Žvėriena

Gal žinote patarimų, kurie gali padėti kitiems gaminant maistą?

Moderatorius: vitele

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Žvėriena

Standartinė Ramunė » 04 Lap 2006, 17:46

Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. :D Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. :shock: Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis. :aciu1:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Lap 2006, 14:59

Esu valgius bebriena. Pagaminta buvo panašiai kaip guliašas. Padaže plaukiojo. Bet gamybos ypatumu - nežinau :( :oops:

O žąsis priskiriama prie žverienos??? Mano mama ją yra gaminus. Jautienos skonio, tik faktūra mėsos vištiška :D

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Žvėriena

Standartinė Andron » 05 Lap 2006, 19:52

Ramunė rašė:Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. :D Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. :shock: Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis. :aciu1:
Mes tai darėme šašlykus iš šerno.
Tik ilgiau marinavome.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 05 Lap 2006, 20:16

Lilina rašė:O žąsis priskiriama prie žverienos??? Mano mama ją yra gaminus. Jautienos skonio, tik faktūra mėsos vištiška :D
:lol: Žasis tai paukštiena :wink:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Žvėriena

Standartinė daida » 05 Lap 2006, 20:32

Ramunė rašė:Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. :D Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. :shock: Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis. :aciu1:
Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.

Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Žvėriena

Standartinė Ramunė » 05 Lap 2006, 21:05

daida rašė:
Ramunė rašė:Turbūt sutiksit, kad žvėriena ir laukinių paukščių mėsa yra kitokia ir reikalauja kitokio paruošino ir marinavimo. Gal yra medžiotojų žmonų ar pačių medžiotojų? Vakar gavom šerno kumpį. :D Vargau gal valandą internete, bet receptų radau tik kelis ir visi labai jau panašūs. :shock: Pasidalinkit patirtimi ir žiniomis. :aciu1:
Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.

Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
AČIŪ :aciu1: Oi, kaip skaniai skaitosi. O mėsą pjaustyti ir kepti neatšaldytą?

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Žvėriena

Standartinė daida » 06 Lap 2006, 00:52

Ramunė rašė:AČIŪ :aciu1: Oi, kaip skaniai skaitosi. O mėsą pjaustyti ir kepti neatšaldytą?
Pjaustyti tai tikrai atšaldytą, o kol viską suruošit tai mėsos "drožlės" tikrai atsileis 8) Jei bus dar neatsileidę galite palaukti :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Gru 2006, 20:04

Antradienį buvo svečių, tai paruošiau šernieną su spanguolėm. Be galo esu dėkinga už receptą, tikrai labai skanus ir šventiškas patiekalas. :geles: :aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Žvėriena

Standartinė Ramunė » 25 Vas 2007, 19:22

daida rašė: Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.

Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
Jeigu kada kam reikės skaniai pasigaminti šernieną, rekomenduoju iš visos širdies. :luks: Nesigailėsit :hubba: Du kartus dariau ir abu - super :lol:

Labai ačiū, Daida, už fantastišką receptą. :aciu1: :geles:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Žvėriena

Standartinė daida » 26 Vas 2007, 17:25

Ramunė rašė:
daida rašė: Šernienos drožlės su padažu
300 g šaldytos šernienos drožlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos, pipirų,
150 ml tamsaus alaus,
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai šviežių spanguolių,
1 šaukštas krakmolo.

Partijomis pakepinkite šaldytą mėsą nelabai karštoje keptuvėje. Perdėkite į serviravimo arba nerūdijančio plieno puodą. Prieš kepdami kitą partiją iššluostykite keptuvę. Šiek tiek pagardinkite druska ir pipirais.
Supilkite alų į puodą ir užvirinkite. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies. Įmaišykite grietinę ir uogas. Pavirkite dar kelias minutes. jei padažas atrodo per skystas, patirškinkite trupučiu krakmolo.
Patiekite šernienos "drožles" su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis arba bulvių koše ir salotomis.
Jeigu kada kam reikės skaniai pasigaminti šernieną, rekomenduoju iš visos širdies. :luks: Nesigailėsit :hubba: Du kartus dariau ir abu - super :lol:

Labai ačiū, Daida, už fantastišką receptą. :aciu1: :geles:
Valgykit į sveikatą :valg: :aciu1:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 27 Vas 2007, 10:40

he-he, išsaugojau receptą, pasinaudosim prie progos :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Vas 2007, 12:29

O kažin, kaip su kiauliena būtų :? Bet aš dar turiu mėsos kameron įsimetus. Dar darysiu :P

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 26 Vas 2008, 14:38

:lol: kiauliena jau ne zveriena :lol: mes briedi valgem tai ir ilgiau marinavo, o mesa tai super buvo :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Vas 2008, 21:36

Verta žinoti

Šernienai tinka marinatai su actu, svogūnais, laurų lapais, šviežiu imbieru, taip pat galima įdėti morkų ir petražolių šaknų. Ypatingą prieskonį suteiks kadagių uogų marinatas – tam reikės dar raudono sauso vyno, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, bazilikų bei peletrūnų. Prieskoniai šiai mėsai gali būti naudojami aštresni – aitriosios ir uoginės paprikos, pankoliai, česnakai.

ramy
Naujokas
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 01 Gru 2006, 15:40
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius/Alytus

Re: Žvėriena

Standartinė ramy » 07 Lie 2009, 19:59

Sveiki, as serna ruosiu ilgai nemarinavus. Tik svarbu, kad butu serne, o ne kuilys. Nes kiaulinas turi specifini kvapa, ji butina ilgiau pamarinuoti.

o jeigu turi serne yra paprastas receptukas:
Sernas su citrina

Serno - kokie 400 gr,
Citrinos 2 dideles - reikes TIK geltonos zieveles dalies

Serniuka supjaustyti kubeliais ir deti i keptuve, apkepti, paskui ant nedideles ugnies troskinti savo sultyse. Ideti druskos. Pries baigiant kepti (as apie valanda kepu) sudeti citrinos zieveles ir uzdengus patroskinti dar kokias 5 min. Citrinos zievele geriausia nulupti su bulviu skustuku, jeigu yra baltos dalies, ja atsargiai peiliu pasalinti. Zieveles nesmulkinti, o deti kuo didesniais gabalais. Baigus kepti isimti zieveles ir patiekti mesyte su ryziais ir darzovemis.

Galima pabandyti kepimo pabaigoje ideti siek tiek kepintu miltu, kad is likusiu serno sulciu susidarytu padaziukas ir mesyte nebutu sausa.

Dar jeigu rasiu veliau imesiu serno sokolade receptuka :)

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: Žvėriena

Standartinė janrri » 07 Lie 2009, 20:22

Kaip tik vyras medžioklėj, gal parneš šerno :D

Skelbti atsakymą