Pelyt tai jis nesiruosia ale dziut irgi ne
Obuolių sūris
Moderatorius: vitele
Nežinau ką tau patart, gal tikrai supjaustyk gabalais, juk vistiek turi kaip nors davesti iki galo. Ir būtinai turi būti suvynioti į medžiagą, kad gautų oro. Dažnai pavartyk, ir .... kantrybės O iš kokių obuolių virei Geriausi gaunasi tik iš antaninių. Man du virimai gavosi sūriai tiesiog parodiniai, paviršius blizga, net vyras pagyrė. Iš kitokių nebandžiau virti
Megstancioms kava...
Obuolių sūris su kava
6 kg rudeninių obuolių,
1 kg cukraus,
5 šaukštai maltos kavos
Supjaustytus skiltelėmis obuolius užberti cukrumi, sumaišyti ir laikyti uždengus kambario temperatūroje 12-24 val. Po to atsiradusias sultis nupilti į emaliuotą puodą ir virti, kol liks maždaug pusė masės. Tuomet supilti didesnę dalį obuolių skiltelių, cinamoną ir virti pamaišant ant labai stiprios ugnies, o vėliau, obuoliams sukritus, virti maišant, kol perbraukus mentele - masė greitai nesusilieja. Suberti likusias obuolių skilteles ir dar virti 2-3 min. Karstą masę sukrėsti į sūrmaišius, išklotus kepimo popieriumi ar plėvele. Gerai paslėgti. Baigiant virti, suberti kavą ir pavirti dar 3-4 min.
Obuolių sūris su kava
6 kg rudeninių obuolių,
1 kg cukraus,
5 šaukštai maltos kavos
Supjaustytus skiltelėmis obuolius užberti cukrumi, sumaišyti ir laikyti uždengus kambario temperatūroje 12-24 val. Po to atsiradusias sultis nupilti į emaliuotą puodą ir virti, kol liks maždaug pusė masės. Tuomet supilti didesnę dalį obuolių skiltelių, cinamoną ir virti pamaišant ant labai stiprios ugnies, o vėliau, obuoliams sukritus, virti maišant, kol perbraukus mentele - masė greitai nesusilieja. Suberti likusias obuolių skilteles ir dar virti 2-3 min. Karstą masę sukrėsti į sūrmaišius, išklotus kepimo popieriumi ar plėvele. Gerai paslėgti. Baigiant virti, suberti kavą ir pavirti dar 3-4 min.
Guci, ar pati bandei tą sūrį su kava gaminti Visokių sūrių dariau: su riešutais (labai skanu, ypatingai su lazdynų), su cinamonu, su nesuvirtom obuolių skiltelem (marmurinis), bet neįsivaizduoju kaip tą malta kava maišysis tame sūryje Kas mėgsta kavos tirščius, tai taip, bus jai skanu. O man tai ne, nepatinka tirščiai, gal ir nebandysiu daryti. O jau ir antaninių obuolių negausiu iš niekur...
Tikrai nebandziau sito daryt radau recepta, tai ir idejau - galvoju gal prisireiks kam
Mano anas suris irgi skaitosi marmurinis ir dar su cinamonu
Jau ana savaitgali norejau prapjaut, bet mama atkalbejo. Sako:"Tegul jis dar padziuna..." Pagaili vis jo
Siaip jau kietokas toks, tik nezinau kokio kietumo turi but
Mano anas suris irgi skaitosi marmurinis ir dar su cinamonu
Jau ana savaitgali norejau prapjaut, bet mama atkalbejo. Sako:"Tegul jis dar padziuna..." Pagaili vis jo
Siaip jau kietokas toks, tik nezinau kokio kietumo turi but