Šašlyko marinavimas
Moderatorius: vitele
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Šašlyko marinavimas
Gal kas žino kaip skaniai pačiam galima užmarinuoti mėsą šašlykams? Nusimato ši savaitgali iškyla į gamtą. Tai galvoju gal pačiai padaryt šašlus, bet tik įsivaizduoju maždaug kaip, o tiksliai nežinau
Beje mano mama nemėgsta šašlyku, bet marinuoti majoneze jai labai patiko. Ji valgė ir sakė, kad dabar tiki, jog būna ir skanių šašlykųAndron rašė:Pastaroju metu mes marinavome majoneze. Brangioji dar tobulindavo marinatą visokiom prieskoninėm žolėm (gelsve ar dar kokia nors).
O tėvukas pastoviai užpildavo mėsą sauso vyno buteliu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vos suradau tuos šašlykiukus
Man irgi labai patiko majoneze marinuoti. Bet skoniu nenusileidžia ir marinuoti pomidorų padaže per pusę su majonezu. Tam reikalui labiausiai tinka Kėdainių pomidorų padažas su bazilikais.
O mėsytė tai geriausiai kumpinė arba sprandinė. Nes kai anyta sugalvojo mus "palepinti"išpjovos šašlykais - tai vos įkandome. Labai jau sausa mėsa
Gero gimtadienio piknikėlio
Man irgi labai patiko majoneze marinuoti. Bet skoniu nenusileidžia ir marinuoti pomidorų padaže per pusę su majonezu. Tam reikalui labiausiai tinka Kėdainių pomidorų padažas su bazilikais.
O mėsytė tai geriausiai kumpinė arba sprandinė. Nes kai anyta sugalvojo mus "palepinti"išpjovos šašlykais - tai vos įkandome. Labai jau sausa mėsa
Gero gimtadienio piknikėlio
Ramunė rašė:Vos suradau tuos šašlykiukus
Man irgi labai patiko majoneze marinuoti. Bet skoniu nenusileidžia ir marinuoti pomidorų padaže per pusę su majonezu. Tam reikalui labiausiai tinka Kėdainių pomidorų padažas su bazilikais.
O mėsytė tai geriausiai kumpinė arba sprandinė. Nes kai anyta sugalvojo mus "palepinti"išpjovos šašlykais - tai vos įkandome. Labai jau sausa mėsa
Gero gimtadienio piknikėlio
Mes jei darom šašlykus, tai stengiuosi pirkti kiaulės mentės be kaulo. Mėsa yra žymiai minkštesnė, negu kumpio. Marinuoju taip pat majonezo ir pomidorų padažo mišiniu + prieskoniai.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Anyta pamoke. Sako ji tiesiog nuperka "šašlyko prieskonius" apibarsto jom mėsą, gerai paminko ir už kokiu 15-20 min kepa.
Ir internete radau vieną recepčiuką:
1/2 stiklinės medaus, 60ml - sojos padažo, 125ml- balto vyno, 60ml - aliejaus, 2 skiltelės česnako ir prieskonius pagal skonį.
Pabandžiau toki pasigamint namie, kontrolinę porciją, pažiuret ar skanu....
nu nieko, tik medus man ten ne į temą, biški kiniškų patiekalu atsiduoda, saldi mesa Kokia čia Kinija iš šašlyko ? Tai medaus savaitgali nedesiu
Ir internete radau vieną recepčiuką:
1/2 stiklinės medaus, 60ml - sojos padažo, 125ml- balto vyno, 60ml - aliejaus, 2 skiltelės česnako ir prieskonius pagal skonį.
Pabandžiau toki pasigamint namie, kontrolinę porciją, pažiuret ar skanu....
nu nieko, tik medus man ten ne į temą, biški kiniškų patiekalu atsiduoda, saldi mesa Kokia čia Kinija iš šašlyko ? Tai medaus savaitgali nedesiu
GERUKAI ŠAŠLYKAI
4kg mėsos (tik sprandinės)
64g cukraus
110g druskos
0,5kg svogūnų
240ml acto
15 vnt.lauro lapelių (susmulkintų)
12g kvepenčiųjų pipirų
16g juodųjų pipirų
Čia ištikro reikia viską sudėti pagal svorį. Šį receptą gavau iš vieno mėsininko,jis išbandytas jau daug kartų.
Mėsą supjaustom gabaliukais ir užpylę actu pamaigom.Į supjaustytus svogūnus sudedam visus prieskonius ir sumaišom.Tada svogūnus sudedam į mėsą ir viską lengvai išmaišom.
Taip marinuotus šašlykus jau ir po valandos tikrai galima kepti.
