Žvėriena
Moderatorius: vitele
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žvėriena
Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis.
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Re: Žvėriena
Mes tai darėme šašlykus iš šerno.Ramunė rašė:Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis.
Tik ilgiau marinavome.
Re: Žvėriena
Šernienos drožlės su padažuRamunė rašė:Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis.
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.
Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Žvėriena
AČIŪ Oi, kaip skaniai skaitosi. O mėsą pjaustyti ir kepti neatšaldytą?daida rašė:Šernienos drožlės su padažuRamunė rašė:Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis.
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.
Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
Re: Žvėriena
Pjaustyti tai tikrai atšaldytą, o kol viską suruošit tai mėsos "drožlės" tikrai atsileis Jei bus dar neatsileidę galite palauktiRamunė rašė:AČIŪ Oi, kaip skaniai skaitosi. O mėsą pjaustyti ir kepti neatšaldytą?
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Žvėriena
Jeigu kada kam reikės skaniai pasigaminti šernieną, rekomenduoju iš visos širdies. Nesigailėsit Du kartus dariau ir abu - superdaida rašė: Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.
Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
Labai ačiū, Daida, už fantastišką receptą.
Re: Žvėriena
Valgykit į sveikatąRamunė rašė:Jeigu kada kam reikės skaniai pasigaminti šernieną, rekomenduoju iš visos širdies. Nesigailėsit Du kartus dariau ir abu - superdaida rašė: Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.
Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
Labai ačiū, Daida, už fantastišką receptą.
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Verta žinoti
Šernienai tinka marinatai su actu, svogūnais, laurų lapais, šviežiu imbieru, taip pat galima įdėti morkų ir petražolių šaknų. Ypatingą prieskonį suteiks kadagių uogų marinatas – tam reikės dar raudono sauso vyno, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, bazilikų bei peletrūnų. Prieskoniai šiai mėsai gali būti naudojami aštresni – aitriosios ir uoginės paprikos, pankoliai, česnakai.
Šernienai tinka marinatai su actu, svogūnais, laurų lapais, šviežiu imbieru, taip pat galima įdėti morkų ir petražolių šaknų. Ypatingą prieskonį suteiks kadagių uogų marinatas – tam reikės dar raudono sauso vyno, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, bazilikų bei peletrūnų. Prieskoniai šiai mėsai gali būti naudojami aštresni – aitriosios ir uoginės paprikos, pankoliai, česnakai.
Re: Žvėriena
Sveiki, as serna ruosiu ilgai nemarinavus. Tik svarbu, kad butu serne, o ne kuilys. Nes kiaulinas turi specifini kvapa, ji butina ilgiau pamarinuoti.
o jeigu turi serne yra paprastas receptukas:
Sernas su citrina
Serno - kokie 400 gr,
Citrinos 2 dideles - reikes TIK geltonos zieveles dalies
Serniuka supjaustyti kubeliais ir deti i keptuve, apkepti, paskui ant nedideles ugnies troskinti savo sultyse. Ideti druskos. Pries baigiant kepti (as apie valanda kepu) sudeti citrinos zieveles ir uzdengus patroskinti dar kokias 5 min. Citrinos zievele geriausia nulupti su bulviu skustuku, jeigu yra baltos dalies, ja atsargiai peiliu pasalinti. Zieveles nesmulkinti, o deti kuo didesniais gabalais. Baigus kepti isimti zieveles ir patiekti mesyte su ryziais ir darzovemis.
Galima pabandyti kepimo pabaigoje ideti siek tiek kepintu miltu, kad is likusiu serno sulciu susidarytu padaziukas ir mesyte nebutu sausa.
Dar jeigu rasiu veliau imesiu serno sokolade receptuka
o jeigu turi serne yra paprastas receptukas:
Sernas su citrina
Serno - kokie 400 gr,
Citrinos 2 dideles - reikes TIK geltonos zieveles dalies
Serniuka supjaustyti kubeliais ir deti i keptuve, apkepti, paskui ant nedideles ugnies troskinti savo sultyse. Ideti druskos. Pries baigiant kepti (as apie valanda kepu) sudeti citrinos zieveles ir uzdengus patroskinti dar kokias 5 min. Citrinos zievele geriausia nulupti su bulviu skustuku, jeigu yra baltos dalies, ja atsargiai peiliu pasalinti. Zieveles nesmulkinti, o deti kuo didesniais gabalais. Baigus kepti isimti zieveles ir patiekti mesyte su ryziais ir darzovemis.
Galima pabandyti kepimo pabaigoje ideti siek tiek kepintu miltu, kad is likusiu serno sulciu susidarytu padaziukas ir mesyte nebutu sausa.
Dar jeigu rasiu veliau imesiu serno sokolade receptuka
Re: Žvėriena
Kaip tik vyras medžioklėj, gal parneš šerno