Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?
Moderatorius:vitele
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Prieskonių mišiniai
Standartinė
Lilina » 31 Spa 2006, 13:11
Kaip jums dabar esančiu prekyboje prieskonių mišiniu gausa? Visokie bulvių, makaronų, paukštienos, mėsos prieskoniai? Aš kuo toliau tuo labiau pradedu pirkti grynuosius prieskonius: pipirai, paprika, gvazdikai, kardamonas
Kažkaip man atrodo kad iš grynų prieskoniu skanesnis patiekalas išeina.
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai:3484
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai:51
- Miestas:Vilnius
Standartinė
daida » 31 Spa 2006, 15:58
Rekomenduoju pirkti ir naudoti prieskonius atskirai, bet ne mišinuose
Taip pat pipirus susimalti patiems, o nepirkti maltu. Pamatysit pirkti pipirai atrodys kaip kokios šiukšlės ir pagal kvapą ir pagal skonį
Beje kažkurioje lenkiškoje kulinarinėje laidoje sakė, kad tikras ir geras kulinaras virtuvėje naudoja tik natūralius ir grynus prieskonius
-
silsta
- Gurmanas
- Pranešimai:1706
- Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
- Pliusai:5
- Miestas:Kaunas
Standartinė
silsta » 31 Spa 2006, 16:18
Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai:3484
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai:51
- Miestas:Vilnius
Standartinė
daida » 31 Spa 2006, 16:20
silsta rašė:Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...
Žinoma, kad geriausia pačių užauginti ir išdžiovinti prieskoniai
Šaunu, kad viską suspėjat
-
silsta
- Gurmanas
- Pranešimai:1706
- Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
- Pliusai:5
- Miestas:Kaunas
Standartinė
silsta » 31 Spa 2006, 16:27
Giminės gyvena kaime, tai ten jie prisisodinę visokių gėrybių, nes irgi mėgsta tik lietuviškus prieskonius. Tose lysvėse leidžia ir man pasiganyti
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai:3484
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai:51
- Miestas:Vilnius
Standartinė
daida » 31 Spa 2006, 17:08
silsta rašė:Giminės gyvena kaime, tai ten jie prisisodinę visokių gėrybių, nes irgi mėgsta tik lietuviškus prieskonius. Tose lysvėse leidžia ir man pasiganyti
Tai kad pas mus galima ir egzotiškų prieskonių prisiauginti, be to daug prieskonių auga natūraliai - pievose
-
kaubojey
- Naujokas
- Pranešimai:29
- Užsiregistravo:30 Spa 2006, 14:47
Standartinė
kaubojey » 31 Spa 2006, 17:49
As dazniausiai naudoju pipirus juoduosius ir raudonuosius, cesnako prieskonius, kiaulienos, saslyko, vegeta tai man butinybe!
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 31 Spa 2006, 18:48
silsta rašė:Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...
Net pavydas ima, šaunu kad ne tingit užsiimti
Pas mane pernai irgi atsirado galimybė pačiai kažka užsiauginti. Tai šiemėt nersiu iki alkūniu į žemę
Ne, ne šiemet, kitamet
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai:3484
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai:51
- Miestas:Vilnius
Standartinė
daida » 01 Lap 2006, 23:54
-
Svečias
Standartinė
Svečias » 04 Lap 2006, 23:10
man labai patinka prieskoniai makaronams - tokie kvapnus jie buna, nebereikia jokiu padazu
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai:1175
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai:0
- Miestas:Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 05 Lap 2006, 19:39
Man tie prieskonių mišiniai irgi ne "prie dušės"
Pritariu nebent padažų pusfabrikačiams pakeliuose. Būnant praktikoje, naudodavau "pakelinį" spagečių padažą
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai:3484
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai:51
- Miestas:Vilnius
Standartinė
daida » 05 Lap 2006, 20:11
Anonymous rašė:man labai patinka prieskoniai makaronams - tokie kvapnus jie buna, nebereikia jokiu padazu
Paskaityk jų sudetį ir pabandyk tokių pat prieskonių nemaišius dėti į makaronus
Jie bus tikrai daug skanesni
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 05 Lap 2006, 20:59
Turiu klausimėlį.
Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti
Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai:1175
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai:0
- Miestas:Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 05 Lap 2006, 21:57
Ramunė rašė:Turiu klausimėlį.
Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti
Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti
Čia kad kokiai nors meškai medžiotojas būtų skanesnis
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai:3484
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai:51
- Miestas:Vilnius
Standartinė
daida » 06 Lap 2006, 00:47
Ramunė rašė:Turiu klausimėlį.
Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti
Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti
O aš manau, kad šiuos prieskonius medžiotojai turi su savim visada nešioti
Na kaip yra kišeninis laikrodis tai gal taip ir prieskoniai
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai:254
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai:0
Standartinė
ade » 06 Lap 2006, 16:42
O aš prieskoniu nelabai mėgstu
Naudoju tik krapus,pipirus, petražoles ir mairūną
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 06 Lap 2006, 17:15
ade rašė:O aš prieskoniu nelabai mėgstu
Naudoju tik krapus,pipirus, petražoles ir mairūną
praktiškai pagrindinius prieskonius
nu dar druskos reiketų
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai:254
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai:0
Standartinė
ade » 08 Lap 2006, 15:28
Lilina rašė: praktiškai pagrindinius prieskonius
nu dar druskos reiketų
Druska man ne prieskonis, bet būtinoji valgio sudedamoji dalis
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 08 Lap 2006, 19:50
ade rašė:
Druska man ne prieskonis, bet būtinoji valgio sudedamoji dalis
Druska tai prieskonis. Yra gi patiekalu kur druskos nededama, salotos kokios nors, arba net kava. Obuolys gi irgi be druskos valgomas. Kiekvienas patiekalas turi savo skoni, o druska ji biški paivairina
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 09 Lap 2006, 19:50
Kolegė rado žurnale "Moteris" lentelę "Prieskoniai ir prieskoninės daržovės - kas su kuo tinka". Atsišviečiau. Nufotografuoti ir įkelti nepavyks, bet jei bus įdomu, pabandysiu supaišyti.
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai:3484
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai:51
- Miestas:Vilnius
Standartinė
daida » 09 Lap 2006, 20:15
Šiaip Saldva irgi turi sudariusi prieskonių tinkamumo lentelę, kažkada turėjau tokią
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 09 Lap 2006, 20:44
daida rašė:Šiaip Saldva irgi turi sudariusi prieskonių tinkamumo lentelę, kažkada turėjau tokią
Čia kažkokia 1965 metų, sena, kaip pasaulis
-
zita
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai:205
- Užsiregistravo:08 Lap 2006, 18:40
- Pliusai:2
- Miestas:Trakai
Standartinė
zita » 10 Lap 2006, 21:03
aš be prieskonių į virtuvę neinu vasarą daugiau žalumynai,žiemą česnakai mama dažnai sako kad visus česnakus išpirksi nes pas mane darže neauga
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 10 Lap 2006, 21:51
zita rašė:aš be prieskonių į virtuvę neinu vasarą daugiau žalumynai,žiemą česnakai mama dažnai sako kad visus česnakus išpirksi nes pas mane darže neauga
Kaip tai neauga
Užmiršti į žemę sukišti
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 27 Lap 2006, 19:45
Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai:3484
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai:51
- Miestas:Vilnius
Standartinė
daida » 28 Lap 2006, 01:58
Ramunė rašė:Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu
Mums viskas kas susiję su maistu įdomu
-
ade
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai:254
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:55
- Pliusai:0
Standartinė
ade » 28 Lap 2006, 15:22
Ramunė rašė:Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu
Kažkada girdėjau, kad iš imbiero arbatą verdą
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka
-
Andron
- Site Admin
- Pranešimai:1175
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai:0
- Miestas:Vilnius
-
Susisiekti:
Standartinė
Andron » 28 Lap 2006, 15:32
ade rašė:Ramunė rašė:Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu
Kažkada girdėjau, kad iš imbiero arbatą verdą
Yra tokia gydomoji arbatėlė
Bet gerklę tai griaužia kaip reikiant
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
-
daida
- Virtuozas
- Pranešimai:3484
- Užsiregistravo:30 Rgp 2006, 12:47
- Pliusai:51
- Miestas:Vilnius
Standartinė
daida » 28 Lap 2006, 15:55
Peršalimas greitai praeina
-
Eli
- Dalyvis
- Pranešimai:66
- Užsiregistravo:27 Lap 2006, 16:42
- Pliusai:0
Standartinė
Eli » 13 Gru 2006, 17:03
Na aš tai visiems irgi siūlyčiau nenaudoti tokių prieskonių mišinių kaip vegeta
( čia tik kaip pavyzdys). Šiuose mišiniuose pridėta apie 50 procentų druskos, kadangi ji pigi, (turiu patikimą informacijos šaltinį) o visko kito tai po truputį, o kad druska ne taip akį rėžtų tai nudažo geltonai
O mes gi jau stengiamės naudoti kuo mažiau druskos. Taigi nusiperki atskirai įvairių prieskonių ir kuri savo skonių ir aromatų šedevrus