi būti suvynioti į medžiagą, kad gautų oro. Dažnai pavartyk, ir .... kantrybės :!: O iš kokių obuolių virei :?: Geriausi gaunasi tik iš antaninių. Man du virimai gavosi sūriai tiesiog parodiniai, paviršius blizga, net vyras pagyrė. Iš kitokių nebandžiau virti :idea:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 02 Spa 2007, 13:40

As ne is antaniniu viriau :oops:
Nu nieko, sukaposiu ta suri smulkiau, apsisarvuosiu kantrybe ir lauksiu :D

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Spa 2007, 10:15

Guci, kaip laikosi tavo didysis sūrisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2007, 10:18

jau turbut is didelio,daug mazu pasidare :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Spa 2007, 10:23

Žinai, nuo didelio ne taip patogu atsikąsti, ar ne... :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 08 Spa 2007, 10:25

Nepatikesit :D Pasigailejau as jo :laugh:
Paziurejau, kad jau gerokai padziuves ir kietesnis nei buvo. Ir pavirsius taip graziai blizga... Ir palikau vel visa sildytis :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2007, 10:35

pasiseke suriui,pagyvens ilgiau :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 08 Spa 2007, 10:36

Matyt nujaute kas jo lauke :twisted: pasistenge padziut iki kol grisiu :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2007, 10:38

:laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 24 Spa 2007, 11:21

Megstancioms kava...

Obuolių sūris su kava

6 kg rudeninių obuolių,
1 kg cukraus,
5 šaukštai maltos kavos

Supjaustytus skiltelėmis obuolius užberti cukrumi, sumaišyti ir laikyti uždengus kambario temperatūroje 12-24 val. Po to atsiradusias sultis nupilti į emaliuotą puodą ir virti, kol liks maždaug pusė masės. Tuomet supilti didesnę dalį obuolių skiltelių, cinamoną ir virti pamaišant ant labai stiprios ugnies, o vėliau, obuoliams sukritus, virti maišant, kol perbraukus mentele - masė greitai nesusilieja. Suberti likusias obuolių skilteles ir dar virti 2-3 min. Karstą masę sukrėsti į sūrmaišius, išklotus kepimo popieriumi ar plėvele. Gerai paslėgti. Baigiant virti, suberti kavą ir pavirti dar 3-4 min.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Spa 2007, 11:28

o man sitas suris nepatiko,kazkaip ta malta kava nemaloniai girgzda tarp dantu :oops:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 24 Spa 2007, 13:12

o negalima su tirpia kava? :oops:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 24 Spa 2007, 13:39

nezinau, as tai nebandziau :oops:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 24 Spa 2007, 13:40

tada gal tarp dantu netrasketu kaip tutsi sako :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Spa 2007, 16:12

pernai mano mama toki dare,tai man nelabai.... :oops:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 25 Spa 2007, 08:25

Guci, ar pati bandei tą sūrį su kava gaminti :?: Visokių sūrių dariau: su riešutais (labai skanu, ypatingai su lazdynų), su cinamonu, su nesuvirtom obuolių skiltelem (marmurinis), bet neįsivaizduoju kaip tą malta kava maišysis tame sūryje :?: Kas mėgsta kavos tirščius, tai taip, bus jai skanu. O man tai ne, nepatinka tirščiai, gal ir nebandysiu daryti. O jau ir antaninių obuolių negausiu iš niekur...Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Spa 2007, 08:37

silsta,o tu nematei,kad guci parase,kad ji nebande :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 25 Spa 2007, 08:41

Ačiū, Tutsi, paakinai mane žlibę, matyt ne viską perskaičiau, gėda... :oops:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 25 Spa 2007, 08:51

Tikrai nebandziau sito daryt :oops: radau recepta, tai ir idejau - galvoju gal prisireiks kam :roll:
Mano anas suris irgi skaitosi marmurinis ir dar su cinamonu :lol:
Jau ana savaitgali norejau prapjaut, bet mama atkalbejo. Sako:"Tegul jis dar padziuna..." Pagaili vis jo :D
Siaip jau kietokas toks, tik nezinau kokio kietumo turi but :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 25 Spa 2007, 08:54

Jeigu gerai pjaunasi (pabandyk, kartą paragavęs - negali sustoti :laugh:), tai ir naudok. Mes jau nemažai jų sunaudojom, norisi paragaut skirtingų... :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Spa 2007, 08:54

silsta rašė:Ačiū, Tutsi, paakinai mane žlibę, matyt ne viską perskaičiau, gėda... :oops:
nieko tokio,pasitaiko Paveikslėlis

Skelbti atsakymą