Prieskonių mišiniai

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Prieskonių mišiniai

Standartinė Lilina » 31 Spa 2006, 13:11

Kaip jums dabar esančiu prekyboje prieskonių mišiniu gausa? Visokie bulvių, makaronų, paukštienos, mėsos prieskoniai? Aš kuo toliau tuo labiau pradedu pirkti grynuosius prieskonius: pipirai, paprika, gvazdikai, kardamonas :) Kažkaip man atrodo kad iš grynų prieskoniu skanesnis patiekalas išeina. :valg:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 31 Spa 2006, 15:58

Rekomenduoju pirkti ir naudoti prieskonius atskirai, bet ne mišinuose 8)
Taip pat pipirus susimalti patiems, o nepirkti maltu. Pamatysit pirkti pipirai atrodys kaip kokios šiukšlės ir pagal kvapą ir pagal skonį :wink:
Beje kažkurioje lenkiškoje kulinarinėje laidoje sakė, kad tikras ir geras kulinaras virtuvėje naudoja tik natūralius ir grynus prieskonius :idea:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Valgymo ypatumai

Standartinė silsta » 31 Spa 2006, 16:18

Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Valgymo ypatumai

Standartinė daida » 31 Spa 2006, 16:20

silsta rašė:Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...
Žinoma, kad geriausia pačių užauginti ir išdžiovinti prieskoniai :)
Šaunu, kad viską suspėjat :luks:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Valgymo ypatumai

Standartinė silsta » 31 Spa 2006, 16:27

Giminės gyvena kaime, tai ten jie prisisodinę visokių gėrybių, nes irgi mėgsta tik lietuviškus prieskonius. Tose lysvėse leidžia ir man pasiganyti 041

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Valgymo ypatumai

Standartinė daida » 31 Spa 2006, 17:08

silsta rašė:Giminės gyvena kaime, tai ten jie prisisodinę visokių gėrybių, nes irgi mėgsta tik lietuviškus prieskonius. Tose lysvėse leidžia ir man pasiganyti 041
Tai kad pas mus galima ir egzotiškų prieskonių prisiauginti, be to daug prieskonių auga natūraliai - pievose :D

Vartotojo avataras
kaubojey
Naujokas
Pranešimai: 29
Užsiregistravo: 30 Spa 2006, 14:47

Standartinė kaubojey » 31 Spa 2006, 17:49

As dazniausiai naudoju pipirus juoduosius ir raudonuosius, cesnako prieskonius, kiaulienos, saslyko, vegeta tai man butinybe!

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Valgymo ypatumai

Standartinė Lilina » 31 Spa 2006, 18:48

silsta rašė:Aš bandau vartoti lietuviškus natūralius prieskonius. Jau iš ankstyvo rudens pradėjau džiovinti visokias prieskonines žoles, o ypač daug petražolių, salierų, raudonėlio, peletrūno ir t.t. Vartoju dabar juos visur, nes prisiskaičiau, kad tuose pirktiniuose prieskoniuose daug visokių E...
Net pavydas ima, šaunu kad ne tingit užsiimti :luks: Pas mane pernai irgi atsirado galimybė pačiai kažka užsiauginti. Tai šiemėt nersiu iki alkūniu į žemę :D

Ne, ne šiemet, kitamet :D

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Valgymo ypatumai

Standartinė daida » 01 Lap 2006, 23:54

Lilina rašė:Net pavydas ima, šaunu kad ne tingit užsiimti :luks: Pas mane pernai irgi atsirado galimybė pačiai kažka užsiauginti. Tai šiemėt nersiu iki alkūniu į žemę :D

Ne, ne šiemet, kitamet :D
:luks: :luks: :luks:

Svečias

Standartinė Svečias » 04 Lap 2006, 23:10

man labai patinka prieskoniai makaronams - tokie kvapnus jie buna, nebereikia jokiu padazu :)

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 05 Lap 2006, 19:39

Man tie prieskonių mišiniai irgi ne "prie dušės" :wink:
Pritariu nebent padažų pusfabrikačiams pakeliuose. Būnant praktikoje, naudodavau "pakelinį" spagečių padažą :valg:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 05 Lap 2006, 20:11

Anonymous rašė:man labai patinka prieskoniai makaronams - tokie kvapnus jie buna, nebereikia jokiu padazu :)
Paskaityk jų sudetį ir pabandyk tokių pat prieskonių nemaišius dėti į makaronus :idea: Jie bus tikrai daug skanesni :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Lap 2006, 20:59

Turiu klausimėlį. :roll: Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti :?: Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti :!: :shock:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 05 Lap 2006, 21:57