4kg mėsos (tik sprandinės)
64g cukraus
110g druskos
0,5kg svogūnų
240ml acto
15 vnt.lauro lapelių (susmulkintų)
12g kvepenčiųjų pipirų
16g juodųjų pipirų
Čia ištikro reikia viską sudėti pagal svorį. Šį receptą gavau iš vieno mėsininko,jis išbandytas jau daug kartų.
Mėsą supjaustom gabaliukais ir užpylę actu pamaigom.Į supjaustytus svogūnus sudedam visus prieskonius ir sumaišom.Tada svogūnus sudedam į mėsą ir viską lengvai išmaišom.
Taip marinuotus šašlykus jau ir po valandos tikrai galima kepti.
Mielos gurmanės,
kadangi jau daug metų SU MALONUMU sukuos virtuvėj ir, suprantama, marinuoju šašlykus, išbandžiau visokias versijas -pradedant actu bei majonezu.
Tad labai nuoširdžiai patariu:
NENAUDOKIT MAJONEZO -tikrai nesveika ir netikra, tai jums patartų ir VISI profesionalai.
Paprastą ACTĄ naudokit irgi tik tuomet, kai neturit kitos išeities.
Kiek geresnė išeitis -obuolių actas.
Puikus sprendimas -balzamico actas.
Už pirmuosius du pirmus minėtus actus geresnė išeitis:
citrinos rūgštis(iš bėdos) + cukraus šiek tiek
daug geresnė -2-3 citrinų sultys 1 kg mėsos(švariai nuplautos žievelės pjaustytos drauge irgi nepakenks)
rūgštus(sausas) vynas
sojos arba vorčesterio padažas.
Ne mažiau sėkmei svarbios smulkmenos:
Mėsos gabalėliai turi būti maždaug degtukų dėžutės dydžio
Geriausiai tinka sprandinės mėsa, jeigu tokios neturit -tiks ir kumpis, bet tuomet reikia pasirūpint ir lašinukais -maždaug penktadalis bendro mėsos svorio.
Acto, sulčių ar kitokiais marinatais būsimą šašlyką užpilam tik po to, kai apibarstę prieskoniais ir svogūnais, ne tik gerai išmaišom, bet ir PAMAIGOM stropiai.
DRUSKOS BERIAM NE ANKSČIAU, KAIP ... 10 MIN. prieš veriant ant iešmų.
Tik tada mėsa išliks SULTINGA.
p.s.Giedriaus ar Dunduko svetainėje(nepamenu kurioje tiksliai) yra aprašymas, kaip šašlykus su dūmeliu iškepti orkaitėje -net su paveiksliukais.
GARDŽIŲ ŠAŠLYKŲ
kadangi jau daug metų SU MALONUMU sukuos virtuvėj ir, suprantama, marinuoju šašlykus, išbandžiau visokias versijas -pradedant actu bei majonezu.
Tad labai nuoširdžiai patariu:
NENAUDOKIT MAJONEZO -tikrai nesveika ir netikra, tai jums patartų ir VISI profesionalai.
Paprastą ACTĄ naudokit irgi tik tuomet, kai neturit kitos išeities.
Kiek geresnė išeitis -obuolių actas.
Puikus sprendimas -balzamico actas.
Už pirmuosius du pirmus minėtus actus geresnė išeitis:
citrinos rūgštis(iš bėdos) + cukraus šiek tiek
daug geresnė -2-3 citrinų sultys 1 kg mėsos(švariai nuplautos žievelės pjaustytos drauge irgi nepakenks)
rūgštus(sausas) vynas
sojos arba vorčesterio padažas.
Ne mažiau sėkmei svarbios smulkmenos:
Mėsos gabalėliai turi būti maždaug degtukų dėžutės dydžio
Geriausiai tinka sprandinės mėsa, jeigu tokios neturit -tiks ir kumpis, bet tuomet reikia pasirūpint ir lašinukais -maždaug penktadalis bendro mėsos svorio.
Acto, sulčių ar kitokiais marinatais būsimą šašlyką užpilam tik po to, kai apibarstę prieskoniais ir svogūnais, ne tik gerai išmaišom, bet ir PAMAIGOM stropiai.
DRUSKOS BERIAM NE ANKSČIAU, KAIP ... 10 MIN. prieš veriant ant iešmų.
Tik tada mėsa išliks SULTINGA.
p.s.Giedriaus ar Dunduko svetainėje(nepamenu kurioje tiksliai) yra aprašymas, kaip šašlykus su dūmeliu iškepti orkaitėje -net su paveiksliukais.
GARDŽIŲ ŠAŠLYKŲ