Ramunė rašė:Turiu klausimėlį. :roll: Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti :?: Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti :!: :shock:
Čia kad kokiai nors meškai medžiotojas būtų skanesnis :lol:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 06 Lap 2006, 00:47

Ramunė rašė:Turiu klausimėlį. :roll: Vakar parduotuvėje ant prieskonių pakelio perskaičiau : Medžiotojų prieskoniai. Vis mąstau, kam jie gali būti skirti :?: Mėsos prieskoniai - mėsai, ryžių - ryžiams. Išeitų, kad medžiotojų - medžiotojams pabarstyti :!: :shock:
O aš manau, kad šiuos prieskonius medžiotojai turi su savim visada nešioti :lol: Na kaip yra kišeninis laikrodis tai gal taip ir prieskoniai :roll:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 06 Lap 2006, 16:42

O aš prieskoniu nelabai mėgstu :evil:
Naudoju tik krapus,pipirus, petražoles ir mairūną :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 06 Lap 2006, 17:15

ade rašė:O aš prieskoniu nelabai mėgstu :evil:
Naudoju tik krapus,pipirus, petražoles ir mairūną :roll:
praktiškai pagrindinius prieskonius :lol: nu dar druskos reiketų :wink:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 08 Lap 2006, 15:28

Lilina rašė: praktiškai pagrindinius prieskonius :lol: nu dar druskos reiketų :wink:
Druska man ne prieskonis, bet būtinoji valgio sudedamoji dalis :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Lap 2006, 19:50

ade rašė: Druska man ne prieskonis, bet būtinoji valgio sudedamoji dalis :lol:
Druska tai prieskonis. Yra gi patiekalu kur druskos nededama, salotos kokios nors, arba net kava. Obuolys gi irgi be druskos valgomas. Kiekvienas patiekalas turi savo skoni, o druska ji biški paivairina :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Lap 2006, 19:50

Kolegė rado žurnale "Moteris" lentelę "Prieskoniai ir prieskoninės daržovės - kas su kuo tinka". Atsišviečiau. Nufotografuoti ir įkelti nepavyks, bet jei bus įdomu, pabandysiu supaišyti. 8)

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 09 Lap 2006, 20:15

Šiaip Saldva irgi turi sudariusi prieskonių tinkamumo lentelę, kažkada turėjau tokią :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Lap 2006, 20:44

daida rašė:Šiaip Saldva irgi turi sudariusi prieskonių tinkamumo lentelę, kažkada turėjau tokią :roll:
Čia kažkokia 1965 metų, sena, kaip pasaulis :roll:

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 10 Lap 2006, 21:03

aš be prieskonių į virtuvę neinu vasarą daugiau žalumynai,žiemą česnakai mama dažnai sako kad visus česnakus išpirksi nes pas mane darže neauga

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Lap 2006, 21:51

zita rašė:aš be prieskonių į virtuvę neinu vasarą daugiau žalumynai,žiemą česnakai mama dažnai sako kad visus česnakus išpirksi nes pas mane darže neauga
Kaip tai neauga :shock: Užmiršti į žemę sukišti :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Lap 2006, 19:45

Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu :P

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 28 Lap 2006, 01:58

Ramunė rašė:Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu :P
Mums viskas kas susiję su maistu įdomu :merg:

Vartotojo avataras
ade
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 254
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:55
Pliusai: 0

Standartinė ade » 28 Lap 2006, 15:22

Ramunė rašė:Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu :P
Kažkada girdėjau, kad iš imbiero arbatą verdą :roll:
Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs.
Seneka

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 28 Lap 2006, 15:32

ade rašė:
Ramunė rašė:Beieškodama sojos, radau apie imbierą. Manau, kad jis prieskonis. Jei bus įdomu, parašysiu :P
Kažkada girdėjau, kad iš imbiero arbatą verdą :roll:
Yra tokia gydomoji arbatėlė :lol:
Bet gerklę tai griaužia kaip reikiant :shock:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 28 Lap 2006, 15:55

Peršalimas greitai praeina :idea:

Vartotojo avataras
Eli
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 66
Užsiregistravo: 27 Lap 2006, 16:42
Pliusai: 0

Standartinė Eli » 13 Gru 2006, 17:03

Na aš tai visiems irgi siūlyčiau nenaudoti tokių prieskonių mišinių kaip vegeta :idea: ( čia tik kaip pavyzdys). Šiuose mišiniuose pridėta apie 50 procentų druskos, kadangi ji pigi, (turiu patikimą informacijos šaltinį) o visko kito tai po truputį, o kad druska ne taip akį rėžtų tai nudažo geltonai :!: O mes gi jau stengiamės naudoti kuo mažiau druskos. Taigi nusiperki atskirai įvairių prieskonių ir kuri savo skonių ir aromatų šedevrus :bis:

Skelbti atsakymą